icon

Ktorý mobilný operátor je najvýhodnejší?

barby1982
7. nov 2016

S manželom máme teraz O2, ale nie sme spokojní hlavne s pokrytím. Nechceme ani veľmi paušály, radšej koľko prevoláme, toľko zaplatíme. Čo myslíte, ktorý operátor je teraz najvýhodnejší? A má niekto skúsenosť aj teraz s novými operátormi ako 4ka, Juro.... Ďakujem za každý názor 🙂

emmi101
1. jan 2021

@tanalyn Joooj tak tá musela mať radosť. A koľko má rokov keď píšeš, že malej vezme?

renirv
3. jan 2021

@tanalyn Hej to je pravda len som presne nevedela ako to funguje. A ako to potom akoze sama prehodim nazad? Ty si to uz robila niekedy? Da sa to na kazdom mobile ci od toho to nezalezi vobec?

renirv
3. jan 2021

@emmi101 Ano to aj mne kolko krat napadlo, ze keby platime s muzom menej tak kolko usetrime a mohli by sme tie peniaze davat za ine veci alebo ich radsej usetrit. Teraz uz nastastie take myslienky nemam

tanalyn
3. jan 2021

@emmi101 Mala riadnu, už ju potom nič iné nezaujímalo :D Ja to tak píšem, že malá lebo ja ju stále vidím ako také dievčatko malé ale už ma 13 rokov

tanalyn
3. jan 2021

@renirv Možno raz, to máš potom v tých nastaveniach siete, tam si to dáš ako preferované a ono ti to potom prehodí. Mne sa vidí, že keď som potrebovala tak som niekde našla aj taký obrázkový návod kde to bolo presne krok po kroku popísané

renirv
5. jan 2021

@tanalyn Vies miu prosim najst sreen alenbo navod toho nastavenia? ja som to nie velmi technicky typ a vobec netusim kde to hladat.

tanalyn
8. jan 2021

@renirv No to je ťažko lebo každý telefón má iné nastavenia ,inak to tam má napísané ale v podstate tam musíš nájsť nastavenie siete a preferovanú sieť

emmi101
11. jan 2021

@tanalyn Ahaa lebo ja som si predstavovala nejaké šesť ročné dievčatko alebo tak :D Reku takej malej už paušál, že načo by jej to bolo a tak. Akože zase chápem, že každý rodič si to asi sám vie najlepšie kedy je ten najhodnejší čas na to pre jeho dieťa, niektoré sú také zodpovedné a že to aj využijú na rozumné veci. A teraz už je to asi aj tak taká samozrejmosť
@renirv Veď hlavne teraz v tejto dobe je každé euro navyše dobré, na tom sa asi zhodnú všetci

tanalyn
14. jan 2021

@emmi101 Jaj to nie. Akože veď dávajú niektorí už aj takým menším mobil a dokonca aj s paušálom, lebo sa boja, že nebudú mať kredit a že sa im nebudú môcť dovolať a tak. Ale na to je podľa mňa dobré práve aj to v tej 4ke, že tam si to ty vieš kontrolovať aby sa to presne nestalo a keď vidíš, že už dochádza tak proste cez to rovno dobiješ a hotovo. A platíš teda presne toľko koľko to dieťa potrebuje. Na začiatok si myslím, že fakt netreba veľa, hlavne aby sa rodičom dovolalo keď niečo treba

renirv
15. jan 2021

@tanalyn Aha, tak to si musim este najst aj zvlast este pre svoj mobil? A co tam mam hladat? Kde sa to nastavuje?

tanalyn
20. jan 2021

@renirv To by si si mala nájsť normálne cez nastavenie siete a tam sa dá nastaviť potom preferovaná sieť, tak si dáš normálne to 4g čo majú oni, tam máš aj operátora a potom by ti to malo automaticky aj skočiť späť v prípade, že budeš zase v dosahu signálu 🙂 Ale každý mobil to má niekde inde takže si to musíš len nájsť

teleskop
20. jan 2021

@barby1982 juro ok mam 3 roky, orange upozornujem je jeden velky podvod, juro mi nefunguje nikdy internet v niektorych statoch, ci je problem jura alebo telefonu som doposial nezistila

emmi101
22. jan 2021

@tanalyn Asi áno, viem, že niekedy už v škôlke má dieťa telefón ale vo väčšine prípadov ani nemajú dovolené si ich tam nosiť. Podľa mňa aj kvôli krádežiam a kvôli tomu, že to dieťa by ho mohlo nechať kdekoľvek a potom by museli byť za to zodpovedný keď ho mali pod dozorom, takže tomu rozumiem. Ale je to dobré niekedy to je pravda, že ho vieš tak okontrolovať

tanalyn
25. jan 2021

@emmi101 Hej len vieš to keď chceš potom napríklad aj to sledovanie využívať a tak, to musí mať potom ten mobil mať nonstop napojený na dáta, že sa to nesmie vypínať a samorejme mať zapnuté aj to sledovanie polohy. Potrebuješ k tomu dosť dát ale zase na druhej strane s tým v 4ke nie je problém takže aspoň o starosť menej tak chceš toto využívať. Ale treba deti isto naučiť ako sa správať na internete, prípadne najlepšie použiť aj rodičovský zámok a takýmto menším ten mobil aj kontrolovať a kontrolovať im aj čas koľko tam trávia

renirv
27. jan 2021

@tanalyn Jaj tak ja to si to tam skusim najst, potom to nie je take zlozite ako som si myslela, len musim najst v mobile kde to je v mojom mobile :D Alebo to skusim povedat muzovi nech mi to pozrie

