icon

Ktorý katolík si všimol, že RKC protirečí Biblii?

livegame45
17. mar 2019

Zdravím, chcem sa vás opýtať či má niekto také skúsenosti alebo sa dočítal niečo v biblii čo protirečí s RKC ja už mám takúto skúsenosť napríklad desatoro si RKC zmenila , všimol si to tiež niekto?

korunka1
21. mar 2019

@0izidora0 normálne si idem rýpnuť, nemám čo robiť...Ty máš len problém so svojím bratom

0izidora0
21. mar 2019

@tiimka uvedom si ,že každý je sklalopevne presvedčený,kto zhorí v pekle . Skoro každý jeden. Ale to odkiaľ ,môžu vedieť? Za koho ,bola,nebola, preliata krv? Komu sa odpustí?

0izidora0
21. mar 2019

@korunka1 To už je tvoj problém ak nemáš čo robiť. Nie môj. Ja problém nemám,ten mám už dávno vyriešený. Možno tak ostal tebe,ale mne nie. Že nerespektujes moje rozhodnutie. Tak ako ja rešpektujem jeho rozhodnutie. Aj tu platí zi a nechaj žiť.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
0izidora0
21. mar 2019

@tiimka každý kto čítal písmo ,vie,že tých nezrovnalosti je tam viac. To je jasne.Ale mne príde tá kniha celkom mimo miestami. Alebo ja som mimo.V starom zákone bolo v poriadku ako otroctvo,vraždy a potom prišiel nový zákon. Už v starom sa ohanalo ,že vražda je ok a takto hovorí pán. Dodnes tomu niekto verí viď iné náboženstvá. Je to, ale iba môj názor. Nerada ,ale i tu musím spomenúť históriu... Upalovanie atď. Takže ten výklad má každý po svojom. Stovky rokov . Dodnes ti niekto na rovinu povie ,že áno,podľa neho skončíš tam a tam. Aká istota ..

0izidora0
21. mar 2019

@tiimka Ja ti neviem je to iba môj názor. Nejdem sa hádať ,ak ho má niekto iný. Slobodu prejavu máme. Možno som iba blbo čítala.

0izidora0
21. mar 2019

@tiimka len tak náhodné som otvorila strana 352 ak sa budú dvaja muži vadiť a dôjde k bitke medzi nimi a žena jedného muža v snahe vyslobodiť svojho muža z rúk silnejšieho natiahne ruku a chytí ho za prirodzenie ,odsekni jej ruku a nedaj sa pohnúť k nejakému zlutovaniu s ňou. Ja tomu starému zákonu nerozumiem skôr novému ,ten mi je srdcu bližší

livegame45
autor
21. mar 2019

@laska201 však áno bolo prorokovane že vaša RKC si bude meniť zákon !! Nemil si preklad to nie je oni si ho zmenili

lubkavargova1
21. mar 2019

@livegame45 a kde to bolo prorokovane?

livegame45
autor
21. mar 2019

@0izidora0 opraviť , božie slovo trebalo opraviť!!!
Čítala si zjavenie Jána ako bude Boh trestať svet bude to kruté
Po 2 katolík ani jehovista nebude vzkriesený k životu lebo neuverili pravde ale sektam kde prekrucaju Božie slovo ako to bolo prorokovane

livegame45
autor
21. mar 2019

@lubkavargova1 kniha Daniel ,zjavenie Jána a ďalší

0izidora0
21. mar 2019

@livegame45 a týmto náš rozhovor skončil. Napriek tomu ti prajem všetko dobré ,si na ceste,ako každý.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
livegame45
autor
21. mar 2019

@0izidora0 Choď k tomu ľudu a povedz: Budete počúvať, a nepochopíte, budete hľadieť, a neuvidíte.

Sk 28:27 Lebo otupelo srdce tohto ľudu: ušami ťažko počujú a oči si zažmúrili, aby azda očami nevideli a ušami nepočuli, aby srdcom nechápali a neobrátili sa – aby som ich neuzdravil.« možno to raz pochopíš

0izidora0
21. mar 2019

@livegame45 Hej je to pekný verš. Nehadam sa.

0izidora0
21. mar 2019

@tiimka Ten verš som len tak náhodné otvorila. Ako duchovný príklad ok ,ale ako násilie to uz ok nebude. A tu je ten problém,sto ľudí si prečíta a sto ľudí si urobí výklad po svojom . Ani Ježiš nechodil a nechytal nikoho pod krk a tu stoj a počúvaj. Ten kto chcel,prišiel za ním sám.

0izidora0
21. mar 2019

@tiimka Keď už sa bavíme ,celkom mi vŕta v hlave ta potopa. Myslíš si,že bola reálna,alebo duchovná? Že by samotný Boh bol vrah a chcel vyhubiť ľudstvo a neskôr poslal Ježiša a on učil iné? Slovo v pravde?

livegame45
autor
21. mar 2019

@0izidora0 potopa bola dá sa to vedecký dokázať

https://www.youtube.com/watch?v=P2agP2b-jPc

pozri

0izidora0
22. mar 2019

@livegame45 pozerala som to sú to len konšpirácie . Nikto to nepotvrdil. Ale ty si presvedčený uz teraz kto bude, nebude spasený a ak sa opýtam inde povedia mi presne to isté o tebe. Ja ľuďom vieru brat nebudem.

0izidora0
22. mar 2019

Vieru a nádej presne

0izidora0
22. mar 2019

@livegame45 napíšem ti tu verš ako je láska dôležitá. Ona mi voňavým olejom nohy natrela.Preto ti hovorím odpúšťanie sa jej mnohé hriechy lebo veľmi miluje.Komu sa menej odpúšťa menej miluje.A jej povedal ,tvoje hriechy sú odpustené . Vtedy tí čo s ním stolovali začali hovoriť. Ktože je to že aj hriechy odpúšťa ? On však povedal žene. Tvoja viera ťa zachránila. Choď v pokoji. Myslim si že to bola samotná viera v lásku a nádej . Uvedomovala si že nie je bez hriechu . Kto si ty ,aby si hovoril komu , bude ,nebude odpustené.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
0izidora0
22. mar 2019

@tiimka nejdem sa do toho miešať,ale myslím si ,že to môže byť ťažký hriech,rozhodovať kto kde pôjde už teraz za samotného boha. Lebo tým sa človek akoby povysovala na jeho úroveň Áno vierou v jeho slovo .

0izidora0
22. mar 2019

@tiimka tých veršov je tam viac ako sa odpustilo na poslednú chvíľu ,keď človek oľutoval svoje hriechy,neludskost

tiimka
Autor odpoveď zmazal
0izidora0
22. mar 2019

@tiimka prehod si tu situáciu ,bola to obyčajná žena,uvedomujúc si svoju hriesnost,jej bolo jedno komu tie nohy natrela,pre ňu to bol v ten moment muž,kt.dav nenávidel a jeden miloval a ona vedela čo je to byť nenávidený. Možno tak počula o ňom od ľudí ,ako chodí a káže milovať. Aký robí cirkus v chráme ,všetko tam rozhadzal. Bol to pre ňu hrdina a myslím si ,že ťa obyčajná žena milovala nezištne . Uvedomovala si svoje hriechy ,stalo sa. V nutri to oľutovala. Nie je jediná,komu sa odpustilo . Presne skrze vieru nie za zásluhy.Vidis v tom rozdiel. Ako môže byť niekto skalopevne presvedčený,kto kde skončí už teraz

tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal