icon

Ktoré mená sa vám najviac nepáčia? Alebo môže byť debata aj o netradičných menách...

drimonna
1. jan 2019

Ahojte... Predom chcem každému popriať Šťastný nový rok 2019...Ktoré meno/á sa vám najviac nepáčia? Alebo sa bavme o netradičných menách...Chce sa mi 😂😂😂😂

andra77
1. jan 2019

Ja delím mena na tvrdé...ako su andrea, ingrid, dagmar alebo ostré to sú robo, rado, renata.......eriku niekedy volali erža, moniku moňa, alebo juliu uľa....mne sa veľmi páči ak meno spolu s priezviskom tvorí súzvuk...🙂🙂ja sa zase zastavím často pri prieviskach...bez ova....za slobodna plus terajšie prievislo ...niekedy ma dotyčna...2-3 priezviska...za menom....😎

siska53
1. jan 2019

@drimonna mne sa nepacia zahranicne mena v kombinácii s nasimi slovenskymi priezviskami. Hlavne,ak existuje slovenska verzia daneho mena.

ruzasipova
1. jan 2019

Mne sa ráta, ako chcú byť maminky originálne a potom sú plné ihriská mien ako Sofia, Lia, Mathias, Ema...tak originálne rovnaké 😉 Alebo tiež verzie ako Michael a Hanah namiesto Michal a Hana. Ja som chcela niečo slovenské ale nie staromódne a si vravím, že Michaela je super meno, to som už dlho nepočula....a minule na 1 preliezke v obchodnom centre sa stretli tri deti (jedno z toho moje) - dve Mišky a jeden Miško. Takže tiež som momentálne strašne "originálna" 😅

lejka01
1. jan 2019

Mne sa nepaci meno Kristián, a ked este niekto povie Kiko tak ma az striasa 😂...z dievcenskych by som povedala ze ano take mena Charlotte alebo Noemi ked sa pridaju ku slovenskym priezviskam tak je to otras...mena ako Sofia, Ema, Emma, Laura, Natalia alebo Jakub, Oliver, Samuel su velmi casto pouzivane mena poslednu dobu a uz len z toho dovodu by som tak svoje deti nepomenovala...ja som Lea a ked som bola mala tak som bola jedina Lea u nas v dedine, jedina Lea na zakladke, na strednej...doteraz som poznala 2 zeny s takym menom / teraz je to meno samozrejme rozsirenejsie/ ...ale mne osobne sa velmi pacilo ze som bola vzdy jedinaaaaa 😀😀😀

evittam
1. jan 2019

@asia83 No vidíš. A pre mna je to moja výnimočna dcera. A je mi naozaj jedno co si mysli nejaka anonymna osoba na webe. Sa ty pochval tymi tvojimi neuveriteľne "vynimocnymi" menami.😉

tomiholjubavi
1. jan 2019

Ja viem nájsť záľubu v takmer všetkych menách, pretože každé má svoju históriu, význam a v dejinách dôležitých nositeľov 🙂
Prvé, čo ma napadne, keď sa povie "hrozné meno" je asi Töhötöm 😅 Stretla som človeka, čo sa tak volal a hned som si pomyslela, že futajbl 😂 nič maďarskejšie som v živote nepočula 😂 (dúfam, že tým neurazim nikoho z dolniakov. Sama mam sikulské korene a mala som sa volať Atilla, ale tak čo je moc, je moc a Töhötöm prekročil všeobecné hranice dobrého vkusu 😃 )
Inak z tých archaických maďarských mien sú zaujímavé napr. Hunor a Magor 😃 (mýtickí bratia, zakladatelia húnov a maďarov) Ale neverím, že niekto príčetný žijúci v našich končinách by dal synovi meno Magor 😂
Všeobecne tie starobylé mená sú dosť čudné a neľúbivé. Chorvati majú, že: Domagoj, Hrvoje, Dunja, Buga, Trpimir, Kosenac 😃 Srbi: Vukašin, Radojka, Uroš, Beloš (ako pre koňa)
hrozné je aj české Čáslav, Bořivoj, Doubravka, Nezamysl, Křesomysl, Hostivít, Spytihněv 😃 a poľské Zbygniev ....
ani Kunigunda nie je nič moc.

