icon

Ktoré náboženstvo je to pravé?

ivivaiveta
1. apr 2015

Dnes som taka rozbehnuta...dokoncila som bakalarsku temu "Manzelstvo v islamskom pravnom systeme"...po prestudovani vsetkej moznej dostupnej liteatury som zistila, ze aj oni, aj zidia, aj my krestania (monoteisticky)vyznavame jedneho Boha..len my, tri nabozenstva, ostatne to maju inak.....tak ktorého Boha potom?..toho istého?..a preco sa nenavidime, ked Boh je len jeden...a este nieco..mna nasi pokrstili, tak som krestanka, nedali mi na vyber..do kostola nechodim, lebo mi je zle, ked idem okolo a stoja tam zlodeji,klebetnici, zli rodicia, ktori sa tam prisli co?vyspovedat z hriechov a zivot ide dalej?...ja stale nechapem, ci je horsi ten, co do kostola nechodi a zije slusny zivot...ci zid,krestan,moslim, alebo ten, kto robi zle, ale si ide potom pre "odpustok"., ci ako sa to vola....

0silvia0
3. apr 2015

@aamelkaaa takže ty sa hneváš na Boha, že ti nepomohol... chápem, aj ja som obviňovala kedysi Boha z toho a onoho... ale nakoniec som pochopila, že každá jedna udalosť v živote, aj tá zlá a aj tá hnusná a najhnusnejšia mala svoj význam... bez tých hnusných vecí by som nebola tam, kde dnes.
Vieš si reálne predstaviť ako ti mal Boh pomôcť v tvojom ťažkom detstve? Čo mal podľa teba urobiť?

aamelkaaa
3. apr 2015

@oktoberka No aspon, ze nepisem zbytocne. 😀

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 Moze byt, ale este som k tomu nedozrela. Preto som sa objednala k psychoterapeutovi. 🙂

aamelkaaa
3. apr 2015

@0silvia0 Ja sa na neho nehnevam, ked neexistuje... Ja sa hnevam na rodicov, tatko ze pil a mama ze ma v tom nechala zit. A mama este duplom, ze bola taka sebecka a chcela ma decko za kazdu cenu, pricom on nebol moj otec, lebo bol neplodny, ale take sebecke zeny si idu za deckom aj cez mrtvoly. A este sa hnevam na to, ze mi to nepovedali ze to nie je moj otec, nemusela som mat traumu z toho, ze ma ignoroval... Dieta to vnima inak, ale keby som vedela, ze je cudzi tak by som si nemyslela o sebe, ze som nieco menej, alebo ze som zla.
Keby Boh zil, tak by mal urobit to, ze sa ani nenarodim.

aamelkaaa
3. apr 2015

No to s tou fyzikou, jednoducho fyzika nedokazuje nevystvetlitelny pohyb castic, za ktore by boli zodpovedne nadozemske sily a bytosti a nieco medzi nebom a zemou... A to ze niektori fyzici verili, to preto ze fyzika je prilis velky vedny odbor, a nie kazdy je odbornik na vsetko. 🙂 Tak ako lekar, tak ako chemik... Vedci su zamerani vzdy len na velmi uzko specificku oblast, ktora je az zdanlivo zanedbatelna, ale velmi zlozita do detailu.

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa držím palce, hlavne sa vytešuj z bábätka, ono cíti to čo ty, počas tehotenstva i po pôrode budú tebou lomcovať ešte hormóny a to k pohode nepridá. Ale zvládneš to

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 Dakujem si zlata. 🙂

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 A dakujem za srdiecko, predpokladam ze od Teba? 🙂 To som tu este nikdy nedostala. Ale snad to nie je zo sucitu, asi ano. 😀

gennara
3. apr 2015

@aamelkaaa "Su dokazy, ze Jezis existoval, ale nic vynimocne sa s nim neudialo. " Nic vynimocne sa neudialo a napriek tomu ludstvo pocita cas na obdobie pred Kristom a po Kristovi, len tak, po nejakom uplne obycajnom Jezisovi odkialsi zo zapadakova 🙂

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa ešte budeš šťastná, že si sa narodila, počula som neraz z úst vetu, že som sa ani nemala narodiť....
k tej fyzike - pohyb častíc je relatívny,teória neurčitosti dáva tiež mnoho otázok, nedá sa nič predpokladať s určitosťou, práveže pohyb častíc nie je jednoznačne daný

