Kto zabil Kuciaka?
Baby, myslite, ze ti obvinení ho naozaj zabili, alebo obetovali niekoho, aby ľuďom zalepili oči?
Mne sa nechce veriť, že by to urobili tak okato a zostali na Slovensku.
@marsmykkok Podľa mňa vrahovia si nemysleli, že z tohoto bude také haló. Tobôž nie pochod .... atď. A podľa mňa si nemysleli, že Kuciakovú prácu môže dokončiť i iný novinár. Asi vychádzali z minulosti. Veď za ktorého novinára takto bojovali ľudia a vôbec kedy takto bojovali za spravodlivosť ľudia???
@ankare tiez sledujem jeho blog a veru,ma moj plny obdiv.....
@terezka1947 som z Detvy, poznam ucastnikov jeho blogov a je mi na grcanie z tej mafie...
@dai
@katkalubkova
dievcata, prisla som na tuto temu a pozeram aky konflikt sa z toho urobil... ta mamicka rodicka bola sestra mojej priatelky, aj ja som si v tej nemocnici prezila osobnu tragediu, ked som stratila moje dievcatko tam.. dai, ved ty vies . osobne poznam viac ludi, ( momentlane v sekunde ma hned napadli 4 osoby, ktore su mi blizke ) ktore maju podanu staznost na pb, a vysetruje to policia, lebo prisli tam o svoje deti, alebo pribuznych . a zial vzdy sa to nejako ututle, hoc su jasne dokazy a 99.9 %0 ludi by povedalo, ze tie smrti maju vynnikov , a neslo len o nestastne udalosti ä lebo ved vsetci vieme, ze nie kazdy zomrie stary ) ale k veci teda
aj Kuciakova smrt ma zaujima, presne z toho dovodu ako ma zaujima, ci a akosa vysetri smrt ludi v nemocnici . vsetko je o o nastavenom systeme, , hoc su to dve na pohlad rozlicne veci . koniec koncov, ide o system, o zakony, o to, ako si ich nasa spolocnost, vlada nastavuje. pretoze v prvom pripade zlyhava niekde system vysetrovania " osobnych tragedii " za ktore obvykle niekto moze, a nasledne vynnik je nepotrestany. a v druhom pripade zlyhava vyznam slova demokracia, sloboda slova, a nastoluje sa rezim, ktory ovladaju oligarchovia spolocne s priatelmi z mafie .
preto by nas mali zaujimat obe skupiny problemov, a to, ze sa ma nejaka cast problemu bytostne netyka, lebo som ju nezazila, neznamena, ze sa ma nebude tykat v buducnosti,a lebo nemoze ovplyvnit mna a moju rodinu v buducnosti . skoda, ze je to ejdna zvlastna vlastnost, mnohych ludi ( nepisem zamerne len slovakov ) nezaujimat sa o to,c o sa ich netyka ( ale tuto vetu pouziju vzdy len ked sa im to hodi, lebo ked ide o to, za ake peniaze si kupil sused auto, hned sa ot taky vsetkych naokolo, vsak ? 🙂 )
@dajana555 to na co nostalgicky spominas ani nebol komunizmus v zmysle odpovede na problemy kapitalizmu, to bol zasraty realny socializmus ktory klientelistickymi vztahmi pripominal skor feudalizmus nez spolocnost seberovnych ludi. Mojim prarodicom pobrali ti zmrdovia ktorym drzal chrbat sovietsky zvaz podu ich predkov, zvierata, obchodiky, domy ... pradedka ked sa mu to nepozdavalo zavreli do vazenia niekolkokrat a macali mu hlavu v hajzlovej mise. Ale ked si nemal nikoho v zahranici, mal si spravny robotnicky nezavadny povod, nezaujimalo ta skutocne umenie, veda, nabozenstvo ... tak sa dal pre cast sedej masy prezit relativne pohodlny zivot.
@zafir01 ale tu to bolo povedane ze sa maju vysetrit obe veci... len treba aj rozlisovat co je ukladna vrazda za nazor a co je osobna tragedia, neschopnost nemocnice, jej lekarov etc. ... nepredpokladam ze tie sestry a lekari v nemocnici umyselne zabijaju kvoli nazoru ci tomu ze niekto na nieco prisiel... ak su v danej nemocnici tajeto pomery tak nechapem preco to nie je medializovane ucastnikmi, preco sa obete nespojja, nevyvijaju aktivity... mne je tazko hodnotit kto v danom.pripade zlyhal , keby sa to stalo mne tak po danych osobach idem asi uz navzdy:-/ nase zdravotnictvo je zial v zlom stave aj vdaka tym prepojeniam a rozkradacstvu o ktorych pisal kuciak - preto mi pride divne ked sem do temy o kuciakovi nabehne matka a zacne utocit ze on je nezaujimavy a mamw riesit co chce ona - bez pochopenia suvislosti...
@quorum ty si yiez jeden z osvietenych predpokladam☹ jasne, aj na zachode ta sleduje brusel☹
Zijes v dobe kde ked nieco naozaj chces a ides si za tym tak to vacsinou aj dostanes - ak nie v sr tak inde - lebo inde ist mozes... v tvojom zlatom komunizme by si dostal gulku a tvoja rodina by bola odpisana do niekolkych kolien...
@mamuskazuzuska nie nemyslim si to!
@quorum zem a vek? Ci fanusik hnedeho kotrbu?🙂 ako som pisala - osvietenec co vsetko vie a vsade bol... a kazdy kto nieco dosiahol mu lezi v zaludku...este by ma zaujimalo kto je to ti ONi - som uz o Nich citala v inych prispevkoch ale nejak sme sa nikdy dalej nedostali 😉 aj pan vodca ich volaju ONI?🙂
@quorum socik mal do seba nieco len pre ludi, ktori sa nevedeli sami o seba postarat, potrebovali byt vefeni za rucicku a vsetko mat predpisane...ja som si socik zazila a teda spat by som ho nechcela ani omylom...ved kludne mozes ist zit do kldr, na kubu...tam budes mat toho dobreho sociku viac ako dost
@quorum paranoidna?🙂 o nich pises ty a tebe podobni... a stale neviem kto to ten ststem ci oni su🙂
@erikavesela to on nepojde - to tyto ludia by radi holuby do huby ale tie z tohto systemu, nie tie komunisticke podvyzivene z tych prazdnych obchodov😉
@dai ono sa spajaju, aj je vyhlasena peticia a robia sa rozne aktivity , peticia je za upravu niektorych zakonov o obetiach o pravach pacienta a pod.. len vidis, absolutne o tom spolocnost nevie , lebo ked napises mediam, nemaju chut o tom pisat, rovnako ako ked je napisana a vydana kniha o podobnej teme, vydavatelstva sa vyhybaju vydat podobne knihy . teda dufam, ze posledne aktivity, tkore podporujem, padnu an urodnu podu a nieco sa pohne. nesedim na zadku a co som mohla som urobila v ramci mojich prav.
ale ano mas pravdu, necitala som ostatne prispevky, dostala som sa len an ten zaciatok . oba problemy su spolocenske , avsak kuciakova vrazda je obrazom celeho statu , a je to neico co sleduje v podstate aj zahranicie,
@zafir01 a kde sa propagujú tieto aktivity?? Nakolko som o ničom nepočula nikdy a to je dnes milión možnosti niečo spropagovať.
@bucko555 mas prvadu..velmi to riesia..ved xy "vaznych"ludi zabili a neriesi to tak..thchto dvoch som ani nepoznala nikdy v zivote som o nich nepocula ...uz aj mne to lezie na nervy..je mi luto rodicov a chapem ze chcu dosiahnut spravodlivost(aj ked sa im to nikdy nepodari).totobim deti uz nikdy nevrati.ale na co take teatro okolo toho? Ked uz tak sem tam nejake info pustit do eteru ale nie toto cp sa robi...na kazdom programe v kazdych spravach nic len kuciak a kusnirova ...na co je toto dobre?
No, ked to tu tak citam, tak sa vobec nedivim, ze na Slovensku sa mozu svine mafianske roztahovat vsade, ved je tam tolko ludi, ktorym to vobec nevadi, ktori sa cuduju, ze sa informuje o tom, co sa deje. Prestanu sa cudovat len ak sa ich to bezprostredne dotkne, nadavaju, ze sa im tazko zije, ale neurobia nic, aby to bolo inak-ved nadavat je jednoduchsie. Niekde sa stala chyba, velka🙈🙉🙊
@tinaa64 tu nejde len o dvoch ludi. Asi ti unikla pointa. To sa na mamickovkych strankach stava.
@tinaa64 nato je to dobre aby Slovac nezabudla, lebo u nas kazda kauza trva par dni a potom sa vsetci tvaria ze nic. Trochu pozurime na namestiach, fb a zas sme spokojnucki.
@dai kto je ten systém???? a to nevieš???? že všetky vlády u nás, (to je jedno či červená alebo modrá) sú len obsluhou oligarchie v pozadí, ak niekoho vo voľbách volíš, tak nevolíš stranu, alebo ich nejakého predstaviteľa, ale ich oligarchu v pozadí (so všetkými svojimi záujmami)
toto ohánanie sa a šermovanie slovíčkom demokracia (vláda ľudu pôovodne) a demokratický systém , (aj v tejto diskuzii), to hodne smrdí pátosom😉
P.S. a holuby zadarmo chcem, sem s nimi😝
@tinaa64 samozrejme, ze sa to riesi, pretoze tento pripad nema dosah len na slovensko ale celu demokraticku spolocnost napr.europy, nikto nemoze byt predsa popraveny sa svoju pracu..evidentne to tu niektorym nedochadza, a ano, musi sa to riesit verejne, pretoze bez toho by sa to nikdy nevysetrovalo...pretoze evidentne niekomu by to tak vyhovovalo najviac
@stanulienkat nie neuniklami pointa..ved pisem ze sem tam pustit nive info do eteru..ale od rana do vece r kazdy bozi den?aj ma vo tp je dobre?ved nikto nikdy sa pravdu nedozvie...v spravach ako vsetci velmi dobre vieme povedia len polopravdy..nimto sa nedozvie preco ich zabili a ktoich dal zabit..ako tu bolo pisane mozno o 10-20r.ale to uz asi po tolkych rokoch bude aj pasé..tak velmi sa to riesi ze sa to ani nevyriesi...
@catherinah tak asi kazdemu normalnemu cloveku je jasne, ze objednavatelka vrazdy nemoze byt nejaka bezvyznamna tlmocnicka. A mimochodom, kto vrazdi za sumu 70 000 eur - jedine debil.
Kocner to tiez nebude - (Kuciak na neho podal trestne oznamenie a on ho vzapeti zabije, totalna hovadina). Ale policii sa to hodi - hodit vinu na Kocnera. Skutocny pachatel je jednoznacne z vyssich kruhov a my sa pravdu dozvieme mozno o 10-15 rokov, ak vobec.

a motív mohol mať hocikto, či už mafia, politici pri moci a vysoko vplyvný ľudia-ale vzhľadom k tomu ako to urobili sa asi ponáhlali riadne, ktovie čomu bol na stope/čo zistil alebo kľudne aj môže vietor fúkať z druhej strany, matovič a podobný pri tom ako si smer vie populisticky získať naivných ľudí sa ku korytu nikdy nedostanú a toto mohol byť tiež spôsob ako skúsiť získať moc...