icon

Ktorý katolík si všimol, že RKC protirečí Biblii?

livegame45
17. mar 2019

Zdravím, chcem sa vás opýtať či má niekto také skúsenosti alebo sa dočítal niečo v biblii čo protirečí s RKC ja už mám takúto skúsenosť napríklad desatoro si RKC zmenila , všimol si to tiež niekto?

adreen
20. mar 2019

@livegame45 Kde to ty vidíš, napíš mi presné súradnice.

livegame45
autor
20. mar 2019

@adreen tu máš RKC príkazanie porovnaj si Ja som Pán, Boh tvoj! Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal.
Nevezmeš meno Božie nadarmo.
Spomni, aby si deň sviatočný svätil.
Cti otca svojho i matku svoju.
Nezabiješ.
Nezosmilníš.
Nepokradneš.
Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu.
Nepožiadaš manželku blížneho svojho.
Nepožiadaš majetku blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je.

livegame45
autor
20. mar 2019

Žena bola odetá do purpuru a šarlátu a ozdobená zlatom, drahými kameňmi a perlami, v ruke mala zlatý pohár, plný ohavností a nečistoty svojho smilstva. 5 Na čele mala napísané meno, tajomstvo: Veľký Babylon, matka neviestok a ohavností zeme. 6 Videl som tú ženu, opitú krvou svätých a krvou Ježišových mučeníkov.

adreen
20. mar 2019

@livegame45 A čo má tento obraz tejto ženy spoločné s Božími prikázaniami? Už konečne mi povedz, kde je to vynechané druhé prikázanie, lebo ja ho stále nevidím. Čo je chybné v prikázaniach v KKC? Sú presne podľa Biblie. Miešaš hrušky s jablkami. Však presne tieto prikázania, čo si tu skopíroval, sú aj v Biblii. Len ešte tie prvé sú obšírnejšie opísané. Toto, čo si skopíroval, je zostručnené a toto sa katolíci učia naspamäť. Ja stále nechápem, čo ti tam chýba, preboha? To prisľúbenie, že kto si ctí otca a matku, bude požehnaný niekoľko pokolení? Ale to my katolíci vieme, my sa len učíme prvé vety prikázaní, nerecitujeme v tom aj prisľúbenie. A to, čo tu dávaš a Babylone, to už miešaš jedno cez druhé...

livegame45
autor
20. mar 2019

Kto je múdry, tu má vysvetlenie: Sedem hláv je sedem vrchov, na ktorých žena sedí; a aj sedem kráľov:
Vieš ktoré mesto ma sedem pahorkov je to Rím aj katechizmus to uvádza

adreen
20. mar 2019

@livegame45 Ty mi stále neodpovedáš na otázku, ideš si svoje. Fanatik.

livegame45
autor
20. mar 2019

@adreen ty to nechápeš Neurobíš si modlu ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou vieš čo znamená modla!!!!! sa vy tomu klaňate to je modliarstvo

adreen
20. mar 2019

@livegame45 Och, a ty by si si mal poštudovať katolícku teológiu, lebo nevieš, o čom točíš. Táto rozprávka o Márii a svätých a modlárstve je strašne stará a nezaujímavá. Vieš prečo? Lebo my sa im neklaniame. Klaniame sa iba Bohu. Svätým len vzdávame úctu . ctíme si ich. A to je rozdiel. Nikdy v živote si kňaz nekľakol napríklad pred sochou svätého Jozefa. My sa klaniame len pred Bohostánkom, lebo my veríme, že je v ňom prítomný živý Boh. Máme na to aj rôzne termíny. Bohu patrí LATRIA (po latinsky) - to znamená klaňanie sa. Svätým patrí DULIA - to znamená úcta. Aj ty si ctíš napríklad svoju matku, za to že ťa porodila a vychovala, nie? Tak ja si ctím svoju nebeskú matku. A to, že máme sochy a obrázky svätých? Nevidím na tom nič zlé - a ty keby si mal v peňaženke fotku svojich detí, tiež ťa môžem obviniť, že sa im klaniaš. Ale nie, ty si ich len pripomínaš a ctíš. Tak je to aj so svätými. Mám obrázok Márie, lebo mi pripomína, že mám nebeskú mamu, ktorá ma učí, ako mám milovať Ježiša.

livegame45
autor
20. mar 2019

Božie slovo hovorí: Nezobrazíš si Božiu podobu a nebudeš ju uctievať. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa.

Samotné Rímskokatolícke učenie je tak zhotovené, že členovia Rímskokatolíckej cirkvi sú svojou organizáciou mnohokrát viazaní pod ťažkým hriechom k skutkom modlárstva, ktoré si ani neuvedomujú.

Keď teraz neberieme do úvahy každú omšu ako modloslužbu, ale vezmime si napríklad rôzne prikázané sviatky svätých, sviatky Panny Márie, sviatky, ktoré RKC dala pod prikázané na základe zjavenia sa Ježiša Krista – Sviatok božského srdca atď.

My, ktorí sme vyšli z Katolíckej cirkvi si uvedomujeme, že predošlé naše skutky boli veľkým modlárstvom.

A keď povieme pri svedčení katolíkom, že skutky katolíkov sú modlárske, tak mnohí katolíci pri rozhovoroch sa prudko obránia: my nemodlárime. My si neuctievame Pannu Máriu, neklaniame sa jej. My si neuctievame svätých, neklaniame sa im. My si neuctievame sochu Ježiša Krista, my sa jej neklaniame.

dajana555
20. mar 2019

@livegame45 ďakujem

adreen
20. mar 2019

@livegame45 No tak to je, ja sa im neklaniam, klaniam sa len Bohu, a ty svojím fanatizmom tu na MK ma nepresvedčíš, ja mám naštudované aj zažité dosť na to, aby som vedela, kam patrím. Odporúčam ti študovať Scotta Hahna alebo Ulfa Ekmana. To, že miluješ Boha a nasleduješ ho, je fajn. Študuj ďalej a obráť si srdce, nenávisť voči katolíkom nechaj tak, lebo ti úplne zhorkne srdce...

adreen
20. mar 2019

@livegame45 A o omši ako o modloslužbe - úplne prví kresťania od smrti Ježiša Krista slávili Eucharistiu. To až Luther ju zrušil. Bola tu od Ježiša. A on povedal: "Kto nebude jesť moje telo a piť moju krv, nebude mať život večný." To si ty ako vysvetľuješ tento citát? Keď už tak bazíruješ na Božom slove? Piješ jeho krv? Ješ jeho telo? Lebo on to prikázal...

livegame45
autor
20. mar 2019

Tak po prvé pisala si o bohostánku tu máš odpoveď
Boh, ktorý stvoril vesmír a všetko, čo je v ňom, pretože je Pánom neba a zeme, nebýva v chrámoch rukami vybudovaných 25 a nedá si slúžiť ľudským rukám

adreen
20. mar 2019

@livegame45 A ešte mi, prosím vysvetli ten citát "Kto nebude jesť moje telo a piť moju krv, nebude mať život večný."

livegame45
autor
20. mar 2019

A po druhé vaša eucharistia nechápeš bibliu 😌„Amen, amen vám hovorím, že ak nebudete jesť tela Syna človeka a piť jeho krvi, nemáte v sebe života.”

Čo to ale v skutočnosti znamená? Ježiš ďalej pokračuje a hovorí, že „Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život” (Ján 6:63-64). Takže, ak „telo nič neosoží”, prečo by sme mali jesť telo Ježiša na to, aby sme mali večný život? To by nedávalo zmysel, pokiaľ by nám Ježiš nepovedal, že slová, ktoré nám hovorí, sú „duch”. Ježiš nám tým hovorí, že toto nie je doslovné učenie, ale duchovné. Tento jazyk dokonale nadväzuje na vyššie uvedené vyhlásenie apoštola Pavla: „že by ste ta dali svoje telá v živú obeť svätú a ľúbu Bohu, rozumnú to svätoslužbu” (Rimanom 12:1).

adreen
20. mar 2019

@livegame45 Aha, takže vy si to zase vysvetľujete po svojom. Takže toto o jedení a pití jeho tela a krvi je len obrazné, ale 7 pahorkov v žiadnom prípade nie je obrazné, to je určite doslovné. Dovoľ, aby som sa teraz zasmiala. Katolícka exegéza má 2000 rokov. Eucharistia je tu 2000 rokov. Svätí sú uctievaní 2000 rokov. Ale príde Luther a po ňom takí ako ty a povedia, že už to zrazu nie je pravda. A vy nám zrazu poviete, že čo je v Biblii doslovné a čo obrazné. Ja by som ti radila, aby si si prečítal, ako žili prví kresťania, akú mali liturgiu, a zistíš, že bola totálne katolícka. Schválne, zožeň si cirkevných otcov a z prvých storočí a prečítaj si, ako to fungovalo.

livegame45
autor
20. mar 2019

Tak to je to v biblii žiadne po mojom
Ako môžeš uctievať mŕtvych
Prví kresťania boli židia
7 pahorkov je doslovné tu máš vysvetlenie Šelma, ktorú si videl, bola, a nie je, ale má vystúpiť z priepasti a pôjde do záhuby. Obyvatelia zeme, ktorých mená nie sú zapísané v knihe života od založenia sveta, budú sa čudovať, keď uvidia šelmu, pretože bola, a nie je, ale zasa príde. 9 Kto je múdry, tu má vysvetlenie: Sedem hláv je sedem vrchov, na ktorých žena sedí.Žena, ktorú si videl, je veľké mesto, ktoré kraľuje nad kráľmi zeme.

mijo53
20. mar 2019

@lujza123 no teraz sa RKC riadi novým zákonom, t.j. od čias Ježiša Krista

livegame45
autor
20. mar 2019

A mesto Rím sa rozprestiera na siedmich pahorkoch čo stoho vyplýva ,že veľký Babylon je Vatikán

adreen
20. mar 2019

@livegame45 Ty to máš dobre pomotané, končím debatu, lebo už nevládzem. Študuj prvých kresťanov (podľa teba židov 🙂 ).

livegame45
autor
20. mar 2019

Áno študujem prvých kresťanov ktorí písali evanjelium 😚

0izidora0
21. mar 2019

@livegame45 Odhod nenávisť voči katolíkom a iným veriacim. Mne je šum fuk,či je niekto katolík,jehovista a podobne. V písme máš napísané ,že nás je viacej. Presne číslo si nepamätám.Ak si dobre pamätám,píše sa niečo také,že ten kto ublíži môjmu,akoby mne ublížil. Ani jeden kňaz ,teda ja som v živote nepočula,aby znevazoval vieru v Ježiša,stále si jeho brat. Ma k vám úctu, každý jeden kňaz. Je to absurdné

0izidora0
21. mar 2019

@livegame45 Radšej sa snaž žiť najlepšie ako vieš,lebo ,ako ty merias ,bude aj tebe namerané. Neohanaj sa zákonom,lebo zákon ťa dostihne . Jezis učil o láske. Neprišiel zákon zmeniť,ale naplniť. Áno naplniť,opraviť,lebo ľudia čítali po svojom. A on ukazoval lásku ,súcit,a dodal blahoslavený milosrdni ,lebo ich bude kráľovstvo .

korunka1
21. mar 2019

@0izidora0 presne tak..ako ty merias ,bude aj tebe namerané.... opakuj si to

0izidora0
21. mar 2019

@korunka1 moja zlata ty mňa nepoucuj . Mne je šum fuk ako žijú ostatní. Nesudim ich,ale voľbu ,ako chcem žiť ja ,nechaj prosím ťa na mňa. Tak isto ako som ja nechala im ich voľbu,žiadam aj ja svoju voľbu,nič zložité. Ďakujem

tiimka
Autor odpoveď zmazal
0izidora0
21. mar 2019

@tiimka Čo ja mám s tým ak ho niekto nenávidí? Pravdu sa dozvieme potom. Ten kto mu dôveruje ,nebude odmietnutý,ak ak tvrdis opak ,tak aby ti toto raz pripomenute nebolo. Ty vieš ,za koho bola vyliata krv už teraz?

tiimka
Autor odpoveď zmazal
laska201
21. mar 2019

Tychto 10 bozich prikazini z prekladu katolikov sa lepsie cita akotie nenavistne v predoslom preklade.tam uz to posobilo tak az aby mal clovek riadny strach.

0izidora0
21. mar 2019

@tiimka No áno, mám kopec zn.knazov ,už som viedla s nimi túto diskusiu. Im je jedno či si jehovista,taký či onaký. Mám ,ale aj známeho ,kt. Je kňaz zasa u kresťanov,robí prednášky. Myslím ,že takto sa volajú. Chodieva sa z celého sveta. Tento mňa krstil,biblicky,rozpráva iným jazykom,ktorý sa pred tým neucil.On je výlučne proti katolíkom,teda aspoň v tom čase . Má silnú vieru,robí aj 40 dnovy post,modlitbami a vierou v Ježiša ,vyprosil kopec zázrakov . Neplodnost,uzdravenie z rakoviny,atd.Ale aj katolíci majú svoje zhromaždenia a aj tam sa vyprosilo v jeho mene kopec zazrakov.U mňa sú to fajn ľudia ,každý jeden. Či taký ,onaky . Poznám ich. Akurát to spôsobuje jedno,katolík stretne jehovistu a už uteká. Kresťan stretne katolíka a uteká. Ja s nimi problém nemám.