Ktorý katolík si všimol, že RKC protirečí Biblii?
Zdravím, chcem sa vás opýtať či má niekto také skúsenosti alebo sa dočítal niečo v biblii čo protirečí s RKC ja už mám takúto skúsenosť napríklad desatoro si RKC zmenila , všimol si to tiež niekto?
@ktochytavzite ak budes mat cas,prosim precitaj si moj komentar o sochach, obrazoch a "cackach" v kostoloch, ktory som tu pridala.
Len na okraj, Johanka nikdy nikoho nezabila. Bola obvinena z herezy, lebo nosila muzske oblecenie, co bolo vtedy zakazane a ani po pouceni sa neprestala preobliekat. To preto, aby ju vo vazeni muzi neznasilnili. Papez ju o niekolko rokov neskor vyhlasil za nevynnu. Cize, Johanka sa nikdy nedopustila herezy a bola upalena systemom nevinne.
@livegame45 Bibliu mozes brat doslovne, alebo ju mozes zacat brat vazne...vacsiu hlupost ako tento prispevok som tu uz davno necitala..
Och... Aku hrubku som v rychlost napisala, ze nevynnu.. Nevinnu samozrejme.
@miselkawm ale ved zacala vojnu,bola jej iniciatirom?ci to sa nerata?
Johanka bolo jedno jednoduche, chudobne dievca. Ziadna armada by ju nenasledovala.
Francuzsko bolo zmietane storocnou vojnou, ktoru zacal anglicky kral, ked si nepravom narokoval na francuzsky tron. Sever Fr bol v rukach anglicanov a juh pod riadenim francuzskeho princa Charlesa, s ktorym bojovali o tron.
Johanka mala uz v skorej mladosti vizie, navstevy svatych a anjelov a casto pocula hlasy. Uz vtedy si zaumniela zit zivot cistoty a nevydat sa. A raz jej bolo dane posolstvo, ze ma ist za kralom Charlesom, aby ho priviedla do Rheims na severe, kde bude korunovany.
Bola poslom tento spravy od Boha. Ludia si hovorili o proroctve, ze jedna zena, ktora Francuzsko znici (kralovna Isabeu) , dalsia, panna ho zachrani.
Ked mala prist, princ jej nastrazil pascu. Preobiekol sa za dvorana a na tron posadil ineho muza obleceneho za princa. Ale ona vosla a poklonila sa pravemu princovi. Vypocul ju a vravi sa, ze mu dala znamenie, ze ju poslal Boh a princ jej uveril, i ked nikto nevie, ake znamenie to bolo. Otcovia Cirkvi ju vypoculi, bola aj prezreta, ci je panna. Nikto na nej nenasiel klamstva. Kral povzbudeni zostavil armadu. Ona len sla s nimi. Nosila mec vylucne na vlastnu obranu, ale nikoho nezabila.
@ktochytavzite
@miselkawm och Noze a ci ma politika spolocne s Bohim?Ci fr sa bili s kym?S pohanmi?Skratka urobili z nej svatucu kebo sa im hodila do pilitiky tej doby,znamenia a pis ale so svatoz ona nema nic spolocne,aspin na tomto priklade vudno ze svati su len obycajni ludia a mic viacej.Vymysel Cirkvi?Ako moze ist svata do vojny kde sa bude vrazdit???
Bola to vojna "politicka" o francuzsky tron. Nemala nic spolocne s Cirkvou ci inym nabozenstvom. Nikto nie je prehlaseny za svateho este pocas zivota. Svatci nie su hrdinovia, s "magickou" mocou. Su to obycajni ludia, velmi pokorni, napr ti co boli muceni za vieru v Krista v Rimskom koloseu, vsetci ti, ktori su uz v nebi su svati. Cirkev o Johanke nemala ani potuchy. Hovorime o 14 storoci, krutej dobe. Boh ju poslal ku princovi, nie Cirkev ju vyslala. Abrahamovi Boh povedal, chod tam kam ta poslem. On len veril a putoval dlhych styridsat rokov. Mnohi by to uz vzdali po jednom dni. Tak aj ona isla kam ju Panov anjel poslal. Boh si casto vybera jednoduchych ludi. A ak ta tolko trapi Johanka na obraze v kostole, tak sa divaj inym smerom. Nik ta nenuti mat ju rad.
@miselkawm ale preco by to robil?Kde sa dva narody biju o moc a a i nie o Boha oreco by posielal niekoho za dany narod,preco si vyvolil ptm narod fr a nie anglicky? Svagubz nej skor urobili ludia ako Boh.
@miselkawm nema to vobec logiku,preco by povysil narod fr nad anglickym ze im poslal johanku aby vyhralu? Co by z toho mal mat Boh?obaja narody mali viwru v Boha v tej dobe,kebyze naor anglicani v tom case boli pohania dcali by to ako-taky zmysel. A svata predsa nemoze vuest vojnu,to by sla proti prikazaniu-nezabijes.
@livegame45 každá cirkev je sekta .....
@ktochytavzite a co ak nechcel povysit ani jeden narod?
