Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
ivirk napisem ti ake info mam ja PK je predlzena kultivacia to znamena ze babo ti vlozia po 5 dnoch davaju sa tzv. kratky a dlhy protokol kratky davaju po predchadzajucej liecbe napr. HAKu a dlhy protokol sa dava ak si pred tym nebola liecena v ich centre je menej agresivny a setrnejsi lebo v zaciatocnej faze brzdi tvoje vlastne hormony a v druhej faze pomaha dozrievat rastu viacerych folikulov davaju sa rozne lieky na stimulaciu GONAL, PUREGON, MENOPUR, MERIONAL, FOSTIMON tie prve dva sa lahsie aplikuju perom tie dalsie sa pichaju klasickou injekciou a su lacnejsie okrem fostimonu ten je dost drahy v kazdom centre vypisuju ine lieky ale v podstate by mali byt rovnake len su inak ziskane a lisi sa ich zlozenie ak by si chcela este nieco vediet opytaj sa toto ma tak v rychlosti napadlo 🙂
babenky bojim boojim,bola som na WC cikat a na paieri bolo trosicku krvicky....bojim bojim 😲 😲
ahojte.....som 1 den po ET a citim maternicu-moze to suvisiet s uhniezdovaním? dakujem 🙂
ahojte vsetky?
ivik - to co je PK uz asi vies. Hatching - je nieco take, ze vytvorene embryo ma okolo seba obal, ktore by malo casom puknut a zarodok by sa mal uhniezdit v sliznici a dalej sa vyvyjat az do potesenia..... Ked obal okolo embrya moc hruby nedokaze samo prasknut a tym padom nedochadza k uchyteniu bubacika. Embryologovia to samy odporucaju, ked je obal hruby - vykonaju nieco take, ze asi laiserom na jednej strane stensia obal a pomozu tym ovolneniu bubacika z obalu. Je to samozrejme plateny ukon ako aj PK.
Pepka25 - PK moze podla mojich info trvat najviac 5 dni. Ak je embryo stare uz 6 dni je to uz mimo zakona. Zakon, ktorym sa riadi umele oplodnenie mimo tela matky nepovojule transfer uz 6 dnovych embryi.
dungelka dakujem za odpoved,ja by som mala mat ET zajtra,to je 5den,ale v papieroch mam napisane,ze mam embriologicke volat zajtra,ale aj vo stvrtok a tiez je tam napisane ze "ET sa moze uskutocnit po 120 hod. - 144hod.predlzenej kultivacie embrii / t.j. 5-6.den/".Tak potom neviem ako to je....Inak ako je to s utrogestanom,dava sa aj rano pred ET??
pepka nie utrogestan si pred ET nedavaj das si ho potom
pepka25 - ja som mala ET v piatok a momentalne som na PN.
Hned po OPU v ten vecer som mala zacat uzivat Ultrogestan - kedze to bolo po punkcii tak som mala prvu davku zapit vodou. Od dalsieho dna som ho mala zacat uzivat kazdych 8 hodin vkladanim do posvy. Ucinna latka sa lepsie vstrebe. V den transferu som mala rano znovu uzit Ultrogestan ale tento krat zase zapit vodou. Zakazali mi ho vlozit do posvy, nakolko by to stazovalo samotny transfer. Dalsia dalka uz bola znava aplikovana do posvy. Ultrogestan sa nesmie prestat uzivat az do krvneho testu. Ani v pripade ked zacnes po transfere alebo neskor spinit. Vtedy sa odporuca ho zase zapit vodou.
Kezde mas PK kolko vajcok sa podarilo oplodnit? PK sa zvacsa odporuca pri vacsom pocte.
kefi ak ta krvicka netecie bude to super babatka sa uhniezduju neboj sa 🙂 mala si PK neviem nestiham to tu citat
mala som pk a krvicka netecie len ma strasi...
Dungelka mne doktor kazal zacat uzivat ultrogestan 1 den po odbere,dve rano a dve vecer. Mne odobrali 23 vajicok,z toho bolo 15 jednotkovych ktore sa aj oplodnili a po 3 dni ostalo 9 jednotkovych a 5 dvojkovych,uvidim co mi povedia zajtra,velmi sa bojim. Ty si mala svoje prve IVF? A ostali ti aj mrazacikovia?
to ti verim ze sa bojis to ja sa bojim tych liekov na stimulaciu ze budem mat hyperstimulak alebo sa ziadne neurodi neviem ci by som zvladla do toho ist este raz ten menopur ma vselijake vedlajsie ucinky ☹ no praste som bojko ako sa patri 😲
Ja som tak isto fest bojko,ale to som uz poznacena tym ze mi nikdy nic nevynde. Ale stimulky som sa vobec nebala,lebo som do toho este tak moc nevidela,ze co sa vsetko moze stat a co nestat,to ma ani nenapadlo,ze su pripady ze sa nic neurodi.Asi je fakt niekedy lepsie nevediet,lebo potom clovek nemysli na to najhorsie.A mas nejake vedlajsie ucinky??Ja si pre istotu nikdy necitam neziaduce,lebo potom ich mam vsetky 🙂
avoj babulky, dnes ma ráno statne naťahovalo 😀 som sa sama sebe smiala 😝 😀 inak zhruba každý druhý deň cítim v materničke také tlaky, je to sranda ako rastie 🙂 neviem sa dočkať štvrtku, aaaaaaaaaaaaaaa 😀
pepka, ja som brala od dňa ET a stále beriem utrogestan 3x 2 globulky do pošvy.
ewikta, to skôr cítiš podráždenie od kanyly a od výkonu ET ako uhniezdenie...aj mňa pobolievala v teň deň a na druhý deň, je to ešte moc skoro na uhniezďovanie 😉 mala si PK, alebo nie?
pepka25 - ako citam tak po vyzera iny CAR iny mrav. Bola som na svojom 1. IVF a nemali sme co zmrazit. Takze to zostava len na 2 sampionoch co mi vlozili. Musim povedat, ze si mala peknu urodu. Mne odobrali 6 oocytov s toho sa 3 oplodnili a 2 najkvalitnejsie mi vlozili. To tretie nebolo vhodne na zmrazenie. Takze ak to nevyjde na 1. pokus budem musiet vsetko absolvovat od znova. Budem drzat palce nech ti ich zostane co najviac a aj kvalitnych....
Ja som som uzivala Ultrogestan kazdych 12 hod. pri IUI, Teraz mi to kazali kazdych 8 hod uzivat, ze vraj po punkcii telo prestane tvorit ten hornom co obsahuje Ultros a tak sa musi dodavat vo zvysenej davke. Ale hadam vedia co lekari robia....
Barchee si zlata ze " stastne natahovalo" 🙂 Drzim ti moc palceky a zelam spokojne a kludne tehulkovanie,no samozrejme tiez aj ostatnym tehulkam.
barchee - mam na teba jednu osobnu otazku. Po akom case po ET si sa milovala. Neviem aky tomu mam nechat cas, bojim sa aby som nieco nepokazila. Niekde som citala, ze sa neodporuza pohlavny stik. Len tam nebol uvedeny po aku dobu.
dungelka,no tak to dufam ze vedia co robia.Takze dvaja sampioni??To je super!!! Jedna pravda ale je,ze menej je niekedy viac a preto sa bojim zajtrajska.
barchee : dakujem za odpoved 27.5 som mala OPU a vcera ET...bolo 13 vajicok ...s toho sa ujali 6..2 my vlozili...4 mame v zalohe 🙂
martinaaaaaa - začíname spolu... ja čakám na MS a od druhého dňa si mám pichnúť prvú dávku Gonalu...... MS mala prísť dnes a...............................a zatiaľ nič...... no, uvidím....... tak na ňu čakám jak nikdy v živote 😒
do akého centra chodíš?
Inak aj ja som bola objednaná na utz dr. Maršíkovi ale dnes mi volali, že už u nich nepracuje tak ma dali k Válkovi...
barche tuším Ty si ho mala, že ?
moni, hej ja som mala ivf u Válkyho 😉
sexu som sa aj bála po ET, mali sme až po tom, čo mi volali, že krv je pozitívna, takže cca 14 dní od ET... mala som strach samozrejme, aaaale spokojná maminka, spokojné bábo 😀 takže už sa nebojím, je to ok, sexík je vždy keď je chuť 😉
a keď sme pri tom kexíku-sexíku tak cez stimulku ako? alebo radšej ešte raz pred?
cez stimulku to nevadi monicka
no my sme cez stimulku nesexovali, šak ma podbruško bolelo, boleli ma aj kríže od pichania merionalu...nemala som vôbec na to chuť 😖
mne odporucali 3 dni pred punkciou sexualnu abstinenciu, Hlavne kvoli spermogramu, aby bol co najlesii, ale co som citala zase sa neodporuca viac ako 7 dnova abstinencia pre punkciou.
no, to je v pohodičke veď sme momentálne jak braček a sestrička 😀 😀 😀
dungelka a to nám tam hádam dajú nejaké inštrukcie aj pre mužíčkov 😎
Nam vzdy po sone povedal,ze ci teraz ano alebo nie.Len teraz nam nedal po OPU ziadne instrukcie,tak neviem... 😝
Baby - dnes sme mali poradu - dostala som ďalšie úlohy 😲 .... a vypracovať nejakú súťaž -ponuku a projekt 😀 -neviem kde prišli na to, že ja som práve tá čo to má robiť ..a čo to vie....... ☹ . + nahánať klientov, volať neplatičov, zhánať brigádnikov, urobiť mesačné faktúry, vytriediť staré zmluvy,............ ááááááááá 😲 😲 😲 😲
...tak mi bolo chvíľu do revu ale potom mi volali z centra o zmene lekára a tak ma napadlo, že TOTO je teraz najhlavnejšie 😅
...takú dovolenku si vezmem za 2 týždne na 2 týždne po vklade 🙂
baby, neska že nevoľnosť 🤐 fakt celý deň konečne 😀 normálne sa teším, ďalší znak tehotnosti sa mi vynára...je to také čudné byť v strede druhého mesiaca a nevedieť, čo mám v brušku 😅 furt akosi neviem uveriť tomu, že som tehotná, asi až keď uvidím tie brmbolce v materničke, tak tomu naplno uverím 😀 teraz ako som bola so psom vonku, som normálne hladala nejaké kríky, de hodím tyčku, našťastie som to ustála a prehĺtaním a hlbokým dýchaním to trochu prešlo..kokos, je to sranda celkom 😀 jkamoška, že poďme s chlapmi do kina a niekam si sadnúť potom, tak som sa schuti zasmiala, že keď sce hanbu v meste v podobe predgrcačkovo-kašlajúcej tehule so zaslzenými očami, tak pojdem 😀 hahaaaaaaaaaaaaa

ivirk, PK znamena predlzena kultivacia a HATCHING to ani ja netusim.Neboj necaka ta nic hrozne a ujde ti to rychlo.
Ja by som sa chcela opytat,ci je mozne,aby PK trvala 6dni,lebo vsade citam ze 5dni.