Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
baby, fakt mi neviete niektora poradit??
Mame schvalenych 28 dni,ale chceme byt len 21 dni kvoli praci. Dufam,ze to nebude problem pri nastupe. Pripadne,mohli by sme nastupit o tyzden neskor a tak vycerpat tych 21 dni? So stravovanim je to ako? Budeme v Limbe,takze stravovat sa budeme kde? Ci si mam zarezervovat stravu pre seba alebo potom chodit do Bonsaja. Najlepsie by bolo, samozrejme, jest naraz s dietatom, nie ze on sa naje a potom este ja ist jest inam...tak co radite? Tie ranajky pre dieta co obsahuju,ake su velke? Ci ich mozme mat spolocne a nebude to divne, potom obed a veceru by som mohla mat svoju? Inac, v dedine je predpokladam obchod - da sa tam v pohode dostat peso,kedze nebudeme mat auto?
@baklik treba sa opýtať v kúpeľoch, najlepšie primárky ak sa jej dovoláš. Možno 1 - 2 dni odísť skôr by nebol problém, ale týždeň neviem ... Asi len na vlastnú zodpovednosť a neviem či to nenahlasujú poisťovni ... Môžeš mať problém s poisťovňou, lebo kúpele tie peniaze určite poisťovni nevrátia ...
Ja som mala externú kartu a stravovala som sa s malou v Smreku. Externá karta znamená že do návratky si napíšeš bez stravy a v Bonsaji si nahlásiť, že chceš stravu, aby ti ju nosili tam kde sa stravuje dieťa. Potom máš tú externú kartu tam kde dieťa, na stole a stravujete sa spolu. Raňajky sú rôzne, pozri si na stránke jedálniček, niekedy som ja jedla dcérine a jej som robila iné ...
Dedina je dosť ďaleko, tak 2-3 km ?! a peši nič moc je to kopcovité a ideš po hlavnej ceste bez chodníka(pozri si google maps), to skôr nákup organizovaný kúpelmi do tesca poprad . Pravdu povediac ani neviem aký obchod tam je a ako je otvorený... Ja som chodila autom do Svitu do Lidlu.
@kankam ja som bola raz v tom obchode a z mojho zoznamu som kupila minimum, cize som sadla do auta a isla do Svitu....radsej sa odviezt autobusom kupelnym do Tesca v Poprade
@baklik nemôžeš to riešiť tak, že sa vystriedaš, resp. na ten posledný týždeň pôjde nejaká babka ? Mne to bolo tiež dosť 28 dní pokryť, ale som to riešila dopredu a 1 týždeň mi vykryla svokra. Viem, že 1 pán tam cez sviatky odišiel o 1 deň skôr, ale to bolo cez víkend a vybral si všetky procedúry, tak sa asi dohodli, keď išlo už len o stravu a ubytovanie.
@baklik ja som mala 1/2 roka nerv a vybavovacky v praci a pod,aby som to dala a nakoniec som z kupelov robila,ked bola mala v skole a ten tyzden co som prisla do prace som si riadne odmakala,len aby som mohla opat ist na 4dni(koncili sme cez velku noc)
Kopec mamiciek som tam stretla co mali homeoffice,alebo ich cakal strasny chaos pri navrate...
@baklik my sa ti tu snazime pomoct tak neprskaj ... ked ste davali ziadost o liecenie si nevedala, ze je to na 28 dni??? Kazdy z nas pracuje a ja veru budem aj po nociach robit len aby tam mohol byt co najdlhsie nakolko jeho casta chorobnost je uz neunosna .. skus sa dohodnut este s niekym my sa tiez budemestriedat a tocit Ba- Lucivna ale co by sme pre jeho blaho neurobili...
tuším nebudem jediná, ktorá bude aj počas kúpeľov pracovať a ktorú napriek tomu bude čakať zahádzaný stôl a bude sa po návrate spamätávať minimálne dva týždne, kým to spracuje 😀 Ja idem na tri týždne, 16 pracovných dní, som zvedavá ako sa to v práci zvládne, keďže oproti minulému roku mám raz toľko roboty :-/ ale veeeľmi sa už teším
@kankam @misinka26
@monline ja som sa až teraz vyhádzala :( a to som v medzi výmenami ten týždeň robila 9-10 h denne, uzávierky a koniec mesiaca. Ale stálo to za to, stav malej sa nedá porovnať s minulým rokom, určite to tak budem riešiť aj o rok ...
Držím palčeky aby ste to všetky zvládli ... Zdravšie dieťa = spokojná a šťastná matka (aspoň vo väčšine prípadov .) )
k debate o odchode kupelna liecba sa nemoze prerusit alebo skratit svojvolne len z vaznych dovodov ako je infekcne ochorenie alebo pohreb vzdy to pisu ze ked potvrdis ucast uz sa neda skratit je to hradene ako celok a poistovne to kontroluju, vacsina rodicov sa koli praci striedame alebo moze ist aj starý rodic, s mojim malym bol moj otec na celom pobyte ked bol prvy krat
Dievcata prosim ako je to s prijimanim deticiek, maly nam zacal pokaslievat a v utorok 2.5. nastupuje s manzelom... toto je ako naschval...
@misinka26 keď len pokašliava, takých detí je tam kopec, záleží či to je ochorenie na atb. Naša pokašliavajúc nastupovala, ale v piatok (v pondelok sme nastupovali) ju prezrela detská a tá nám odporučila nástup, keďže priedušky mala čisté. Choďte detskej, nech sa na neho pozrie a povie ti či tam počuje niečo čo by bolo kontraindikácia...
@kankam
Boli sme vcera prezrela ho a v piatok ideme po potvrdenie...na atb to nie je...teplotu nema len vykasliava ako vzdy hlieny... ja len ze v papieroch bolo pisane ze by nemal brat ani symptomaticku liecbu... dostak sirup na kasel, ja davam cibulu s medom a samozrejme aerius - nas kamarat na vecne veky... dufam, ze mu to prejde a neotocia nas na prijme... joj som taka nervna lebo si ho pestujem ako v bavlnke len aby chory nebol a teraz toto...
@monline dakujem... vcera ho prezrela a vravela, ze uvidime... ale u nas je to nevyspitatelne... moze to prejst tak rychlo ako to prislo ale moze to zist nizsie a vtedy sme KO. Soplik nema skoro nikdy ale hlienky mu zatekaju a z toho ten kasel... no nic uvidime este mame 5 dni tak ho z toho snad dostanem...

@monline ahoj, citam od teba ze vsade sa ide s dietatom na procedury...co v pripade ze beriem aj malu, 2 r s nami lebo nema kde ostat a budem jej to platit...pojde s nami? ako s apovenujem dvo detom v saune ci bazene ? da sa to?? obavam sa toho velmi