Kto zabil Kuciaka?
Baby, myslite, ze ti obvinení ho naozaj zabili, alebo obetovali niekoho, aby ľuďom zalepili oči?
Mne sa nechce veriť, že by to urobili tak okato a zostali na Slovensku.
@catherinah Ja by som sa opýtala aj kto zabil Paľa Rýpala? Alebo, kde je nezvestný novinár Pejko.....? Jedno je však isté, že Kuciakova smrť spôsobila iný "make up" v tej vláde! Ale nielen jeho články, ale jeho kolegovia i zahraničný kolegovia držali spolu a medializovali všetko, čo mohli! Ja verím tomu, že sa to vyjasní už konečne! Rýpal mal tiež veľkú kauzu, zistil prepojenie štátu s mafiou. A ešte je koľko takýchto novinárov, právnikov, sudcov ... o ktorých nevieme! Ja rada čítam zistené informácie o Kuciakovi, pre mňa vždy lepšie ako čítať furt o Rytmusovi, Jasmine, alebo, že konečne prezradila Dara Rolins skutočný dôvod ich rozchodu .
@dai pekne napísané my sme ani devízový prísľub k moru nedostali za to, že vzdialena rodina emigrovala.Hnus...kontrolovanie občianskych preukazov počas dňa v meste prečo človek nie je v práci.VS, tábory pre deti tiež len pre privilegovaných som rada, že je to preč.Moji rodičia sú 60 tnici, ale nikdy by to nevratili
Kto chcel,tak za konunizmu do kostola chodil,aj vieru zil,aj deti normalne pokrstil,ci boli na prijimani s ostatnymi-vid moj priklad,resp.moji rodicia,mama dokonca ruaditelka MS a do strany nevstupila a to sme byvali par km od velkeho mesta,nie v nejakej mini dedinke,kde sa az tak komuniznus neruesil
Otazka vsak je,co tomu obetovali rodicia....
Lebo casto ja ako male dieta som zazila kontroly z inspekcie v nedelu skoro rano,ci ma,mama pripravy na pondelok,koberceky na KNV,ONV...lebo v tej dedine,dokonca v skolke mal deti vysokopostaveny pohlavar KSS
Kto sa tlacil do riti vtedy,mal sa dobre....a,ma sa aj teraz...ludia bez chrbtivej kosti boli aj vtedy,aj dnes
Akurát,ze ti,co sa najviac stazovali ako trpeli za komunistov ziju....a ti,co ozaj trpeli uz neziju,stres,tlak...a zdravotne problemy urobili svoje
Česť vsetkym,co sa nebali pravdy vtedy a este vacsia cest tym,co sa neboja ist za pravdou v dnesnej demokracii
Lahsie je zakuklit sa a nemat s nikym nic....ake takto to aj vyzera
Uz ked nie na nas nam.zalezi,tak aspon pre deti budujme nieco....vladnu nam ludia,kt.sme si zvolili....ako to,ze ich nikto nevolil a vladnu?preco uz ani volit nechodime?nikto za nas nevybojuje nic,pokial aspon tolko usilia nevynalozime,ze pojdeme kruzkovat do teokucka zopar mien....mame stat v stave,v kr.sme si ho my,sami nechali...lebo vsetci sme zodpovedni,nie alibisticky sa skryvat za inych...otázka je,co robime my....
Kokos to fakt toto riesite na konovi?
@eva112014 ja som pala poznala osobne, skoda, ze mal chvile, kedy "zmizol na par dni z povrchu zemskeho"..mozno by sa zistilo nieco viac, kedy sa zacalo hned konat...co sa kuciaka tyka...je to tragedia, ktora sa podla mna nikdy riadne nevysetri, nieho mozno zabasnu, ale objednavatela nik nechyti a neusvedci a to je na tom to smutne...len zadubenec moze povedat, ze uz ma toho plne zuby...pretoze vrazda novinara, ako bol palo, ci kuciak a ini je vizitkou nadej spolocnosti a to je na tom to smutne
Necitala som komentare,ale podla mba to urobit mohli.ale urcite objednaval niekto iny.a ju ked oznacili za objednavatelku hahaha urcite nie.ta akurat mohla tlmocit od. Niekiho a neprezradi to.radsej bude 20rokov v base ako sa dostat na slobodu a o dva dni bude mrtva.strach jej nedovoli povedat vsetko.urcite v tom maju prsty aj niektory policajny hodnostari a to by sa jej aj base tazko žilo...
Určite ho nezabili ty ktorý sú chytený sú to len ďalšie bábky ktoré ľuďom podstrcili a vrah si behá po slobode a je spokojný že ešte stále sa nájdu ľudia ktorí sa dajú takto krasne zapredať
@katkalubkova ty porovnavas na urovni smrt ako smrt - a vyberas si, ktora je dolezitejsia
(povedzme si rovno, aj na zaklade toho, ktora na teba este nevyskakuje aj z chladnicky. Keby tu zenu riesili vsade a stale by nic nedoriesili, tiez by si uz povedala: dobre, dobre, je to naozaj smutne, ale uz to riesi kazdy a vsade, uz dost. Podobne dopadli vrazdy slecny Beblavej, Tupeho, atd. Vela riesenia bez vysledku ludi utaha a zialbohu aj unudi. Vieme byt kruti. Ale neda sa nad tym rozrusovat do aleluja, cloveka to otupi. - co je tiez zle.)
