icon

Lacné potraviny: Udivujúce ceny čokolády v obchodoch!

13. sep 2024

#čudovačka
😄😄
Bingo..bravoo👏👏👏👏👏
..za necelých 300g super cena 👌
.. pár rokov dozadu bola super cena za študentskú pečať 0.99 centov
Toto som musela odfotiť,dokonca okuliare založiť, či dobre vidím,ja že sa jedná o nejakú xxl pol kilovú čokoládu,cena skoro oči vybila
Anonym preto.....lebo

Lacné potraviny: Udivujúce ceny čokolády v obchodoch!Lacné potraviny: Udivujúce ceny čokolády v obchodoch!
stanulienkat
13. sep 2024

@tykat mannersky poznam mozno aj 20 rokov. Jedine, co sa tam vzdy dalo citit bola len kopa cukru. U mna hnus. Horalky mam pocit, ze plus minus rovnake.

lenkasarka
13. sep 2024

@stanulienkat dobre urobíš, keď si to nekúpiš. Správ si domácu kofilu😂 práve ma šľahlo😂

hefo
13. sep 2024

@fido69 A čo sa ti na tej rope nepáči? Nie producent platil odberateľovi, ale ten čo vlastnil futures a nemal ropovod platil tomu, kto to vie odobrať, aby neplatil pokutu za neodobranú ropu...
(https://www.literarky.cz/civilizace/1123-kdyz-j... (na svojom blogu to autor už asi nemá))

bluka2
13. sep 2024

Presne, cukor 54% z toho, kakao 27%...2x viac cukru nez kakaa

lenkasarka
13. sep 2024

@simca06022011 hej my si uz budeme doma pestovať aj zemiaky v kvetináčoch,mrkvu aj cibulu. Robiť doma práci prášok aj zubnú pastu. Spravíme si ryžové polia a aj bavlnu si budeme doma na kolene vyrábať. A aby som nezabudla vráťme sa už rovno na strom🙄

stanulienkat
13. sep 2024

@simca06022011 simonka, prosiiiiim. Netusis o com pises. Nie, nemyslim si, ze sa tovar z cista jasna objavi rano v potravinach. Preboha, tocis o niecom o com nemas ponatia.🙄
Ty si zrejme myslis, ze Billa objedna milion cokolad, strategicky si ich necha na skladoch a caka, kym stupne cena??😂😂😂

vanilkovazmrzka
13. sep 2024

Zvysila sa dan na cukor a veci obsahujuce cukor

Oslavujte nasu vladu za to, co pre nas robi

stanulienkat
13. sep 2024

@bluka2 ale tie cokolady take zlozenie mali aj v minulosti. Za sociku si mozno pamatas tie cokolady, ktore ani zo slusnosti hnede neboli. Vselijake nugatove "pochutky" a ine hnusoby. V Lidli idu na dracku velkonocne zajaciky, ktore maju cca 3% kakaa ( zvelicujem) a mamicky sa idu zodrat za nimi. Chutia ako plastelina. Problem je nielen znizujuci sa obsah kakaa, ale zamena ingrediencii za lacnejsie a menej kvalitne nahrady.

saxana000
13. sep 2024

Este si pozri aj percentualne zlozenie a zaplaces.. cukrarky sa jeduju ze cokolada je z roka na rok horsia a horsie sa s nou pracuje lebo do nej pridavaju viac sajrajtov.a ked si vypyta za coko tortu 70e kazdy ju posle do teplych krajin.

maminkadeticiek
13. sep 2024

Ja som minule skoro odpadla v jednote,ked som videla banany v cokolade stali vyse 1 euro!

viestta
13. sep 2024

@simca06022011 o logistike asi viec celkom malo. optimalne je ak sa neskladuje ani u vyrobcu, ani vo velkosklade, ani na regaloch. Skladovanie tovaru ho predrazuje, aj pre vyrobcu, aj pre obchodnika. Preto sa skladovaniu zasob kazdy v retazci od vyrobcu k zakaznikovi vyhyba. Ideal je dodavka just in time s co najmensimi prestojmi na skladoch. Ekonomika jednoducho nepusti. A na regaloch ro uz vobec obchodnik neskladuje, drzi si minimalnu hranicu zasob. Z jednoducheho dovodu, ze za preexpirovany tovar na predajni mu hrozi pokuta, ktora mu tiez kazi zisk. (viem o com hovorim, som priamo pri tych regaloch kazdy den, zhodou okolnosti pri tych cokoladovych, ale plati to aj pre muku, pivo, salamy alebo pasteky).

