icon

Ktoré mená sa vám najviac nepáčia? Alebo môže byť debata aj o netradičných menách...

drimonna
1. jan 2019

Ahojte... Predom chcem každému popriať Šťastný nový rok 2019...Ktoré meno/á sa vám najviac nepáčia? Alebo sa bavme o netradičných menách...Chce sa mi 😂😂😂😂

blumie
1. jan 2019

Zaklad je dat take meno, aby ho dieta vedelo napisat a teda aj vyslovit 😂 ako napisala @sissy27
Nasi susedia maju Kaiu. Neviem ci s 'i' alebo 'y' 😃. To bude podobny pripad.
A este ma napadlo ak ste sledovali Som mama, tak v jednej casti Ady Hajdu vysvetloval Tluckovej, ze jeho dcera je Chloinka a ona ju stale volala Klokinka 😁😂😂 . Vtedy som si skoro cvrkla.

@kuliet86 Sofian, Klélia? 🙄 to som este v zivote ani nepocula.

0silvia0
1. jan 2019

@dovozadokoca moja dcéra je Magdaléna. Tiež ju všetci voláme celým menom a väčšine sa to meno nikdy nepáčilo. Ale jej spolužiačky samé Ninky, Terezy a Sáry, tak to radšej klasiku 🙂 Pôvodne aj ona mala byť Tereza, ale v našej lokalite bolo takmer každé druhé dievča Terezka, tak sme to zmenili.

drimonna
autor
1. jan 2019

@evittam Presne 😂😂 Máš dobrý názor 🙂

bmuller
1. jan 2019

@sissy27
@terezka1947 no vidite, a tu "vedla" je diskusia o tom, ze sa mamicka nevie stotoznit s menom svojho syna (ma 10 mesiacov, ustupila rodine ci komu a nedala meno, ktore by sa pacilo jej) a rozmysla, ako ho dat zmenit (teda meno, nie syna 🙂...

caroline_
1. jan 2019

@terezka1947 presne tak! 🙂

drimonna
autor
1. jan 2019

Jedna žena dala svojej dcére meno ABCDE (EBSIDÉ sa vyslovuje) strašné...To bolo aj v správach ako to ten (neviem kto z lietadla dal na internet) 😂😂😂 Chudatku sa smejú , a ani nevie prečo... :(

terezka1947
1. jan 2019

@bmuller citala som ju....a tiez celkom nerozumiem...ako moze niekto niekoho k nuecomu takemu donutit,zase....na druhej strane,he to.raz moje dieta,tak....zase,no...hadam ho nebudem mat menej rada kvoli menu...mozno aj hormony u mamicky ucinkuju,kto vie.
Ale tak...nepoznam ju,situaciu,cize....len moj pohlad,kt.nemusi byt spravny.

deti95060810
1. jan 2019

deti vedia byť protivné...dcéra má spolužiaka Marka...Volajú ho Maro....🙄

asia83
1. jan 2019

@juliet86 Aj ja mám takú alergiu na meno Lucia. Nepoznám jednu dobrú Luciu, iba samé bosorky, uštipačné a drzé.

romiada
1. jan 2019

@sissy27 chudak chlapček....ak ešte nahodou aj račkoval tak sa nedivim,že mu to meno nešlo vysvetliť. Mohol si to cvičit na vetičke,: Ruperŕrrt ma materrrrrr sekerrrrru

juliet86
1. jan 2019

@blumie ano poznam osobne sofiána a kléliu. obaja slovaci...

bmuller
1. jan 2019

@terezka1947 ved to, ze im prave vyslo meno, ktore sa mamicke vyslovne nepaci, je dost tragicke. urcite by existovalo 10 dalsich aspon neutralnych, na ktorych by sa rodicia boli zhodli a bol by to bezbolestny kompromis. no ale ok, ina tema ;)

asia83
1. jan 2019

@evittam Ja mám meno z kalendára, ktoré ale nemá žiadna iná v našom väčšom meste. Fakt. Je jedinečné a ja som sa vďaka tomu, že ho nemala žiadna iná nielen v triede, ale ani na škole, cítila výnimočná. Určite by som sa tak medzi 5 Katkami, ktoré sme mali, necítila. Chcela som aj svojej dcére dopriať tento pocit. Myslím, že sa mi to podarilo. Vy si ospravedlňujte tuctové meno, ktoré keď učiteľka vysloví, ozvú sa jej ďalší piati, ako chcete. Môj názor nezmeníte, NIKDY by som si dieťaťu nedala také bežné, nezaujímavé meno, ktoré má ďalších 5 detí v triede.

