icon

Kúrite a svietite už doma?

16. sep 2024

Ako to máte doma vy, kurite už a svietite?
Není ešte skoro na to?
Ja zakurim tak na večer aby sme neboli v zime a svietiť po 18 už musíme lebo je tma.
Lenže každý mi hovorí že je to skoro že budem mať potom veľké nedoplatky na plyn a elektrinu.

Strana
z3
brrunetkaa
17. sep 2024

Prosím ta a to tvoja kolegyňa dajme tomu od maja do októbra nesvieti či ako? 😀

zuzuliennka1
17. sep 2024

v bytovke nam min. tyzden kurenie uz zapli

lasona
17. sep 2024

Ja som zmrzlina my kúrime. Vonku je 10 stupňov. A aj ten sok z 35 na 10 je cítiť. Von by som vytiahla aj zimnú bundu. Minule som sa rozprávala so známou,žili v anglicku. Ze my na Slovensku prekurujeme domy. Boli sme tam na víkend a som skoro zamrzla. Oni vonku sedeli pri studenom pive a v krátkych tričkách. Vonku bolo okolo 5 stupnov. Male deti cez deň Vonku bez čiapky, tenký sveter. Ja som mala ešte mužovu mikinu a kabát a čiapku a bola mi zima. tam bežné male deti , tečú im sople a sú bez ponoziek, čiapky...v domoch teda tiež mavaju oveľa chladnejšie ako.mame my

zltalienka
17. sep 2024

@janickacrazy no, sused kúri, už nosil drevo do domu a z komína sa mu už dymí...

januelik
17. sep 2024

len v krbe, počas týchto dažďov sa dosť ochladilo v dome

mayami
17. sep 2024

Nad kúrením sa začnem zamýšľať až keď teplota v dome klesne pod 18. Svietime aj skoro poobede keď je riadne zamračené.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
17. sep 2024

Svietime ked nevidno, logicky, zatial nekurime lebo ideme prec, ale ked prideme a bude takato kosa, tak spojazdnim aj vykurovanie. Ja mam doma teda dost zimu na celodennu office pracu.
A kolegyni len tolko by som... mam termostaty, ak je proste zima, bude sa kurit, nik nebude mrznut tu. Nech si setri ona kolko chce s muzom :DD
(a inak setrime, nekurim ako v byte na 25°C :DDD)

zuzubb007
17. sep 2024

Mňa vystrie to kto hovorí o tých nedoplatkoch? Starí ľudia? Kúrim kedy chcem a svietim nonstop určite nebudem kvôli tomu ako zakomplexovaný sťahovať radiátory alebo šetriť na svetle ty kokos to ľudia sú už ozaj mimo, kolegyne nech aj mrzne a má preplatky, ja budem mať radšej nedoplatok ako psychos sledovať koľko miniem, vypínať, zapínať, však si zi svoj život, nie čo druhy povie

klaridka
17. sep 2024

Na večer si trošku prikúrime klímou...

dory11
17. sep 2024

Vy ako že nesvieti v lete či čo mi keď sme v lete boli hore dlho svetlo alebo tv išla až od 11/12v noci hádam nebudem potme .
Kúriť nekurime

margotka17
19. sep 2024

Zatiaľ len do krbu kurinec, 2 x prehodí a je horúco, pootvarane dvere sú, tak je teplo. Plynový kotol ešte nezapiname, svietiť svietime, veď nebudem po tme chystať večeru. Ja chcem svetlo, ale aj teplo 🫣

naily
19. sep 2024

@lasona bola som jedno leto v Írsku a teda bolo vidno že nie som tunajšia. Išla som na túru... a bolo chladno pršalo...Ja pršiplášť, vetrovka, mikina, tričko, teplé legíny, skoro zimné teplé nepremokavé topánky. Iri...kraťasy, tričká s dlhým rukávom, sem tam pršiplášť taký smiešny...sandale. Deti bez čiapok.. bosé v nosičoch pohoda veď leto. 😀😀 Ale keď som sa vrátila na SVK bola som naozaj otuzilejsia.
A nie ešte nekúrime. Sme.v dome. Bývame pri KE. Ale keď sa ideme sprchovať zapnem na chvíľu ohrievač v kúpeľni.

pikachu999
19. sep 2024

My sme keď pršalo len dva dni troška zakurili hlavne aby sa uschlo prádlo na susiaku a keďže máme konečne svetlá tak áno svietime 😂 ale my sme zase v lete nesvietili

janickacrazy
19. sep 2024

@naily no len oni tam takto chodia aj v októbri, že kraťasy, sandále, si mi to pripomenula 😂

oliviakatka
19. sep 2024

Krb sme spojazdnili už pred týždňom a aj tak som pod dekou. - severovýchod, povojnový studený dom s hrubými múrmi 😁

pe_mi
27. sep 2024

Tak my sme ešte nekurili,tehla,novostavba.a vonku sú ešte teploty vysoké,domy sú prehriate,držia si teplotu.
Neviem,koľko máme stupňov,termostaty mám vypnuté.chodim v tričku.mame ozaj teplo

pravdapravd
8. okt 2024

Ja ešte nekurim.

Strana
z3