icon

Ktorý Moet & Chandon má sladkú chuť?

janittta1
13. dec 2021

Zdravim vás, potrebujem radu...hľadám luxusne vino/šampanské pre rodičov. Pozerám ten Moet ale neviem ako chutia...rada by som niečo sladsie ako je aj Hubert deluxe. Poraďte ktorý Moet je taky ? Moet nectar imperial alebo aj moet ice v bielej alebo ružovej fľaši?

ivkazba
13. dec 2021

@janittta1 a čo pijú rodičia? Víno alebo šumivé víno alebo šampanské? Lebo veľa milovníkov vína šumivé nepije. A tí čo majú radi šumivé vína, tomu šampanské chutiť vôbec nemusí. Hubert je šumivé víno nabublinkované co2. Šampanské je niečo absolútne iné a s inou chuťou. Naši majú radi Huberta, Moeta som im kúpila raz, nedopili ani prvý pohár.

janittta1
autor
13. dec 2021

@ivkazba no oni vínko popijaju,vôbec teda neviem ako chutí šampanské ked vravíte ze Hubert je taky co2 šmejd 😄

gabrielkaa
13. dec 2021

@janittta1 originál “Champagne” je suché. Nič take ako deluxe 😀. Čím kvalitnejšie tým je viac “do sucha”. Byt tebou kúpim kvalitnú sadu vín od Mrva&Stanko, alebo od hocijakého SK vinára. Oni sa dosť výrazne polepšili.

lelluska
13. dec 2021

Tu musím na na 100% súhlasiť s @gabrielkaa ❤️ Mrva&Stanko to proste vedia.

ichbinich
13. dec 2021

Ano, pozor, ak mas rada sladke, tak original sampanske ti nebude chutit 😉
To je fakt suche, teda "kysle".
P.S. Nehovorte to Francuzom, ale casto je ine kvalitne sumive vino chutnejsie, ako "prave" sampanske, ktore ma chraneny povod 😉 O chuti to nic nevypoveda 😝

natalia1619
13. dec 2021

@janittta1 musim nesuhlasit s niektorymi komentmi vyssie. Hubert sa vyraba rovnako ako champanske(ako jedine na sk) ze dozrieva vo flasiach. Nieje to uplny smejd. Aj v Champagne regione sa robia sladke sampanske, pozeraj aby bolo na obale pisane demi-sec alebo este lepsie doux. Moet nepoznam neviem povedat, ktore je sladke. A ano aj slovenske vina su kvalitne, dokonca vyhravaju medaile aj vo svete 🙂

gabrielkaa
13. dec 2021

@natalia1619 áno pravda, že sa vyrábajú aj demisec. Ale to ma od chute “de luxe” ďaleko. A Hubert sa väčšinou nevyrába klasickou metódou ale bublinky sú z CO2. Možno tak nejaká špeciálna rada. Určite nie všetky.

h2
13. dec 2021

@janittta1 Raz v živote som pila Moët a teda vôbec mi nechutil. Ak chceš sladšie, tak toto určite nie.

natalia1619
14. dec 2021

@gabrielkaa mozno to zle chapem ale takto to maju napisane aj na stranke, a samozrejme ze je to ina chut je to z inych odrod vina robene. Autorka chce podobne nie rovnake inak by kupila huberta 🙂

gabrielkaa
14. dec 2021

@natalia1619 áno, začali. Jedno víno majú tuším v ponuke robené klasickou metódou champagne za 40€. Ostatné sú akostné šumivé vina za 5-6€ - tlačené CO2

blackmoon1325
14. dec 2021

@janittta1 Pridávam sa k vyššie spomenutému. Mali sme
Moët & Chandon Impérial Ice, Impérial Brut a Rosé - nuž nedopitý teda ani jediný pohár, neulahodila som mužovi.

Vrátili sme sa skôr k našim obľúbeným vínam
Movino Emócia Rulandské Biele a Devin
Château Topoľčianky - Chardonnay, Pálava či Devín.
Bobuľové vína z vyšším obsahom zbytkoveho cukru sú u nás top..
Mali sme aj niečo od Mrva a Stanko - ale ako sa vraví 100ludi 100chuti.
Možno pomôže. Šťastnú ruku pri výbere ...