terezka1947
1. jan 2019

@asia83 no,ved ti nikto neberie tvoj nazor
Ale vysvetlenie nedat tuctove meno vo.mne vyvolava par otazok,vzdy.
Co je to tuctove meno?
Ako zabezpecime skolku,zs,strednu,ci VS tak,aby tam.dieta bolo kvoli menu vynimocne,ved nepozname este spoluziakov?
No jedno uznavam a nechapem niekore zeny na MK,ked sa pytaju neznamych ludi,ake meno maju dat vlastnemu dietatu....kazdy nech da dietatu meno ake chce,resp.paci samu.
No vynimocnost dietata nespociva v mene....chvalabohu,ci naopak,bohuzial.

pajinka91
1. jan 2019

Ja nemám rada hlavne mená, s ktorých nositeľmi mám zlé skúsenosti a naopak. Normálneho Benjamina som ešte nestretla, zato troch úplných drbnutých áno. A veľmi milú Zorku poznám, takže mám k menu pozitívny vzťah. Lucky tiež všetky zlaté 😊

evittam
1. jan 2019

@asia83 Ale ja nic neospravedlňujem.😂😂😂😂 A už vôbec nie tebe. A ani nikomu inemu, nemám prečo. Dala som svojim detom krásne mena a su vynimocne sami o sebe a nie preto ako sa volaju. Hold, niekto musi mat ine meno ako nikto iny aby sa cítil vynimocny.
Btw.ty si presne vedela ako sa budu volat spolužiaci tvojich detí.....😁😁😁😁

sissy27
1. jan 2019

@bmuller môj názor je, že meno pre dieťa by mali obaja rodičia vyberať spolu. Keď už sa nedokážu zhodnúť na konkrétnom mene, tak aspoň rešpektovať navzájom mená, ktoré neprichádzajú do úvahy. Určite by sa nemalo stať, že jeden (a je jedno či matka alebo otec) sa nevedia stotožniť s menom vlastného dieťaťa. Širšiu rodinu by som neriešila, zas nedá sa vyhovieť všetkým.

pragmaticka
1. jan 2019

Mne sa nepacia mena ako larinka,sofinka,vikinka,zoe a pod..vrchol nevkusu spojit toto meno s klasickym slovenskym priezviskom!! Volakedy to robili len cigani a vsetci sa im smiali...tiez neuznavam moderne mena ktorych je v triede ci na ihrisku plna rit..uz teraz mam problem vysvetlit dcere, ktora lara ju pride pozriet atd..

drimonna
autor
1. jan 2019

Poznám meno Augustus

bmuller
1. jan 2019

@asia83 tak riesenie je nepodliehat modnym trendom. nuz, akokolvek sa Chloe, Zoe, Kevin, Nicolas, Tobias zdaju vynimocne, je takmer iste, ze z generacie roku narodenia cca 2010 a viac budu niekolki spoluziaci s takymi menami 😀 proste neda sa zariadit, aby ich nebolo v kolektive viac rovnakych, lebo kazda generacia ma nejaky trend (zase 90te roky to boli Dominiky).
my sme Katku mali /ak vobec/ vzdy len jednu alebo ziadnu (podobne Anka, Zuzka). zato s mojim menom sme boli spoluziacky dve (typicke slovenske meno, ale nie uplne bezne, zato teraz je dost oblubene... aspon medzi mojimi kamoskami). no ale to neviem, ci sme vobec neboli dve aj na celej skole 😀 v nasej triede /asi aj skole vtedy/ bola exoticka Adela, co teraz vdaka Banasovej uz rozhodne nie je 😉

lilka5566
1. jan 2019

@asia83 že sa bude volať ako ďalších 5 v triede? Ved aj keď som ja bola decko, u nás v triede boli 3 Janky, 2 Zuzky, 3 Veroniky..... Myslím ze je to stále tak len mena sa obmienaju za modernejšie 😁
Mne sa zas nepáčia tie tradične slovenské mena.... Ako som spomínala,Janka, Hanka, Veronika... A z moderných nemam rada Matias

adrestia
1. jan 2019

Mne sa nepáčia mená Gašpar, Melichar, Baltazár, Pankrác, Servác, Bonifác, Kleofáš, Tadeáš, Adolf, Krišpín a Oskar. Ale také sa už asi ani nedávajú 🙂 Z tých nových nemusím Nicholasa, Tobiasa, Mathiasa, Chiaru a Sophiu. Ako keby sme v kalendári nemali Mikuláša, Tobiáša, Matúša, Kláru a Žofiu.

