icon

Kúpili by ste si sušené hríby z druhej ruky?

13. sep 2022

Kupili by ste si sušené hríby z druhej ruky?
Nie z obchodu.
Ale od niekoho kto ich nazbieral, ususil a predáva

deti95060810
•
13. sep 2022

Nie... neverím .

veronikaszabova
•
13. sep 2022

Nie

cyberk
•
13. sep 2022

Tiez som nad tym tak rozmyslala...ale urcite nie, nastastie mam v rodine ludi, kt. radi chodia na hriby tak od nich berem ked treba 🙂

lubka261
•
Autor odpoveď zmazal
•
pinkgirl
•
13. sep 2022

Pokiaľ nie sú z dôveryhodneho zdroja, tak radšej z obchodu ako z druhej ruky.

maca1984
•
13. sep 2022

Nie

klarissa25
•
13. sep 2022

Ja som tak predávala....rozumiem ze toto je také citlivé...ale napríklad my nazbierame nič iné ako hríby dubové ci smrekové...

jakoma
•
13. sep 2022

Ja tiez nie

judar
•
13. sep 2022

Ani za nic na svete a este susenee...🤦 ..ani nevies co to za cloveka lebo dnes za prachy do lesa ide hoc kto hejze dubaky predajom za 10€ 🤦a pri susenych duplom niet sance ci ti tam nepokrajali a neposusili nieco nebezpecneho

janinah
•
13. sep 2022

Kúpila som.stale žijeme.

lintu
•
13. sep 2022

Od cudzieho neovereného zdroja nie. Nie je to sranda.
Niektorí sú chtiví po privýrobku bez ohľadu riadnej znalosti húb. A tí, čo si nazbierané aj dajú akože odborne určiť, neraz tie diskusie vyzerajú takto:

Zberač: "ahoj, čo je toto za hríb?"
Diskutér1: "je to xxx"
Diskutér2: "xxx"
Diskutér3: "áno, je to xxx. Výborná huba. Včera sme mali na večeru."
Diskutér4: "Bol som v lese a našiel som ich za košík. Zásoby na zimu (slintajúci smajl)
.....
.....
Diskutér29: "Ježiš Mária!!! To je yyy. Prudko jedovatý! D1-D28, ak huby nepoznáte, neraďte!!!"
Diskutér30: "Mňamky. Máme tiež. Chystáme sa z nich robiť praženičku."
Diskutér 31: " Je to yyy. A hentam v košíku máš zzz. Tým by som sa nechválil. Tie sú chránené"
Diskutér 32: "xxx"
Diskutér 33: "xxx"
Diskutér 34: "Videl som to žrať slimáka a nič sa mu nestalo. Isto je to čosi jedlé"
Diskutér 35: "Máme tiež (priložená fotka s vysypanou "tatrovkou" akýchsi húb)
....
....
Diskutér 48: "jedovaté.... nejesť"
......
Diskutér 66: "Má to lupene. To bude xxx"
Diskutér 67: "Poznám. Ako dieťa som chodil na hríby s otca koňa bratom. Fajný hríb. Škoda, že u nás už nerastú"
.....

akinomel
•
14. sep 2022

Len od niekoho, koho poznám a dôverujem mu, resp. mám overené, že huby pozná

lubka261
•
Autor odpoveď zmazal
•
bimbambom
•
14. sep 2022

Áno kupujeme od jedného staršieho pána , nikdy žiaden problém , aj kolegyňa keď mi donesie nemām problém ....

elenajezova
•
14. sep 2022

Nie, určite nie...

sparkling
•
14. sep 2022

Nie. Sledujem hubarske skupiny na fb a ked vidim tie omyly “skusenych” hubarov, nemienim ruskovat vyplach zaludka.

elizabet173
•
14. sep 2022

nie

delphineta
•
14. sep 2022

Kupujem uz niekolko rokov

pinkgirl
•
14. sep 2022

Keď už som chcela kúpiť huby, tak jedine čerstvé o ktorých som vedela čo kupujem a doma som si usušila. Ja huby poznám, takže pri kúpe nemám problém. Pri sušených je ale riziko oveľa vyššie - nevieš čo ti tam nakrájali.

lucinka5051
•
14. sep 2022

Moja mamina je velka hubarka...ludia k nej chodia a kupuju si od nej susene hriby..samozrejme ale ze ju poznaju a vedia ze tie hriby su kvalitne a takto sa vracaju kazdy rok 🙂

viellik
•
14. sep 2022

Nie, takto rozhodne nie. Ako ja mám najradšej šampióny z konzervy

mata2
•
14. sep 2022

Zbierame a predávame už roky.zbieram len 3 druhý hríbov,ktoré 100% poznám.

laurika999
•
14. sep 2022

Ja tiež nie. Neverila by som tomu.

simca06022011
•
14. sep 2022

@sparkling no tie skupiny hubarske maju daleko od odbornikov :DDD

simca06022011
•
14. sep 2022

nie nekupujem, zbehnem do lesa a nazbieram. KEd nestiham, dostanem od rodicov. Susime par druhov hribov, rozdavame kade komu a ziadny problem 🙂 naozaj "dubak" a a ine "-aky" si clovek nema s cim pomylit :D satana rozpozna clovek na prvy pohlad, staci ked ked o nom vie a vie ako vyzera a muchotravky zelene hadam nik nezbiera.. z "horkeho"hribu -ten netusim ako sa vola, clovek nezomrie, len si pokazi jedlo :D
ako sa vravi, kto sa boji nech nejde do lesa...

jana_eyre_2
•
14. sep 2022

Nie, milujem huby, tie lesné obzvlášť ale keďže svokor čo sa vyznal bohužiaľ už zomrel nikomu cudziemu by som nedôverovala že to vie na 100%.. keď nemám žiadneho známeho hubara tak sa uchylujem len k šampiňónom..

sparkling
•
14. sep 2022

@simca06022011 ved preto je to v uvodzovkach… 🤣 pomylit si satana so zrnitohlubikovym je trochu moc alebo zrnkac s vinovocervenym… to je dobre tak otravit sa 🙈
A prave preto, zenich sledujem a vidim jaki “odbornici” su tam, tak by som hriby u cudzieho nekupila