icon

Ktoré mená sa vám najviac nepáčia? Alebo môže byť debata aj o netradičných menách...

drimonna
1. jan 2019

Ahojte... Predom chcem každému popriať Šťastný nový rok 2019...Ktoré meno/á sa vám najviac nepáčia? Alebo sa bavme o netradičných menách...Chce sa mi 😂😂😂😂

0silvia0
1. jan 2019

@drimonna meno, ktore sa mi fakt nepaci je Zaneta. Tak drsne, tvrde meno...

0silvia0
1. jan 2019

@dovozadokoca aj moja dcera ma tetkovske☺. Ja som chcela klasiku, lebo ja som Silvia a my sme boli styri v triede, no hroza. Silvia bola v sedemdesiatych rokoch moderna.

drimonna
autor
1. jan 2019

Páči sa mi aj Viktor,Marcel, a Erik...Viktor Erik... Hmm....

drimonna
autor
1. jan 2019

@0silvia0 Volá sa tak moja teta...Podľa mňa je pekné... Žanetka, a jej sestra moja druhá teta je Aneta... 😂

pininka
1. jan 2019

@drimonna my máme druhého Jonáša a každý ho tak volá, alebo ešte Jony. Dcérke sme dali meno Julianne, my mame aj také nemecké priezvisko, sama som z časti nemka. Volame ju Džuly. Nikto s tým nemá problém.

kmirkav
1. jan 2019

Mne sa nepáčia všetky mená, ktoré momentálne letia, ako Lilien (neviem si predstaviť to oslovenie Lili napr. v 50-tke, Vivien, všetky tie anglo-americké, ktoré vyznievajú komický k slovenskému lubozvucnemu priezvisku). Naopak v posledných rokoch sa mi veľmi páčia tradičné slovenské mená, ktoré boli a sú stále v našich kalendároch.

ukulela
1. jan 2019

@blumie Zora aj Benjamin su normalne pouzivane mena, Zora Kolinska, vo vedlajsej dedine je stary skoro 100 rocny ujo Benjamin sa vola, volaju ho Beňo. Bol najmladsim dietatom.
@kmirkav ku kalendaru - mne je vtipne, ked mamicky vymyslia svetove meno a potom tu zhanaju info, kedy mam meniny Chloé, Jessica, Nathaniel ... potom si najde nejaky termin podla nemeckeho/taianskeho/... kalendara. a potom pride este dalsi level, ked sa nevesta zduje, lebo svokra neprisla gratulovaj Elise k meninam, lebo teta chuda prekutrala cely katolicky kalendar a ani nechyrovala, kedy take meniny su

asia83
1. jan 2019

@0silvia0 Presne. Alebo taká Rebeka, Linda, Sandra, Matilda. Brrr. Škaredé, tvrdé mená.

gabika0825
1. jan 2019

@drimonna No Sarah je otrasné, to sa ani mne nepáči. To už naozaj radšej Sára... 😊

blumie
1. jan 2019

@ukulela ok ja to nikomu neberiem skor mi ide o tu prezyvku Bendži ako keby sme v Holywoode 🙄.
Zora sa mi fakt nepaci mozno tak civave by som dala take meno.

Ked som brigadovala ako studentka v zdravotnej poistovni tak som sa stretla s kadejakymi menami hlavne od nasich spoluobcanov - Džúlia, Sandokan, Manuela, Džesika a to si nevymyslam. Takto boli napisane presne na prihlaskach. 😏

nusyk
1. jan 2019

Preferencie sú strašne individuálne.mne sa hrozne a hrozne nepáči Denis,erik a Patrik a dievčenské Jana.mne to evokuje také strašné nudné meno,také že aha mame dievča a aké mu dáme meno: hmmmm..nevieme tak nech je jana.dufam že sa nik neurazí,sama mám v rodine janu a je super.len to meno.....no nepomôžem si😉

0martina0
1. jan 2019

@janciqa no tak mi mame rachel a tak ju aj volame ma 12rokou tak to bolo ešte take netradične red toľkymi rokmi ale každy sa ma pyta kde nas napadlo take krasne meno,a veľa sa stretavam s tym že jej povedia ake ma pekne meno

0silvia0
1. jan 2019

@drimonna uz ste na to meno zvyknute a pripada vam ok

janciqa
1. jan 2019

@0martina0 my take meno v okoli nemame, preto sme ostali zaskoceni, ze skade na take meno prisli 🙂. Ale takisto som toho nazoru ako aj ine dievcata, ze je to kazdeho vec 😉

janciqa
1. jan 2019

@drimonna 👍 Bianka je v pohode meno. Len mi reze oci ked ho pisu Bianca. Neviem preco, asi som divna. A takych mien je viac, napr. Claudia 🙈

juliet86
1. jan 2019

no mne sa nepacia: milica, ivica, danica, milena, irena, to mi pride ako opice mulice... nelubia sa mi. kvoli skusenostiam osobnym mam alergiu na meno Katarina. ospravedlnujem sa vsetkym nilym zlatym dobrym nositelkam tohto mena ja som mala stastie na opozitnu skusenost... a osobne poznam z netradicnych mena: sofian, klélia, kiara, dafné, hyacinta, gizela.

romiada
1. jan 2019

@river_song ja som sa presne takto chytala za hlavu keď som počula ako na maleho syna kričia rodičia že Tristan. Hovorim mužovi: už len Izolda tu chyba....a potom dcery Sodoma a Gomora

drimonna
autor
1. jan 2019

@asia83 Poznám všetky 😂 Rebeka je ešte pekné 🙂 Linda príliž časté,Sanda je Alexandra...Ujde...a Matilda? Fuj....ako meno pre kravu ...nič proti 😂

drimonna
autor
1. jan 2019

@janciqa Hej...Rebecca

dovozadokoca
1. jan 2019

@drimonna moja dcéra je Markéta. Babka to nemohla prezit, lebo je to český ekvivalent Margity (ale toľko to všetci riešili a opakovali a volali ju naschval Gitka, že sa mi to aj páčiť začalo)... Každý riešil, ako ju budeme volat a voláme ju... Tramtadadaa, Markétka :D a nie, vôbec to nie je dlhé :D

romiada
1. jan 2019

@blumie to vidiš podľa našich "spoluobčanov-osadnikov" že aky serial bol vtedy INN keď to-ktore decko zrobili 😂😂😂😂

andra77
1. jan 2019

@juliet86 😀😀😀👍

drimonna
autor
1. jan 2019

@nusyk To asi preto, lebo sú strašne známe a má ich každý druhý, ale sú to pekné mená 😂...Povedzme taký Peter,alebo Mária... Jakub a Sofia...Na každom rohu 😂😂 Nič proti ...

catherinah
1. jan 2019

Mne sa nepaci Stefan, Milan, Denis.
Zenske Marika. A určite by sa ich naslo viac, keby sa zamyslim 😀

evittam
1. jan 2019

@asia83 Moj syn mal 4 Jakubov v triede. A? Preco by som mala vyberat meno podla toho kolko deti ho ma? Mne sa paci, muzovi sa paci a ostatní ma nezaujímaju.😉

lypka
1. jan 2019

Som sa dobre nasmiala hlavne na komentároch ako sa niektoré mená hodia len pre starších pánov, žeby aj tí starší páni boli raz deťmi a normálne to s tými menami prežili 😂

sissy27
1. jan 2019

@ukulela s tými meninami si to vystihla úplne presne 👍👍👍

Asi by to bol dlhý zoznam mien, ktoré sa mi nepáčia, ale asi ako väčšine - nepáčia sa mi komplikované mená, ktoré absolútne nepasujú k rýdzo slovenskému priezvisku a keď sa niekde zapisuje, tak treba hláskovať a opravovať. A ako bonus to dieťa aj tak volajú nejakou skrátenou skomoleninou.
Ale asi top zážitok, čo sa týka mien, bola jedna pani v buse s malým chlapcom, prisadol si mladý muž, chlapča sa s ním dalo do reči a za ten svet nevedelo vysvetliť, ako sa volá. Vstúpila do toho mamička a hrdo všetkým naokolo (nedalo sa nepočuť, hoci sa ma to netýkalo) vysvetlila, že Rupert. A mladému mužovi nedalo a debata sa rozviedla, že či teda manžel a rodina ok s tým menom. Tak pani vysvetlila, že manžel do toho nemá čo hovoriť (wtf??) a svokra dva týždne plakala a prehovárala muža, nech ide na matriku meno zmeniť. V konečnom dôsledku to meno samotné nemusí byť také hrozné, ale ako to ona celé odprezentovala, tak to bola čistá katastrofa.

gabika0825
1. jan 2019

@dovozadokoca Markéta je veľmi pekné.. to sa mi páči😊

bibina32
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
1. jan 2019

Kazdy mame mena,kt.sa nam.nepacia,ci pacia.
Ale nechapwm ten dnesny trend
Vyberame detom meno,kt.by mako jeho zivot ovplyvnit,no ako ho meno ovplyvni?pokial nebude nejake extravagantne?
Myslim,ze vacsi doraz by sme mali davat na vychovu deti,nie na meno...kazdy clovek robi meno svojmu menu,nie meno robi cloveka.