icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

zuzika18
27. nov 2019

@vladkachovancova Liecebny dom sa da vybrat, cennik maju na stranke. Ja som bola na konci januara s 2 detmi ( 4,5 roka a 1,5 roka). Bola to fuska, hlavne to obliekanie hore dole, ale deti si uzili snehu. Boli sme v Borievke, jedalen je priamo tam, procedury treba chodit do Smreku na procedury, to bolo s detmi tak do 5 -10 minut chodze. Niekto si chvalil Smrek, tam mali jedalen, lekara aj procedury pokope, len pre mna to bolo take prostredie ako v nemocnici trochu.

livia341
27. nov 2019

@vladkachovancova čo sa týka liečebných domov v zimnom období je ideál pre Vás Liecebny dom Smrek, lebo máte skoro všetko v jednej budove a to (inhalovanie,preplach nosa,telocvičňa a návštevy dr.pri nástupe,odchode a vizite raz v týždni.
V ďalšej budove sú wellnes bazén,sauna, vírivka,vajíčko závisí všetko od diagnózy dieťaťa aj čo Vám dr. nadeli.
A keďže máte malé dieťa tak by som sa nehrnula teraz v zime či na jar ale radšej na zaciatkom jeseň,lebo v lete je veľa školákov a drahsie. Ak nechcete byť 3 týždne v kuse tak sa môžte vystriedať s rodinným prislusnikom (manžel,svokra,mamina).
V dome liečebnom Borievka je moderna a pekná,ale je aj najďalej od ďalších budov kde sú procedúry a wellness. My sme boli Smrek a Borovica. A okrem toho je tu aj škôlka na doobedie,ale tu by som nedala aby náhodou nenakazilo ďalšieho surodenca či do herní tiež nie to je môj názor,vy vidite ako často býva vaše dieta choré.

stejja9
27. nov 2019

@vladkachovancova Tiež som mala dilemu či brať menšieho súrodenca či nie. Zvládnuť sa to dá, veď nič nerobíte, len chodíte načas na procedúry. ;)
My sme boli vo februári, a bola som síce za "sebecku" matku, ale nakoniec maly ostal doma a urobili sme dobre, pretože malý chodi spať na obed, niekedy spí aj do 16:00, a vy poobede máte možnosť ísť na výlety, väčšinou cca o 13:00h. Ak nie výlety, tak byť čo najdlhšie vonku a absolvovať klimatoterapiu, az do večere cca 4-5 hod.
Bude bábo spat vonku, alebo bude musieť staršie dieťa čakať, kedy pôjdete von aj s nim? Ja som nechcela celý kúpeľný režim prispôsobovať mladšiemu dieťaťu, ale práveže sa naplno venovať dcére, ktorá to potrebuje, a využiť všetko, čo kupele a prostredie ponúka. A určite je rozdiel v lete, a v zime, vtedy je Smrek fajn, ako radili žienky vyššie, kvôli obliekaniu, aj keď zase prechádzky sú zdravé.
Môžte vyskúšať týždeň, sama uvidíte či to dietky zvládajú a prípadne sa potom prestriedat (s manželom, starou mamou..)

vladkachovancova
27. nov 2019

Dakujem Vam velmi pekne za rady a typi na ubytovanie

marcojakub
28. nov 2019

Dnes mi ukázalo túto diskusiu a je mi ťažko, keď tu čítam toľko negatívnych vecí. Ja som tu momentálne s deťmi 5rok po sebe a za seba a svoje deti môžem tieto kúpele len a len odporúčať. Samozrejme stáva, že deti sú tu choré a nie je to len tým, že je to zmenou prostredia ale je to vo väčšine prípadov nezodpovednosťou rodičov, tak ako tu už niektoré mamičky pisali. Áno deti sú choré a matky nedodrzuju kľudovy režim,chodia s deťmi do herne, na výlety a pritom by mali byť na izbách. A aj keď tu niektorí píšu, že jedlo sa nedá jest, že deti nejedia, bodaj by jedli, keď ich predtým natlacia v reštaurácii hranolkami. Asi toľko v krátkosti môžem k tomuto napísať. A neosocujte zbytočne kúpele, keď je to hlavne o zodpovednosti niektorých rodičov.

renalka
28. nov 2019

@vladkachova No tak videla som tam aj také malé bábätko ktoré bolo/spalo počas procedúr v kočíku. Ale s takým malým dieťatkom by som tam ja osobne nešla. Keby náhodou staršie dieťa ochorelo, aby aj to malé neochorelo od neho. Predsa len také malé deti nemajú dobrú imunitu aj keď občas mám pocit že tie moje ju majú ešte horšiu ako keď boli bábätká 😕.

