icon

Ktoré náboženstvo je to pravé?

ivivaiveta
1. apr 2015

Dnes som taka rozbehnuta...dokoncila som bakalarsku temu "Manzelstvo v islamskom pravnom systeme"...po prestudovani vsetkej moznej dostupnej liteatury som zistila, ze aj oni, aj zidia, aj my krestania (monoteisticky)vyznavame jedneho Boha..len my, tri nabozenstva, ostatne to maju inak.....tak ktorého Boha potom?..toho istého?..a preco sa nenavidime, ked Boh je len jeden...a este nieco..mna nasi pokrstili, tak som krestanka, nedali mi na vyber..do kostola nechodim, lebo mi je zle, ked idem okolo a stoja tam zlodeji,klebetnici, zli rodicia, ktori sa tam prisli co?vyspovedat z hriechov a zivot ide dalej?...ja stale nechapem, ci je horsi ten, co do kostola nechodi a zije slusny zivot...ci zid,krestan,moslim, alebo ten, kto robi zle, ale si ide potom pre "odpustok"., ci ako sa to vola....

adsumus
20. jún 2016

@sisaka 😕 čo sa rozčuluješ, človek na vašej vyške, ktorý pracuje s enegiami a prská tuná, lebo som chcela vedieť viac, už sa nepýtam, akurát tak utočite (nechcem vedieť, hladám zádrapky, to je blud). ináč mám kamošku, ta sa chodí nabíjať energiou zo stromov a podobne záležitosti, su aj takí medzi nami, mne to vobec nevadí, ale nie je to nič pre mna, ja energie necítim, ani si to neviem predstaviť, preto som sa zaujímala, ale tak už nebudem, ked vám to robí zle.

adsumus
20. jún 2016

@trisssha ja som sa ťa preto pýtala, že ja považujem za hlavný prínos učenia Krista, že ukazuje ludom cestu ako víťaziť nad zlom, o tom je celé evanjelium, aspon teda pre mna a mám dojem, že islam take niečo nemá, že to je tá časť, ktorá mu oproti kresťanstvu chýba, ak by tvoj muž vedel o tom viac, možno by nám to mohol objasniť. ja sa teraz momentálne nemám koho spýtať.

sisaka
20. jún 2016

@adsumus ja nie som na ziadnej vyske,nic si nie je potrebne predstavovat, este som nestretla cloveka, ktory neciti rozdiel byt v lese a stat v meste uprostred betonovej dzungle, cloveka, ktory by si nevsimol, ze po zjedeni jedla nabral silu, este som nestretla cloveka, ktory by necitil rozdiel, ked ho objima milovana osoba a ked sa mu ku tvari pcha nahnevana osoba. Ok si vynimka, necitis prilevy energie, necitis blizkost ludi. Co to vlastne teda chces vediet? Ak ta zaujima fyzikalna stranka precitaj si nieco o nej z kniziek o fyzike, ci na internete, ked si uz nepamatas zo skoly, ak ta zaujima, ako to ludia citia spytaj sa hocikoho, koho poznas, co citia, ked stoja na plazi, co citia, ked su uprostred lesa, co citia, ked ich objime dieta ...

adsumus
20. jún 2016

@sisaka je meratelná energia, tepelná energia, vodná energia, atomova energia, energeticke hodnota potraviny a tak dalej, meratelne, vedecky dokázane no a potom tu máme energie, ktoré maju prudiť okolo tela, maju byť blokovane, liečitelne inými energiami a tak podobne, jedno je vedecky dokázane, druhe častokrát využívane (teda ich pojem, ak vobec existuju) ludmi na oblbovanie, vid posielanie energie na dialku, nie prílevy energie necítim, ale blízkosť ludí ano, netreba zamienať veci a napríklad mám kamoša, ktorý pozná charakter človeka podla chodze a další vidí ako komu pracuje mozog, ale len ked si poriadne uhne, tak som sa chcela tuná doinformovať ako to myslíte vy, ale už nechcem vedieť, ani tak moc,dakujem.

trisssha
20. jún 2016

@adsumus o islame si pamatam nieco zo skoly ale dost malo a koran som si precitala len nedavno. na barana sa chcem opytat lebo viem ze aj svokor zvykol zabijat pri nejakej prilezitosti barana tak ci vedia aj preco alebo len tak. od mojho muza sa urcite nic doveryhodne nedozvieme a z teba mam taky pocit ze potrebujes ku vsetkemu doveryhodny zdroj a preklad, tak to uz vobec nie.. a tu na fore asi tiez pisu vacsinou bezni ludia a nie odbornici. pristupujes k tomu tak ako nas ucili na skole ze by sme mali ak sa chceme v odbore v buducnosti uplatnit. ja som sa neuplatnila tak teraz sa len tak pre seba na materskej vraciam k tomu co ma dakedy bavilo..

adsumus
20. jún 2016

@trisssha no nie, zdroj niekedy ano niekedy nie, ked niekto píše svoje názory, nepotrebuješ zdroj, ten potrebuješ, ked niekto píše iného názory, tu ma toto zaujíma čisto ako to vnímaju muslimovia, lebo ked si preberám svoje vedomosti o islame o tomto neviem celkom nič. almužna, modlenie, odovzdanosť bohu, post, ale ako sa stavaju k zlu, netuším. ale asi nie podla ježiša. možno niekto napíše.

adsumus
20. jún 2016

@trisssha ale tu sm zas našla, že to maju celkom podobne ako my kresťania. http://people.opposingviews.com/concept-evil-is...

eva8
20. jún 2016

@trisssha ja som sa tiez pytala na odpustanie v islame a nik mi nedal vediet. Basla som jeden link,ak sa podari, dam ho tu. V korane sa pise, ze boh je velky a milostivy, no nie tak casto

horana1
20. jún 2016

Minimalne kazdy veriaci krestan, ak je naozaj uprimny, mal by verit v silu motlitby. To je tiez energia. A verit myslim nielen v zmysle pripustenia mozneho (inak by to nemalo prakticky ziadnu silu), ale verit - byt si isty v zmysle pevneho presvedcenia, ktore by sa mu navyse malo potvrdzovat, ked ju praktizuje, co ale nutne neznamena ze vzdy je vyslysana.
Jezis dost posudzoval aj kvalitu viery podla toho aka bola silna, pevna. Co je tiez energia.

eva8
20. jún 2016

uzdravuj sa odpustanim
islamweb.sk
@trisssha

adsumus
20. jún 2016

@horana1 ty sa tie energie snažiš napchať naozaj všade.

miluna777
20. jún 2016

Podľa mňa je to tiež o ľuďoch... Niekto na správnosť života chce mať návod - zvolí náboženstvo, niekto chce cestu hľadať sám. Ja sa považujem za ateistu. Keď chcem byť sarkastická, hovorím, že ten Boh má čudný zmysel pre humor, keď navštívil toľko ľudí na svete a každému natáral niečo iné. Veriaci mi dúfam tento fór odpustí.
Náboženstvo ako také je v podstate neškodná vec, zlou ju urobili až ľudia. Je to ako nôž - super nástroj, môžte s ním robiť fantastické veci, pripraviť jedlo, vyrezať umelecké dielo... No môžte s ním aj niekoho zabiť. Sú ľudia, ktorí ho používajú, sú ľudia, ktorí ho nepotrebujú ku šťastiu.
Jediné čo nemám osobne rada, je ak mi niekto svoje náboženstvo pchá pod nos a tvrdí mi, že skončím v pekle, lebo nechodím do kostola a podobné dristy. Ťažko sa obhajujem, keďže na peklo neverím a ťažko sa debatuje o niečom, čo sa nedá dokázať, čo je priamo postavené na tom, že tomu musíš proste slepo veriť a nehľadať dôkaz. Tam je každá debata márna. Každý nech sa v tomto stará o seba, aj keby veril na neviditeľného jednorožca, ufouny alebo špagetové monštrum, viera je podľa mňa príliš intímna vec než aby som ju tĺkla do hlavy každému...

sisaka
20. jún 2016

@adsumus modlitba je energia! Ty sa ju zase snazis vybrat odvsadial.

horana1
20. jún 2016

@adsumus aha, necitala som medzicasom vsetko, prehliadla som ze milostpani uz o nich neraci, hoci najprv sa domahala ako diva a sama si to vyzadovala, ale uz ju presla chut, tak uz sa jej zda ako cpanie, lebo musi podla nej frcat forum, ako si zmysli 😀 co uz, smolka, aj tak by som to sem dala 😠

adsumus
20. jún 2016

@sisaka pohlad kresťanstva na energie, čakry a podobne http://www.gotquestions.org/auras-Christian.html

trisssha
20. jún 2016

mam doma este knihu o islame od mircea eliade, ten bol na skole povazovany za doveryhodny zdroj, pozriem sa ci tam nieco nenajdem. pozriem si aj islamweb a peopleopposingviews a opytam sa aj muza ked bude na taketo rozhovory vhodna chvila len nestiham lebo o chvilu sa deti zobudia a zase som cely den tu.. dufam ze tu tato tema este bude kym sa sama k niecomu dopracujem.. a este by sme sa na islam mohli opytat aj @stardust - pisala ze sa jej paci zidovstvo a islam. nadnes uz koncim. prajem vam vsetkym prijemny zvysok dna.

