icon

Kúpa zásnubného prstienka

lukas95
22. okt 2019

Pekny den prajem, rozhodol som sa poziadat priatelku o ruku a už som si urobil menšiu predstavu čo má rada. Tak už skôr hladam,kde ho kupit. Ma rada zlato,je nenáročná a nepotrebuje nič okázalé a drahé. Davnejsie som jej kupil prstienok velkost 8 a bol jej o nieco vacsi,tak 7,5 asi zoberiem. Mám predstavu : Ruzove zlato (14kt) s jedným diamantom - briliant 1-1,5ct (čistota SI). Máte nejaké overené stránky popripade obchody ZA,PB,TN,BY? Na nete je fúry toho,ale boh vie čo príde poštou a v akej kvalite... Financne mám na to tak 400 - 500 €. 😕

Píše sa niečo na prsten?

Chcem aby to bolo pre celu rodinu prekvapenie,preto sa nechcem radit s blízkými.

ďakujem baby ;)

Strana
z2
opi14
24. okt 2019

Môj snúbenec vyberal zásnubný prsteň skoro pol roka :D Ale on mal zas iné parametre. Mne sa tiež páčia očká, ale jeden taký nezásnubný som mala a všade sa mi zachytával. Teraz mám v podstate celý diamant obkolesený platinou. Práve preto reagujem. Mala som prsteň z ružového zlata a mávala som z neho čierny prst - riešila som to so zlatníctvom, neuznali to ako reklamáciu, šperk je v poriadku - problém bol vo mne, nejaká alergická reakcia. Buď na zlato alebo nejaká prímes, ktorú tam pridávajú. Over si ešte túto informáciu u priateľky, nie veľa ľudí to máva, ale predsa.

77daniela77
24. okt 2019

Ruzove je zlato +meď,biele zlato je s platinou alebo kovmi v tejto skupine(rhodium,paladium) a zlte zlato podla podielu Au zvykne byt so striebrom,ale moze mat aj meď.Zlato potom nabera aj vlastnost toho druheho kovu v zliatine,cize ruzove je napr maksie ak ma viac medi.Biele zvykne byt najtvrdsie.

lula313
24. okt 2019

@lukas95 prečo chceš vlastne ruzove zlato? Na oblečení, kabelkách, opaskoch má tvoja priateľka pravdepodobne dominujúce striebornú alebo zlatu farbu. Bude sa jej to farebne bit aj s nausnicami

nickneznamy
24. okt 2019

@lula313 Ja som tiež chcela ružové zlato práve preto, lebo všetky šperky, ktoré nosím (nie je ich teda veľa) sú z ružového zlata, takže možno aj budúca snúbenica tuto kolegu je rovnaký typ 🙂

lula313
24. okt 2019

@nickneznamy mozno😊 ale kabelku som s ružovými aplikáciami ešte nevidela..

lukas95
autor
6. nov 2019

Ahojte, tak som kupil ten posledny co som poslal,vypada nadherne a nezadrhava sa. 🙂 Uz mam aj naplanovane kde a ako 😇. Len ma zaujma, ci poziadat otca o ruku dcery? Popripade ako na to? Len tak medzi recou? Su to krestania,tak nevien ci si taketo veci potrpia.

petkaaa
6. nov 2019

@lukas95 podľa mna zbytočne. Nie sme v 19. Storočí ☺️

sisa_s
6. nov 2019

@lukas95 tak ty ich poznas lepsie, ako su zalozeni, ci su modernejsi, alebo si davaju zalezat na takych ceremoniach, rovnako priatelke ci by teoreticky jej na tom zalezalo.. Mne to tiez pride zastarane a nepotrpela som si na to😀

smile31
6. nov 2019

@lukas95 ahoj v PB v supermarkete Coop Jednota (supermarket vedľa bývalého vrecku, nie v kolónií) je malé zlatníctvo, mne sa ich ponuka páči, tento rok sme tam kupovali náušnice dcérke a sme spokojní 😊

zania
6. nov 2019

@lukas95y sme to oznamili rodicom spolu po zasnubeni na dovolenke,ale u nas sa to uz tuzobne dlho ocakavalo. Viem,ze otca by bolo potesilo,keby sa bol muz dopredu opytal,ale nerobil z toho ziadnu vedu

adelakom12
22. nov 2019

@lukas95 https://www.mikusdiamonds.sk/ tusom si dala filter do 500e a je tma taky z ruzoveho zlata a vola sa Glamor a stoji 401e , pozri si ..

sisa_s
22. nov 2019

@adelakom12 stara tema, ved uz jej kupil nejaky

adelakom12
22. nov 2019

@sisa_s jaj fakt ja som necitala komenty

dik az upozornenie 🙂

Strana
z2