Kúpa psa cez bazoš
Ahojte, vyhliadla som si psa cez bazos jedno plemeno, píše pani že má očkovanie aj čip. Dá mi aj zmluvu resp. čo sa dáva ako doklad o predaji? Že som psa neukradla 😬 ako to funguje neviete? Nekupujeme psa bežne tak neviem 😁 dik
@enoula Ty si niekedy videla ako také útulky alebo OZ fungujú? Presne to útulky robia, zachraňujú takéto 'bazošové' zvieratá. Jednému útulku u nás v meste pomáham a teda naozaj, ak bol niekto tak dementný a priniesol zviera, že už ho nechce, alebo len položil krabicu pred dvere, tak jasné, že sa také zviera vezme a je o neho postarané po všetkých smeroch.
@ella_price no ved na to aj narazam... Kúpou psa ho zachrani skor nez sa tam dostane. Samozrejme kazda situacia je ina a nastastie nie vzdy je to tak
@enoula Bohužial vela takto zakúpených psov, skončí neskôr zase v útulku, pretože to buď bol nevhodný darček, alebo trpel nejakými zdravotnými problémami, ktoré majitelia nezvládali a myslia si, že OZ a útulky ich týchto problémov zbavia 😕 Nerozumiem, na čo takíto ľudia vôbec uvažujú nad zvieraťom, keď potom odmietajú akúkolvek zodpovednosť.
Len si davaj pozor,aby to bolo plemeno,ktore ozaj chces. Susedia kupovali toy pudla z bazosa a o pol roka z toho bol stredny pudel😂
@enoula je to cierno biele, pretoze tie "neoficialne" chs, alebo mnoziarne, na tom ze ludia setria zarabaju. A ked to od nich clovek nekupi, nebudu naschval planovat nove vrhy. Ked skonci pes v utulku, podmienkou adopcie je nasledna kastracia, cize psiky sa nebudu mnozit dalej a dalej, hala bala, neoficialne, bez zaruk, cez roznych "milovnikov zvierat", ktori proste chcu zarobit na steniatkach (lebo ine je ked mne zabehne pes alebo fenka, a nahodou sa podari nejaky mix poulicny - a moja hlupost, alebo proste smola, a potom psiky darujem dalej, alebo za symbolicku cenu preda a ine je ze tyto mnozitelka naschval mnozia tych psov). Koelgyna dostala chovneho psa z utulku, ten cely zivot nevysiel z klietky v podstate chodil sa len "mnozit" a to ani nebol nejaky krasavec po tej exterierovej stranke, utekalo mu ocko atd-to sa napr. hodnoti pri uchovneni psikov (samozjreme na to plemeno ziadna odbornicka nie som, mozno to bolo ok) . Naozaj psychicky bol ten psik na tom zle, musela ho ucit chodit von... proste mal stastie ze vo vyssom veku ho proste odniesli do utulku, konecne ma dostojny zivot, milujucu panicku :D
Cize v klude nech mnozka psa nepreda a odnesie ho do utulku... aspon nezarobi na nom a rychlo skrachuju...
Ono častokrát keď chcú ľudia ušetriť, lebo nechcú dať 1000€ za psa, lebo veď oni nejdú na vystavy.. tak kúpia psa za 350€ a tešia sa že ušetrili. Ale to koľko zaplatia za veterinárnu starostlivosť, lebo ten pes môže mať vseliake veľké problémy to si uvedomia až neskôr.
Buď utulkaca ak chcete ušetriť alebo psa s PP. Mať psa s preukazom pôvodu vôbec neznamená že s ním chcete chodiť na výstavy, nato papiere niesu
Ale teda to že si psa neukradla to fakt nikto riešiť nebude
@ella_price 😭😭😭
máme psíka z bazosa chcela som yorkshirskeho teriéra kvôli mojej alergii máme ho už skoro 10 rokov len treba vidieť aké sú u toho predajcu podmienky náš bol plne očkovaný odčerveny čipovat sme si dali sami bol bez dokladu o kúpe teraz to asi inak funguje
Ľudia si neuvedomujú, ze ked kupia z mnoziarne, tak ta bude ďalej množiť, lebo ved biznis. Inak v tomto ja nechápem aj náš štát, ze toto dovolí. Ved to nie je vec, je to živá bytosť. Každý, kto co len na moment uvažuje o psovi z bazosa, by si mal pozrieť pár stranok útulkov a OZ tiek. Nechcených psov je katastrofálne velke množstvo. A druhá vec, preco psa z OZ - tam sa psik uz prejavil, vie sa, aku ma povahu, ci je vhodný k deťom, ako sa správa k inym psom, k mačkám. Ci vie ostať sám, ci nenici veci.. proste nekupujete macku vo vreci. Co pri akomkoľvek inom psovi je lotéria. A ja napríklad som brala odrastené šteňa aj kôli tomu, ze uz malo hygienické návyky a mala som o robotu menej. S tým často ľudia tiež nerátajú, ze budú riešiť mlacky a rozhryzene veci. A kto nema cas sa venovať na 100% stenatu, tak určite je lepšie vziať aj odrastenejsieho psa.
