Ktorá strana vyhrá voľby?
Zaujimaju ma vase nazory 🙂
@karolinakr Tesco online ich má za 1,29 eur. To tam budú mať nejakú chybu. Ani nikde v inom reťazci nestoja 4,50.
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
@erikavesela lenže vieš čo je zaujímavé?že 400g slane tyčinky Tesco som kúpila za 1.25€ ..Tak uzavrieme to tým,že tam platí zákazník za značku, aby som zas nezavádzala a nerobila paniku
Neviem ci sa dá veriť ze nebudú voľby zmanipulované.. myslím si ze výhra Fico, SNS a dostane sa Republika..ak zmanipulované tak Sas, Ps a Hlas..neviem co je lepšie. Úplne najhoršou voľbou je vsak pre mna PS.
Baby k tým potravinám, no ja sa vždy v obchode pri niečom zhrozím. A veľmi často cena v regáli iná a nablokujú už vyššiu. Som si všimla, že základné potraviny (mlieko, maslo, vajcia, múka, cestoviny) už nestúpajú, mierne klesajú. Ale ako išla hore napríklad horčica, tatárska omáčka, párky a podobné a stále idú. Minule som bola v Tescu, hypermarket okolo obeda a najlacnejšie zavárané uhorky mali za 2,70. Bola cenovka na jeden druh aj okolo 1,50, ale vypredané. Rovnako tie náplne do kahancov, malá náplň ak okolo 2 eur, stálo to 40-50 centov, už lacnejšie vyjde tá elektrická náplň. A je to vo všetkom, farby na drevo sedemdecové sa dali kúpiť okolo 5-7 eur, včera som v obi dala za farbu 13,69. Keby išli veci hore "len" o infláciu napríklad o 20 percent, ale išli aj 90-100 percent.
@marsmykkok mne sa zdá,že ľudia odmietajú prijať fakt,že potraviny mohli ísť hore o 100% stále tomu nechcú uveriť,vždy si jednu nulu odmyslia
Pretože si povedia,že toto nie je možné
To vážne niekto ide voliť Smer??
@marsmykkok pretože to čo nestúpa sú základné potraviny a neviem ako na sk,ale v iných štátoch majú strop cenu
Tatárska a omáčky sú pochutiny ,parky ani radšej nespomínam čo sú.. sú to doslovne zbytočnosti, nie sú nevyhnutné,skôr škodlivé ako zdraviu prospešné,tak pre mňa kľudne vyššia cena
Ono to má svoju logiku
Pár rokov dozadu bola navrhnutá sugartax ale tá neprešla skoro nikde,akurát vo fínsku sa mi zdá,že platí
Proste surplus za nezdravé potraviny a nápoje plné cukru.
nečudujte sa,keď Fico výhra
keď sa išiel voliť primátor Bratislavy,hovorili jeho oponenti,že pôjdu dane hore,zruší lístky, pôjdu hore ceny lístkov, za jeho vlády stúpol rozpočet na jeho suitu o 4miliony mesačne,dokonca na facebooku bolo verejne vyjadrenie kontrolórky,že nevie Valo zdokladovať, kde je 5milionov...A 80%si ho zvolili zas a Kuseho pre zmenu šupli do basy..Tak čo sa čudujete ak najvačsi zlodej zas zásadne ku korytu..
@karolinakr ľudia sa boja homosexuálov,ale neboja sa mafiánov,ktorí zapredali Slovensko špinavej krvavej mafiánskej spine z Calabrie
Boh pomáhaj
@marsmykkok bohužiaľ bude možno aj horšie, veľakrát ide ale vyslovene o obchodníkov...ale často ide o cenu vstupov a práce. A vidím to, keďže obchodujeme s tovarom a napr co bola predajňa cena pre nás pred rokom, je teraz nákup a to mame dovoz, z výroby z de.... ale napr aj v rodine mam výrobcov masovych vyrobkov a vidím za koľko predá klobásy a za koľko ich potom predaju na jarmoku :D vrátime sa pekne k pestovaniu.... keď 2eur na trhu chcú za uhorky, máš ti zavrite, vyjde to draho oproti 1,7... ale keď u budú stáť 3eur a vypestujrm ich doma... :D
Zaujímavé zr napr išla som cez Bosnu, bola na čiernej hore v lete.. tie ceny tam také vysoké nie sú napr na potraviny
@karolinakr vždy ide o to, ako sa majú ľudia. Nie koľko sa kradne hore. Ak sa ludia majú dobre tak riešia menej nakradnute/rozdané. Keď niekto príde, zvýši daň z nehnutenosti o 150% - dokonca prvych 100 to bolo počas pandémie, tak hned sa viac sleduje koľkokradne...ze na ľudí nie je. Len bohužiaľ, pokým nebude riešiť celá spoločnosť.. co sa zmení? Vždy určitú časť ľudí zdania s dalse3j nejakú almužnu dajú. A otázne je dokedy to tie dojne kravy zvládnu
@karolinakr to bude nejaky preklep, ja ich v tescu kupujem a tolko urcite nestoja
@nini1978 No len karfiol máš tiež za 3-4 eurá, vyjde drahšie ako mäso. Rovnako pomaranče/mandarinky/banány okolo 3 eur kilo. Uhorka kus niekedy aj 2 eurá... Paradajky sa toto leto balili po polkile, kedže cena nešla na výnimky pod 1,50 až 2 eurá za polkilo, teda okolo 3-4 eurá kilo. Melony bežná cena bola 1,19 a viac, vlani v auguste aj 40-50 centov kilo bežne.
Takže nie sú to len nezdravé veci, pod tým párky som myslela aj celkovo spracované mäsové produkty ako klobása, šunka, salámy, oškvarky, slanina. Len naše národné jedlo halušky s bryndzou napríklad, mala som viac slaniny a oškvarkov v chladničke, minule v lidli idem kúpiť oškvarky a ten malý sáčok skoro 3 eurá. Býval v akcii okolo 1 eura a plná cena do 1,50.
@marsmykkok ja viem,máš úplnú pravdu v Tom,že potraviny stoja nekresťanské peniaze na Slovensku.
Nemusis ani porovnávať príjmy z iných krajín,stoja naozaj veľmi veľmi veľa
@tetapetra ani ja tomu nerozumiem.
Matky s takou nenávisťou opisujú už aj inak oblečeného jedinca..ako potom ich deti majú akceptovať niečo iné,niečo čo sa vymyká davu?
Nenávisť k homosexuálom...keď vieš v ktorej obrovskej krajine sú stále utláčaní,vieš odkiaľ vietor fúka a odkiaľ prichádza politika zastrašovania a nenavisti
@iluviel presne toto si tiež myslím.
@dominikamacakova ano
Je uplne jedno koho volite, aj tak je od oktobra premier Fico a vsetci ostatni sa mu pchaju do zadku. Ak volite Hlas, Republiku, SNS, Sme rodina a vlastne aj farizejske KDH, volite Fica. Akurat sa s nimi bude musiet viac podelit ... ale ved mi mu to zaplatime.
@aalt ak volis ps, volis zaciatok konca tejto krajiny a teda podporujes neomarxisticke idei a nulovu ekonomicku slobodu naroda, ich ekonomicka slododa bude volna
Ak volis sas, volis podporu takych primitivnych individui ako plackova, nvotova
Priznajme si, naozaj nie je koho volit
@erikavesela
ty sa staraj hlavne o to koho budeš voliť TY, ostatní nech sa rozhodnú tiež sami, nevyžiadané rady nemá nikto rád 😉
Ano, vsade su toxicki ludia, ale volit sa vzdy da. PS som nikdy nevolil ani nebudem, ale aspon nemaju populisticke dristy a nicim nestrasia. A maju skutocny program. Ten sa bud paci alebo nie. Mne nie.
Hore spominane "strany" nemaju ziaden program, len populisticke frazy, "socialne istoty", a strasenie "ochranime" ... Pred rokom som dufal, ze sa fakt pravicove strany spoja, alebo ze SAS konecne vymeni predsedu a dokazu, ze nie su typycka jednochlapova strana.
Takze ja budem volit SAS aj napriek Sulikovi, Plackovej a Geissenovcom a podobnym uletom. Ano, nie je koho volit, ale vybrat sa vzdy da.
Lenze, ako som pisal, je to jedno. Vyhra Fico. Prve sice moze byt PS, ale okrem SAS s nim nikto vladu robit nebude chciet skladat a vsetci sa budu pchat na vyplatnu pasku Ficovi ...
@erikavesela necitaj moje prispevky, kludne ich preskakuj
@erikavesela aha uz som pochopil ako si to myslela napisala ...
@erikavesela
ja som ti napísala slušne, a môžem reagovať na koho chcem 😉
preskakuj nereaguj💋
@aalt ale možno predsa niektorí po prečítaní si aj nejakých iných názorov zmeniť svoje rozhodnutie... A predsa ten smer a spol. Nezvolili.

@mondolina to netvrdím. Opieram sa o zákon na kontrolu volieb a uvidíme, aké budú výsledky. Som reálne zvedavá, či kontrola bude fungovať 😉.
Hlas ľudu, hlas boží.