simca06022011
13. sep 2024

@stanulienkat nie nemyslim.. a nie som simonka. Ja mam obrovsky obchod a viem z kade pada tovar... a chodi... a to ze poviem obchodnik, nemusim mysliet prave billu, ale s tovarom obchoduje kopa firiem. A nie.. nenecha ich STRATEGICKY na sklade, ved ide o potraviny, ale ak ich raz ma, tak ich zdrazi.
Ale chytat za slovicka a hluposti pisat, co som nenapisala, to tu ide kazdemu :DDD

bluka2
13. sep 2024

@stanulienkat kedysi, ako dieta a mlady dospely som tie specialitky aj sama jedla, ale ked si clovek od toho odvykne, uz sa to po istom case proste neda jest. Uz je to iba nieco prehnane sladke s chemickou prichutou...

simca06022011
13. sep 2024

@lenkasarka o com pises?? vies co obsahuje za sajrajt pomber pre deticky? kludne nehc ho aj za 10EUR predavaju... ked napisem, ze lepsie spravi clovek ak si chipsy urobi, tak pisem ze mas vsetko pestovat?

stanulienkat
13. sep 2024

@viestta lepsie si jej to vysvetlila ako ja. Ja uz som nemala trpezlivost tak detailne. 😁Prekvapuje ma, ze tento zaklad ludia nevedia. V dnesnej dobe stoja potraviny na skladoch hodiny, max par dni. Skladovanie su penize navyse. A peniaze su aj tovar na sklade-de facto vo vzduchu.

fido69
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
13. sep 2024

@fido69 takze predsa za to moze Fico! Ja som to vedela.😁😂

srdeenko19
13. sep 2024

Tento a aj minulý týždeň v neskutočne "drahej" jednote ju mali za 1,89e a potom za 2,09e. Som pokúpila do zásoby 😁

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
xckaretxxx
13. sep 2024

Ale ved za chvíľu zlacneju AMERICKE HORALKY, MILA, LINA. MATA....tie budeme kupovat

viestta
13. sep 2024

@fido69 v cokolade nie je len kakao, ale aj cukor ale aj praca, energie a co je najdolezitejsie zisk. Zisk vyrobcu a zisk obchodnika. Aj tvoj zamestnavatel do toho co vyrabas a on predava vklada nielen suroviny, ale aj energiu, know how, tvoju mzdu, investicie do vyroby a aj "vypalne statu". Kym nie je tvoj zamestnavatel altuista, tak aj on chce zisk z toho co robi, takze v cene vyrobku ma zaratany aj svoj zisk. To iste je aj u vyrobcu cokolady. Ked si myslis, ze ta ti dvaja okolo cokolady zbytocne zdieraju nemusis cokoladu kupovat.

xckaretxxx
13. sep 2024

@simca06022011 ja som po dlhej dobe ochutnala dezert Tatiana. Tu som niekedy zboznovala. Teraz je to humus

marca12
13. sep 2024

Cena kakaa isla rapidne hore. Je nedostatok,bolo sucho a uroda velmi zla,premietlo sa to do cien vyrobkov.

stanulienkat
13. sep 2024

@fido69 kakaova hmota 2% . Nie kakao 2%, len hmota= sajrajt. Ako to mozes jest? Prislo mi zle len z toho zlozenia. Orieskove-12% orieskov v tom kreme, nie v celom kekse. Fuj

bluka2
13. sep 2024

Zvysenim ceny kakaa sa ta cena vysvetlit neda. Ja si kupujem tuto cokoladu (v supermarkete za 1,74 Eura a nie na tejto predrazenej stranke) a ta ma 98% kakaa, 2% cukru, bio kvalita: https://bio-schoki.de/Noir-Schokolade-98-Ecuado...

stanulienkat
13. sep 2024

@xckaretxxx tatiana bol hnus odjakziva. Lecitinovo margarinova hmota plna cukru. To okolo cokolady nikdy neslo. Len bohuzial nas "tradicny" dezert, tak sa to kupovalo.

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal