icon

Kto určuje rozdiely v ľudskom šťastí?

6. jan 2025

jedny ziju v hojnosti a velkom pocte v zdravi ( relativnom) a nepoznaju pomaly za cely zivot co je to trapenie
iny umieraju a maju problemy cely zivot sa trapia
preco niekto tak strasne v zivote tyrpi a ini to ani nepoznaju
(viem ze kazdy ma problem)
ale pisem vyslovene o hranicnych situaciach ako umrtie ci choroba
nerozumiem, tomu, potom vravim ze to je vsetko za moje hriechy a pritom som nikdy nikomu neublizila a nechcela zle. :(

Strana
z4
biba_18
6. jan 2025

proste sa to stane. je to ale na tebe ako sa s tým popasuješ…

mane01
6. jan 2025

Kazdy si nesie svoj kriz, nevies, cim si kto presiel. Stastie he relativna vec. Niekto je nestastny aj ked mu nic materialne nechyba, niekto sa vie tesit aj ked ma malo. Ja povazujem za nevdacnost stazovat sa v nasich podmienkach. Ved kolko deti na svete nema co jest a matkam umieraju pred ocami od hladu! Nemame stastie uz v tom, ze sme sa narodili v Europe?

lindous
6. jan 2025

Mrzí ma ak prežívaš náročné obdobie a že sa ti to zdá možno nespravodlivé, každému sa asi občas dejú veci, ktoré nedávajú zmysel a je normálne sa pýtať otázku prečo, no odpoveď na toto veľmi záleží od toho v čo človek verí... za mňa o tom koľko má človek "naložené" nerozhoduje nikto, nie je to spôsobené žiadnou vyššou silou, nie je to súčasť žiadneho veľkého plánu, proste to tak je, náhoda, okolnosti, genetika, jednoducho faktory, ktoré nemáme pod kontrolou... a o tom ako to prežívame, rozhodujeme práve my

morusha
6. jan 2025

Aj človek v koncentračnom tábore môže byť "šťastný" Ide o vnútornú silu, vnútorné svetlo. O to ako človek vníma danú situáciu, ako sa k nej postaví, či hľadá dobro, prínos aj v zlom, nenechá sa zlomiť. Rôzni ľudia na tú istú vec môžu hľadieť rozdielnou optikou. Niekto sa nechá zlomiť, niekto vyjde silnejší.

vanilkovazmrzka
6. jan 2025

O stasti cloveka rozhoduje prave a jedine ten clovek sam.

petronelag
6. jan 2025

Ja verím tomu, že tento život nadvazuje na minulé životy a nevyriešený problém sa tak preniesol do tohto života, aj odmena za zlé a dobré skutky.
V tomto živote ich treba riešiť, často sú to aj nedoriešené vzťahy.

martinmmartin
6. jan 2025

A to si predstav teda ze jake strasne hriechy museli narobit maly hajzlici na detskych onkologiach

martinmmartin
6. jan 2025

@morusha pravda pravda, Medved co vyrasta cely zivot na retazi v cirkuse s vytrhanymi zubami a drapami ak dostane kocku cukru tak je v tom momente najstastnejsim medvedom na planete

oblaacik
6. jan 2025

Mrzi ma, ze ti je tazko :/ mozno mas tazke obdobie ale zivot je sinusoida. Ale tak isto zivot nie je fer bohuzial.

morusha
6. jan 2025
pralinka25
6. jan 2025

vidis len kratke utrzky inych zivotov. nevidis ich od zaciatku do konca. a kedze kazdy umrie tak kazdemu aj niekto umrie. to je logicke.
clovek zvladne kadeco ked musi. niektore veci nevieme ovplyvnit. mozeme ovplyvnit nase postoje, myslienky ale malokedy urcite situacie o ktorych pises.
asi prezivas teraz tazke obdobie. mrzi ma to.

autor
6. jan 2025
zabka79
6. jan 2025

Tiez sa nestacim cudovat ako niekomu prechadzaju podlosti a zloba a este k tomu mu stastie, peniaze a dovercivy ludia padaju do klina bez namahy.

