Kúpila som si vec na MK a pani ma oklamala

16. mar 2022

Prosim ako postupovat v pripade, ze som si kupila vec tu na MK a pani ma oklamala? Uvadzala vec v novom stave ale je pouzivana a este ju aj neposlala komplet. Islo o sumu nad 100€. Ponukla mi financnu kompenzaciu ale ja chcem tovar vratit a mat plne uhradenu sumu. Predavajuca sa odmlcala. Zatial som jej negativne hodnotenie nedala ale zvazujem to. Opisala som vady aj nafotila, nechapem preco by mi mala vratit len ciastku, ked pri predaji zavadzala.

maca1984
16. mar 2022

Musíš riešiť tu-https://www.modrykonik.sk/faq/faq/#h-mam-problem-s-predajcom-kupujucim
I keď si myslím, že ti to bude k ničomu.

autor
16. mar 2022

@maca1984 dakujem aspon to vyskusam

autor
16. mar 2022

Podla mna predajca co uvadza nepravdivy opis a da si podmienku ze neprijima tovar naspat tu nema co predavat. Absurdne

klaudscha11
16. mar 2022

Ak sa ti nepodari dohodnut nejak rozumne s pani, tak nemyslim, ze sa to bude dat vyriesit inym sposobom. Na to aby si to riesila inou cestou, je to mala ciastka, aby sa tym niekto zapodieval.

simca06022011
16. mar 2022

inak toto je bazar, cize podmienky neprijat tovar spat je pochopitelna. Na FB som sa stretla s tym, ez predavajuca pred uhradou cez msg alebo ine video natocila danu vec / poslala video/ukazala. Drahu vec by som len tak na "slepo" nekupila. Ja som tu len raz kupila kocky v "super stave" a prisli take co by si este aj moje detstvo pamatali urcite...
Drzim palce, nech poriesis...

autor
16. mar 2022

@simca06022011 ja neviem, ja mam bazar tiez ako hobby, - este sa mi taka vec nestala. Iba raz sa pri preprave tovar poskodil, neviem si predstavit ze by som nevratila peniaze. A vzdy uvadzam opis pravdivo. Podla mna ked niekto uvadza ze vec skladoval a je nova - je nieco ine ako tovar je pouzivany. Ani mi nenapadlo to spochybnovat.

simca06022011
16. mar 2022

no bohuzial, treba byt obozretny a preverovat, toto nie je eshop, uvadzat teda moze hocico beztrestne a zavadzat... neriesim ked ide o 5EUR vec, ale drahe veci urcite si davam pozor. Teraz je strasne vela ludi dost neserioznych (mne sa to malokedy stalo,naozaj len tie kocky :D , ALE som teraz na FB vo viacerych skupinach a nestiham sa cudovat... tiez som tam kupila knihy, kotre nikdy neprisli a slecna viac nebola "k zastihnutiu")

dilino
16. mar 2022

A čo to bolo take za vyše 100 eur čo si nemohla kúpiť v obchode dajme tomu nové alebo aby si aspoň vydela ako to vyzera.Dať cudzej žene 100 eur a viac eur by ma nenapadlo.Len z ruky do ruky aby som si ten tovar mohla obzrieť.Jasne že ťa oklamala odlmčala sa a viac asi sa zrejme ani neozve.Ked vieš kde býva zaniesla by som jej tovar osobné a požadovala vratiť plnú sumu.Na MK tu admin ju môže upozorniť zablokovať jej bázar ale vytvori si nový nick poprehadzuje si veci do nového a neodhali ju človek pri toľkých milionov inzerátov a tovar bude ponúkať veselo dalej to mi ver.Co si kúpovala take že asi to nikto iný nepredaval len ONA ta dotýčna.Ved tu je konkuréncie na mraky.Alebo ešte druha možnosť je u teba taka že napiš tu pod akým menom nickom vystupuje ta žena a dať jej samozrejme negatívne hodnotenie.Ked si prečitajú ostatne čo za veci to predava tak peniaze možno vráti lebo by vedela že od nej už nikto nič nekúpi.Tu je veľa neseriozných predavajúcich nedávno som si kúpila šaty tu na MK neboli drahé ale dotyčna neupozrnila na chybu na fľak ktorý na nich bol dosť vyditeľni.Vydel by to aj slepý samozrejme vyhovarala sa našťastie mi boli dosť dlhé tak sa tam akurát skratila dlžka.Nakoniec to obratila proti mňe a hrala divadlo.Takže áno je tu veľa neseriozných predavajúcich.

autor
16. mar 2022

@simca06022011 hej fb je tenky lad ale mk vie minimalne pozastavit bazar. Prepokladam, ze je to v zaujme aj dalsich kupujucich vytvorit miesto, ktore je ako tak bezpecne

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
16. mar 2022

Ked si išla kúpovať tovar ONA mala všetky hodnotenia len pozítivne.Ci si sa ani na to nepozrela.

autor
16. mar 2022

@lubka261 Práveže mám aj adresu aj mobilné číslo, ale stále čakám čo odpíše..ale 2-3 dni je už offline. Ak mi dnes neodpíše, dám jej negatívne hodnotenie. V každom prípade, ja nechcem nič viac len spravodlivé riešenie. Ale ak nekomunikuje, tak budem nútená to zverejniť. Mne sa hlavne nepáči, že hneď navrhla, že časť peňazí mi vráti. Akože to je podľa mňa úplne uznanie toho, že vec bola používaná.
@dilino Hodnotenia má pani len pozitívne.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
16. mar 2022

Napis jej sms ze chces vratit tovar a ona tebe peniaze byva daleko od teba ?

autor
16. mar 2022

@lubka261 Tak ponaucenie urcite mam, ale bola by som rada keby taketo "sposoby predaja" obzvlast na platforme, kde máme kazda spristupnene osobne udaje sa neobjavovali. Ak sa dnes neozve, urcite budem kontaktovat podporu. Este aby som nebola prekvapena, ak sa mi ozve niekto - kto mozno mal podobnu skusenost len pri nizsej sume. Ludia to vacsinou bagatelizuju. Ale tak mohlo to dopadnut aj tak, ze by nic neposlala..

autor
16. mar 2022

@loginexistuje jj druha strana slovenska - vychod

dilino
16. mar 2022

a čo si za taku veľku sumu kúpovala.Ze si obetovala toľke peniaze bez toho aby si to vydela ten tovar.A nedal sa ten tovar kúpiť lacnejšie niekde inde.

simca06022011
16. mar 2022

@lubka261 no tak ale zase sme aj taky co naozaj predavame takmer nove a nepouzivane atd. Toto je najhorsie, ze to potom kazi "obchody" riadnym predajcom.. a ludia sa boja, radsje kupia nove v obchode...

lkll
16. mar 2022

Aj ja som dopadla tak isto ale islo o par eur nebola schopna vratit cca okolo 6€ do kopy

zuzuliennka1
16. mar 2022

a co take si kupovala cez bazar za vyse 100€??

3009
16. mar 2022

No ja by som za 100 eur veci z bazaru nekupovala.

pondelok01
16. mar 2022

@zuzuliennka1 co ja viem, napriklad kocik?

zuzuliennka1
16. mar 2022

@pondelok01 tak kocik by som si urcite nedala “poslat”, ale ist pozriet a kupit osobne. Fakt by ma zaujimalo, co sa odvazila takto na slepo kupit za vyse 100€