rybka80
1. jan 2019

@bmuller som ročník 80 takže áno, v tej dobe to bola riadna exotika 😁

tomiholjubavi
1. jan 2019

A trochu odveci, vzdy sa pousmejem, ked niekto povie, že nepáčia sa "americké mená" typu sophia, zoe, theodor, ale má rád "slovenské" typu "Veronika, Irena, Alexander" ...Pritom všetky navedené, sú mená grécke 😂😅 (prípadne latinské, hebrejské, germánske...)

"slovenské" resp. slovanské mená máte napr. Velimír, Mojmír, Svetozár, Svätopluk, Bojislav, Rastislav, Miroslav, Jaropolk, Izjaslav, Vseslav, Vsevolod, Vjačeslav, Želmíra...a ďalšie a ďalšie a ďalšie...ak chcem byť Slovan a pohrdať zapadnými (a východnými) vplyvmi, dám si Vsevoloda a mám vystarané. Inak Zara je tiež slovanské meno. Volala sa tak bohyňa úsvitu 🙂 (je to od slovanského zarja - žiara).

keyneska
1. jan 2019

Nijako neviem prísť na chuť Eliške 😖

kmirkav
1. jan 2019

@tomiholjubavi myslím, že majú na mysli tradičné slovenské mená, tieto tu na Slovensku v súčasnosti tradíciu nemajú a ani minimálne posledných 100 rokov. Slovanské, či slovenské?

tomiholjubavi
1. jan 2019

A ešte jedna vec, veľa mien, ktoré su mi antipatické, nemám rada nie pre samotné meno, ale preto, že neznášam nejakého jeho nositeľa. Napr. jedna známa sa volá Katica. A je to totálna krava. V živote by som nedala dcére meno Katica, lebo furt, keď to niekde počujem, mam pred očami hentú susedu 😀
A nikdy by som nedala synovi meno Juro, nie žeby mi vadilo meno, ale volal sa tak moj prvý frajer 😀 Vylúčili sme aj Martinu, lebo tak sa volala mužova otravná bývalka. Dlho sa mi páčilo meno Ivan, no odkedy mám svokra, čo sa tak volá, vypadlo z výberu tiež. A takto, podla neoblubených príbuzných, susedov a známych sme s muzom vylucili polovicu kalendára 😀

tomiholjubavi
1. jan 2019

@kmirkav to, čo som napísala sú slovanské mena. Nepoznám žiadne slovenské mená, v zmysle, že by ich vymysleli slováci a boli by čisto naše. 🙂 Áno, taký Vjačeslav a Pribina sa moc nepoužíva. Ale sú aj slovanské mená, ktoré sú bežne. Aj v kalendári ich je veľa.

Len tento mesiac majú meniny napr. Dobroslav, Rastislav, Radovan, Bohdana, Miloš, Dalibor, Drahomíra, Drahoslav a Bohuš..všetko pekné, vkusné slovanské mena, pre zarytých slovanofilov 🙂 Nám sa veľmi s mužom páči meno Bogdan. Náš syn sa tak raz bude volať, pretože nám ho Boh dá 🙂

zuzana76
1. jan 2019

vkus sa zvykne vekom aj menit, mne sa kedysi tiez nepacili staromodne mena typu Julia, Alzbeta, Anna, Klara, Maria, dnes by som si kazde z nich vedela predstavit na mojej dcere, na synovi kludne Rudolf, Jakub, mame Samuela a Patrika, tiez otrepane, ale co uz, nam sa k nasim detom hodia, hodia sa k priezvisku a mam pocit, ze deti si ich vybrali same v brusku

zuzana76
1. jan 2019

a z netradicnych sa mi pacia Greta, Lara, Defne, Elif, Livia,

moni73
1. jan 2019

Mna by zaujimalo, ci mate niektora, bud priamo alebo v okoli dievca - vladimiru do nejakych 15 rokov. Ja som mala v uzsom vybere, vlada sa mi velmi paci, len by bolo dlhe meno aj priezvisko. A neviem o ziadnej malej babe s tymto menom. Dcerine meno som "stretla" 3x, z toho jedna srbka.

zuzana76
1. jan 2019

@moni73 ja poznam len starsie, nad 25 rokov, tie poznam viacere a to som ucitelka, Vladimiru sme posledne roky na skole ziadnu nemali

deni73
1. jan 2019

Ešte nikto nespomínal meno Eva, čo je podľa mňa najkrajšie meno, jednoduché, medzinárodné, vysloviteľné atď. Je to meno mojej matky, keby som mala dcéru, volala by sa Evka, Evička.. ale mám syna Viktora. 🙂

kmirkav
1. jan 2019

@moni73 áno, bývalú spolužiačku zo strednej, volali sme ju Vlaďa

kmirkav
1. jan 2019

@moni73 no až teraz som pochopila, že do 15 rokov, ona má už vyše 40

drimonna
autor
1. jan 2019

@lejka01 Podľa mňa to nie je až také strašné 😂 Radšej Kryštof

drimonna
autor
1. jan 2019

@tomiholjubavi Oni to tam ale majú normálne, ím zase môžu byť čudné tie naše mená... A Magor je aj v rozprávke Gormiti... A myslím si, že to nie je Slovenské meno, niekde to môže byť normálne...

caroline_
1. jan 2019

Ja sa volám Karolína, už dosť obyčajne meno ale nejako s nim stále nie som stotoznena :D ale co už, inak sa volať nebudem :D

drimonna
autor
1. jan 2019

@deni73 Viktor je pekné meno 🙂 Možno raz keď budem mať viacero synov,tak jeden bude Viktor , alebo moja kombinácia Viktor Erik 🙂 💙

bobricek1979
1. jan 2019

Mne sa nepáčia mená skracovane napr. z zakej Petronely vznikne ela nella proste mi z tycj dlhých plnohodnotných mien príde nekompletné také skracovane

tomiholjubavi
1. jan 2019

@drimonna no ved jasne, že im je to normálne 🙂 asi ako nám svatopluk, alebo tak. Len na slovenské ucho to znie hrozne 😅 napr. že: dobrý deň, volám sa Magor Novák 😅😂

bmuller
1. jan 2019

@tomiholjubavi esteze si mi pripomenula, ze moj muz bude mat tento mesiac meniny 😀 nastastie nie je Milos ani Dalibor...
a co Bogdan vs. Teodor? 😉

0martina0
1. jan 2019

@janciqa no je to tak nezvik ale čudujem sa koľkim ľudom sa pači,ale volame ju len Rachel aked ju začali volať Rejčl alebo Rachelita tiež sa mi to nepačilo ale to si zviknete😉

alantroj
1. jan 2019

@tomiholjubavi my mame Jaroslava, ja som Lubomira a dalsie meno pre syna bolo Slavomir alebo Branislav. Ja (my) sme hrdi slovania ;) kolega bol Rodan
Z neslovanskych sa mi paci Marina, Karolina,starka je Klementina

ave17
1. jan 2019

Najhoršie mena na svete sú Vlasta a Irena, fuj a ešte nemám radar, také mená,mne to príde, keď muž nemal syna, tak da mužské meno do dievcenskeho rvaru Vladimíra, Miroslava, Romana, no otras

michaelkanr
1. jan 2019

Moj muz si asi pred 2r robil vodicak na motorku a mal spoluziacku Jennifer Hruškovú😀 doteraz sa na tom zasmejeme.