Storocna vojna bola najdlhsia v historii ludstva a Boh ju chcel ukoncit a vybral si nato jedno jednoduche negramotne dievca. Johanka podla hlasov musela viest vojsko k Oreleanu. Bolo to zazracne vitazstvo. Anglicania mali lepsie zbrane. Vojna by aj bez Johanky pokracovala a urcite by Anglicania vyhrali. Po tomto vitazstve, kde mimochodom vsetkych anglickych vojakov nechali odist v pokoji, nariadila, aby pochodovali nekrvavo. Cize nebojovali a anglicke vojska sa sami vzdavali, ked videli, ze prichadza. Zial zranili a zajali ju Burgundania a chceli za nu vykupne od Francuzov. Nezaplatili. Nakoniec si ju odkupili Anglicania.
A aky bol rozdiel v srdciach tychto narodov? Francuzi videli, co pre nich skrze nu Boh urobil a obratili sa. Posilnili sa vo viere. Zato Anglicania nevideli zazraky, ale to, ze ich porazila zena. A ako to skoncilo, zial vieme. Boh chcel obratenie oboch narodov, nevolil strany. Anglicania o jedno ci dva storocia neskor zacali prenasledovanie katolikov. Co ak Boh vedel, ze to pride a chcel ich tiez obratit ako Francuzov? Zial srdce cloveka je niekedy neoblomne a velmi pysne...
@livegame45 joj, to si sa skoro zobudil... No ale si aspoň otvoril Bibliu... To väčšina katolíkov sama od seba ani nespraví, takže myslím, že celkom pokrok v tvojom vnímaní. A áno, katolícky preklad je navyše najhorší zo všetkých prekladov Biblie, cirkev si prispôsobila vieru aj Bibliu k svojej dogmatike. A áno, protireci si na mnohých miestach. Ale veriaci počúvajú v troch liturgických cykloch tie isté úryvky z Biblie dokola a väčšina ani netuší, že sú tam aj iné state (a ani ich to netrápi), ktoré nikdy do liturgických kníh neboli zaradené, lebo nesedeli do dogmatiky cirkvi. Nepohodlné knihy odstranene, zjavenie sa radšej ani neberie do úvahy, lebo vyvracia katolícke mýty o očistci napríklad a podobne. Je to na velmi dlhú debatu... Rozhodne studuj, čítaj co najviac v Biblii a sám prídeš na to, čo je správne a čo nie. Ak nie si úplná ovca (co asi nie si, lebo si našiel diskrepancie)
@tiimka nepridala som ten clanok, aby som ta presviedcala. Rob ako najlepsie vies podla svojho vedomia a svedomia. Ale velmi sa potesim, ak si aspon trosku pochopila aj nas postoj. Zijem ekumeniu v rodine. Moj ocko aj brat su evanjelici. Mam ich velmi rada a nazivame spolu v pokoji.
Svate Pismo je nadherny list bozej lasky k nam. Ked niekoho milujeme, nedokazeme vsetko vyjadrit slovami. Clovek pride do bodu, ked aj slova su uz "lacne". Biblia je o Bohu a od Boha, ale nie je to vsetko co nam Boh chcel povedat o sebe o svojej laske k nam. Ved Jezis urobil toho ovela viac, ze by sa to nepomestilo do ziadnej knihy ako pise Jan v 21,25. Apostolom, ktori s nim chodili, bolo zverene viac ako je spomenute v Biblii. Pan Jezis, pred odchodom do neba prikazal apostolom, aby sluzili omsu a aby krstili narody v mene Otca, Syna i Ducha Svateho. Neprikazal im chodte a piste evanjelia. Alebo, tu je tato kniha a riadte sa nou. Apostoli zili posolstva davno predtym ako boli spisane evanjelia (evanjelium podla Jana az okolo roku 100). Katolicka Cirkev nebola zalozena na Biblii, ale Cirkev vytvorila Bibliu. Dovtedy sa nova zvest sirila hlavne ustnym podanim a listami, a tu spada aj svata tradicia , ktora je zial solou scripturou zavrhovana. Preto sme taki "odlisni". Cirkev zostavila Bibliu az v 4 storoci. Avsak nebiblicke nemusi znamenat nepravdive. A spomeniem len priklad Trojice, ktory sa v Biblii nenachadza, ale vsetci krestania veria v Trojicu.
Zelam vsetko dobre a dakujem za precitanie.
Ved už len prvé božie prikázanie porušujú...
„Ja som Pán, tvoj Boh, ktorý ťa vyviedol z egyptskej krajiny, z domu otroctva. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa! Neurobíš si modlu ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou! Nebudeš sa im klaňať a ani ich uctievať!“ (Ex 20, 2-5) ...."neurobiš si modlu ani nijakú podobu...nebudeš sa im klaňať"...hlavne že sa modlia k rôznym soškam rôznych svätých...
Mat vaše problémi
@miselkawm pekna rozpravka. Vies aj Cirkev a Vatikan su plne omylu a nie vsetko co povie je v sulade so av pismom a napr tato”svatica” je toho prikladom.
@cherinka87 precitaj si prosim prispevok co som tu dala vcera.
@ktochytavzite ucenie Cirkvi je neomylne. Ludia v nej su.
@livegame45 najlepšiu Bibliu má Rohackov preklad. Ale je krasne ako ti Boh odhaľuje pravdu 🙂 je skvelé, že si našiel to, kde je pravda a nasledujes ju. Ľudia ti pravdu nedajú, tu nájdeš len pri čítaní Slova. Len nasleduj hlas Pastiera. On ťa vedie správne
Jezis nikde nenapisal: NA TEJTO KNIHE POSTAVIM SVOJU CIRKEV.
@miselkawm dufam,ze srandujes. Mafianske praktiky,len aby mohli tisicrocia vyciciavat a drancovat ludi. Este si to povrdzuju rozpravkami v biblii. Papezi sa pelesili,mali deti,v mene cirkvi sa vrazdilo,upalovalo,viedli sa vojny s pozehnanim tych najvyssich. Jezis bol clovek,co to mozno mylel dobre,len sa mu to nejako zvrhlo a cirkev to vyuzila vo svoj prospech. Jezis by sa v hrobe obracal,keby videl,co z jeho ucenia vzislo pomocou cirkvi.
@miselkawm cirkev su ale ludia,skor jezisovo ucenie je neomylne
@zbruna kto cita a hlada s cielom ze chce najst boha najde ho vsade. Skoda ze ten milosrdny vsemocny boh vas necha tak trapit. A miliony deti po svete tiez. Ale ja vas chapem ja som kedysi tiez verila. Drzim vam palce nech ste zdravi to je hlavne ❤
@monikamama
Dakujem Ti za reakciu ... preco myslis, ze Boh nas necha trapit? Zlo a hriech ma povod v satanovi, o nom je v Biblii napisane, ze on je ten, kto kradne, zabija a nici. A clovek satanovi odovzdal vladu nad svetom (tu vladu, ktoru mu na zaciatku dal do ruk Boh), takze tu satan pacha zlo a clovek tiez. Na to prisiel Syn Bozi - Jezis, aby maril skutky diablove a toto mame vo svete robit aj my krestania, Jeho nasledovnici.
A co sa tyka toho zdravia - mam cerstve svedectvo o tom, ako Boh uzdravuje. Zdravotne problemy som mala cca 2 roky, kratko po narodeni najmladsej dcery. Pobehala som uz vsetkych moznych doktorov, nevedeli ma zdiagnostikovat. Rok som vysetrovana v onkologickom ustave (mala som extremnu slabost, teploty, bolesti uzlin, a dalsie ine priznaky), nieco sa ukazovalo aj v krvi aj na CT, ale stale nevedeli dospiet k nejakemu zaveru. Teraz v maji som bola na jednej krestanskej konferencii v Ostrave. Tam sa za mna modlila pani z modlitebneho timu - nevedela som jej specifikovat moju diagnozu (ktoru som dovtedy stale od lekarov nemala), iba niektore moje priznaky...a zazila som dotyk Bozej moci. Ked sa za mna modlila, zviazala ducha choroby a prikazala uzdravenie mojho tela v mene Jezisa Krista. Nikdy predtym som vo svojom tele nic take nepocitila. Ked ma pocas modlitby chvilku drzala za ruky, bolo to akoby elektricky prud pulzoval stredom mojich kosti (!) v mojich rukach a nohach. Mne to doslo az neskor a bola som uplne uzasnuta - Boh presne vedel, kde je koren mojej choroby - v kostnej dreni! Lekari to neboli schopni identifikovat. Na onkohematologii mi sice najprv aj zvazovali odobrat kostnu dren (aj uzlinu), ale z toho nejako vzislo...Kratko po tomto Bozom dotyku som pocitila v tele ustup tej slabosti a bolesti, prvu noc po 2 rokoch som spala bez toho, aby som sa neustale budila na bolesti, urolog. problemy, nocne potenia a teploty . Ta hnusna slabost a bolest celeho tela odisla! Moja imunita sa teraz musi dat do poriadku, lebo aj ta isla dole vodou...ja som taka vdacna Bohu, neprestavam ho chvalit a dakovat. Je to nieco ine, ked o Bozom uzdraveni pocujes len sprostredkovane, ako ked to zazijes priamo na vlastnom tele...pre mna je Boh uplne uzasny, dobry, zazracny, zachranujuci.
A velmi silno teraz vnimam (a uz som s tym zacala), ze je to aj mojou ulohou (vlastne to Bol Jezisov prikaz ucednikom) klast ruky na chorych a oni budu uzdraveni. Tak su ludia oslobodzovani z utlaku (choroby, trapenia, zavislosti...), posobenie satana sa vytlaca a kralovstvo Bozie rozsiruje (aj v tejto fyzickej oblasti, ale samozrejme by to malo byt hlavne v tej duchovnej oblasti, ked clovek svoj zivot odovzda Bohu).