icon

Kto je proti utečencom a potratom?

17. sep 2023

Ahojte, robila som si viaceré volebné kalkulačky ale všade mi to vyšlo tak nejasno. Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Chcela by som aby vyhrala.strana ktorá sem nebude púšťať sirskych utečencov, ktorá nedá poplatok za štúdium na VŠ, ktorá sprísni interrupcie, povolí homosexuálom sobáš..
Koho voliť ?

autor
18. sep 2023

@atinkaa ja som to vôbec nemyslela takto, nevsuvaj mi slová ktoré som nenapísala. Nikde nepíšem o zákaze pri zdravotnom probléme.
Myslím o prípadoch ako napríklad moja spolužiačka zo strednej. Bola na potrate tri krát, vždy len preto, že sa jej to momentálne nehodilo. S tým istým má teraz už dve deti.
Myslím takéto prípady, mne je proste ľúto tých detí, keď si žena len tak z rozmaru nedáva pozor a ide na potrat. A zopakuje to o nejaký čas znovu a znovu.
Potraty v 12tt.. moje dieťa na sone v 12tt hýbalo rucickami, nožičkami, bol to malý človiečik a je mi proste ľúto deti čo nedostali šancu, nič viac

mondolina
18. sep 2023

@helen_167
to vážne si na prvý krát netrafila vlajku tvojej vlasti? 🤣 preboha

kvetinka75
18. sep 2023

autorka - a ty si myslíš, že keby jej zakázali tie potraty bolo by to lepšie? Keby deti skončili v domove, alebo na ulici, už by ti ich ľúto nebolo? Prečo máte niektoré dojem, že treba druhému vnucovať svoje názory a aj to, či majú mať tie deti alebo nie? Ty ich budeš živit, vychovávať, starať sa o ne?

lenkakravcova
18. sep 2023

@marca12 To nie je strach z nákazy homosexualitou. Každý vie, že to nie je prenosné. 😃 však ani schizofrénia nie je prenosná.
Problémom je keď sa schizofrénia dáva na piedestál ako normálnosť , ako norma. To sa v dnešnej dobe deje s vnímaním homosexualitu, trans , a kadečo ho z danej kategórie.

autor
18. sep 2023

Prečo by skončili v domove alebo na ulici ? Veď koľko rodičov čaká na adopciu.
A keby jej ich zakázali, že môže ísť napríklad na potrat len raz a ďalšie razy len ak to ohrozuje zdravie alebo ide napríklad o znásilnenie, tak by si možno dala lepší pozor a tie ďalšie dve deti by ani neboli splodene a teda by ďalšie dva potraty nepodstúpila.

autor
18. sep 2023

@lenkakravcova to akože porovnávas schizofréniu, čo je vážna celoživotna psychiatrická diagnóza a má obrovský dopad na chorého a aj jeho rodinu a sexuálnu orientáciu ? Naozaj ?

kvetinka75
18. sep 2023

autorka- Nechaj to na rozhodnutí a svedomí každej ženy, ako naloží so svojim životom. Ak zakážu potraty, žena si nájde spôsob ako ukončiť tehotenstvo a nemusí to dobre skončiť. Kedy priniesli zákazy niečo dobré.? A prosím ťa, staraj sa radšej o seba, svoju rodinu a nie o druhých. Prinesie to viac osohu ako zákazy a staranie sa do života druhého.

tetapetra
18. sep 2023

Osobne si myslím, že každého je veľké guľové, starať sa o maternicu inej ženy. Keď chce ísť na potrat,nech ide. Je to každého osobná vec

autor
18. sep 2023

@kvetinka75 veď ale tá žena nenaklada len so svojím životom. S tým nakladá keď používa nejakú formu antikoncepcie. Keď otehotnie, nakladá už aj so životom toho nenarodeného dieťaťa

kvetinka75
18. sep 2023

autorka - ale nakladá. To, čo má do 12 týždňa v tele, je plod. A prestaň sa hrať na Matku Terezu a druhému kázať, čo má robiť.

autor
18. sep 2023

@kvetinka75 Vaše bábätko je už veľké ako limetka. Meria približne 5,5 centimetra a váži približne 8 gramov. Jeho tvárička začína pripomínať človeka: ušká sú síce ešte posadené nízko a očká sú ďaleko od seba, no už sú zreteľné nosné dierky. V tomto období dochádza aj k vývoju nového zmyslu – čuchu.

Toto vyhodí Google ako prvé keď si napíšem 11 týždeň tehotenstva

atinkaa
18. sep 2023

@autorka, ja ti nic nepodsuvam, pytala si sa Kto je proti utečencom a potratom? a potom dalej ktorá sprísni interrupcie,....a ja ti len pisem a davam otazky, ktore su tomu blizke, pretoze mas susedov na severe a tam to prisnostou dotiahli.

Kto o tom rozhodne? Kedy? Tusis aky cas v medicine, tej rychlej je niekedy aj sekunda? A tusis kolko obvykle trva u nas, kym sa cosi rozhodne? Sudne? Uradne?
A vychadzas od konk. spoluziacky, ktoru poznas osobne? Takto rozsafne ako ked ides na nechty ti to povedala ona? Alebo je to uz "prežuté" mnohymi, kym ta sprava prisla k tebe?
Hrala si niekedy telefon? Ja ti teraz do ucha poviem par viet a ty dalsiemu a dalsi dalsiemu...vies co ma z toho obvykle ten na konci radu? Zahraj si to niekedy, je to celkom sranda, to co pises ale nie je a ak ide o osobu, ktora nema kognitivny deficit, tak uplne neverim, ze je s tym takto v pohode. Ale mozno to prostredie nie je prajne a nema na vyber. Mozno by ju dav zlyncoval, ak by povedala ako to je. Pocuvala by si ju? Jej pribeh? Skus to, mozno prides na to, ze je to multifaktorialne a ze ani od jednej spoluziacky nemozes vyvodit realitu pre cele Slovensko.

kvetinka75
18. sep 2023

autorka - mne to písať nemusíš, ja som zdravoťák, tak viem, aký je vývoj plodu. Nič to nemení na tom, že nebudem druhému prikazovať, či má alebo nemá ísť na potrat. To je všetko a tým pre mňa táto diskusia končí.

autor
18. sep 2023

@atinkaa povedala mi to ona sama a nehanbí sa zato. A nemusíme sa tváriť, že je jediná na svete, nemusíme sa tváriť, že všetky interupcie sú len zo zdravotných dôvodov, alebo po znásilnení alebo pre ženy ktoré by skončili na ulici.

atinkaa
18. sep 2023

@autorka, tak sa netvar. Je vidiet, ze ta tema zaujima, urob vyskum. Percenta nam sice kazdorocne klesaju, ale ty mas mozno vo svojom okoli speci vzorku a zistis ine ako tolko diplomoviek a aj dalsich prac pod zastitou ministerstiev. Smelo do toho, rada si o tom precitam. Ja som taku zenu este nestretla, nepocula o nej, ani o jednej. Pocuvanie nie je len fyzikalny jav akoze ja ti tu teraz cosi hovorim a k tebe to nejako dozneje ....ale je o dvoch stranach, aj ta druha musi byt pripravena nacuvat. Na to si aj tu v komentaroch utocna a vidiaca iba jeden smer, teda co ti mala povedat....skus si zodpovedat mozno i to, preco a cim sa ta to dotyka. Ako to mate vy doma? Si ty chcene dieta? Preco tak radikalne mas potrebu do toho zasiahnut zakonne vsetkym? Mozno mas na to nejaku odpoved. Obvykle sa nas dotykaju temy, ktore sa niecoho v nas dotknu bytostne. Ja o zene, ktora by si povedala vporadecku, ideme dalej neviem a to som toho na danu temu precitala dost. Nie vela, ale celkom dost - sociologicky, psychologicky, kulturne antropologicky, napriec vrstvami, aj historicky, vzdy to bola bolestna tema pre danu zenu, pre jej rodinu, pretoze v tej rodine sa to nejako nieslo dalej.....az mam chut si vziat kontakt na spoluziacku. Co by povedala na to ona, ak by to citala ako ju prezentujes. A co by povedala o tebe? Co toto cele hovori o tebe?

Kludne googli a postni tu, kolko inych zien okrem tej jednej si nasla, co bola na interupciu a vpohodke pojde o mesiac dva zas.

lenkakravcova
18. sep 2023

@anonym - áno, naozaj. Aj tieto choroby majú dopad na celú rodinu, okolie, spoločnosť. Rovnako ako iné poruchy psychiatrického a psychologického rázu. To, že to niekto považuje za normálne, z toho normálne nerobí. Keď budeš neanonymne, tak o tom môžeme podiskutovať 🙂

mondolina
18. sep 2023

@lenkakravcova
homosexualita nie je choroba.

autor
18. sep 2023

@lenkakravcova a kto povedal čo je normálne. Ty ?

daja07
18. sep 2023

@autorka pozri si stranky jednotlivych stran, pohladaj si ich programy, precitaj a mozno ti to pomoze. Zameriavaj sa ale na temy, ktore maju dopad na vacsinu spolocnosti - ako by riesili ucitelov a skolstvo, zdravotnicky personal, podnikatelske prostredie, rozvoj regionov a podobne. to sa tyka nas vsetkych.
bohuzial najviac prezentovane temy su LGBTI, migranti, potraty, ktore maju dopad na tak male percento ludi, no prinasaju velke emocie. ani jedna z tychto tem nezlepsi a dovolim si povedat ze ani nezhorsi zivotne podmienky vacsiny obyvatelov na Slovensku. myslim zi, ze postoje v tychto temach preto treba odfiltrovat a racionalne sa zamerat na to, co je dolezite.

