Lekári oznámia hromadné výpovede: Aké budú dôsledky?
Ahojte.. citali ste, ze lekari dnes oznamia hromadne vypovede? Aky mate na to nazor, myslite si, ze to bude mat vazne dosledky pre zdravotnictvo?
@simca06022011 veď ti to tu vysvetľovalo koľko ľudí? Nejde im o platy, ale o stav zdravotníctva.
@simca06022011 treba si spravit? Vies ake su podmienky? Co to obnasa? A ze to ma v rukach garant a zamestnavatel?
K veciam ktorym sa nerozumies sa radsej ani nevyjadruj lebo je to na smiech
Ako keby to bola najlahsia vec na svete, zapisem sa porobim x rokov pridem pred komisiu pekne oblecena poviem dobry den a hned bum peciatka absolvovane dovidenia a na druhy den otvaram sukromnu ambulanciu ( samozrejme bez znluv s poistovnami lebo tie zmluvy podpisovat nechcu) a kesujem od rana samozrejme do 13:00hod lebo viac ja robit nebudem 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Zivot gombicka, sadam do bavoraku a idem si valat zadok do vily a bazenom
fakt uz si slovaci nevedia vymysliet vacsie bludy!
@terezia323 jasne.
@taktotedanie väčšinu z toho, co si nevymyslala som ja nikde nepísala. Ale to je normálne u lekárov. A nie, nič nikto nevie. To len vy zasvätený viete. Ostatní sme padli z hrušky. Proste nejdem sa opakovať, ja to viem.
Ako píšem. Držím palce. Nech vám pozvysuju všetko. Nemocky prerobia. A teším sa ako bude radosť tam chodiť a pacienti budú nadšení.
@simca06022011 prepac ale naozaj pochybujem ze sa orientujes v problematike atestacii
Ostatni si riesite svoju pracu alebo to co si vystudovala..len slovac samozrejme vie vsetko no co uz..
Inak neviem odkial tu ludia pobrali, ze maju lekari take platy… 😂😂😂😂😂
@jamimo kruté, ale úplne mu verím, toto myslím bude na všetkych urovniach, nielen v zdravotníctve
@taktotedanie kľudne, nebudem sa s tebou dohadovať o tom. Myslím ze som sa už vyjadrila dosť, a opakovať sa mi nechce.
Z kade berie kto sumy neviem. Ja som platy nepísala, ake maju. Ale myslím, ze včera na ta3 spomínali aj sumy nejaké.
najprv zrušili pohotovst, potom zrušili pohotovostnú lekáreň....úspory sa robia, ale kvalita služieb nestúpa, presne, ako pošta, čim viac platiš , tym mizernejšie služby poskytujú a rušia pobočky a sťažujuú ľudom život,.
Ja len cumim na negramotnost niektorych ludi bez schopnosti hlbsieho zamyslenia. A to som myslela, ze len deti nam hlupnu…. Tu sa striela tisicovymi platmi lekarov a kadejakymi tabulkami, pricom sa vobec nik nezamysli, ze to su platy s niekolkonasobnym uvazkom, vsak nech ukazu hodinovu mzdu! Viac ako 25% lekarov prekracuje zakonom stanovene maximalne nadcasy, aby sme tu nepokapali! Vsak prosim, chodte tu niektore robit v priemere 16 hodin denne vratane vikendov a budete mat tisice aj vy 😂. Dalej sa tu hadzu do jedneho vreca ambulantni sukromni lekari a lekari v nemocniciach. To su uplne ine vesmiry! Kecy o tom, ako maju odrobit za vzdelanie zadarmo 10, alebo 15 rokov 🙈. Vsak kludne, ale bez dobrovolnych nadcasov porusujucich zakon. To by okamzite klesol stav lekarov o 30, 40%, keby nenadcasovali! A kde ich najdete? Na ulici? Ja nerobim v zdravotnictve, ale mala som obdobie, ked aj moje nadcasy boli mesacne 160h. A padala som na hubu. Zit tak dlhodobo, asi sa obesim. Su totalne vyhoreni, prestarnuti, castokrat davno v dochodkovom veku. Sestricky detto. A tu sa socky rozculuju, ze sa neusmievaju. Po dohode na 8mich bodoch z 2021, ci 2022 sa konecne zacali aj niektori vracat naspat zo zahranicia. A co tu mame teraz? Dohoda roztrhana, z 8 bodov vlada samozrejme poukazuje len na platy a este ich idu opluvat ludia. Neskutocne. Hlavne ze zdravotnictvo sa rozkrada ako dive, taky AGEL za posledny rok zdvojnasobil svoj majetok z nasich odvodov, ale vyskladat sa im nan maju zdravotnici. Jaj, som sa opustila normalne….
Tuším na SK mame iba 2 skupiny, ktoré stále vykrikuju, ze maju malo... a to lekári a dochodcovia👌 iní ľudia, iné profesie akoze neexistujú???
Ono by bolo fajn pochopiť, že môžu dostať toľko, koľko je naša ekonomika schopná vyprodukovať. A je uplne scestné sa tu oháňať zahraničím. Pokial aj ine profesie budú mať zahranicne platy, potom tu lekári môžu argumentovať zahraničím aké tam sú platy, detto dôchodcovia dôchodkami.
