Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@mimimami3 co sa tyka vyletov a cestovania do okolia bez auta, tak je to narocnejsie. Vlakova stanica je asi 900 metrov od arealu (priamo z arealu cca. pri trampolinach pri Bonsaji je brana ktorou sa tam ide potom po cesticke), lenze vlakov v Lucivnej nestoji vela, vacsina vlakov tadial len prechadza a stoji v Strbe a v Poprade. Autobus myslim najblizsie stoji na zastavke na Mengusovce razcestie (ale toto sme neskusali a ani neviem presne ako daleko to je od arealu) - autobus ide smer Svit,Poprad. Vlaky a autobusy zistite na nete alebo su aj na nastenke v Smreku dole vypisane. Taxi do Popradu stoji 9 eur, do Svitu myslim 3,50. Vlak z Lucivnej do Svitu myslim 44 centov na dospelu osobu (do Svitu sa da ist nakupit do Lidla, Billy), nejake potraviny su aj v dedine v Lucivnej (treba ist este peso od tej zel.stanice neviem odhadnut kolko). Na individualne vylety sa da ist trebars na Strbske Pleso (Lucivna-Strba vlak a dalej zubacka). Alebo potom smer Poprad a odtial smer Smokovce (len to uz moze byt tazsie na prestup). Strava sa nahlasuje myslim dva dni dopredu, takze aj nato treba mysliet a nahlasit si balicek (rezen alebo pastetu alebo syr) alebo nechat prepadnut obed,veceru. Lebo individualne vlakom alebo autobusom to je casovo narocnejsie a nemusite stihnut stravu v kupeloch. Kupele organizuju vylety kazdy tyzden 1-2 vylety, nahlasuje sa vopred na nastenke kde su inhalacie v Smreku.
Je tu niekto kto nastupuje 25.7.?
Ak mas doveru mas to v elektronickej podobe pod svojim uctom
@pzal ja vezmem vytlacim si to ale poistovna im posielala ten schvaleny poukaz skus im tam zavolat ja i to pre istotu vezmem - vezmi si aj ty
@romco3 dakujem. no s tym ratam, ze bez auta to bude komplikovanejsie, na druhej strane, nase deti su na cestovanie vlakom a autobusom zvyknute a kocik uz nemame, tak to je v pohode (lebo o vtrepani kocika do SK vlakov by sa dal napisat roman, i take sme zazili). ved ono zase nemusime kazdy den niekam utekat, ideme prvykrat, cize kym si to tam poobzerame a zistime, co je kde v areali, bude tyzden fuc... tak vdaka za rady, zapisem si.
Nikto nejde koncom jula na liecenie ?
ahojte, nam dnes prisla pozvanka do kupelov - LD Borievka na 15.7.2018.....prosim vas, mozem termin odmietnut z dovodu dovolenky? ...len rozmyslam, ze bohviekedy zas by sme dostali dalsi termin....neviem co robit
@lilinka182 samozrejme môžte.. treba si zavolat
@lilinka182 skuste zavolat a zistit aky nahradny termin by vam mohli dat a podla toho sa rozhodnete
@lilinka182 neodmietaj, poď, my nastupujeme 19.7. 😋☺
skusim zajtra zavolat a uvidim 🙂
dakujem za rady
mate niekto skusenost s tym, ze ste s pobytom skoncili skor z dovodu choroby alebo urazu a este ste sli na doliecenie? Ako to je s terminom, dokedy to treba docerpat alebo ci je moznost dohody, predlzenia toho terminu? Myslim ze vo VsZP to je do 30 dni od prepustenia z kupelov. Lenze viete ako to je - problem s dovolenkami v praci a aj ubytko v kupeloch je asi dost obsadene, takze tazko sa bude hladat termin.
@lilinka182 nám by tento Váš termin pasoval, len tak zo zvedavosti, rušili ste? Ja mám sľúbenú borievku na druhú polku augusta a tiež kvôli dovolenke by sa nám lepšie hodil júl...lenže nie a nie sa uvoľniť dačo v júli...