Kopu deti tam bolo aj len s tatkom alebo 4 týždne len s babkou...alebo sa vystriedali. Ak by ste sa rozhodli ísť vy, najlepšie ubytovanie by bolo v Smreku lebo tam bývajú aj inhalácie, telocvik, doktori, obedy a vy sa nemusíte presúvať kvôli tomu do inej budovy a stále deti obliekať vyzliekať. Inak výber ubytovania záleží od vašich nárokov a financií. Ja som bývala v Jedlicke len WC a umývadlo na izbe za 3.50 na deň a stačilo. Sprchy boli spoločne ale každý sa tam aj tak sprchoval sám. Bolo tam len 8 izieb. Izby každý deň upratovali a všade bolo čisto. Zariadenie bolo také jednoduchšie ale bola tam aj kanvica aj chladnička aj telka.... No a cez deň sme boli na izbe minimálne. Snažili sme sa byť čo najviac vonku. Aj mala spávala v kočíku vonku.
Okrem financií treba vyberať aj polohu. Osika a Breza sú veľmi blízko pri trati takže vlaky tam ozaj počuť a okrem toho sú na konci areálu a v tieni medzi stromami takže slnka tam moc nie je a za jedlom, školou, školkou a procedúrami sa treba presúvať do stredu alebo na 2.koniec arealu. To by moja 2.5 ročná peši a načas asi ťažko zvládla.

avlv
9. dec 2019

Baby prosím vás doktorka niečo spomínala,že Dôvera vracia nejakých 100 eur za doprovod schválených poisťovňou.Mate s tým niektorá skúsenosti? Treba niečo žiadať či pošlú automaticky? Na ich stránke som sa o tom nedočítala.

30mamina3
9. dec 2019

Ahojte tak 7.1.2020 máme nástup ...tešíme sa...ináč strava išla hore na 11.50 😨

kikusik88
10. dec 2019

Ahojte, prisli mi papiere z dovery. Jednu dceru schvalili a druhu nie. Doprovod schvaleny. Dosli papiere a sprievod 134e plus strava 240e cca
Ale to dieta nad 3 roky (druha dcera neschvalena ma 4.5) ma zaraza, ze 42e na den?
Naozaj to je take drahe? V tom pripade to musim odmietnut....
Vie mi niekto poradit?

marcojakub
10. dec 2019

@kikusik88 Dobrý večer, môžete druhú dcéru nahlásiť ako návštevu, aspoň tak to robili mamičky, keď im schválili iba jedno dieťa. V tom prípade budete platiť asi 5€ na noc, tak to bolo aspoň doteraz, ale nebude mať procedúry ako druhá dcéra, bude tam iba s vami. Skúste zajtra zavolať do kúpeľov.

kikusik88
10. dec 2019

@marcojakub nieje ziadna ulava ked je to dieta surodenec? Proste je to nehorazna suma, 1290e mi to vyslo dieta liecene schvalene, doprovod a dieta neschvalene...

marcojakub
10. dec 2019

@kikusik88 nie je a neskúšali ste sa odvolať v poisťovni?

kikusik88
10. dec 2019

@marcojakub bohuzial, druhe dieta je uolne zdrave, nema narok. Nic zrusime kuoele, za tu sumu budem radsej 10dni pri mori

marcojakub
10. dec 2019

@kikusik88 a ako návštevu ju nechcete zobrať? Aspoň by bola v Tatrách. A druhej by kúpele pomohli, aspoň moje deti sú na tom zdravotne lepšie ako keď sme nechodili do kúpeľov.

kikusik88
10. dec 2019

@marcojakub no ide o to ze jedna sa bude mesiac kúpať, saunovat a druha bude mesiac sediet na stolicke a len ju cakat
Nefer....

marcojakub
10. dec 2019

@kikusik88 tak to áno, bolo by jej smutno...

livia341
10. dec 2019

@kikusik88 trosku dám blbú otázku používate doma inhalator aj preplachujte? A aku ma vaše dieťa za diagnózu?

kikusik88
10. dec 2019

@livia341 ano pouzivame, mame
A ma alergiu na roztoce a astmu

oksu
10. dec 2019

@kikusik88 my popravde nechodíme bazén, sauna. A na TV môže 8st aj druhá, podľa mňa by s tým nerobili problém, tam by mohla robiť všetko. Aj tak je najviac byť vonku vo najviac. My si to vonku v tatrách užívame, vyletujeme, sme takmer celé dni vonku...

livia341
10. dec 2019

@kikusik88 ďakujem za odpoveď, no môj je na roztoče alergicky a tiež sme boli dvakrát na liečení, že na prvýkrát mu pomohli a druhýkrát nie tak sme prestali chodiť. Môj Syn vyrástol tak už nebýva chorý. Radšej za peniaze k moru ísť a pozerám, že ste z okr. DK tak máte dobrý čerstvý vzduch ako aj v Tatrách. Aj blízko do Tatier máte tak si spravíte aj hocikedy výlet. A pre astmu nechodíte aj do jaskyne? Ze to pomáha no my nemame skúsenosť, lebo nemáme astmu.

kankam
11. dec 2019

@kikusik88 sulasim s
@oksu , kym su male by som to asi vyuzila a dohodla sa baz bazena, mozno len tu saunu.Nech ide len starsia a ty si mladsiu vezmi von, pockate ju a potom budete vonku. Nam 3 roky po sebe dost pomohli a posl.2 razy sme mali uz len saunu.Bazen bol prechlorovany to astmatikom este opacne zhorsuje.Chlor drazdi na zachvat.Inak je to rok od roku drahsie.Ja som bola po 3 roky sprievodca samoplatca a tiez uz ideme na 2 tyzdne na jar na hory formou dovolenky vsetci ako rodina a este nam aj zostanu financie ...

kikusik88
12. dec 2019

@kankam
@livia341
@oksu no posielam navrh zajtra nazad, ako naozaj je to mega vela penazi. Mame chatu v Oraviciach, horsky vzduch maju cele leto.... Uz je na liecbe takej, ze jej podavame alergen pod jazyk kazdy den. A mala bybalergia ustupit... Uvidime

kankam
12. dec 2019

@kikusik88 ak máte takúto možnosť byť na vzduchu, myslím, že si sa správne rozhodla. Môžete tam pravidelne chodiť, ak máte inhalátor, inhalujte pravidelne vincentku, dá sa kúpiť v lekárni veľké balenie priamo na inhaláciu určené.
Dcéra užíva tiež staloral, je to síce beh na dlhé trate min 6 rokov sa treba súvisle liečiť s individuálnym nastavením liečby. Uvidíte.
my tento rok plánujeme pobyt v Karlovej studánke. Tiež už to bolo neúnosné, aj striedanie, kvôli práci, škole. Ale tie 3 roky vôbec nebanujem, veľa sme sa naučili, dychové cvičenia, prostredie parádne. Sama lekárka mi povedala že naj sú inhalácie a pobyt vonku.
A to si už viem poriešiť aj inak a pre celú rodinu ...

marfy2212
30. dec 2019

Kočky ako riešite keď ste zamestnana? Vyberiete si očr a potom pn ? Viete mi poradit? Dovolenka u mňa nehrozí 🙄

kankam
30. dec 2019

@marfy2212 do 6 rokov, resp.kym dieta nie je skolopovinne mate narok na pn ako spruevodca dietata.Potom uz nic ani ocr. Jedine dovolenka, striedanie sprievodcov resp.neplatene volno...

marfy2212
30. dec 2019

@kankam dcera bude mať 6r.16.1.2020 ,žiadost budem posielať 2.1.2020 neviem či mi Dôvera ešte schváli doprovod🤔 Ale rezervacku mame na máj a to už bude mať 6.rokov.V práci mi volno daju vedia o tom len ako to riesit či očr.jeden den dovolenka a potom zase očr.,alebo neokatene volno vziat.

voleksi
30. dec 2019

@marfy2212 a dá sa zobrať OCR? Nevyryvam,len sa pýtam.

kankam
30. dec 2019

@marfy2212 ked este len bude mat 6 rokov este nie je skolopovinna tak mate narok na pn ako sprievod dietata v kupeloch.
Pozrite si to na stranke soc.poistovne.To vam prekryje cely pobyt, ocr len 10 dni.

kankam
30. dec 2019

@marfy2212 zavolajte si do kupelov primarka vam presne povie, ona by vam aj vypisala tu pn.

veronicka1901
30. dec 2019

@voleksi da aj OCR na pokrytie 20 dni, dve rizne diagnozy musi dr. uviest