Ktorý katolík si všimol, že RKC protirečí Biblii?
Zdravím, chcem sa vás opýtať či má niekto také skúsenosti alebo sa dočítal niečo v biblii čo protirečí s RKC ja už mám takúto skúsenosť napríklad desatoro si RKC zmenila , všimol si to tiež niekto?
@tiimka každý kto čítal písmo ,vie,že tých nezrovnalosti je tam viac. To je jasne.Ale mne príde tá kniha celkom mimo miestami. Alebo ja som mimo.V starom zákone bolo v poriadku ako otroctvo,vraždy a potom prišiel nový zákon. Už v starom sa ohanalo ,že vražda je ok a takto hovorí pán. Dodnes tomu niekto verí viď iné náboženstvá. Je to, ale iba môj názor. Nerada ,ale i tu musím spomenúť históriu... Upalovanie atď. Takže ten výklad má každý po svojom. Stovky rokov . Dodnes ti niekto na rovinu povie ,že áno,podľa neho skončíš tam a tam. Aká istota ..
@tiimka len tak náhodné som otvorila strana 352 ak sa budú dvaja muži vadiť a dôjde k bitke medzi nimi a žena jedného muža v snahe vyslobodiť svojho muža z rúk silnejšieho natiahne ruku a chytí ho za prirodzenie ,odsekni jej ruku a nedaj sa pohnúť k nejakému zlutovaniu s ňou. Ja tomu starému zákonu nerozumiem skôr novému ,ten mi je srdcu bližší
@laska201 však áno bolo prorokovane že vaša RKC si bude meniť zákon !! Nemil si preklad to nie je oni si ho zmenili
@livegame45 a kde to bolo prorokovane?
@0izidora0 opraviť , božie slovo trebalo opraviť!!!
Čítala si zjavenie Jána ako bude Boh trestať svet bude to kruté
Po 2 katolík ani jehovista nebude vzkriesený k životu lebo neuverili pravde ale sektam kde prekrucaju Božie slovo ako to bolo prorokovane
@lubkavargova1 kniha Daniel ,zjavenie Jána a ďalší
@livegame45 a týmto náš rozhovor skončil. Napriek tomu ti prajem všetko dobré ,si na ceste,ako každý.
@0izidora0 Choď k tomu ľudu a povedz: Budete počúvať, a nepochopíte, budete hľadieť, a neuvidíte.
Sk 28:27 Lebo otupelo srdce tohto ľudu: ušami ťažko počujú a oči si zažmúrili, aby azda očami nevideli a ušami nepočuli, aby srdcom nechápali a neobrátili sa – aby som ich neuzdravil.« možno to raz pochopíš
@livegame45 Hej je to pekný verš. Nehadam sa.
@tiimka Ten verš som len tak náhodné otvorila. Ako duchovný príklad ok ,ale ako násilie to uz ok nebude. A tu je ten problém,sto ľudí si prečíta a sto ľudí si urobí výklad po svojom . Ani Ježiš nechodil a nechytal nikoho pod krk a tu stoj a počúvaj. Ten kto chcel,prišiel za ním sám.
@0izidora0 potopa bola dá sa to vedecký dokázať
pozri
@livegame45 pozerala som to sú to len konšpirácie . Nikto to nepotvrdil. Ale ty si presvedčený uz teraz kto bude, nebude spasený a ak sa opýtam inde povedia mi presne to isté o tebe. Ja ľuďom vieru brat nebudem.
Vieru a nádej presne
@livegame45 napíšem ti tu verš ako je láska dôležitá. Ona mi voňavým olejom nohy natrela.Preto ti hovorím odpúšťanie sa jej mnohé hriechy lebo veľmi miluje.Komu sa menej odpúšťa menej miluje.A jej povedal ,tvoje hriechy sú odpustené . Vtedy tí čo s ním stolovali začali hovoriť. Ktože je to že aj hriechy odpúšťa ? On však povedal žene. Tvoja viera ťa zachránila. Choď v pokoji. Myslim si že to bola samotná viera v lásku a nádej . Uvedomovala si že nie je bez hriechu . Kto si ty ,aby si hovoril komu , bude ,nebude odpustené.
@tiimka prehod si tu situáciu ,bola to obyčajná žena,uvedomujúc si svoju hriesnost,jej bolo jedno komu tie nohy natrela,pre ňu to bol v ten moment muž,kt.dav nenávidel a jeden miloval a ona vedela čo je to byť nenávidený. Možno tak počula o ňom od ľudí ,ako chodí a káže milovať. Aký robí cirkus v chráme ,všetko tam rozhadzal. Bol to pre ňu hrdina a myslím si ,že ťa obyčajná žena milovala nezištne . Uvedomovala si svoje hriechy ,stalo sa. V nutri to oľutovala. Nie je jediná,komu sa odpustilo . Presne skrze vieru nie za zásluhy.Vidis v tom rozdiel. Ako môže byť niekto skalopevne presvedčený,kto kde skončí už teraz

@0izidora0 normálne si idem rýpnuť, nemám čo robiť...Ty máš len problém so svojím bratom