icon

Ktoré auto kúpiť pre 5-člennú rodinu?

23. mar 2023

Ahojte. Dlhšie máme v hľadáčiku auto pre našu 5 člennú (2 + 3 deti) aktívnu rodinu.
Avšak nás budget nám nedovoľuje ísť do vanov za napr 50 tis. A ojazdenku už po 20 rokoch skúsenostiach nechceme.
(občas mám pocit, že priemerná rodina, ktorá si môže dovoliť priemerné auto, by mala disponovať rozpočtom menšej republiky)

Dlho sme zvažovali toyotu proace city alebo peugeot rifter...
Obe sa už prestávajú vyrábať. U toyoty sme od predajcu počuli sťažnosti na technické veci.... Takže nič.

Tak teda opel combo life 1,5 elegance
Citroen berlingo (5 miestne)
Renault kangoo (5 miestne)

Alebo trochu iný súdok... Dacia jogger extreme 5 miestne

Mate niektoré z áut? Som si vedomá, že pri týchto lacnejších autách to je vždy o kompromise.

Strana
z2
bu1bu
23. mar 2023

Kazda ti napise nieco ine, kazda ma ine preferencie, vek deti a podobne. Mali sme vela aut ( manzel meni auto zasadne pred koncom zaruky) a teda ja by som ti odporucala na tvoje poziadavky Citroen C5 Aircross. 3 sedacky sa krasne zmestili. My aktualne mame ine SUV ale toto bolo super auticko..A uvedomujem si ze pojdem proti vseobecnemu prudu ale manzel mi stale opakuje: Skoda- skoda penez, a celkovo vw group… 🤷‍♀️

slniecko5
23. mar 2023

@blondiee83 súhlasím, máme ju doma, fakt nerozumiem tomuto názoru🤷🏼‍♀️.
Ak by som kupovala auto, určite opäť Toyotu.

slniecko5
23. mar 2023

S čím spokojná nie som je Opel, neodporúčam vôbec.

autor
23. mar 2023

@slniecko5
@blondiee83 baby ja s mužom sme tiež za Japoncov... Celkovo sa predajca vyjadril konkrétne na adresu proace.. Keďže motor je čisto renoltacky.. Proace je už polepené auto, celkovo sme z toho boli dosť zarazeni.
Otec mal toyota raw.. A super auto. Naša avensis tiež ( ma nabehane 290 tis, takže ten motor chápeme)
Takže nie je to všeobecne na všetky toyoty.. Keďže sa dnes už veľmi automobilky združujú, tak sa stane ze auto mate toyotu, motor z renoltu, plechy z peugeota, dizajn on citroena, a auto je poskladané v Turecku ( píšem príklad)

surama
23. mar 2023

A co tak Hyundai Tucson alebo Skoda Karoq? Mame v rodine...su to priestranne SUV.

hefo
23. mar 2023

ProAce má od Toyoty len logo, ináč to celé vyrába Stellantis (Peugeot/Citroen).

slniecko5
23. mar 2023

Jasné, nebudem sa hádať, je to bez názoru a pohľadu. Ja som len napísala, do čoho by som šla znova. Máme proace 7miestne. Ale pravda je aj tá, že predtým sme mali jazdenku, tak proste ten kontrast tam bol jasný🙂. A Opel Merivu mám ja, katastrofálne auto, všetko mu vadi, neustále ho riešime a má najazdených ledva 55 tis. Takže toto už asi nikdy pre mňa.

autor
23. mar 2023

@slniecko5 vďaka za názor, tiež opel mam zaradený ako ty, nejako ma to k nemu neťahá.

Akurát volám z mužom..
Ford tourer connect som zabudla dat na zoznam
A peugeot rifter, ten už však nevyrábajú, tak jedine tak minuloročné, keby sa niekde podarí🤔

lopuch22
Autor odpoveď zmazal
jj298
23. mar 2023

Rifter sme obzerali aj my. Manzel chcel ale nie som si ista ze do zadu zmestis dve autosedacky a tretieho cloveka pohodlne. Ono to vzadu ani nema sedanky poriadne len taku lavicu. Ten kto tam bude sediet celu cestu do chorvatska sa nepotesi😀

blondiee83
23. mar 2023

Drzim palce, aby sa podarilo spravne vybrat a nech ste spokojni

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
23. mar 2023

Skutocne pobehajte a poskusajte, netlaci vas cas, kazdy ma v hlave ine parametre. Ten caddy nie je opticky najlepsi kusok, ale posuvne dvere a to sedenie siroke vyssia strecha opticky zvnutra ked si sadnes dozadu si povies ze och top, toto je fajne... aj na vysku do kufra das velmi vela veci, co by si inak tlacila nalezato.. Motor taha dobre, VW je stale celkom dobra kvalita, jasne v kazdej vyrobe sa moze nieco pokaslat, na to je zarucna doba, vtedy to treba pekne vsetko poriesit a dat pomenit. Ja mam momentalne VW T6 a manzel Tiguan allspace a aj ked je to allspace, nestacil by nam... maly kufor to ma, aj ked vyberies sedacky, podla mna... teraz na lyzovacku este na T6ku ideme dat Dachbox 😂

omama40
23. mar 2023

@slniecko5 prosim, ako dlho mate tu Toyotu? ze si uz aj s odstupom dlhsieho casu sa ti da posudit spolahlivost. teda, ked uz je napr. mimo zaruky, nie relativne nova.tiez citam kadejake recenzie na nu.ono, mnohe auta zacinaju vypovedat zrejme po konci zaruky, nie ked su novsie.

slniecko5
23. mar 2023

@omama40 kupovana v januári 2021. Ja sa tu trošku bojím hádzať superlatívy, je ešte v záruke, uvidíme po nej.

2helka20
23. mar 2023

Viem ze jazdenku nie, ale my sme kúpili jazdený seat alhambra rv 2017, najazdené 60000km, 7 miestne vo verzii 4x4 za 27000e. Skúste pohľadať, zmestili 3 britax sedacky vedľa seba, kufor po sklopení 6 a 7 miesta obrovský, a to auto ide bez zaváhania 😊

Strana
z2