@enoula nie, kúpou psa od množiteľa ho nezachrániš pred útulkom. Resp. toho jedného áno, ale na druhej strane ak takýto "podnikateľ" vidí, že vždy sa nájde niekto, kto kúpi za 300€, tak bude množiť ďalej a len ho podporíš v tom čo robí. A toto sa netýka len psov, ale v podstate všetkých domáciach maznáčikov, v poslednej dobe sú veľmi populárni ježkovia africkí. Tam je to čistá katastrofa...
Davajte si pozor na mnozitelov a dobre si preverte podmienky, odkial psika beriete. Sice psik stoji len 350 EUR, ale nasledne naklady na veterinarov Vam nikto nepreplati a vyjdu Vas viac ako cena psika s preukazom. Je kopec takych pripadov. Slovensko je tymto smutne zname.
Anonym: ja mám síce psov z ulice ,ktorí zrejme ušli z osád ale nikdy nikto odomňa nič nepýtal 🤷 bežne takto ľudia berú psy cez bazos bez dokladov tak pochybujem že to niekto vôbec preveruje...
Zmluva chráni obe strany, rozhodne by som na nej trvala. Často sa totižto stane, že ľudia takto zaplatia za psa z množiarne, potom zistia, že šteňa je choré, že klamal o pôvode, o veterine a podobne a po predajcovi sa zrazu zľahne zem a nič na neho nemajú.
Druhá vec je to, že ten preukaz pôvodu neslúži len na to, aby ste mohli chodiť na výstavy. Je to doklad o tom, že reálne kupujete dané plemeno, o jeho predkoch, o zdravotnom stave a absolvovaných testoch. Chovateľské stanice majú kontrolovaný a plánovaný počet vrhov, rodičia musia spĺňať určité štandardy. Takto síce trošku ušetríte, ale prakticky kupujete mačku vo vreci. Nikto vám negarantuje plemeno, pôvod, zo šteniatka nakoniec môže vyrásť niečo úplne iné a o prípadných ochoreniach a zdravotných problémoch ani nehovorím.
Takúto kúpu určite neodporúčam, buď adopciu, alebo si priplatiť za psa z CHS.
@janulka182 to sa moze stat s kazdym psom, hocikedy a hlavne ak je to niekto cudzi... pes potrebuje trening a pevnu ruku, ziadny nie je "nunu" a to by si ludia mali uvedomit, hlavne ked idu k cudzim psom. Ked kupujes stena tiez nemoezs vediet aky bude mat temperament, povahu... vies ho iba viest nejake. A nevies co sa stalo ked "dohryzol" chlapa v utulku. Sused mal nunu psa, ktori ich a rodinu nedal ani za nic a ak niekto cudzi prisiel k nim ,tak mu bolo beda. A ja mam nunu maznavu viszlu a teda ak sa citi ohrozeny, neda sa...
A tieto psiky v utulku maju za sebou kadejake zazitky...
Nehnevajte sa na mňa, ale psík (ani iné zvieratko) sa nekupuje, ale adoptuje. A cez Bazoš už vôbec nie... My, záchranári, vieme o tom svoje... To je môj názor.
Autorka pise,ze nie kazdy ma 1000 eur na psa. Radim sa opytat u veterinarov na ceny-staci blby uraz a 1000 eur len tak leti,aj viac samozrejme, so ziadnou zarukou. Takze ak nemas ani na zaobstaranie si psa plemena akeho chces, tak mozno si radsej nic nezaobstaravaj.
Dalsia vec, co ma naozaj narazila. Odpovedala si tam jednej na jej komentar o psoch z utulku, ze nie,ze tych chces psa do bytu. Co? Aj psy z utulku si zasluzia pobyt pri cloveku, nie niekde vyhodene same na dvore. A v utulkoch najdes kopu malickych psikov,krizence civav atd.
Dovolíte mi vybrať si psa? Ďakujem a nie nechcem z útulku a nie nedám za psa tisíc e aj keby som ich mala. Pýtala som sa na iné. Choďte radšej piecť toľko ochranarok pokope keď sa vás to netýka. Amen
@naja85 nie všetci môžu mať psíka z útulku keď sme kúpili yorka známa sa do mňa pustila že v útulku sú opustené psy ktoré hľadajú domov áno veľmi rada by som si zobrala psíka z útulku ale kto nieje alergický tak nepochopí v útulku sa málokedy nájde čistokrvné plemeno šteňa vhodné pre alergika.. Cudzieho dospelého psa by som k deťom keď s ním nevyrastali nechcela. Milujem psov od malička ma zaujímajú poznám všetky plemená
silná alergia ma obmedzuje
Ak niekto chce vyslovene konkretne plemeno pre xy dovodov,teda aj z dovodu alergie, ziska ho len z kvalitnej chovnej stanice, s preukazom povodu.Vsetko to statne su len krizence, a niektore aj riadne drahe za 300 eur. Ale kazdy chce, co chce,tak potom nech aj prebera za to plnu zodpovednost,lebo pes nie je plysak, ale bytost, ktora tu s vami pobudne vela vela rokov,dufam.
Necitala som ostatne komentare. V prvom rade si opytaj preukaz kde je peciatka od veterinara, ze pes je ockovany a aj zacipovany. Manzel je veterinar a nie raz sa stretol s tym,zeniekto kupil psa s tym,ze je zacipovany, zaockovany,ale preukaz kupcovy nedali alebo dali,ale bez peciatky veterinara. Pre stena je dost nebezpecne, ked nieje zaockovany zakladnymi vakcinami. Pred ockovanim besnosty by mal mat 3 ockovania
A nie som ochranar,uz ani psickar ziel nie, len ma nasiera to ignoranstvo ludi. Vsade sa to mnozitelstvo prebera,ale ludia su stale blbi, vsak nechcu psa na vystavy,tak im staci aj pes bez PP,co tam po jeho rodicoch,co niekde su zavreti vo vlastnych srackach neikolko rokoch. Och. Sestra ma dve civy,obe s PP,a su vyzorovo aj povahovo civavy,nie tie sidliskove akozecivavy. A akurat musi pri nich davat pozor na stravu, ine problemy zdravotne nemaju,cize zdrave vydarene civky.
Keď nechceš dať 1000 za psa, priprav sa, že na veterinára mozes dať aj 5000€, plus podporujes utrpenie zvierat. Títo mnozitelia majú psov v katastrofálnych podmienkach, nechávajú ich rodit do skapania, plus krížia tak, že psy na prvý pohľad krásne, čistokrvné maju kopec skrytých chorôb a predispozícii na ne. Nehovoriac o povahových crtoch. Takze ak nechceš investovať pomôž radšej psovi z útulku, alebo si neber žiadneho.
@naja85 jej to nevysvetlíš, očividne osoba, ktorá chce psa pod 🎄 a v januári skončí v tom útulku, ak bude mat šťastie. Očividne si neuvedomuje koľko ju ten pes do budúcna bude stat
@jordana111 áno presne toho chcem yorka lebo nemá srsť. Preto nechcem z útulku. Ale absolútne nie som povinná im tu čosi vysvetľovať, múdre ženy mudruju ani nevedia o čom. Ja som sa pýtala na iné. Nekúpim ja kúpi iný. To že sú mnozitelia má zakrocit štát nie ja.
@lucia147852 truba
Zbytocne sa urazas a paprcis, je to samozrejme tvoja vec, vybrat si psa, snazime sa ti len ukazat, ze su lepsie moznosti, ako bazos.. Iba namatkovo som prebehla par stranok a su tam aj "cistokrvne" psiky - take iste "cistokrvne", ako mas zaruku z bazosa..Nasla som maltezakov, jackov, stafordov, husky, cane corso, doga.. cokolvek.. staci popozerat..
@lucia147852 keď za psa nechce dať 1000 tak nedá ani 5000 za veterinárnu starostlivosť, lebo ho supne do útulku
@lucia147852 psíkovia s PP nebývajú chorí?

A nemoze byt ten v utulku taky, co bol predtým na bazosi, ale "nepredal" sa? Zase nie vzdy musi byť všetko cierno biele.. hadam vzdy si clovek pozrie podmienky a rozmysli si, ked ide platit..