Kúrite a svietite už doma?
Ako to máte doma vy, kurite už a svietite?
Není ešte skoro na to?
Ja zakurim tak na večer aby sme neboli v zime a svietiť po 18 už musíme lebo je tma.
Lenže každý mi hovorí že je to skoro že budem mať potom veľké nedoplatky na plyn a elektrinu.
v bytovke nam min. tyzden kurenie uz zapli
Ja som zmrzlina my kúrime. Vonku je 10 stupňov. A aj ten sok z 35 na 10 je cítiť. Von by som vytiahla aj zimnú bundu. Minule som sa rozprávala so známou,žili v anglicku. Ze my na Slovensku prekurujeme domy. Boli sme tam na víkend a som skoro zamrzla. Oni vonku sedeli pri studenom pive a v krátkych tričkách. Vonku bolo okolo 5 stupnov. Male deti cez deň Vonku bez čiapky, tenký sveter. Ja som mala ešte mužovu mikinu a kabát a čiapku a bola mi zima. tam bežné male deti , tečú im sople a sú bez ponoziek, čiapky...v domoch teda tiež mavaju oveľa chladnejšie ako.mame my
@janickacrazy no, sused kúri, už nosil drevo do domu a z komína sa mu už dymí...
len v krbe, počas týchto dažďov sa dosť ochladilo v dome
Nad kúrením sa začnem zamýšľať až keď teplota v dome klesne pod 18. Svietime aj skoro poobede keď je riadne zamračené.
Svietime ked nevidno, logicky, zatial nekurime lebo ideme prec, ale ked prideme a bude takato kosa, tak spojazdnim aj vykurovanie. Ja mam doma teda dost zimu na celodennu office pracu.
A kolegyni len tolko by som... mam termostaty, ak je proste zima, bude sa kurit, nik nebude mrznut tu. Nech si setri ona kolko chce s muzom :DD
(a inak setrime, nekurim ako v byte na 25°C :DDD)
Mňa vystrie to kto hovorí o tých nedoplatkoch? Starí ľudia? Kúrim kedy chcem a svietim nonstop určite nebudem kvôli tomu ako zakomplexovaný sťahovať radiátory alebo šetriť na svetle ty kokos to ľudia sú už ozaj mimo, kolegyne nech aj mrzne a má preplatky, ja budem mať radšej nedoplatok ako psychos sledovať koľko miniem, vypínať, zapínať, však si zi svoj život, nie čo druhy povie
Na večer si trošku prikúrime klímou...
Vy ako že nesvieti v lete či čo mi keď sme v lete boli hore dlho svetlo alebo tv išla až od 11/12v noci hádam nebudem potme .
Kúriť nekurime
Zatiaľ len do krbu kurinec, 2 x prehodí a je horúco, pootvarane dvere sú, tak je teplo. Plynový kotol ešte nezapiname, svietiť svietime, veď nebudem po tme chystať večeru. Ja chcem svetlo, ale aj teplo 🫣
@lasona bola som jedno leto v Írsku a teda bolo vidno že nie som tunajšia. Išla som na túru... a bolo chladno pršalo...Ja pršiplášť, vetrovka, mikina, tričko, teplé legíny, skoro zimné teplé nepremokavé topánky. Iri...kraťasy, tričká s dlhým rukávom, sem tam pršiplášť taký smiešny...sandale. Deti bez čiapok.. bosé v nosičoch pohoda veď leto. 😀😀 Ale keď som sa vrátila na SVK bola som naozaj otuzilejsia.
A nie ešte nekúrime. Sme.v dome. Bývame pri KE. Ale keď sa ideme sprchovať zapnem na chvíľu ohrievač v kúpeľni.
My sme keď pršalo len dva dni troška zakurili hlavne aby sa uschlo prádlo na susiaku a keďže máme konečne svetlá tak áno svietime 😂 ale my sme zase v lete nesvietili
@naily no len oni tam takto chodia aj v októbri, že kraťasy, sandále, si mi to pripomenula 😂
Krb sme spojazdnili už pred týždňom a aj tak som pod dekou. - severovýchod, povojnový studený dom s hrubými múrmi 😁
Tak my sme ešte nekurili,tehla,novostavba.a vonku sú ešte teploty vysoké,domy sú prehriate,držia si teplotu.
Neviem,koľko máme stupňov,termostaty mám vypnuté.chodim v tričku.mame ozaj teplo
Ja ešte nekurim.

Prosím ta a to tvoja kolegyňa dajme tomu od maja do októbra nesvieti či ako? 😀