Ako minimalizovať chuť na sladké? Som v 20tt

katarinavargova88
11. mar 2019

Dobrý deň, potrebujem poradiť ako obmedziť až minimalizovať chuť na sladké. Môžem brať Zinok aj v tehotenstve? Som v 20tt
Ďakujem za každú radu... 🙂

lucka12399
11. mar 2019

@katarinavargova88 mne napriklad pomaha ked si dam jablko alebo dajake sladke ovocie 🙂 aspon trosku ..

kerstina
11. mar 2019

Tak toto pomoze mne aj mne. Som len 1. Trimester ale tymto stylom a chutou na sladke zo mna bude bomba o chvilu

katarinavargova88
autor
11. mar 2019

@lucka12399 skúšala som ale potom mám ešte väčšiu chuť na sladké. Potrebujem to obmedziť kvôli zdravotným problémom. 😒

jania023
11. mar 2019

@katarinavargova88 vraj chrom a brom obmedzuje chut na skadke. Ak mas ale potrebu sladkeho tak netreba sa obmedzovat ale zamenit varianty.
Skus si kupit agavovy sirup a nim sladit kavu a caj. Ak sladke tak si nakrajaj banan na kolecka, posyp nastruhanymi orieskami a polej agavovym sirupom chuti ako med a to iste s hociakym ovocim. Kup ai cokoladu skor horku ako mliecnu teraz lind vyraba super coko horku s hruskou a je vyborna i ked ja horku coko nemusim. Skus zamenit sladke za zdrave sladke.

katarinavargova88
autor
11. mar 2019

@jania023 skúšala som aj náhradu ale stále to musím obmedziť na minimum. Viem, že by som sa nemala obmedzovať keď som tehotná ale dnešný nepríjemný zážitok ma utvrdil, že musím radikálne obmedziť sladké.

jania023
11. mar 2019

@katarinavargova88 porad sa teda s diabetologom on ma finty cim nahradit sladke aby nechybalo

jaja23
11. mar 2019

@katarinavargova88 a co sa stalo? Ja som to skúšala a raz keď som išla domov autobusom hodinu z roboty a prišlo mi neuveriteľne zle, som nevedela z čoho, muž sa ma opýtal, či som jedla dačo sladké a ja ze nie, musela som si dat a hneď sa mi polepšilo.Mne nepomohlo nič, ale vyskúšaj také ovsené kaše som nedávala od Bona Vity s rôznymi prichutami, aj hlad mi to zazehnalo, aj chuť na sladké. Alebo zazvorky som je dávala, brusienky a pod.

wena
11. mar 2019

Ahoj, ja som tiež v 20tt a tiež som obmedzila sladké, dám si jednu vec raz za týždeň. Mne pomohlo začať sa normálne plnohodnotne stravovať, mať počas dňa aj dostatok sacharidov, bielkovín a zdravých tukov. Jem počas dňa aj ovocie (tak 2-3 kusy), na raňajky väčšinou jogurt s ovsenými vločkami, dochutím ho škoricou, kokosom, orieškami atď. Snažím sa nemať ani veľké prestávky medzi jedlami, tak cca 3 hodiny lebo potom keď kolíše cukor tak z toho môže prísť človeku zle a má pocit, že si musí dať niečo sladké. Proste základ je nebyť hladná a dať telu živiny v normálnom jedle. Ja si myslím, že žena v tehotenstve by sa v sladkom právaže mala obmedziť, chceme dať predsa bábu to najlepšie, nie len prázdne kalórie a kilá cukru. Ale zas jedna sladkosť za týždeň ti neublíži. Mne pomáha aj nemať nič sladké doma aby ma to nelákalo.

vondolina
12. mar 2019

myslím, že keď je chuť na sladké, tak ovocie to vyrieši 🙂 len s tým tiež to netreba preháňať 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre