Kúpa zásnubného prstienka
Pekny den prajem, rozhodol som sa poziadat priatelku o ruku a už som si urobil menšiu predstavu čo má rada. Tak už skôr hladam,kde ho kupit. Ma rada zlato,je nenáročná a nepotrebuje nič okázalé a drahé. Davnejsie som jej kupil prstienok velkost 8 a bol jej o nieco vacsi,tak 7,5 asi zoberiem. Mám predstavu : Ruzove zlato (14kt) s jedným diamantom - briliant 1-1,5ct (čistota SI). Máte nejaké overené stránky popripade obchody ZA,PB,TN,BY? Na nete je fúry toho,ale boh vie čo príde poštou a v akej kvalite... Financne mám na to tak 400 - 500 €. 😕
Píše sa niečo na prsten?
Chcem aby to bolo pre celu rodinu prekvapenie,preto sa nechcem radit s blízkými.
ďakujem baby ;)
Ruzove je zlato +meď,biele zlato je s platinou alebo kovmi v tejto skupine(rhodium,paladium) a zlte zlato podla podielu Au zvykne byt so striebrom,ale moze mat aj meď.Zlato potom nabera aj vlastnost toho druheho kovu v zliatine,cize ruzove je napr maksie ak ma viac medi.Biele zvykne byt najtvrdsie.
@lula313 Ja som tiež chcela ružové zlato práve preto, lebo všetky šperky, ktoré nosím (nie je ich teda veľa) sú z ružového zlata, takže možno aj budúca snúbenica tuto kolegu je rovnaký typ 🙂
@nickneznamy mozno😊 ale kabelku som s ružovými aplikáciami ešte nevidela..
Ahojte, tak som kupil ten posledny co som poslal,vypada nadherne a nezadrhava sa. 🙂 Uz mam aj naplanovane kde a ako 😇. Len ma zaujma, ci poziadat otca o ruku dcery? Popripade ako na to? Len tak medzi recou? Su to krestania,tak nevien ci si taketo veci potrpia.
@lukas95 https://www.mikusdiamonds.sk/ tusom si dala filter do 500e a je tma taky z ruzoveho zlata a vola sa Glamor a stoji 401e , pozri si ..
@adelakom12 stara tema, ved uz jej kupil nejaky
@sisa_s jaj fakt ja som necitala komenty
dik az upozornenie 🙂

Môj snúbenec vyberal zásnubný prsteň skoro pol roka :D Ale on mal zas iné parametre. Mne sa tiež páčia očká, ale jeden taký nezásnubný som mala a všade sa mi zachytával. Teraz mám v podstate celý diamant obkolesený platinou. Práve preto reagujem. Mala som prsteň z ružového zlata a mávala som z neho čierny prst - riešila som to so zlatníctvom, neuznali to ako reklamáciu, šperk je v poriadku - problém bol vo mne, nejaká alergická reakcia. Buď na zlato alebo nejaká prímes, ktorú tam pridávajú. Over si ešte túto informáciu u priateľky, nie veľa ľudí to máva, ale predsa.