Ktoré slovenské slovo vám je nepríjemné?
Máte nejaké slovenské slovo, ktoré neznášate? Že je vám nepríjemne, keď ho počujete?
U mňa je to slovo "chrasta". Normálne som z toho slova zhnusená. Ani "menzes" a "slina" sa mi nepáčia.
Tak mňa tu najviac prekvapuje spojenie dieťa a vek: dvojročák, ročák... Atď. Vždy si predstavím malého diviaka.
Vianky 🤦🏻♀️
Od Terchovej robel, sadel, hľadel....
Áno v Žiline chodíme vonku. 😂 Ale už som počula aj vonka a na vonok.
Lobda, sestnact, ladnicka to už tu bolo viackrát.
A tiež tá angličtina poslovenčená.
Pazucha a rohlík sú hrozné slová. Ale najviac ma irituje jedna detská speváčka v pesničke, kde spieva "dlhokánske šále" 🤮
Slovo ,,mangel,, rozumej manžel.. v živote nepochopím prečo niekto takto píše toto slovo.. dvíha sa mi neskutočne tlak keď to čítam
@6mia6 ja mám rodinu pri Trnave a ona počíta setnact, patnact, pat.Ked pozerám Hornú Dolnú úplne jej nárečie😛
A zo slov niekto to tu tiež písal pazucha to je otrasné slovo.ale celkovo mi nárečie nevadí hlavne zahoraci má vždy pobavia a kamaratkinej máme od Prešova niekedy ani nerozumiem ona saristinou hovori
@michellemary tak hovorí známy od Ostravy oni tam majú veľa z poľštiny prevzatého mieša moravsko-polsky.
@kvojtanikova Kája, Pája, Mája... to je ešte super. Keď prehodia na vyšší level, tak mi idú uši odpadnúť - Pavča, Regča, Lenča, Julča.....😖😖😖
@zuzana76 😅
@6mia6 že malý diviak

Tak” Ľadňička” je nárečové slovo a tiež “ šľina “.
Mne sa nepáči “nenysú “. 🫣
Takých slov je určite veľa, ale okamžite ma napadlo slovo DECKO.
Mne sa krútia uši, keď počujem "nemá vtiahnuté žĺtko ", resp. u nás na Záhorí "nemá žútko vtáhué"..akoze keď po zabudení nemá niekto náladu...otrasné slovné spojenie
slovo "kúpny" ktoré evidentne používa iba orava a ja tomu absolútne nechápem. Normálne mám chuť sa biť, keď to čítam a počujem
@drahomirrra slovo kúpny používa aj východ, nielen Orava.
kúpenský šmejd
Skrz
Hlavne, keď niekto namiesto kvôli povie skrz 🙄
Vytaca ma, ked vidim napisane slovo pol s dlzdnom🤡 Pridem o pól hodinu, pól roka 🤡🤡🤡🫣 preco??
Reálne. Pocujem to tak 10x v kazdej vete teenagerov. 🙄
A este peniažky 🙄🙄🙄
A samozrejme vsetky, co su nespravne napisane 🙄
Je mi 25. Namiesto mam 25 rokov
peniažky
kedysi ma vytačalo, dnes už menej išiel som vonkai, išiel som dnukai
išiel som do dochtora
a po čom poznaš mimobratislavskych je -
- je to kus nespravodlivé,
- je to kúštik nezrelé, čo hovoríš 😀
to je zaručene zo stredneho Slovenska, kto toto rozprava
toto je taky vzácny vetný úkaz, mam normalne zimomriavky
začínam si zvykať
@earlgrey rozprávaš takto? 😀
@demodun ale je to kúštik zvláštne, že si nevedela, ake video koluje o Martine
@pralinka25 varila si včera, alebo ste mali na večeru kúpenský šmejd, kúpenskú knedľu?
Keď som žila v Ružomberku, tam s obľubou používali slovné spojenie: Ide byť .... Trhalo mi to uši
Zdrobneniny v komunikácii dospelých. Preto nemôžem pozerať relácie o varení. Nakrájame cibulku, pridáme cesnačik, masko, papričky …. A este zbytočné vsuvky vo vetách - kvázi, de facto, akože ….

@tiezjedna jaaaj toto ani ja nemusim, boli sme na vymennom pobyte v českej ZŠ a tam ani jedno dieta nemalo snad normalne meno, tie ucitelky vsetko zdrobnovali - Filipek, Tomasek, Kacenka, Pája, Kája, a pritom sme boli na hospitacii u osmakov...som mala pocit ze som v skolke.