icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

kankam
11. máj 2017

@baklik to čo som opisovala bolo minulý rok presne od 03/04 ako sa oteplilo na 20 stupňov a uľavilo sa jej začiatkom Mája, kedy sme pomaly prešli na flixotide a potom mohli úplne vysadiť sprej ...

baklik
11. máj 2017

@kankam tak fajn, ale stale mi nejde do hlavy, ako tam mozu mat tak silno alergizujuce stromy, ked tam posielaju na liecenie alergikov... to je predsa nonsens

baklik
11. máj 2017

@kankam
dovolili vam vysadit flixotide?? my ho mame uzivat vraj stale, ale ked odznela jeho sezona, tiez sme ho nedavali, ako sme isli koncom augusta k moru, tak odvtedy ho nemal az do zaciatku marca

baklik
11. máj 2017

@kankam my mame okrem brezy silny alergen aj timotejku (vysoka lucna trava), takze alergicka sezona pocas celej jari...

kankam
11. máj 2017

@baklik ja som to doktorke povedala, že nesúhlasím s tým, aby na ňom bola celý rok. Síce zo začiatku nesúhlasila, ale po 1/2 roku na kontrole skonštatovala, že môže byť. My sme kúpili inhalátor(pravidelne inhaluje vincentku) a spiro + dýchanie mala na kontrole mierne lepšie, aj keď ho neužívala. Ja mám veľmi dobrú alergologičku v BA, ktorá rešpektuje naše názory a námietky a vidí, že sa snažím nájsť najlepšiu mieru liečby stabilizujúcu jej astmu. Vie, že ja som s dcérou najviac a neváham ten sprej nasadiť, keby som videla, že je to nutné ... Takže v zmysle vzájomnej dôvery a nachádzania kompromisu + vyhýbaniu sa alergénom ako sa len dá sme momentálne nastavení veľmi dobre za čo som jej max vďačná

kankam
11. máj 2017

@baklik my máme brezu, prach, kalinu a potom na jeseň ambróziu a palinu. Počas roka kedykoľvek zvieracie chlpy, to sme zažili na návšteve, nevedela som že majú vnútri mačku. Teraz sa už pýtam vopred ... Museli sme od nich po 1/2 hodine odísť a rýchlo doma nasadiť vyššiu dávku prezliecť, osprchovať umyť hlavu a až ráno sa po 12 h začala cítiť lepšie ...

baklik
11. máj 2017

@kankam ved to - vyhybanie sa alergenom... preto sme sli do Lucivnej a pritom... 😒

baklik
11. máj 2017

@kankam to spiro+ je co, prosim ta??

kankam
11. máj 2017

@baklik o rok si pýtaj termín koniec Marca/začiatok Apríla , neviem kde bývate, ale na západnom slovensku už bola odkvitnutá 17/04 keď sme odchádzali a začínala nakvitať v Lučivnej ...

kankam
11. máj 2017

spirometria

kankam
11. máj 2017

@baklik dôležité je ako ti dýcha, či "píska", či vládze fungovať, či tam nie je dlhodobý zápalový proces. Pokiaľ to tam je, neváhala som ani ja, bolo to jasne viditeľné, vtedy sa aj srdce veľmi namáha, to by som si nedovolila negovať. Myslí, že aj pravidelná dávka športu je dôležitá v rámci schopnosti to zvládať malá behá, bicykluje, pláva proste namáha sa koľko vládze.

anick
14. máj 2017

Odporúčam,bola som tam s dcérou už 4ty krát...A odporúčam absolvovať výlet do sklárne,krásne výrobky,deti si môžu vyskúšať vyfukat svoju gulicku,super zážitok 👍

jaja26
14. máj 2017

@baklik prosím ťa nevieš či tam v areáli kúpeľov teraz pelia ihličnany-smreky? my bývame blízko lesa a keď zafúka vietor tak "záveje" peľu zo stromov ide...😑

baklik
14. máj 2017

@jaja26 neviem,ja tam teraz nie som,az o tyzden...

misinka26
15. máj 2017

Hallo 🙂 s kým sa od soboty vidím v Lučivnej 🙂 môj malý tam je už od 02.05. a veľmi sa mu tam páči 🙂

markinko
15. máj 2017

Ahoj nas syn strasi tam chodi je tam super nadherne izby super personal vynikajuci program ODPORUCAM🙂

kankam
15. máj 2017

@misinka26 som rada ze sa malemu paci,aj ty si oddychnes,aspon psychicky ;)

jaja26
15. máj 2017

@misinka26 my by sme mali od piatku nastúpiť 😉..ak bude všetko ok,lebo mala pokasliava,je po viróze

misinka26
21. máj 2017

Zdravim 😀😀😀 takze hlasim prichod do Lucivnej... cakala som, ze tu bude super ale je tu mega super 😀😀😀 maly je tu uz 3 tyzden tak mi vsetko ukazuje 😂😂 posielam par foto izby-smrek, dvojlozkova s obyvackou ...