prepáč, srdiečko je od niekoho iného, ale určite úprimne darované

ali08
3. apr 2015

Ja som moslimka ale nekonvertovala som,nemala som žiadnu vieru A keď som sa spoznala s manželom ten mi často rozprával i moslimstve A ja som počúvala A Aj prepočítala som si aj zopár súr preložených do slovenčiny lebo ma to zaujímalo nakoniec dobrovoľne som sa rozhodla že príjemných náboženstvo ale iba koli viere k bohu pretože má naučil manžel modliť sa k nemu.rodičia má nikdy naučili k láske k bohu.A je to pravda že boh vo všetkych náboženstvach je len jeden akurát je iba preložený do materského jazyka danej krajiny.tak ako kresťanstvo má pre aj proti to isté má aj moslimstvo či židovskej.akurát moslimov nenávidia nemoslimske krajiny koli vraždeniu nevinných ľudí ale to sú iba fanatici ktorí ani nemusia byť moslimovia iba nosia na hrudi napísané ja som moslim.neobhajujem žiadne náboženstvo iba píšem moju mienku.ľudia by sa mali mať radi A akceptovať sa nie koli náboženstvu ale koli tomu akí sú A mali by žiť v harmónii A mieri

aamelkaaa
3. apr 2015

@gennara No ludom sa zdalo vtedy ze je to vynimocne, ze vstal z mrtvych, ale vedci to vyvratili, ze bol len omameny ci ako, ved take pripady su aj dnes, ze ludia sa preberu v marnici a podobne.

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 Mozno budem rada, ze som sa nerodila, zatial ten pocit nemam.

Tak dakujem za srdiecko neznamemu darcovi. 🙂

mima4
3. apr 2015

@aamelkaaa
krestania, co prezivaju tazke osudy, maju vyhodu aspon v tom, ze veria Bohu a nie su na tazke veci osamoteni

0silvia0
3. apr 2015

@aamelkaaa hoci možno s traumami z detstva, ale dostala si šancu byť lepším rodičom ako boli tvoji rodičia. Možno raz, keď budeš držať v náručí svoje dieťa, budeš ďakovať za možnosť byť matkou. Možno až vtedy si uvedomíš, že túto šancu by si nedostala, keby nebolo tvojich nedokonalých rodičov a raz im dokážeš odpustiť.
Držím ti palce, aby si našla pokoj v duši a aby si bola šťastná 🙂

aamelkaaa
3. apr 2015

@mima4 Vyhodu? Chapem ked je niekomu uz prilis zle a nikoho nema, neostava mu mozno nic ine len verit v Boha. No ja neverim, ze mi Boh realne k niecomu pomoze. Urcite som ho prosila ako dieta milionkrat, aby aspon dnes nedosiel tatko prilis opity domov a nepomohlo. Peklo bolo vzdy v stredu a v sobotu, to bol najozratejsi. To ze mamu skoro zakrtil a ze rozbijal veci a vyhrazal sa nam a museli sme utekat z domu, ale len obcas, lebo mame to bolo trapne... no ja neviem ci za toto mam verit v Boha, nemala som sa na koho spolahnut, nepomohli susedia, mama, babka, policajti... nikto. Bola som na to sama.

janinah
3. apr 2015

@aamelkaaa odhliadnúc od témy o Bohu..prežila si 24 ťažkých rokov,ale mnoho rokov života máš ešte pred sebou a je na tebe ako ich prežiješ,ak sa budeš umárať minulosťou,otcovi neodpustíš,tak on bude ten,kto "vyhrá",jeho tieň sa bude za tebou ťahať stále 😒 a na tebe toto trápenie je poznať,možno tým odradíš ľudí zo svojho okolia,aby sa s tebou kamarátili či sympatizovali s tebou....porozmýšľaj....

aamelkaaa
3. apr 2015

@0silvia0 Keby som sa nenarodila, tak by ma iste nic netrapilo. 😀 Nechcem tu posobit ako chudatko, ani sa nelutujem, len pisem, ze Boh snad neexistuje ked toto dopusti.
Preco potom vsetci nedakuju Bohu za sancu byt tu? Preco dufaju v loteriu, ked mozu pracovat a preco sa stazuju stale na nieco coho maju malo? Ved na vsetkom sa mozu podielat.
Dakujem za prianie. 🙂

mima4
3. apr 2015

@aamelkaaa
skusim sa poopravit..nemyslim verit v Boha, myslim VERIT BOHU, a to je rozdiel.. verim v x veci, ktore su mi vzdialene, ale verit Bohu znamena, ze aj ked som na kolenach a nevladzem dychat... ked moje srdce je rozbite na milion casti... a uz nevidim vychodiska, verim, ze On je so mnou.

Ty si myslis, ze ja som take situacie nezazila? Mala som okolo seba aj fajn ludi, ale ludia nedokazali uplne uhasit alebo korigovat a liecit tu bolest v mojom srdci... to dokonale tam dal az Boh.
Pre krestana aj ked vsetci odidu, Boh ostava...

aamelkaaa
3. apr 2015

@janinah Paradoxne ja sa viac hnevam na mamu... Za to ze ma klamala a ze mala jeho radsej nez mna, co mozno ona neprizna, ale skutky to dokazuju, co hovoi aj babka stale.
Mas pravdu s tym odpustenim, no vsetko to mam dost cerstve, takze sa necitim byt vinna za to, ze sa so mnou nieco taha... Za to moze urcite take nestastne detstvo.

aamelkaaa
3. apr 2015

@mima4 No ved si tomu ver, ak Ti to pomaha, je to dobre pre Teba, je jedno AKO SI POMOZES, ci vierou v Boha, vierou v seba alebo v buducnost... ale ja Bohu neverim. Ja verim len tomu, ze sa musim sama pozbierat.

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa tvoja mama možno nemala radšej jeho ako teba, ale svojom správaním sa snažila ťa ochrániť od ešte horšieho

mima4
3. apr 2015

@aamelkaaa ako ja ti veru v Boha nenanucujem, len som ti tymto chcela povedat, ze krestania maju v tomto velku vyhodu, ze aj ked ich sily nestacia, stoji za nimi niekto mocnejsi.

0silvia0
3. apr 2015

@aamelkaaa ako vieš, že všetci neďakujú Bohu za šancu byť tu? Nepoznáš duše a životy všetkých ľudí... možno nie všetci, ale nejaká časť ďakuje. A ja neviem, prečo ľudia dúfajú v lotériu, ja osobne nedúfam a nestávkujem - a nemôžeš podľa vzoru tvojej babky (či kto to vo vašej rodine už desaťročia stávkuje) myslieť, že všetci čakajú na pečené holuby. Máš pár ľudí v okolí podľa ktorých súdiš celú pospolitosť veriacich... Je chyba vybrať si nejakú vzorku ľudí a podľa nej posudzovať ostatných.
Vidno, že ťa tvoja minulosť riadne ťahá ku dnu, čím skôr sa od nej odstrihneš, tým skôr sa ti otvorí srdce pre iné veci 🙂

Ľudia, ja som tu dnes strávila pol dňa, to je strašné, lúčim sa s vami všetkými a želám všetkým pokoj v duši 🙂

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 To ano, len skoda ze druhy clovek nikdy nevie co je pre druheho lepsie alebo to dobre. Takze mi skor nepomohla. Ale to je normalne. Urcite tiez svojim detom nechtiac ublizim, ako kazdy...
No tie jej vyjadrenia smeruju k tomu, ze na prvom mieste bol on u nej, aj ked to asi tak nebolo. Alebo sme boli na rovnakej priecke. Preco on mohol vediet ze nie som jeho aj vsetci a ja nie? Co mna sa to netyka? A povedali mi to az po jeho smrti rok, pricom som mu nechcela ist ani na pohreb, k comu ma donutila, len aby ludia nepovedali... A stale tak ju viac vzdy trapilo co druhi povedia a ked povedali, nikdy mne neverila aj ked nemali pravdu, ale vsak to je uz moc do detailov... A mi to prislo ako keby choranila jeho, lebo povedala, ze keby som to vedela, tak by som s nim inak zatocila... Neviem co zo mna robi zrudu.

aamelkaaa
3. apr 2015

@mima4 A ten ich ochrani? Hmmm...

aamelkaaa
3. apr 2015

@0silvia0 Ja si vsimam veriacich kade idem. 🙂 Minule som videla dievca v autobuse, citala nejaky letacik s plno duchovnymi vecami, neviem co to bolo, ale riadny vymyvak mozgu sa mi to zdal. Len som prekrutila ocami, ze boze, taka mlada...
Alebo ked niekto drzi v ruke ruzenec a celu cestu busom sa modli, to aby sme nehavarovali? 🙂 Alebo mozno k niecomu inemu, ale no... Vsak dufam v dobré a urobim vsetko ak sa da, ale...

mima4
3. apr 2015

@aamelkaaa minimalne prevedie tazkym a narocnym obdobim a prelieci zranenia z minulosti. Ale tieto veci nie su v style hodim mincu (dajme tomu modlitbu) a okamzite vyjde to co chcem, nefunguje to na principe automatu, ale na principe vztahu s Bohom a dovere v Neho.

Taktiez to nefunguje ani na pricipe "niečo za niečo"...urobime businees s Bohom 😉... pre krestana by to mala byt absolutna odovzdanost v situaciach, ked trapenie ho rano zobudza...a spravadza cely dnom... pravdaze, nemusis to ty prijat, len snazim sa ti ukazat ako to spravidla funguje.

Pre mna osobne odovzdanim zivota Bohu nastala pre mna najlepsia etapa mojho zivota... a kvalitnejsi/naplnenejsi zivot.

aamelkaaa
3. apr 2015

Lutujem, ze som tu napisala nieco o sebe, nepotrebujem lutost, aj ked vacsinou mate pravdu, ze sa musim odstrihnut od minulosti, uvedomujem si to, aj ked je to tazke, snazim sa o to, preto som aj vyhladala tie psychoterapie, nech to neprenasam na dieta a do dalsieho zivota...
Ale kazdopadne moja minulost nijako nesuvisi s vierou v Boha. 🙂

janinah
3. apr 2015

@aamelkaaa máš pomýlené názory o mladých kresťanoch,ale niet sa čo čudovať.... 😒