emmi101
28. jan 2021

@tanalyn Hej veď našťastie to, že tam to nie je taký problém 🙂 Ale je to na každom rodičovi, vieš ako. Každé dieťa je iné a už si musíš ako rodič potom ty nejako rozhodnúť, kedy už je podľa teba pripravené na takéto veci a či to tak veľmi potrebuje

tanalyn
29. jan 2021

@renirv Nie je to zložité len musíš pozrieť kde to je u teba vieš. A tam ti vyhodí praktický len asi tie dve možnosti alebo možno aj jednu, tú ich vlastnú sieť takže stačí to zakliknúť a malo by to byť vybavené. Najlepšie bude keď to pôjdeš potom aj niekedy vyskúšať niekam
@emmi101 Presne tak, záleží to aj od dieťaťa, každý si vie sám posúdiť, či už je na to dosť zodpovedné aby mohlo mať na starosti takéto drahšie zariadenie

jallka11
1. feb 2021

ahojte potrebujem poradiť pri výbere operátora ale pre seniora, moja babka si zablokovala simkartu a rozhodli sme sa ze jej kúpime nový mobil aj sim kartu, koho by ste odporučali? mobil už bude dotykáč aby sme mohli volat aj cez videohovor, keď že doma nemá wifi musí mať dosť dát .

renat04
2. feb 2021

@jallka11 A akeho operatora mas ty? ved si ho daj pod seba budes to matz aspon na jednej fakture a budes mat prehlad

jallka11
3. feb 2021

@renat04 aj nad tým som rozmýšľala ale oni majú vysoké ceny a hlavne málo dát, mne je na figu aby mala zadara volania ja potrebujem aby mala veľa dát aby ich mohla mať pustené celý deň aby vedele kedy jej voláme.

landsmanka
4. feb 2021

@renat04 neskusala si pozerat datove pausali? teraz ich je dost v ponuke, ja som tiezt teraz presla len na data lebo vobec nevolam a ked tak len videohovor

ciarraa
5. feb 2021

@jallka11 a myslis si ze babka bude vediet ovladat dotykac? moja nechcela ani tlacitkovy ze jej staci pekvna linka. No treba si nastudovat vsetkych operatorov a uvidis, platit to bude babka alebo ty? A kolko by si chcela aby si platila mesacne? Neoplatil by sa jej viac kredit? Ze by jej strhlo len ked volate to mi pride prakticke

jallka11
8. feb 2021

@landsmanka ja sa v tom tak nevyznám väčšinou idem do predajne a tam mi poradia no teraz je to iné nechcem sa motať po obchodoch,pozerala som nejaké ponuky ale príde mi to málo a drahé.
@ciarraa no moja babka ide celkom s dobou už mala jeden dotykáč no pokazil sa a povedala že jej stačí tlačítkový no ako začala korona tak ju nevídame už tak často preto jej chcem kúpiť mobil aj s dátami aby sme sa videli aspoň cez videohovor.A áno budem to platiť ja a kredit nie keď že bude mať tie dáta zapnúté furt tak by jej to strhávalo kredit keby jej príde maili alebo nejaká aktualizácia.

landsmanka
9. feb 2021

@jallka11 tak to mas teda cipernu babku 🙂 klobuk dole starsi ludia nemaju zaujem o moderne technologie. Napis kolko by si chcela dat a podla toho hladaj cenu, neobmedzene data nenajdes,tie neponuka nick v dnesnej dobe len neobmedzene volania

ciarraa
10. feb 2021

@jallka11 tak ze uz ma mobil, preco jej chces teda novu kartu? nestaci preniest cislo k inemu operatorovi? bude to lahsie nebude sa musiet ucit nove cislo. Inak je pekne ze sa takto staras aby si ju mohla vidiet a samozrejm ona teba 🙂

renat04
11. feb 2021

ako tak citam tak najlepsi by bol naozaj datovy program, skus pozriet 4ku oni maju neobmedzene data aj volania aj sms a stojí to par € a mozes si k nim aj preniest to cislo ktore uz mas 🙂

landsmanka
12. feb 2021

@renat04 oni maju aj pausal? ja som myslela ze maju iba kredity, idem to veru pozriet lebo oni mi nenapadli ale ze vobec a pritom ich reklamu vidim pravidelne v telke 🙈 ty mas s nimi osobnu skusenost?

jallka11
14. feb 2021

@landsmanka áno ona je na svoj vek aktívna čo ma veru teší 🙂 no veď to osm pozerala aj u môjho operátora neobmezené volania nie sú pre mňa zaujímavé :/

@ciarraa rozmýšľala som aj nad prenesením číslo ale babke sa podarilo zablokovať kartu, puk sme nenašli a odblokovanie u operátora stojí peniaze, tak chceme nové číslo ,ona sa ho rýchlo naučí.
@renat04 4ka je ten operátor čo beží teraz v telke? Tí ma veru nenapadli pozrieť a tiež som nevedela že poskytujú aj paušál , nevieš či sa dá u nich kúpiť aj s mobilom rovno?

renat04
15. feb 2021

@landsmanka ano som u nich nejaku dobu a zatial som spokojna aj moja polovicka k nim prešla.
@jallka11 ano maju reklamu aj v telke, pozri si ich ponuku, su fakt lacny a pokrytie maju tiez velmi dobre myslim ze na to co hladas je to idealna ponuka a co sa tyka tych mobilov tak maju ponuku no to som nepozerala

landsmanka
16. feb 2021

@jallka11 jasne teby by skor vyhovovali neobmedzene data, ale to asi mobilny operátor neposkytuje a co tak jej dat normalny internet na doma?
@renat04 idem si pozriet ich ponuku ked si s nimi taka spokojna, ja to velmi nesledujem len ked je to pre nas aktualne a to teraz nie je a reklamy v telke zasadne prepinam 🙂