asia83
1. jan 2019

@drimonna Tak Rebeka je ako nadávka. Sandra je meno, nie skratka z Alexandry. Matilda sa teraz na nový rok narodila.

rybka80
1. jan 2019

Každá máme iný vkus. Mám syna, volá sa Mathias (čo ste viaceré označili, ako meno ktoré sa vám nepáči). Mne sa páči veľmi. A dala som ho aj koli tomu, že žijem v zahraničí, už mnoho rokov a teda žiadne meno kde sú dĺžne či měkčene neprichádzalo do úvahy. Tu som ani nikoho s takým menom nepoznala, v triede je jediný s takým menom. K priezvisku mu taktiež pasuje. Ja som Eunika, a teda hlavne v detstve kedy v móde cudzie mená neboli som často ľuďom musela 10 krát opakovať ako sa volám 😀

klaricka8
1. jan 2019

Mne sa veľmi páčia mená ako Mária, Zuzana,Alžbeta,Klára, a z takých netradičnejších Zara,Charlotte

bmuller
1. jan 2019

@rybka80 ved jasne, ze ked zijes v zahranici, tak je Mathias ok. asi je praktickejsie dat tiez napriklad Stephanie nez Štefánia, najma ak je aj otec cudzinec/priezvisko bez makcenov 😉
zaujimave, tak to si druha Eunika asi z podobnej vekovej kategorie ako ta, ktoru uz poznam... hej, kedysi to bola riadna exotika 🙂

katie555
1. jan 2019

kolke odsudzujete Chloe . Ja jednu mam (ale byvame v zahranici , a ma zahranicne priezvisko ) ked sme ju registrovali na svk , bola len jedna dalsia v tom case (2012) Viem ze teraz je viac. Ono u nas som musela brat do uvahy 1. co sa nam obom paci 2. chcela som aby sa pisalo a vyslovilo cca rovnako ) Druha sa mi napriklad vola Annabelle (ano niekomu pride divne hlaskovanie. narodeniny ma den po Anabela v kalendari)

Mne osobne sa nepacia mena ako tu uz bolo spomenute - kde sa meni pismenko aby boli - hm neviem vynimocne ? (Rebecca, Victoria, Lukas, Simon a pododnbe )
Ked prideme na svk mi pili usi to zdrobnovanie - Rebecinka, markusko atd ...to sa az zle pocuva.

Kazdemu sa paci nieco ine, ale vyslovene znevazovat matky koli tomu ?
Ja by som povedala aj opacnu stranu mince - su rodicia byvajuci v zahranici a davaju tradicne svk / polske / ruske mena ...A potom zvysok ma problem - Dcera ma spoluziaka Aleksei (alebo Alesia ) Jozef (polovicny ci stvrtovy poliak ) a nikto to nevie potom napisat

ellieellie
1. jan 2019

Mne sa nikdy nepáčilo meno Erika. Poznala som jednu a každý ju volal Erdža, čo mi príde úplne strašné. Mužských mien sa mi nepáči veľmi veľa, mali sme problém 2x vybrať meno synom.

nikiki29
1. jan 2019

Najobľúbenejšie meno roku 2017 a určite aj mnohých dalších - Sofia. To meno mi proste nesedí. Inak asi skôr konkrétne prípady... Známi majú Liama a starý rodičia to ani nevedia vysloviť tak ho volajú Ľam, jeden račkujúci má zas Marcela a Mareka... proste to neznie dobre 😞 Okrem toho je asi najhoršie zahraničné meno k typickému slovenskému priezvisku 🙈

drimonna
autor
1. jan 2019

@ellieellie Erika podľa mňa ujde...Frederika , no to je už prehnané... Prederička poď sem!!! Ale ani to nie je až také strašné.... Počula som už že Delfína... Atď... Alebo meno dievčenské Rúd (nwm ako sa to píše) alebo Ronda... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️