Kúpa psa cez bazoš
Ahojte, vyhliadla som si psa cez bazos jedno plemeno, píše pani že má očkovanie aj čip. Dá mi aj zmluvu resp. čo sa dáva ako doklad o predaji? Že som psa neukradla 😬 ako to funguje neviete? Nekupujeme psa bežne tak neviem 😁 dik
@janulka182 my sme vydocaskovali cca 60 psov a práve sme brali “bojové plemena”-čiže plemena typu bull, vlciakov, rotvajlerov, proste 35kg plus rovno z koterca, o ktorých sme nič nevedeli a v zivote má ziaden neuhryzol. Tam musel byt nejaký zdravotný problem, keď nastala u neho zrazu zmena.
Ja som poznala jednu tetu, nie dobre, ale bola som pár krát u nej, mama jedného známeho, mala krásnych yorksirov, maličkých, pekných, ale problém bol v tom, že ich mala 20 a všetkých zatvorených celé dni v jednej garáži vo vlastných hovienkach, kotilo sa to tam jedno cez druhé, keď sa psíkovi niečo stalo alebo “doslúžil” zmizol a tak si predávala tých lacnejších pekných psikov
@lula313 jasne, to je pravda.
@simsalabim no predatavte si,ze kazde zviera moze byt chore a nie kazda chovka s Pp je aj kvalitna. Preto by mali buduci majitelia starostlivo vyberat,skadial si psa zoberu. Ale...normalny chovatel si da bacha,aby neprebehla pribuzenska plemenitba a samozjemostou su aj rozne vysetrenia psov pred uchovnenim,aby splnali nejake minimalne standardy, teda co sa tyka klbov, choroby srdca atd. Myslite,ze toto urobi nejaky susedko z dediny,kde ma 30 psov niekde natlacenych alebo empaticky majitel,ktory chce dopriat svojej fene raz za zivot stence(inak riadna blbost-akurat fena sa natrapi pri porode ani riziko rakoviny sa tym neznizi) a jedno steniatko si po svojej milovanej fenulke necha,?! Tieto dristy som uz tolko krat pocula...
Autorka, keď si kupuješ mobil, tiež si kúpiš original, kúpu si premyslis, zaujimas sa o recenzie, vyberieš si obchod, kde poskytnú zaruku(nekúpiš ho od neandrtalca, ktorého stretnes na trhu). Teraz si ideš kúpiť zviera, ktoré budeš mat 15 rokov a pristupujes ku kúpe laxne ako keby si kupovala pečivo k nedeľným raňajkám. Nemas garanciu, že z neho bude 3 kilový yorkshire, zrejme dopadnes tak, že ti z toho vyrastie 10kilovy oriešok, akých máš plne utulky, len za nich nedas 350eur. Veľa mnozitelov má viacero vrhov, čiže si mozes doniest stena s falošným ockovanim a parvom, do zachrany psíka nalejes stovky eur a aj tak ho nezachránis. Veď na SK mame stovky takých pripadov.
@naja85 pre teba dristy. Pre mna nie. Ja nehovorim o susedkovi z dediny. Hovorim o svagrinej s 1 fenkou. Povazujem ju za normalnu. Jej fenka bola milovana. Aj pes, s ktorym steniatka msla, bol milovsny. Aj som si ista, ze takych ako moja svagrina, je viac. Uprimne, nechapem tuto mafiu proti kazdemu okrem chovnej stanice. Ja nehovorim o mnoziteloch - tych samozrejme odsudzujem. Ja hovorim o beznych ludoch.
Nedá mi nezapojit. Kúpa psa na bazos neznamená automaticky kúpu od mnizitela. My mame plemeno AHT a nebyť bazosa,nevedeli by sme koľko chovných staníc je. Inzeráty majú síce na bazosi a uvedú aj odkaz na svoju stránku. My sme kúpili fenku s PP a bazosi od majiteľky ktorá ju nezvládala a nemala na ňu čas. Rodokmeň nám prišiel až po 2mesiacoch (fenka mala cca 5 mesiacov)
Pri kúpe (dokonca z Čiech) sme dostaki zmluvu, vybavicku pre psa a doklady k čipu. U veterinára sme zmenili majiteľa v systéme a v obci som musela fo 6m nahlásiť ze mam psa kvôli daniam.
