Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
pepka - to oni nevedia, či dievčatko alebo chlapček, tak mu vymysli nejakú zdrobnelinku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
pepka,sony,annamary vyzdrzime dva tyzdne nam ubehnu ako voda ja uz mam 4 den od KET, takze sice je to slimacie tempo, ale ide to
ahojte
monicka ja ked som cakala aby som mohla naplanovat stimulku a cakala som na mrchu tak mi meskala 2 dni 😠
vydržíme-vydržíme 😎 kefalinek 🙂 hlavne,ked bude krajšie počasie,aby nám mohlo byť aj z neho veselšie 😀
ahoj babule, vítam nové čakateľky 😀
ja asi zomreeeeeeeeem, už len pár hodín a uvidím čo mám v bruškuuuuuuuuuu 😀 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 už nech je zajtra 8:30 lebo sa zbláááááániiiiiiim 😉
dnes mám poriadne tlaky v materničke, fuuu 😅 krpec/krpci expandujú asi 😵 už nech je zajtra po utz a môžem s kľudom dať do albumu fotky môjho brucha...lebo to volako expanduje tiež, pod ochranným airbagom sa tam volačo vydúva, zatiaľ decentne, ale už viditeľne 😝 😕 😀
moni, klííídek, ms príde, si to neodďaluj, daj si večer pohárik červeného vínka, dajte dobrý sexík, troška ju popožeň lemru lemravú 😀
Barchee držím pästičky,aby utz dopadlo na výbornú 😉
barchee aj my sme zvedave 😀 a to pridem domov az zajtra.Ale hned ako pridem pojdem citat ako si dopadla ci to niesu naozaj dvojky 😉
barche tak to som aj zvedava, kolko detureniec cakas, babenky kedy asi tak zrely cas na testik
Ahojte!!! Tak dnes som bola v sanatoriu na kontrole (14.den po ET). Na sone bola vidno len zvacsena maternica,ale vraj je to v poriadku. Ale hlavne,ze v mojej krvi je HCG 😀 😀 😀 Ale neviem presnu hodnotu,ale je to v norme.Stale tomu nemozme uverit. Po tolkych rokoch a mojej endometrioze stupen4 neuveritelne!!!! Zienky vsetky sa drzte a myslite pozitivne- mne to asi naozaj pomohlo!
alienocka straaaaaaaaaaasne ti gratulujem pekne sa opatrujte 🙂 velmi sa tesiiim 🙂 🙂
alienocka to vazne 😲 tak teraz si mi vliala nenormalnu nadej.Aj ja mam endometriozu stupen 4
@janemari to upne vazne. Najprv som mala laparku ,pri ktorej mi odstranili cystu a diagnostikovali endo 3 stupen. nasledovala 6 mesacna liecba diphereline,ale nejako nezabrala. O 3 roky cysta 26 cm niekde v crevach-ukrutna bolest tak ma celu rozrezali a vybrali a bola tam endo4.Potom liecba 6 mesiacov zoladexom-zabral!!! Ale ved vies co je to za liecba-cista menopauza fuj uz viem co ma caka!!! Potom este jedna laparka na skontrolovanie uz tam bola zas cysticka,ale ukludnena endo. teraz je to dva roky,ale cysta opat dalsia na lavom vajecniku 5cm a druhy je uz taky,ze je niekde v crevach a neprodukoval pri stimulacii vajicia. Ale ten stou 5cm cystou ich dal 11 kuskou tz coho bolo 10 dozretych vajicok. 9 sa oplodnilo pekne sa vyvijali len jedno sa prestalo. Pri ET mi vlozili jedno a mam 7 mrazacikov!! Tak celkom fajn. Ale ja som naozaj prvy krat v zivote pozitivne myslela ,tak asi to bude tym,lebo zvycajne nemavam taketo stastie. No este nie som za vodou..... Tak dufam,ze to vsetko dobre dopadne.
Porzdravujem vas a drzte sa od zaciatku az do vytazneho TEHULKOVANIA 😀 😀 😀
alienocka no mas toho za sebou pozehnanie.Aj ja som brala diphereline a v septembri mi naskocil cyklus a teraz ked mi robili v centre vysetrenia tak CA125 mala hodnotu cez 230/normal je od 0-35/ tak si vies predstavit akou kozmickou richlostou sa endoska vratila.Dava mi zabrat,ale verim ze stimulka ju velmi nerozdrazdi a moje prve ivf bude uspesne.
alienocka zatial som v pohode a chystam sa tak zostat aj nadalej,neprestanem verit ze to vyjde.JA chodim do Iscare v MT.
dakujem pekne,ale naozaj si mi dala velku nadej ze je mozne otehotniet aj s endoskou 4stupna 🙂 Tebe pekne tehulkovanie 😉
alienocka ja dakujem a urcite sa tu este stretneme.IDem ja do postele lebo rano vstavam do prace a dlhy den ma caka.Inak mozes chodit aj do nasej temy endometrioza teraz by sa zislo nejake povzbudenie. 🙂
ahojte, nebola som tu dva dni a tolko ste toho popisali, ze cau 😉
budem pisat ako vas dozadu citam 🙂
martinaaaa ja som to s tymi liekmi poplietla, lebo som si myslela, ze ich mozem, len posledny trimester nie, tak som ich v klude brala, az ked som dosla k mojej zenskej, tak sa zhrozila, ze to musim hned vysadit. Takze som ich brala asi 21 dni od oplodnenia. Viem, ze niekolko dni od oplodnenia este nevadia embryjku lieky a alkohol ale netusim ako dlho. Tak som ho hadam chuda neohrozovala dlho.
ohladom sexu, cez stimulku v pohode, lebo som nebala bolesti. Asi 5 dni pre OPU sme mali pauzu a po ET sme pockali dva dni a isli na to. Lebo mi zakazdym doktor povedal, ze sa nemame obmedzovat, ze to vobec neuskodi... a zase prekrvena maternica tiez nie je na skodu pri uhniezdovani 😉 Len cez spinenie sme potom mali zase pauzu.
@kefalinek ta krvicka moze naozaj znamenat uhniezdovanie 😵 tak sa moja zatial netrap. Drzim palceky!
inak s tym utrogestanom som to doplietla, lebo som si ho dala rano v den ET, pretoze som si ho vzdy davala rano o 6. A ked som potom o 8 volala embryologicke, ze ako to vyzera s embryjkami, tak mi povedala, ze aby som hned prisla, ze ideme na to a ze si ho mam dat az po ET. A ked som jej povedala, ze ho uz mam v sebe, tak ze nevadi. Aj doktor Krajkovic pri vklade povedal, ze aha vidim, ze si poctivo vkladate utros 😅 Nikto mi to predtym nepovedal, ze sa to ma zobrat az potom. A po OPU som si ho dala nasledujuci den do posvy, lebo na jednom papieri od embryologicky som mala napisane, ze vecer v den OPU prva davka a na druhom od doktora, ze nasledujuci den po OPU. Tak som bola z toho jelen.
pepka aj ja som mala na papieri napisane, ze sa moze transfer uskutocnit na 5 az 6 den, to asi zavisi ako rychlo sa vyvyjaju embryjka. Lebo na treti den po OPU mi embryologicka povedala, ze si mam teda zavolat o dva dni a uvidime, ci bude vklad v ten den alebo az nasledujuci....
inak neviem preco vzdy pisete, ze PK sa robi pri vacsom mnozstve embryok, lebo ja som mala len 3 a ani na chvilu embryologicka nezavahala nad PK. Jasne, ze pri jednom embryjku je to zbytocne.
ahojte takze dnes som bola na utz a krvicke...a vysledky mam v poriadku...budem zrejme papat lieky na sliznicu lebo ju mam nizku a preto sa asi nedarí..este absolvujeme spg...neviete ako to chodi v CAR?
barcheee drim place na dnesne sono!!!! 🙂
cuco ja tiez nezvraciam a dokonca ani prsia ma nebolia, len ked si ich kontrolne stlacim 😀 Inak v poho, aj spavat mozem na bruchu stale. Takze sa neboj. Mne je len tazko od zaludku ked som hladna, ale ked furt daco vyzieram, tak mi je dobre. Predvcerom som sa zobudila o tretej rano, ze som hladna 😅
Momentalne ma trapi uz 3-den hnacka, chodim asi tak 5-6 za den. V lekarni mi povedali, ze mozem Hylak, ale na letaciku je napisane, ze sa mam poradit s lekarom. Ohladne stravy mi neviete poradit z coho zapaka? Myslim, ze z cucoriedok a z bananu a tiez z ryze?
zuzanabb aj z horkej cokolady 😉
makovicka v centre by mali byt vysledky spermiogramu do dvoch tyzdnov. Aj ked neviem preco im to tak dlho trava. to je super, ze prisli na pricinu. aj mate len tento problem a spermie budu dobre, tak za chvilu budes tehula 😉
no to ani ja neviem co tak dlho robia 🙂 ...nevies nahodou ci to sa ma tam alebo aj doma moze...vies ako chlapi 😀 ...vies aka by som bola stastna prestastna...ja som raz uz bola ale zial to rychlo skoncilo..a odvtedy sa nedarí.....aj ovu mam vsetko no zrejme sa to nema kde uchytit ☹
zuzka s tym prehananim na hylak musis mat dietu ziadne mliecne vyrobky, ale mna ked prehanalo v tehotenstve davala som si endi -ex je to po novom po starom endiaron, doki mi povedal ze to neuskodi a hlavne to zabrala a celkom zaberaju aj cucoriedky
pepka az teraz som si precitala, ze tiez chodis do heliosu ako ja, tak preto si mala rovnaky papier ohladne trasferu na 5-6 den 😉 A som si vsimla, ze u nich asi skor uprednostnuju vlozenie jedneho embryjka alebo teda blastocysty. Ja som sa tiez rozpravala s embryjkom a volala som ho kuriatko lebo to je neutralne 😀 vlastne ho tak stale volam.

Ja to radšej s tým oslovovaním neprehánam,aby som sa nesklamala,aj ked mi to moc neide,lebo každý v rodine má vždy nejakú hlášku ohladom mimina.napr.kto bude krstný rodič,a kedy bude dátum porodu,a mená už vieme pre každé pohlavie.Iba ak by sa zadarili dvojičky rovnakého pohlavia budeme musieť ešte po jednom mene vybrať.