icon

Ktorá strana vyhrá voľby?

11. sep 2023

Zaujimaju ma vase nazory 🙂

aalt
13. sep 2023

@simca06022011 ludia bez pamate nazor nezmenia, alebo len do prvej tlacovky, kde opat zhltu populisticke dristy zamerane na prvu signalnu ...

erikavesela
13. sep 2023

@mondolina taj si nemala odpoved adresovat mne...ja som tebe nic neadresovala...vidis ten rozdiel?

erikavesela
13. sep 2023

@aalt zial pravica sa na slovensku nenosi a preto mame prave jednu (sas) pravicovu stranu, kt.ma sancu sa dostat cez 3%...ludia stale hladaju vodcu/mesiasa, akoby nevedeli sami rozmyslat...horsie je to s ps...ludia nechapu, ze volia prave lavicu s neomarxistickymi ideami...nerozumeju, ze liberal moze byt pravicovy (sas) aj lavicovy (ps)...

karolinakr
14. sep 2023

Z koho dielne sa zvyšoval daňový bonus,prídavky na deti? Rodičovský dóchodok mal Krajniak na starosti,aj dôchodky sa zvýšili vďaka inflácii dosť citelne .Podľa Tarabovho grafu vysoko vedie Smer za ich čias som bola v UK,tak len podľa ľudí,čo rozprávajú viem,že veľa kradli, ale nespomínam si,žeby prídavky a dôchodky šli hore maximálne o 1.20. Ako to,že ľudia majú tak krátku pamäť? to zvyšovanie na na svedomí Sme rodina a Olano,alebo kto konkretne? Či myslíte,že len kvôli voľbám zvyšovali? Ale tak lepšie ako za Smeru..Neviem to dohľadať na internete,lebo tam sú len vypočty konkretnych zvyšovaní .Ta strana si nezaslúži druhú šancu? Či podľa čoho ľudia volia?

lauriik
14. sep 2023

@erikavesela a co je zle na socialnom liberalizme? Liberalizmus znamena mat pozitivny vztah k mensinam, interupciam, dekriminalizacia lahkych drog a podobne a ta socialna cast zahrnuje, ze nebude spoplatnene zdravotnictvo, pravo na dostojne dochodky a jednoducho, ze stat pomoze cloveku ak sa ocitne v zlej financnej situacii.

erikavesela
14. sep 2023

@lauriik problem a nedorozumenie je v inom...pre ps je chudak a ten, kt.treba pomahat nie zarabajuci clovek, ten, kt.bude mysiet otvarat penazenku je prave ten, kt.zaraba....to co popisujes je iluzia, peniaze jednoducho na to nie su...ani ps ich jednoducho od nikadial nevycaruje...

petronelag
14. sep 2023

Niektoré strany, keby boli vymenili svojho predsedu strany by boli na tom oveľa lepšie, už dávnejšie mohli vymeniť napr. Sulíka za Kolíkovú, Danka tiež za niekoho iného. Národná strana je potrebná, je aj v iných krajinách, len musí byť ptresvedčivejšia. Alebo KDH by tiež mohlo mať iného predsedu, ktorý by lepšie vedel podať o čo tej strane ide, kedže je dosť ľudí, ktorí sa hlásili k veriacim, aby ich títo podporili.
PS ak by racionálne rozmýšľali, tak pri takom % veriacich, čo sú na Slovensku, tak mohli svoj program aspoň minimálne upraviť, dosť veľa ľudí to považuje za zvrhlosti, čo majú v programe.
A dávky sa počas tejto vlády zvyšovali hlavne kvoli zvyšovaniu cien, inflácii, počas Smeru k takej inflácii nedochádzalo.

lauriik
14. sep 2023

@erikavesela dam priklad: rodiny na slovensku kazdy mesiac na kazde dieta dostavaju skoro 270€ ked zratam obedy zdarma, danovy bonus a pridavky na deti. Vsetky rodiny, vratane tych co zarabaju tisice € a nic take nepotrebuju. Mozno by bolo fajn keby pomoc bola adresna, pre ludi co to naozaj potrebuju a stat by zvladal pohodlne ufinancovat ludi v nudzi. Zijem v ČR a nestiham sa divit fo vsetko dostavaju rodiny na slovensku. My u nas nemame nic, pretoze zarabame dobre a nepotrebujeme to. Rodiny, ktore su v zlej situacii dostavaju pridavky a dalsie davky ale musia dokazovat kazdy stvrt rok, ze su naozaj v zlej financnej situacii. Takto by mal fungovat socialny stat.

kristiii
14. sep 2023

@lauriik na druhej strane, prečo by mali donekonečna pracujúci doplácať na tých, ktorí sedia roky alebo aj desaťročia doma na zadku? Ja som za pomoc každému, kto sa naozaj ocitne v núdzi, napríklad zo zdravotných dôvodov svojich alebo svojich detí, ale skladať sa vkuse aj darmožráčom, lebo sociálny štát?