Necitala som si predvolebne programy, radsej pocuvam debaty. z toho co viem, najviac sa roznym temam venuju KDH, SaS a PS. Ostatne relevantne strany len omielaju emocne nabite temy a nic viac. Postoj Hlasu je pre mna zahadou, mam pocit ze ako im vyhovuje, tak povedia. Male strany velmi neregistrujem a teda ak ma niekto cely cas preferencie 3% a nizsie a trend vyvoja nie je stupajuci, tak sa ani neoplati uz ich postoje studovat 2 tyzdne pred volbami.

ptvw
18. sep 2023

@iv007 aká kalkulačka prosím ta? Das link? 😁

lenkakravcova
18. sep 2023

@autorka Nie ja nie 🙂 To závisí od širších kritérií, než od názoru jednotlivca.
@mondolina Ešte pred pár rokmi bola radená medzi sexuálne deviácie a odchýlky (a o pár rokov tam opäť bude, toto je len taká krátka epizódka, kedy je to pretláčané ako niečo normálne). Zdravé to proste nie je - z pohľadu evolúcie je to choroba, sexuálna abnormalita, ktorá ruší pokračovanie reťazca.
A neargumentujte to prosím hlúposťami typu, že keď je to choroba, tak aký je na to liek? Lebo ani na Alzheimera liek zatiaľ nemáme. Ani na schizofréniu a iné ochorenia..

ptvw
18. sep 2023

Moja suseda bola 4krat počas 2 rokov na potrate, druhý mala po 2! mesiacoch od prvého lebo však prečo nie (bolo to asi 30 rokov dozadu) a potom si spravili 3 chalanov ti už su dospelí

autor
18. sep 2023

@lenkakravcova veda ide dopredu, ale keď vravíš, že je to choroba, určite to tak bude, ty vieš určite najlepšie 🙂
Dúfam že túto "chorobu" nedostanú tvoje deti, lebo by to s takou mamou mali veľmi ťažké

lenkakravcova
18. sep 2023

@autorka Áno, veda ide dopredu, ale toto čo sa deje s vedou nemá nič spoločné. To je o ideológii. 🙂 (však aké pekné peniažky na to idú a tečú cez rôzne nadnárodné spoločnosti).
A nemusíš byť sarkastická, dá sa komunikovať i normálne, i keď dôjdu argumenty, resp. keď nevieš vyvrátiť argument, že to normálne, chcené a zdravé nie je z hľadiska evolúcie, pretože to končí líniu jedinca.

Ak moje deti budú trpieť touto chorobou, alebo odchýlkou, budem ich mať rada rovnako ako majú radi rodičia deti s inými chorobami. Choroba mi nebráni v tom, aby som svoje dieťa milovala. Ale tak ako rodič, ktorého dieťa trpí pedofíliou, to dieťa miluje, no chorobu neobhajuje a nepodporuje konanie s ňou spojené, tak budem aj ja - milovať svoje dieťa, no nebudem ho podporovať v chorobnom správaní sa.

autor
18. sep 2023

@lenkakravcova mne nedošli argumenty, na toto niesu potrebné argumenty, všetkým je to dávno jasne.
Okrem teba a ľudí čo zmýšľajú ako ty. Čo je za mňa chorobné zmýšľanie. Nuž snáď ťa aj choru majú rovnako radi, tak ako ty by si mala rovnako rada svoje "choré" homosexuálne dieťa

mondolina
18. sep 2023

@lenkakravcova
podľa mňa si chorá ty😉
aj s celým tvojim Islamom.

jana_eyre_2
18. sep 2023

@lenkakravcova naozaj bola vyňatá pred pár rokmi? Bolo to presne pred 33rokmi, čo je možno viac ako máš ty sama.. 😏

lenkakravcova
18. sep 2023

@jana_eyre_2 Áno, je to pár rokov z hľadiska existencie našej civilizácie (viac než 12 tisíc rokov, nehovoriac o spoločenstvách pred našou civilizáciou). Tak ako to rýchlo prišlo, tak to o pár rokov odíde. Sleduj zmeny v spoločnosti, ako sa vyvíja, na čom stojí. Momentálny boom technológie bude v tomto ohľade veľmi nápomocným. Teraz je len ten začiatok v rozmachu informácií, tak je trochu chaos. O pár rokov bude ľudstvo na tom úplne inak.

@mondolina Keď myslíš 🙂 Ja tvoj názor neovplyvním. Keď však ľuďom dochádzajú pádne argumenty, zvyknú pokračovať nadávkami a urážkami bez argumentov.. To nie je ukážka sebavedomého uvedomelého postoja založeného na hodnotovom rebríčku, ale je to bežná reakcia človeka, ktorý bol zatlačený do kúta a nevie si priznať, že iný človek možno v niečom môže mať pravdu, alebo aj len jej časť.

mondolina
18. sep 2023

@lenkakravcova
použila som slovo " chorá" nie urážku.
ty takisto iných ľudí voláš " chorých".
pre mňa chorá si, aj keď tvoja diagnóza nie je v zozname chorôb.

jana_eyre_2
18. sep 2023

@lenkakravcova aha čiže naša stará civilizácia držala nejaké zoznamy sexuálnych porúch? Čo sa tu ja dnes nedozviem..