Kupujúca mi poslala platbu trikrát
Predala som balik oblecenia pre dieta a pani mi tvrdila, ze jej banka neakceptuje moj IBAN (skusala platit cez svoj aj manzelov ucet).
Komunikacia sa mi zdala v norme, ale potom, ako mi tvrdila, ze sa jej neda zaplatit na moj IBAN, som ju zablokovala (kedze som mala pocit, ze ide o podvod)...
Dnes mi od nej prisla 3x platba, o balik ma stale zaujem a ja jej musim 2x zaplatit naspat (resp. na ucet jej muza).
Volala som do mojej banky a podla nich nejde o podvod, ze sa nemusim bat poslat peniaze spat (ale cislo uctu a pod. ani nepreverili).
Nestretli ste sa s niecim podobnym? Ze by podvodnici nejako zneuzili IBAN, resp. vratenie penazi na ich ucet?
Dakujem.
@oonnaganamakusai áno, presne kvôli tomu som písala, aby som MK informovala, že som zlodejka. Uprimne, presne kvôli takým, ako si ty, som písala ako anonym. Našťastie sú tu aj normálne a milé osoby, ktoré píšu k veci a nemajú potrebu rýpať.
Mne sa raz stalo, keď som kupovala naraz viac vecí od rôznych predávajúcich, že jednej som zaplatila za tovar a ešte aj platbu, ktorá mala ísť inde, takže jedna predávajúca mala odo mňa dve platby a druhá nič, ani by som na to nebola prišla, len tá druhá píše, že stále nemá peniaze, pozerala som to a skoro mi zle došlo, pani bola ale milá a peniaze poslala naspäť bez toho, že by ma kontaktovala, lebo jej nepatrili. Bohvie čo by sa stalo, keby som to poslala úplne niekde inde. Lebo ja zvyknem kopírovať IBAN, tak som vedela, že to bude niekto, od koho som niečo brala.
Toto nevyzerá ako podvodníčka, ona sa snažila poslať peniaze, vrátiť do balíka to by nebolo dobré, lebo by si nemala žiaden doklad o vrátení, buď vrátiť na účet alebo ak by to nešlo, tak radšej poukážkou na adresu.
Iban sa neda zneuzit. Normalne jej posli naspat sumu v hodnote dvoch jej platieb.
A okrem toho, ked ti niekto 3x posle peniaze, tak ocividne ten balik chce, a nie je dost bystry robit podvody :D lebo 3x zaplatit za nieco… to uz je trochu extrem :D
To co mas za banku, ze nevidis IBAN? Vsak normalne, ked kliknes na transakciu, nevidis ucet platitela?
@ropucha6 mam ING. Ked som rozklikla transakciu, tak tam bolo len meno odosielatela, neskor mi uz zobrazilo aj IBAN/vypis. Uz som jej vrátila preplatok a rano jej odoslem balik, takze uz je to vyriesene (dufam).
@vanilkovazmrzka suhlasim 🙂
Ale inac moze byt, ze jej alebo moja banka mala technicke problémy (mne sa to raz stalo, ze mi banka napisala, ze transakcia nebola uspesna - tak som skusala zaplatit znovu a zase nic... bola to donaska jedla a nakoniec mi doniesli dva obedy 😃 )
Aj mne sa to stalo že po mesiaci som zistila ,že platbu som neuhradila aj keď som myslela ,že ano ...
preboha aký podvod? Veď máš iba vrátiť peniaze, ktoré ti nepatria.
@karinka223 A ako by asi vyzeral ten podvod od zohranych podvodnikov? poslu Ti 3 platby a co dalej? 😀 to, ze poznaju niekoho IBAN/cislo uctu nevedia nijako zneuzit, maximalne poslat peniaze tak ako sa to stalo aj teraz. A ked sa autorka rozhodne, ze kasle na nich a peniaze im nevrati, podvodnici by prisli o 3 platby, k comu by im to prosim Ta, bolo? Takych stedrych podvodnikov by som teda rada stretla aj ja 😀
normalne jej vrat platby navyse na ucet odkial prisli a posle jej balik
@karinka223 a ktorý truľo by si nechal platbu 3 od muza?

ked mas taketo traumy zo vsetkeho a tolko podvodnikov ti pise, tak prestan predavat a mas po probleme. Ano stava sa ze sa posle platba viackrat, vypadky, vypnute systemy.. proste daj odpovedat platbou na tu platbu mylnu a posli ju tak ako prisla spat... jednu aj druhu. Niekedy iban neukazuje automaticky napr. pri platbach z euro uctov zo zahranicia, napise mi ich az vo vypise, alebo neskor.
Tu nema dojst k akemu podvodu, posli jej balik, posli jej spat 2 platby z troch a vybavene. Ziadna hotovost do balika prosim ta.