Ak bude mať naša fenka raz šteniatka tak ich budem predávať tiež na bazosi. Zvažujene aj založenie chovnej stanice ale je to nákladné a veľ byrokracie tak možno sa o ideme aj bez toho. To ale neznamená že ju dáme "nabuchat" nejakému orechovi. Aj bez PP budú mať šteniatka hodnotu
A mmozeiel je inak kazdy, kto chova na neuchovnemych jedincoch.Teda aj kolega/kolegyna,sused s dobrym umyslom dopriat svojej fene raz za zivot stence.To iste sa deje aj u maciek,u koni,prakticky u vsetkych domacich zvierat.Niekto sa riadi pravidlami a niekto len striehne,ako so vsetkym v.jebat.
@simsalabim prepac ale pri spojeni 2 neuchovnenych psov vznikaju automaticky psi na kseft!neznamena ze ked su s PP ze sa moze mnozit hlava nehlava.a to,ze jej chceli dopriat steniatka..ach jaj,pes nie je clovek,ta fenka netuzi po steniatkach,po stenatach tuzia majitelia ktori si rozdelili peniaze..
Mam psika z bazosu za veterinarne poplatky, zvysok som si riesila sama. Hlavne proste aby si vedela ake psik dostal vakciny, a tvoj veterinar mu ich nedal znovu, bol by to velky problem, ked povies ze psik zacipovany nieje zacipuje ti ho, nie kazdy veterinar ma nobl kliniku a problem so vsetkym🤣 ja uz ked citam toto o tych chovnych staniciach a mnoziteloch je mi z toho do smiechu ked niekomu zalezi na papieroch z chovnej stanice, a pes za 1000€ ,,, kto nevie co s peniazmi nech sa paci, ak si chce kupit psika za normalnu cenu na strazenie ku dvoru alebo spolocnost ku sebe, a nepotrebuje zan vyvalit 3 vyplaty nemusi byt hned ukamenovana fanynkami chovnych stanic...mila autorka toho svojho psika mam uz daky cas a povahu ma na nezaplatenie € ❤️❤️❤️Taky je skvely🍀👍
@simsalabim asi preto, že dnes mame stále karanténe stanice, kde sa psy utracaju, lebo je ich nadbytok? Ja som v jednej robila dobrovolnicku. Keď sa naplnila a rýchlo sme nenašli domov, tak som si psov musela zobrať domov, aby som im zachránila zivot, pripadne ich voziť po celom Česku a Slovensku ludom, ktorí sa rozhodli psa zachranit pred eutanáziou, lebo VZN mesta znelo jasne, musí byt voľne miesto pre novo odchytenych psov. Keby to fungovalo tak aj u ľudí, že v detskych domovoch by sa eutanazovali deti bez rodicov, tak by ti bolo jedno, že hociktorá asocialka má desať deti, z ktorých 8 jej skončilo v detskom domove a “utratí” sa ako nechcene? Viem, prehnaný príklad, ale poukazujem na to, že čím ponuka prevyšuje dopyt, tým ti chudaci psi budú prichádzať o zivoty, lebo veľa ľudí si namnozi oriešky, aby na nich zarobila, ale nemame tu taký dopyt po tých psoch, aby všetci žili v milujúcich rodinách.
@katka708 skus sa o tomto poradit s CHS z ktorej mate fenku.isto by neboli nadseny,ze chovate stenata v mene ich CHS bez toho aby bola fena uchovnena.a tej byrokracie tam tolko nieje,ciste RTG,vystava,samozrejme poplatky so zapisom CHS su..