Dalej - Neuvedomujes si, ze ten porodnik nesiel do nemocnice s tym, ze tato zena mu prekaza, treba ju dnes nejak nenapadne odpravit.
A neuvedomujes si ani, ze kym u tej zeny su v podstate znami zodpovedni ludia, u kuciaka nie.
A neuvedomujes si, ze tym odsuvas situaciu, kde si raz tvoje dieta otvori usta na niekoho doleziteho (alebo celu skupinu dolezitych) a budes mu chodit uz iba na hrob, ako nepodstatnu.
A vtedy ti uz nebude jedno, ze na otazku, kto ho len tak z potreby mat klud na svoje podvody odpravil, vysetrovatel len mrdne plecom: jaj, pani draha, to moc chcete. Radsej mlcte a budte rada, ze zijete.
My to potrebujeme len nechat prejst premlcanim a zalozit, taky je prikaz zhora.
A budes vybavena. Ani nebudes vediet, kto to mohol urobit.
Alebo chces ucit svoje deti ako drzat hubu, krok a ako suchat nohami, aby boli “v bezpeci”?
A v podstate nemas cas riesit ani smrt tej zeny (ako si nakoniec povedala), tak - o co ti slo?
@erikavesela Súhlasím s tebou! U Paľa je hrozné to, že nemá ani vlastný hrob! Jeho rodina, blízky .... si nemôžu ani sviečku zapáliť ! Nemá ani miesto odpočinku! Objavil sa posledný článok o ňom, že ako sa bál o život! Prezradil to človek, ktorý bol asi posledný, čo ho videl nažive! Bol to nejaký "barman", ktorý ho ani nepoznal. Prezradil ako sa Paľo celý triasol, mal strach, že ho zabijú. Vraj, že keď vyjde von, čakajú na neho, čaká ho smrť!
@katkalubkova ako vies ze sa to neriesi? ze to nie je v spravach? Asi este predsa prebieha vysetrovanie. Ak ma aj nieco natocene, cela vec sa mudi presetrit atd... si myslis ze ked ma video tak na druhy den pozatykaju pol nemocnice? ci ako?
@eva112014 ano viem, citala som to...je to urcite pre jeho rodinu hrozne a uz vobec nechapem ludi, co sa tvaria, ze uz im to lezie na nervy, pala, teda aj kuciaka zabili preto, ze nas chcel informovat ako tato krajina funguje, ako si to tu krasne iste skupiny ludi zariadili...si zober, ze ta jeho snubenica s tym nic nemala...ja viem, ze aj ta mamicka je tragedia, je to hrozne a je mi to luto, ale aj ona je vlastne obetou toho ako tento stat funguje...vies, zadubenec nechape sirsie suvislosti...myslim, ze sa to nikdy nevyriesi, ale v kutiku duse verim, ze ano a ze to nepojde tym stylom ako to bezne fungovalo na naka...tento spis skartujes a este sa panovi xy pojdes ospravedlnit...hoci fakty sedeli ako puzzle, ale takto to funguje a kym sa nebude poukazovat na to a kym ludia budu sediet doma a povedia si, mne uz to ide na nervy, tak sa nic nezmeni...ako tu uz bolo spomenute hlupy ostane hlupym, aj keby si sa rozkrajala
@eva112014 este k palovi, to bol clovek, ktory sa snad nikdy nebal...si pamatam ako si oholilhlavu a povedal, musim zapadat...palo pracoval ako banik, ten mal pevne nervy a ked je pravda, co pisali, tak musel mat dobry dovod na to, aby sa bal
@erikavesela Je to tak! Mne sa veľmi páčilo, páči sa mi ako sa tí novinári spojili! To je niečo úžasné! Lebo zatvoriť ústa jednému novinárovi sa dá, ale všetkým?! Zatvoriť ústa aj zahraničným novinárom? To by koľko peňazí musel taký objednávateľ vraždy zacvakať? A konečne! Pochopili novinári, že ako si myslia oni o sebe, že sú slabí, tak veľmi sú aj silný, .... že v jednote je sila! U Kuciakovi sa mi páčila jeho povaha. Bol vraj takým človekom, ktorý zdieľa informácie. Čiže nenechával si všetko pre seba, že iba ja a iba ja chcem mať z toho publicitu za tento článok ... U mnohých novinárov bolo aj toto problémom! Preto vedeli všetky Kuciakové články po jeho smrti vytlačiť, všetky články dokončiť! Preto nastali aj takéto zmeny v našej vláde. Vďaka jeho článkom! Vďaka jeho skromnosti (deliť sa s informáciami)! Keď zíjde z očí, zíjde z mysle! A práve pre toto sa stále medializovalo, medializuje a práve pre toto sa o tomto toľko hovorí, píše! Iba takto vedia novinári pomôcť nám ako ľuďom žijúcim v tejto spoločnosti a vedia pomôcť samy sebe (možno!), aby mali slobodu reči, prejavu a slobodu tlače. ...že nedoplatia za toto svojim životom! Je to pre nás, pre lepšiu spoločnosť!