Ahojte.posielali ste niekto odvolanie ked vam kupele neschvalili?sm v dovere.mame 3deti.2schvalili a najstarsiemu 4rocnemu neschvalili.ale teda takmer 900€ nechceme zanho platit a ina moznost akoaj ho zobrat somalého sebou, neprichadza do uvahy
@lucka8491 preco by si zanho mala platit 900€ ?
@lucka8491 ved ho daj ako navstevu bez procedur skus sa nato informovat kamoska takto bola so starsim synom
@tatiana1980 super toto ma ani nenapadlo ja som si zadala ze by tam bol ako samoplatca no zistim si to dakujem
@lucka8491 drzim palce 😉
Moja dcéra ide do kúpeľov 14.8.
ahojte nastupuje niekto 24.7? moje deti idu do domu Limba...idu prvý krát...máte babské rady čo by som mala vediet? idu bez sprievodu
@malinka2179 aj moja bude sama..tiez Limba som taktiež zvedavá na rady..potom mi napíš ako sa mali 🙂
Aha, vďaka za odpoveď, my by sme mali nastúpiť 8.8.,ale zatiaľ to mame dohodnuté iba telefonicky. Oficiálne nám to ešte nedošlo. Dcérke sa určite bude páčiť, je to tam super..
@pzal Ahoj, ano, dnes sme sa vratili, vobec sa mi nechcelo odist a ani detom nie... V Jedlicke nam bolo super, izbicky boli ozdobene rozpravkovymi postavickami, vybavene farebnym nabytkom, je tam mini chladnicka, varna kanvica, stolik, stolicky, umyvadielko (akurat zrkadlo je vo vyske deti, tak si v nom mozes obdivovat brucho, ako ja 🙂 🙂)... co som zistila je, ze kazda izba je trochu ina, niekde su aj poschodove postele, ani velkostne nie su rovnake. My sme byvali na trojke a spokojnost.
Pani chyzna je uzasna, kazdy problem ihned riesi (dala mi vacsie paplony detom, kontaktovala udrzbu, ked bol problemik s prackou, vycistila slabsie odtekajuce umyvadlo atd atd). Upratuje denne okrem vikedov.
Sprchy su spolocne - samostatne pre zeny a muzov (obcas su tam aj oteckovia).
Poobedny klud je medzi 13 - 15h (kvoli malym detom), nocny od 20h. Doplatok za navstevu, ak by spala s vami na izbe, je 11 € na noc.
Velmi sme ocenili samostatne ihrisko, ktore Jedla ma a tiez to, ze to bolo blizko do bazena (onedlho otvoria aj vonkajsie, a tie susedia so spominanym samostatnym ihriskom) aj k jedalni a restauracii Bonsaj a spolocnym ihriskam. Na procedury (inhalacie, nosne sprchy a cvicenie v telocvicni) a k pani doktorke to bolo trosku dalej, ale nic hrozne... Ked sa clovek zorientuje a najde skratky cez lesik, je tam raz-dva.
Strava, personal, starostlivost, prostredie... vsetko na jednotku. No my sme boli so vsetkym spokojni.
Pytaj sa kludne, co ta zaujima, uz neviem, co by som napisala.

Dievcata, prave nam prisla predvolanka do kupelov, postupne som si precitala asi tak 150 stran diskusie a pekne organizovane na papierik vypisala, kam ste chodili individualne na vylety... len... mily papierik ostal v praci a tam sa uz do nastupu nedostanem. mohli by ste to strucne zhrnut, kam ste chodili na individualne (nie organizovane kupelmi) vylety? + ako (vlak / autobus / taxi) + pribliznu cenu vstupneho, cesty...
idem prvykrat s detmi, tak som trosku v strese 🙂 Pocasie je asi relativne nevyspytatelne, kedze ako citam, sa riadne ochladilo a predsalen za 3 tyzdne sa pocasie moze zmenit x-krat... to asi rovno detvakom namontujem na komodu kolieska a zoberieme celorocnu garderobu :-P