sisaka
20. jún 2016

@adsumus ja nie som krestan, je mi uplne jedno, aky nazor ma na to "krestanstvo", ten nazor je vytvoreni zadubencami, ktori spotvorili ucenie Jezisa Krista na nepoznanie

horana1
20. jún 2016

Je fakt ze katolicka cirkev uz casto nevie co od dobroty, berie aj "obycajneho" Harryho Pottera ako knihu nevhodnu pre mladez, nakolko vraj propaguje magiu, ani Tolkienov Pan Prstenov nie je dost dobry. Celu jej historiu existuje stovky preslapov, kedy odsudila nielen vedecke zistenia, ktore sa neskor ukazali ako pravdive, ale napr. aj jej vlastnych dobrodincov, Cyrila a Metoda, ktory za nu makali najprv odsudila ako heretikov na vazenie a mucenie..Skoda reci, hlavne ked je tvrdenie pekne podoprede citovanim linku 😨

eva8
20. jún 2016

@adsumus
neviem prečo by sa mala v biblii spomínať aura
liečenie a energia sa s okultizmom podľa mňa nespája

keď už niekto chce všetko merať - však aj obyčajný zápal sa prejavuje zvýšením teploty v mieste zápalu (aspoň ako ja viem)...
aj obyčajné farby vyžarujú energiu
treba si dať všetko do súvisu....
sila hlasu - zvuk, vlnenie, také silné, že môže rozbiť sklo....

všetko je energia.... aj stojace teleso má svoju potenciálnu energiu, keď chceš fyzikálne merať....

terezka1947
20. jún 2016

@horana1 ak mozem byt osobna,akeho vierovyznania si ty?lebo citam mnohe zaujimave prispevky...ale nejako som nikdy nezaregistrovala nejaku "prislusnost"...

adsumus
20. jún 2016

@eva8 a čo povieš na človeka, ktorý VIDI energiu? dojde ti to normálne, ok? ona vidí energiu... 🙄

adsumus
20. jún 2016

vníma energeticke polia, pardon nie vidí ale ako ich vníma? očami, ušami, cuchom, či má tretie oko? ako sa vnímaju energeticke polia?

eva8
20. jún 2016

@adsumus áno, zdá sa mi to možné. Počula som o ľuďoch, ktorí vraj vidia auru. Keď je horúco, vidíš akoby zvlnený svet. Fatamorgána - prenos obrazu...

0silvia0
20. jún 2016

@adsumus to, že niečo nedokážeš pochopiť neznamená, že to neexistuje 😉
Ja mám napríklad pri niektorých ľuďoch nepríjemný pocit, neviem to definovať, neviem, čo to je, ale keď som v prítomnosti niektorých ľudí, mám pocit, že okamžite musím odísť. Cítim z nich niečo negatívne, nepríjemné. Tiež toto považujem za akúsi formu energie, ktorá sa "bije" s mojim vyžarovaním. Je to všetko podvedomé, ide to mimo môjho vedomého vnímania, je to niečo, čo "sála" z dotyčného človeka.

adsumus
20. jún 2016

@eva8 su aj take poruchy zraku, ale je to zvláštne, že nejaký jedinec to má a cíti sa následne ako spasitel, vyššie vedomie a podobne, to je častý príznak duševnej poruchy. tým sa nechcem nikoho dotknuť, len si neviem vysvetliť, že jeden vidí, jeden nie.

adsumus
20. jún 2016

@0silvia0 to je v pohode, citiš, že musíš odísť, to sa stáva normálne, napríklad ked niekomu závidiš, alebo máš pocit, že je chytrejší alebo, že mu treba pomocť,su aj ine dovody.

eva8
20. jún 2016

@adsumus elektrostatická energia - necítiš nič, keď sa ti "postavia chlpy", keď ťa "kopne elektrina"? Alebo keď niekto príde naštvaný, alebo rozradostnený. Necítiš, keď dieťa len tak "posiela" lásku?
Ja osobne som "požierala" bratovi energiu - nechtiac. Keď som si niečo pomyslela, Keď malý spal, pozrela som sa naň, usmiala, aký bol zlatý a on sa v momente začal nahlas zo sna smiať, cítila som, keď sa dcéra bála.... a viac udalostí... cítim, keď na mňa niekto "čumí"... a pod...

eva8
20. jún 2016

@adsumus prečosi myslíš, že to je porucha zraku? A prečo hneď považuješ takého človeka za duševne chorého, či že sa "považuje za spasiteľa"? Ak má niekto talent na hudbu, tiež je to porucha?

0silvia0
20. jún 2016

@adsumus no tak pri všetkej skromnosti týmto netrpím: závisťou, vďakaBohu, takže o tomto to nie je, nepochopila si ma, nevadí, to, o čom som písala je z iného súdka ako takéto prízemnosti ako závisť 😉

adsumus
20. jún 2016

@eva8 už som písala, že su energie reálne dokázane, čo vníma každý, ked to odprezentuješ a potom také, čo vníma iba niekto a ked si zaplatíš za kurz, tak aj ty,a le kedže nesplníš xy podmienok, tak sa ti to nepodarí. lásku cítim, netreba si zamienať so statickou energiou. milionkrát na teba čumeli a necítila si nič. raz dvakrát si sa kukla náhodou tým smerom.