@erikavesela Možnože keby Paľo vedel komu dôverovať, už by sme mali ako spoločnosť
"pekné" informácie! Nerozumiem tomu, že mal počítač pri sebe, vedel, že ho zabijú, prečo sa nepodelil o tieto informácie? Alebo sa podelil a tom my nevieme ... Je mi ľúto, čo sa to tu deje!
Ano, spominali, ze mal notebook pri sebe, spominal to ten pan "barman"..Ja len viem, ze informacie si zial nechaval pre seba, chcel to vydat ako bombu...zial bolo mu to osudne..on bol trosku tak cudak, hlavne ked mal tie svoje dni...napr ked ho opustila nina, to bola ta frajerka, ktoru poprosil o staranie sa o macky...tym mackam som ja este robila "domcek"😊...vtedy bol na to velmi zle, tieto momenty boli zle, utiahol sa do seba, nekomunikoval, depresia ako svina...a kedze sa tak spraval, nik nevenoval pozornost tomu, ze ho nebolo...az ked to trvali dlho...vela veci nosil len v hlave a nikomu o nich nepovedal...prezil kyselinarov...nasich politikov uz nie...skoda ho...uz je to tak davno
... ked uz sa tu nacala tema socializmu (a ako dobre nam bolo ... ) mile mamicky: v 50. rokoch komunisti vaznili spolu s politickymi vazenkynami AJ ICH DETI! mucili ich, aby sa ich matky priznali a mnohe deti umreli. ze ste vy nemali v rodine nikoho prenasledovaneho a nespravodlivo odsudeneho, neznamena, ze taki neexistovali ... tak len placte, ze chleba stal korunu a mlieko 20 centov ... keby vam pred ocami dolamali dietatu chrbticu, alebo by ste ako Milada Horakova pisali list dcere z cely smrti, inac hovorite ...
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/urady-prove...
ku kuciakovi a k tomu, ze "je toho vela" - no nastastie novinari nezaspali! lebo by sa to ututlalo a raz by tak mozno skoncil vas brat/syn/sused, lebo by sa opat stal politicky nepohodlnym, resp. by prisiel na nieco, co ohrozi mocnych ...
a k tej tragedii v porodnici - zrejme sa podaval podnet na Urad pre dohlad. treba vsetky taketo pripady riesit, dokumentovat a sudit sa. aj ked to chce vela sil od rodiny ... je mi uprimne luto kazdeho jedneho takehoto pripadu, nie len z porodnic, ale napr. aj ked pacienti nedostatnu moznu liecbu, lebo peniaze atd. ale to je chyba systemu/toho, koho si volime/a tiez pacientov a staleho uplatkarskeho myslenia. zanedbanie/pochybenie pri zdravotnej starostlivosti je postihnutelne.
@erikavesela Je to dávno, ale aj jeho je škoda! A kto z nás by sa nesprával tak, ak by sa mu vyhrážali? Možnože sa bál a nielen o svoj život! Kto vie, čo prežíval vo svojom vnútri! Kto vie kedy sa mu začali vyhrážať! Lebo, keď to chcel vydať ako "bombu", tak ako to zistili, že on mal tieto informácie o tých kauzách. Niekto musel okrem Paľovi o tomto vedieť, ktorý možno posunul ďalej info - vrahovi. Však ani Kuciak nevydal ešte nič, nemal dokončený článok a ešte predtým ho zabili. Ale on nenechával info pre seba, čiže on na čom pracoval a čo chcel, tam sa informácie mohli ľahko dostať von! Toto nechápem u Paľa - tento prípad! Mohol to byť aj niekto, aj z jeho redakcie! Kto vie ...
@eva112014 presne
V sucasnosti pan Bránik kraca po tenkom ľade. Odhaluje mafiu v spojitosti so štátom.
...som zvedaví, keď sa zistí, že ich "systém nedal" zavraždiť, že tam boli nejaké iné pohnútky, dúfam že sa "slušní ľudia" ospravedlnia, lebo tí už vedeli dávno kto to urobil, (ako vidno aj z tejto debaty)
mne len nejde do hlavy že ich oboch aj niekde neodpratali... keby ostali nezvestní, časom to utíchne a nie ako toto čo vyvolalo veľký rozruch ked najdú vo vlastnom dome dvoch mladých ľudí s guľkou v hlave....

@katkalubkova kde si to prečítam?