martinusik91
14. sep 2023

Vyhrá smer alebo hlas a prezidentka poverí PS zostavením vlády. Potom vraj má prezidentka odísť zo Slovenska. Či to bude naozaj pravda, uvidíme...

kristiii
14. sep 2023

@martinusik91 a s kým by ju PS zostavilo?

martinusik91
14. sep 2023

@kristiii no to neviem. Dúfam že sa im to nepodarí. Nie som volička smeru ale dúfam že budú tie hlasy počítať ako hovoril Fico.

mima1608
14. sep 2023

@martinusik91 s PS nechce ísť do vlády prakticky nikto okrem možno SAS.

martinusik91
14. sep 2023

@mima1608 To hovoria teraz. Dúfam že to aj dodržia.

mima1608
14. sep 2023

@martinusik91 snáď áno, lebo už len to programové vyhlásenie vlády si neviem predstaviť v zložení napríklad PS, SAS, Hlas a Sme Rodina 😅 veď to by bol čistý cirkus - vyznávajú úplne iné hodnoty tie strany a už len tie kondómy zadarmo, manželstva LGBTI a adopcie, potraty pre neplnoleté zadarmo atď... No je toho dosť a osobne si neviem predstaviť, že by taký Kollár, Majerský alebo jamkatý na toto pristáli.

lenka1208
14. sep 2023

@martinusik91 milujem tieto spravy, ktore sa zacinaju 'vraj' 🙈

karolinakr
14. sep 2023

@petronelag jaj čiže myslíš,že to všetko bola len inflácia? Zo zákona,čiže nikto nemá na tom zásluhu? Tie davky

aalt
14. sep 2023

@martinusik91 "Vyhrá smer alebo hlas a prezidentka poverí PS zostavením vlády. Potom vraj má prezidentka odísť zo Slovenska. Či to bude naozaj pravda, uvidíme..." prezidentka poveri vitaza a neodide. Ak budem mat pravdu ja, uznas ze siris bludy?

karolinakr
14. sep 2023

@mondolina @slovakboy vy si tiež myslíte,že zvyšovanie tých dávok bolo len skrz infláciu? Čiže reálne nikto na tom nemá zásluhu?

mima1608
14. sep 2023

@karolinakr ale veď Matovič, Heger a aj Kollár to tak sami prezentujú, keď im je vytýkané, že nerobili nič s infláciou, že však "dvihli sme dávky, všetkým sme tak pomohli", čiže ak to je takto verejnosťou vnímané, môžu si za to sami.

karolinakr
14. sep 2023

@mima1608 no lebo keď si Fica porovnám a týchto tak je tam citeľný rozdiel - viem podľa mamy dôchodkyni, ale padlo tu slovo inflácia,čiže keby nebola,nič by sa nezvysovalo a bolo by to ako za Fica haha a včul budz múdry, že či sú lepší alebo horší

mima1608
14. sep 2023

@karolinakr no minimálne dôchodky by hore o toľko nešli, lebo aj tie sa dvihli podľa automatu. Čiže áno, zrejme by to bolo ako za Fica.
Akože, môj osobný názor je, že za Fica sme mali viac 🤷 táto vláda síce nemohla za infláciu, Covid, atď, ale mohla za to, ako nehorázne rozflákali kopu peňazí na lotérie, testovania a nezmysli. Za Fica sme s mužom žili v prenájme, platili sme teda nájom, plus lízing a ešte sme aj šetrili. Za Matoviča sme sa sťahovali do svojho, splátka na úver nám klesla, keďže lízing sme "vymenili" za stavebný úver, muž zarába momentálne o niekoľko stoviek viac ako predtým a aj tak siaham na tie úspory, čo sme si urobili za Fica. Tak ja už potom naozaj neviem 🤷
Viem len, že súčasnú vládnu garnitúru a ani Fica voliť nebudem. Ale teda naozaj neviem, kto je tu to menšie zlo.

karolinakr
14. sep 2023

@mima1608 no tento fenomén zažíva aj moja mama,hoci žije skromné predtým vyšla,teraz nie ..bola sa to 100% zdraženie potravín a tiež jej zdvihli nájom o 150eur a podľa správkyne už teplo za kúrenie dole nepôjde,takže keď všetko šlo o 100% hore,len mzdy a dôchodky nie,niekde sa to musí objaviť..

lauriik
14. sep 2023

@kristiii preto pisem adresna pomoc. Ludom co stratili pracu a na isty cas ostali bez prijmov, matkam samozivitelkam, ale kludne aj viacpocetna rodina , kde rodicia pracuju ale nezarobia tolko aby uzivili svoje deti. Myslim, ze by sa to dalo nastavit tak aby cez system nepresli ludia, ktori su dobrovolne nezamestnani a chcu len vyciciavat stat. Ja jednoducho nerozumiem preco by rodiny co maju 3000€ mesacne mali brat este vsetky tieto vyhody. To akoze oni nevyciciavaju stat?

erikavesela
14. sep 2023

@lauriik pretoze kazde dieta si zasluzi mat rovnaku pomoc od statu...ti, kt.maju 3000 mesacne uz platia vyssie dane...to nestaci?

lauriik
14. sep 2023

@erikavesela no s takymto pristupom je ozaj to slovensko stratene 🤦🏼‍♀️ Pretoze to co pisem ja, je socialny stat = adresna pomoc socialne slabsim, ludom ktory sa ocitli v zlej zivotnej situacii. To co pises ty je komunizmus = vsetci su si rovni, vsetci dostanu rovnako, neexistuju kasty, (bohatsi a chudobnejsi ludia). Ale oni existuju. A naozaj rodina co ma na ucte kazdy mesiac 3000€ (a viac) nepotrebuje dalsie peniaze od statu. Vsetko svojim detom dokazu dopriat aj bez tych statnych "par" € ktore sa im stratia na ucte.
A kym toto slovaci nepochopia a budu "janovi od vedla" zavidet aj chudobu tak ta krajina nemoze fungovat normalne.

vroni
14. sep 2023

@lauriik, zle na sociálnom liberalizmu je to, ze ozobracuje krajinu. Pretože podľa ich teórii je bohatý každý, kto pracuje. Takže ti, ktorí makajú za pásom za minimálnu sú tí, ktorí musia calovat odvody na "bezplatné" zdravotníctvo a calovat dane, aby takmer identicku sumu ako oni dostanú za 8 hodín práce dostali kadejaki nemakacenkovia, naťahujúci ruky. Sociálny liberalizmus nemilosrdne trestá aj najmenší úspech a "zdanenie bohatych" je jeho najvyšší sen. Lenže tých pár skutočne bohatých ma svoje páky, ako odklonit peniaze od hrabivych paprc štátu a tak štát zbíja o dušu medzi tými, ktorí možnosť úniku nemajú. Tj. pracujúci a pripadne stredná trieda. Označenie working poor (prácou k chudobe) ma svoje korene v tomto fenoméne.

mima1608
14. sep 2023

@karolinakr ja som teraz na MD, ale keď sa zráta tá + tých slávnych 200 eur na dieťa, tak som reálne na tom čo som zarobila bez nejakých 50 eur. Mužovi išla výplata hore už 2krat tento rok, vždy o trojciferne číslo. Náklady oproti tomu, keď sme mali prenájom nám klesli o 40% v prepočte (prakticky odpadla celá tá položka za prenájom, lebo splátka za lízing sa zredukovala a náklady na energie ostali prakticky "rovnaké", plus mínus pár eur), ale ja teda necítim, že by sme mali viac, čo by sme mali mať. A dosť citeľne. A keď som si začala zapisovať všetky mesačne výdavky, tak obchod a drogéria nás stoja nehorázne peniaze. Tam to naozaj išlo o tých 100% hore. To je proste realita. Čiže niečo je tu naozaj veľmi zle nastavené a s tými "pár stovkami" čo nám hodili ako omrvinky sa nám len snažili zalepiť oči. Teraz Matovič sľubuje najlacnejšie potraviny. A doteraz bol kde, keď sú jedny z najdrahších v eurozóne? A to isté platí pre pani prezidentku a jej úžasnú vládu odborníkov, ktorí sú v tom čo robia asi takí odborníci ako ja v oblasti automechaniky.

erikavesela
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
14. sep 2023

@lauriik nie...to vobec nie komunizmus...to je spravodlivost...ja nemam nic proti pomoci tym, kt.si pomoct nevedia (napr.invalidom atd..ale nie takym, kt.mame plny vychod)
To, ze jeden clovek ma viac a druhy menej je casto zasluha daneho cloveka...priklad...chodis do skoly, ucis sa...ini chodia poza skolu, tebe sa smeju aka si sprosta, ze sa ucis z nakoniec ty vystudovana tomu, co sa ti smial platis jeho zivot...spravodlivost ako vysita..
Socialnost nikdy nevedie k nicomu pozitivnemu, nevedie k snahe sa zlepsovat, k snahe dosiahnut nieco viac...jednoducho zabija u cloveka kreativitu a rast, pretoze...ved aj tak dostanu...a to nie je ciel....toto nas zabije...treba si pozriet priklady z azie (cina, japonsko), ameriky akymi milovymi krokmi napreduju..preco?..lebo sa doraz kladie na vzdelanie, rast cloveka...zatial co europa stagnuje, zacina upadat...europa zije z minulosti...socialne znamena krok vzad