Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@31stanka123 myslim tym,ze len 14 rocna sa liecila.
@sloniiicek Hlupa otazka… ale do bazena s nim musis ist aj do vody ci staci tam iba byt v blizkosti? Ani by mi nenapadlo brat plavky aj pre mna…
@jenny2023 ak sa nechces kupat,tak mozes byt aj pri bazene. Ale vie dieta plavat? Pripadne sa tam bude nudit,ked bude same. Lrbo v bazene si robis program sama. A zvykne tam byt este jedno dieta s rodicom. Aspon my sme to tak mali. A neviem,ci tobeste plati,ale mali sme aj 2x do tyzdna zadarmo bazen poobede. V pondelok a stvrtok. Aj do virivky treba plavky.
A co sa tyka poriadku na izbe? Predsa len byt mesiac na jednej izbe… je tam nejako poriesene aj upratovanie ci to si kazdy sam?
@jenny2023 su tam upratovacky,ktore kazdy den vynasaju smeti, okrem vikendu. Neviem ako casto maju vysavat a upratovat. Ale my sme mali upratovacku,co sa az tak nehrnula. Ale upratuju. Umyvala nam umyvadlo. V polovici pobytu nam vymenila postelne pradlo. Ale napr.ked sa nam stale nehoda-nieco vysypalii,tak bol k dispozicii vysavac a mohli sme si povysavat. Vedla v izbe si kazdy den sama vysavala. Vysavac je k dispozicii aj na odsavanie soplov detom. Je tam aj zehlicka, pracka.
Ahojte mamičky,mňa by ešte zaujímalo aké procedúry sú tam pre detičky a či sa musí absolvovat-naucit sa robiť preplach nosa konvickou?Z toho mám celkom strach
@31stanka123 preplach nosa je kazdy den, okrem vikendu, dalej sa strieda indiv.a skup.inhalacia, zdravotna telesna, bazen, sauna, 1x virivka, 1x floating, a kazdy den kliamatoterapia. A viac si nespominam,ci nieco bolo. To je asi vsetko.
@31stanka123 je to veľmi individuálne, záleží od diagnoz dieťaťa. Moja mala hneď na začiatku 10x bioptron (problém so zhrubnutymi sliznicami v nose) individualne inhalovanie a kanvicka, 6x skupinová telesna a 3x individuálna telesná, 3x sauna, 3x bazen, 1x vírivka, 6x floating, individuálny nácvik správneho dýchania prístroj flutter a trening loptickovej masaze. Nenudili sme sa veru.
Ďakujem teda,najviac sa obávam tej konvicky,moje sú vyplasene zo všetkého už,stále len po dr.behame tak su v strehu,zo všetkého majú strach.... Oni to aj pomôžu?Alebo len ukážu a ja to s nimi budem robiť?
@31stanka123 najskor ukazu a potom sme to robili spolu. Ale ked vam to nepojde,tak kludne popros sestricku. Ona je zlata a pomoze viackrat.
@sloniiicek a vaše dieta,neviem koľko ročne,tak v pohode si to chcelo dať robiť?
@31stanka123 ona je uz velka. Takze nebol problem
My sme boli 4 clenna rodina..dieta abkm,kuchari mali v pazi,ze kvoli 1 decku nebudu varit speci krupicu..ranajky velmi slabe, napriklad ziaden med,dzem,len v nedelu..sladke pecivo,snivat sme mohli..vianocka raz tyzdenne,ked sme boli v druhej skupine na jedlo,videli sme ju uz len na nedojedenych tanieroch..velmi slabe dokladanie,vajicka sme mali za 21 dni 1x-natvrdo..ked sme si nevzali hned aspon 2 kusy,uz sa nam neuslo..strava sa oproti predoslemu roku veeeelmi zhorsila..tie obedove a vecerne kulinarske zazitky nebudem radsej ani komentovat..
Ahojte.My riesime zatial kde ist.Dcera bude mat v auguste 7 rokov.Ak by mi schvalila poistovna sprievodcu.Aka by bola cena prosim vas?To najlacnejsie ubytko so stravou je ake prosim?Dakujem
My sme práve tu v Lucivnej,teda 2 dcerky-4 a 7 rokov a ja ako sprievodca schválený zdravot.poistovnou sk.A a teda spolu na 21 dní sme platili 1195 eur.Za baby len 50+50 eur a zvyšok za mňa,čo je dosť veľa myslim si.Izbu máme zvlášť spalen kde je manželská posteľ a 1 posteľ + vstavaná skriňa a zvlášť obývačka s tv,malou chladničkou,rychlovarnou kanvicu a rozkladacia gaucom,kúpeľňa s wc so sprchovým kútom.Ak vás niečo zaujíma,kľudne piste
@31stanka123 a su aj lacnejsie izby?
@oliinka netuším....sú tu 4 liečebné domy a zdá sa mi aspoň čo som sa rozprávala,tak vo Villa Breza sú izby len samotna spalen s kúpeľňou,bez obývačky....my sme tak mali ísť ešte min.rok na jeseň ale zo zdravot.dovodou sme to museli zrusit-vtedy sme mali cenu okolo 850 eur.
@elinka1051 nie som si istá,či sa dá riadiť podľa týchto tabuliek,pretože ak je sprievodca schválený ZP tak strava je automaticky povinna
@31stanka123 teraz som si všimla že je to pod tabuľkou aj písané že + povinná strava
@31stanka123 to sú tabulky priamo, co prišli k prihláške do kúpeľov
Boli sme koniec apríla, máj
@elinka1051 a koľko ste teda platili spolu?Vy a 1 dieťatko?
@31stanka123 my sme boli v javore, bola som s dvomi deťmi ale za menšieho som ešte neplatila :1138 €
@31stanka123 ja som nebola schvaleny sprievod a tiez som mala stravu povinnu. Cena zavisi aj v ktorom mesiaci pojdete. A od typu izby. A co vraveli susedia.aj ked ste schvaleny,tak velky rozdiel od neschvaleneho nie je. Na cely pobyt mozno 100eur bol rozdiel.
@sloniiicek áno to máte pravdu,veľký rozdiel tam nie je

@31stanka123 ja som bola so 14 a 2 rocnou. A bolo to narocne. Nakolko aj spinkala a mala mat procedury okolo obeda. Nakoniec nam ich dali doobeda. Inak by som to nemala sancu zvladat.