misinka26
21. máj 2017
kankam
21. máj 2017

@misinka26 super ze sa vam paci ;),vidim ze tie gauce su vsade take znicene :(.my sme mali 3-ku s obyvackou 😉

monline
21. máj 2017

ahojte
my sme mali nastúpiť zajtra, v piatok sme boli u pediny a ona neodporučila odchod, lebo že je zahlienený. Nemá teplotu (mal pred 10 dňami 37,3 dva dni) Dýcha nosom, nemá sopeľ, zakašle - odkašle tie hlieny, čo mu asi zatekajú cca 3x za deň. Hovorí, že keby sme prišli, že by sa mu pohoršilo. Predpísala mu uniflox do nosa a ja som musela odchod zrušiť.
Strááášne som z toho smutná a rozladená. Kebyže je fakt chorý, nepoviem pol slova. Ale nič mu nie je, ráno keď sa zobudil, tak odkašlal a odvtedy ani raz.
Poraďte - osloviť iného doktora, aby ho prezrel? Podľa mňa v piatok ak som pred obedom volala do Lučivnej, že neprídeme, tak možno ešte nezohnali náhradu za nás a teoreticky by sme mohli prísť o deň neskôr...volať doktorke v kúpeľoch čo si o tom myslí?
Mám obavu, že ak neprídeme teraz, voľno bude až na jeseň a to už nechcem ísť, lebo bude prvák. v Januári nám poukaz končí. Naša pediatrička robí zajtra poobede.
čo by ste robili?

baklik
21. máj 2017

@monline ano volaj sem. Su tu deti,ktorym tunajsia dr.predpisala uniflox a neposlali ich domov,akurat nemaju bazen a saunu,ale vsetko ostatne ano.pomohli by mu inhalacie,horsky vzduch,bioptron... dokonca dne jedno dievcatko inhalovalo ambrobene... zvlastna ta vasa pediatra.zas nasa je opacny pripad,na maleho sa ani nepozrela,ani nic neopytala,len dala papier,ze moze ist...co tiez nie je ok.

kankam
22. máj 2017

@monline ja by som tiez zavolala do kúpelov primárke. To je divný prístup od pani doktorky. Naša tiež bola po viróze a pokašliava a pediatrička ju skontorlovala a skoštatovala že keď sú priedušky čisté, ostatné sa tam dolieči, že to nie je dôvod aby nešla ...

jaja26
22. máj 2017

@monline dovolala si sa?Čakáme na vás 😊...Je tu 80% deti čo pokasliava a sopli...A určite nie všetky z alergie..

misinka26
22. máj 2017

@monline ...nechapem vasu lekarku... u nas to bola tak v stredu nam ochorel, teplotu nemal ale bol strasne zahlieneny... bola som s nim este v stredu u doktorky nasadila pamycom a ze ostatne doliecime tam... v piatok nas este pozrela a v utorok rano maly nastupoval a to veru este pokaslieval aj nos bolo citit... po dvoch dnoch bol ako ryba a klop klop do teraz lebo my sme este tu...

lucy56
22. máj 2017

Skor sa mu tam stav zlepsi je to predsa liecebna vzduch robi svoje pokial nema teplotu urcite by som isla lebo vsetky deti kaslali a vykasliavali hlien ked som tam bola a hlavna sestra len povedala ze je to normalne

monline
22. máj 2017

vdaka za odpovede baby. Tak nakoniec som ráno volala do prijímacej, či už preobsadili náš termín, ale našťastie ešte nie, povedala, že zajtra môžeme prísť. Tak som šla k doktorovi, čo má ambulanciu oproti našej. Pozrel ho a povedal, že nevidí dôvod, prečo by nemal ísť, sople žiadne, hlieny zadné minimum, pľúca čisté, hrdlo ok...ale nechcel dať papier, že moja doktorka by mu oči vypichla keby to zistila...ale na tom som netrvala, chcela som len jeho názor, aby som pri mojej mohla trvať na svojom. Tak sme tam šli, počúvala ho tuším pozornejšie ako keď chodíme s 40kami horúčkami a zápalmi pľúc...a že- už je to lepšie. Na papier napísala: Môže 23.5. nastúpiť do kúpeľov.
Doteraz som balila, idem konečne spať, ráno o 6 vyrážame.

alibabaa
23. máj 2017

@misinka26 my ideme tiez smrek ale bez obyvky. neskusis sa popytat niektorej maminy ci taku izbu mozes odfotit? ak nie nevadi aspon som skusila 🙂 vdakaa a prajem pekny zvysok pobytu.

misinka26
23. máj 2017

@alibabaa ahoj ... opytam sa 😀 myslim, ze hned vedla nas maju taku...