13uzivatelka11
6. jan 2025

@petronelag presne tak..
A ešte dodám, ze duša sa aj tým zlým učí a zažiť si chce všetko.. Každú situáciu.. Aj tie zlé.. Ale.. Tiež mi príde nespravodlivé a smutne, hlavne keď trpia deti..

oblaacik
6. jan 2025

@zabka79 presne chudobnemu aj z hrnca vykypi.

karolinakr
6. jan 2025

ked citiš, že sa ti ozaj deje zle, diskutuj to s kňazom, nech ti žehná,
mohla si aj po predkoch niečo zdedit, hriechy, čo sa trestaju do 3. až 4.pokolenia..rodova linia je celkovo nepožehnaná

autor
6. jan 2025

@karolinakr to ma nenapadlo

ibatanecnica
6. jan 2025

Sam si kazdy rozhoduje. Vacsina chorob je zo psychiky. A na co myslis to si pritahujes do zivota. Pozor na myslienk' nalady pocity

autor
6. jan 2025

@ibatanecnica ale ked ti umiera rodina, to si privolavas ? nerozumiem

miadi
6. jan 2025

Kazdy niekedy trpi a kazdy raz zomrie.Kazdemu raz umiera blizky clovek. Nikto nie je nesmrtelny. To je len tvoj uhol pohladu ze druhi sa ma len dobre a tebe je len zle . Ty ani nevies co vsetko ti druhi zazili vidis len špicku ladovca.

katka2602
6. jan 2025

Autorka každému raz niekto zomrie. Mne zomrel pred očami ocko (mala som 9 rokov), videla som ako mi zomiera sestra, dedkov som ani nepoznala (zomreli skôr) babky zomreli, tiez ked som bola mladšia. Moja babka pochovala manžela aj oboch synov. Ľudia zomierajú, každá jedna rodina príde o blízkych to je kolobeh života.

viestta
6. jan 2025

@martinmmartin na MK som sa nie tak davno dozvedela, ze je to spravodlive, lebo Boh tie deti potrestal za hriechy, ktore spachali ich predkovia a ten laskavy a milujuci Boh ich nakoniec prijme do svojej naruce... (mne ako ateistovi to vyrazilo dych)
Teraz docitavam, ze aj v tejto diskusii sa spomina trest za pokolenia pred nami...

pralinka25
6. jan 2025

bohuzial kazdy si prejde umrtim blizkeho.

lenkakravcova
6. jan 2025

Pozri, prorok Ježiš žil v akých podmienkach? V akých žil Abrahám alebo Muhammad? Každý z nich niekoho stratil alebo vyrastal v chudobe a nedostatku. A každý z nich sa stal tak významným človekom, že o nich vie každý človek na svete. Myslíš si, že to je preto, že sa ľutovali? Prijali vôli Božiu. Prijali osud, ktorý im dal. A v ňom hľadali a našli to, čo potrebovali

karolinakr
6. jan 2025

@viestta to maš normalne v Starom zakone

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
yelena159
6. jan 2025

@viestta Zaujímavé, že na jednej strane sa hovorí že "Boh je láska" a na druhej že trestá deti za hriechy predchádzajúcich predkov. Veľká mi je to láska. lol

michala.s
6. jan 2025

Smrť patri k životu, žiaľ aj smrť blizkych. Nikdy to nie je ľahké ale nie je to ani žiaden trest.
A hoci sa nam zda, že nam je nakladané veľa a inemu nič, tak to nemusi byť pravda. My nevidime ľuďom do životov a naše životy niesu len čierne.

viestta
6. jan 2025

@karolinakr mne je to jedno kde je to napisane, mne toto hlava neberie. Ale ak to vam vyhovuje, v poriadku. Zite ako chcete a viete

0silvia0
6. jan 2025

Ine filozofie tvrdia, ze ludska dusa sa reinkarnuje a dusa musi prezit cca 500 zivotov, aby sa dostala do stavu bez odporu a vratila sa do jednoty, cize stala sa sucastou Boha. Cize vsetky trapenia sme si sposobili vlastnymi skutkami, myslienkami. A kym si neprezijeme vsetko to, co sme sposobili inym, nevieme sa posunut dalej do vyssieho levelu.
Ono kazde nabozenstvo si to zaonaci po svojom. Ak krestanstvo neuznava reinkarnaciu, tak to je podane tak, ze Boh tresta skutky predkov. Ale v podstate to je len ine pomenovanie toho, ze ti predkovia sme my sami, v predchadzajucich reinkarnaciach. V podstate je vsetko ako ma byt a vsetko je dobre. Len to treba prijat bez odporu a ist dalej. Idealne ked clovek na svojich cestach najde lasku a pokoru.

Strana
z4