@lucmirka124 ja som mala fenku,tohto roku mala 16 rokov. Doniesla som ju domov 20.05.2005 a zomrela 1.8.2021. Bol to len krizenec, pre mna najlepsi pes na svete a pre vsetkych rodinnych prislusnikov clen nasej rodiny. Na konci februara som vyhodila u veterinara cez 500 eur,dal nam na vyber dve moznosti:bud eutanazia alebo amputacia zadnej nohy.Mala nalez na kosti,nador,a kvoli nemu zlomeninu. Noha sa amputovala a ona sa tvarila,ze tri nohy su v pohode.Dve prve noci som pri nej spala na zemi,lebo plakala. O tri mesiace isli s nou rodicia na kontrolu,rtg cisty bez nalezu, o dva tyzsne kasel, atb nepomahalo,tak dalsi rtg, uz mala metastazy na plucach. Rodiacia ju dali utratit kvoli bolestiam. Otec,ktory nikdy nechcel psa v byte a ktory bol prve mesiace proti nej,mi do telefonu plakal.
Nie som faninka choviek,som faninka zodpovednych ludi,preto pisem,ze aj chovnu stanicu si treba poriadne vybrat. A mnozitel je pre mna kazdy,kto to robi hala bala. Chovatel ma predsa niejaky ciel,nieco chce chovom dosiahnut,nejak vylepsit dane plemeno.
Ak kupis psa bez preukazu povodu (PP) cez bazos,tak si kupis psa od mnozitela. To je fakt. Je jedno ci ma pani fenku doma na gauci a mala len raz steniatka, je to množenie. A ked steniatka predava, tak je to množenie za účelom zisku. Absolutne nevies co ti zo psa vyrastie, nevies ci nesparila matku so synom, alebo sestru bratom.
Mozete si tu pindat na vsetkych , je jedno co si o tom myslite… je to množenie.
@luci310 hovor o sebe a neurazaj koho nepoznáš.
Baby a vy máte PP? A narodili ste sa plánovane alebo sa vašim šmyklo keď sa množili? Na bazosi predávajú aj ľudia čo majú psíka doma a pripustia na párenie. Čo je natom ? A že ho nedajú zadara? Prečo by mali !
Mna moji rodicia nepredali ani nedarovali😃,cele svoje potomstvo si ponechali a prebrali zodpovednost
Autorka- porovnavat rodenie u ludi a mnozenie u psov je trocha cez,nemyslis?
Nerozumiem co tym myslis,maju psika doma.a ostatni,co chovaju,ich maju kde?stale si nepochopila,co ti tu xy ludi pisalo a snazilo sa v dobrom vysvetlit...
To je tvoja tema, o tebe budem hovoriť
@lula313 ti tocis stale o tom istom. Ja nehovorim o ziadnych asocialoch, ale o normalnych ludoch. Mnoziarne odsudzujem, to bez debaty.
@simona92101 prepac, na toto mam uplne iny nazor.
Vraciam adresované urážky. Bez toho aby ma poznali vedia že ho chcem pod stromček čo je blbosť a že ho po novom roku supnem do útulku. Diskusia bola o inom. Žiaľ konikovske krásky to zas nepochopili.
Autorka, ja ta plne chápem.
Ani ja by som nechcela psa z útulku. Prečo? Lebo častokrát boli týrané.. Nechcem psa od ktorého neviem co čakať, lebo ma kadejaké traumy.
Nechcela by som ani psa z opatery. Prečo? Pretože tí itmiti kontrolujú ci pes žije v dome. Dnu. Ja mam názor, že pes patrí vonku a stráži dom. Pekná zateplena poriadna búda pri dome. Nie byt. A už vôbec je moja posteľ.
A tiež by som za psa nedala 1000 EUR. A co ti tu píšu ze nehoda sa ku stane a toľko na operácie.. No, pes nie je človek, keď sa stane vážna nehoda, utraca sa.
My sme mali psa z bazosa. Mali sme ho 13 rokov, potom oslepol, takže sme ho dali utratiť. Jedine, co nám na kom nesedelo bol jeho temperament (ale taky mal mat 😀)
Áno, kameňujte ma. Tri, dva, jedna... 😂
@lenkakravcova ja by som zase nechcela muza moslima, lebo majú chore zmyslanie a nevieš, čo od takého chlapa máš cakat. So psom z utulku by som problem nemala. Každý mame právo slobodnej volby, ale určite od toho psa nehrozi vacsie nebezpečenstvo ako moslima, ktorému je od detstva vstepovane, že žena je dobytok.
@lenkakravcova našťastie všetci nie sú ako ty, svet by vyzeral naozaj príšerne
Táto diskusia mi trosku pripomenula diskusiu o hotových prikrmoch v tých fľaštičkach. Nikto ich deťom nedáva, všetci so samozrejmosťou tvrdia, že to deťom nedávajú za žiadnych okolností, a keď som ich išla kupovať, tak tie v akcii boli stále vypredané.. Hm 😏 Moja sestra so svagrom adoptovali psa z útulku (vlčiak) ale vyhlásili, že to bolo prvýkrát a naposledy, lebo okolo adopcie boli neskutočne peripetie. Samozrejme chápu, že kontrola musí byť, a rešpektujú, že ti, co tam robia majú veľmi bohaté skúsenosti so všeličim ale mali pocit, že sú naozaj miestami až nevhodne buzerovani.. napr. oni chceli, aby pes bol vonku, útulok trval na tom aby bol pes v dome. Švagor je poľovník, má aj dvoch ďalších psov (vyslovene poľovné plemena) z chovnej stanice, s papiermi ako sa patrí, nie prvý raz, má bohaté skúsenosti v chove psov, aj ich ma rad, napriek tomu vyhlásil, že najbližšie už do adopcie nepôjde v žiadnom prípade, nemá na tie natahovacky a kontroly nervy.
@tramtada31 😀😀😀😀 sudis ľudí podľa vierovyznania? Ty si dobrý rasista. Sa nehanbí a predstav sa celým menom.
Sranda s tebou,, a ja učím syna, že ku ženám sa treba správať tak ako sa k nim správal náš vzor prorok: "najlepší muži sú tí, ktorí sa najlepšie starajú o svoje manželky" ❤️
Ps: nabudúce sa nevyjadruj k niečomu o čom nič nevieš, bude to lepšie. 🙂
@janulka182 ja som našu fenku dala nakryt, lebo vraj každá fenka by mala mať aspoň raz šteniatka. Jedno som si nechala ja, jedno som darovala a ostatné predala za pár eur. Pritom to boli tzv čistokrvné. Ale keďže ja som nemala fenku uchovnenu tak boli bez PP. Ale je pravda, že kúpou psa s PP ma človek istotu, že kupuje presne to, za čo zaplatil. Aj ja teraz budem kupovať z chovnej stanice. Síce bude stáť 1000 eur, ale mam istotu, že bude správnej výšky i farby..
@lenkakravcova lebo ty sa vyjadruješ k niecomu, čomu rozumieš. Pes z utulku má traumy, ale pes z mnoziarne, ktorý žil niekde zavrety v najkľúčovejších týždňoch zivota, tak nemá? Vieš veľmi malo o zvieratách a bohuzial tvoja zaslepenosť náboženstvom tá bude obmedzovat cely zivot.

Chovna stanica nie je takou zarukou, ako tu niektore pisu. Kamaratka si takto kupila steniatko - drobne, male, odber 2 tyzdne neskor, ako ine z vrhu, "aby narastlo". Neskor sa ukazala vrodena vada srdiecka. Aj im ako 3 rocna umrela.
No a Bazos tiez automaticky neznamena mnoziaren. Svagrina mala psika s papiermi, chceli jej raz za zivot dopriat mlade - s inym psikom z okolia rovnako s papiermi. Steniatka predali a peniaze si rozdelili - viac dostala svagrina, lebo si kvoli steniatkam vzala v praci 2 tyzdne neplatene volno.