Inak tie, ktoré sa tu lekarov tak vehementne zastavate, akí su chudacikovia, nevadí vám, že takmer každý boží deň je v TV nejaká kauza, pochybenie a lekár daca ruky preč? Nestačí vám, že v porodnici sa k vám chovajú ako k dobytku? Ale jasne, plošné im všetkým treba pridať 👌
A k tomu vzdelávaniu... ine profesie sa varí nemusia vzdelávať??? Asi ťažko. Tak fakt prestaňte s týmito trapnymi argumentmi. Vybrali si snáď svoje povolanie dobrovolne, vedeli, čo ich čaká.
@ksenia16 zaujímavé, že keď zasustia euricka, tak termín sa záhadné nájde. V čom to asi bude? Myslíš, že nejakého lekára zaujímať ako človek? Zabudni 👌
inak ja som proti lekarom.nikdy nešla, ale odkedy lekarka na mna vrieskala jak šialena, pričom sama porušila termin zo zakona, dalši mal prazdnu ordinaciu, nebolo tam nohy, ma vyhodil, lebo som minutu s nim rozpravala o stave pacienta, a veĺmi ho to obťažovalo, sestrička nechala mamu v nočnej košeli ist domov z vyšetrenia - pokial sa doktori budu spravat k ludom ako odpadu a najväčšej handre, nikdy v živote viac im podpisovat peticie nebudem, ako som to sprosta podpísala pred rokmi sestričkam..
oni dlžia ĺuďom ospravedlnenie
jaj a riaditel polikliniky - on s tym nič nema, on toho doktora nepozná..riaditela už duplom ludia nezaujimaju, ale od rana do večera si budu úctu a peniaze vynucovať..nasrať im !!
Súdiac podľa komentárov si tu mnohé zaslúžite dobre priplatiť keď budete mať zdravotný problém. A veru si aj priplatíte. Z tej mizerie ,ktorá vám ostane počas bacovania tejto vlády.
@viera27 samozrejme. Ale veď tu sa zišla taká vzorka národa,ktorá krásne zobrazuje stav našej krajiny. Všetky dôležité rezorty tu padajú na hubu.
@barbie2023 hallooo dobre rano uz davno platime aj na drevo aj ked platime vysoke odvody
vysetrenie u imunologa (cakacka takmer 4 mesiace ) cena 50€+ 30€ testy plus si vyuctoval na poistovnu
cievne 100€ prve kontrola 50€ atd atd
lekári len žiadajú , aby sa im zachoval zákonom stanovený plat z roku 2022, čo bol 2,5 násobok priemernej mzdy spred 2 rokov, čo si povedzme , že sa takto valorizuje mnohým ľuďom v rôznych zamestnaniach... táto vláda otvorila zákon a znížila tento koeficient nikomu inému len lekárom.... hlavne že sebe navýšili o 50%
prečo si doplácame za vyšetrenia? lebo poisťovne biedne platia za výkony a ešte limitujú počet pacientov, koľko môže lekár ošetriť, viete napr. že hodinová lymfomasáž na rehabilitáciách je preplácaná z poisťovne sumou 2.50E a ručná 7,50 .... a pod....
@evulienkaslx nie nevedia, lebo oni riešia len platy 🤦🏼♀️
@barbie2023 My si už dávno platíme. Neviem ci ty dovadzas do zdravotky to co napr moja domácnosť a keď niečo potrebujeme nedostaneme nič 😂 ani ak idem ako samoplatca, co už je úplne na hlavu.
Nech idú, keď im je furt málo, späť by som výpoveď nevzala
@mamina7070 ale to nie je problém lekárov. 🙄 Bože vy absolútne nemáte šajnu čo splietate niektoré. Už vás vidím ako by ste zachraňovali životy po 2 12h zmenách naraz alebo aj troch. Sama som bola svedkom jedného pôrodníka , úžasný lekár ,ktorý musel ťahať 3x12 h .
@evulienkaslx aj nám bolo kedysi daaaavno sľúbené, ze odvody do II.piliera budú 9 ci koľko percent.
A aká je teraz realita??? 3 ci koľko? Pokojne ma opravte prosím tie, ktoré viete... a stalo sa niečo? Asi ťažko.
Ide o princíp, ze nemocnica nema na také platy aké im boli sľúbené. To je fakt. Mimochodom opäť sľúbené pod tlakom a vydieranim s výpoveďami... Cize podľa teba ma nemocnica im ich vyplatiť a potom nesvietit, nekurit? Ty sa tiež tak chovas v praci? No chcela by som ta vidieť 👌
Včera v TV jasne povedali, že 3/4 tých lekarov nema reálne kam ísť, ani nechce, iba sprosto vydieraju výpoveďami. Kto chcel, už dávno odišiel. Toto je 4 ci 5 krát čo to opäť skúšajú... a treba tomu raz a navždy urobiť koniec (to nie sú moje slová).
Mimochodom, lekári dokázali v minulosti sami, aké sú svine sebecke, keď im sa platy zvýšili, ale keď išlo o sestry, tak tento návrh zablokovali. To je kolegialita, ze??? 👎🤮
@simca06022011 ja viem veľmi dobre aký je stav zdravotníctva, nato nepotrebujem nikde sedieť v čakárni, mne tiež nevyhovujú staré priestory , stroje a to by bol dôvod k odchodu ...jedine pozitívum je ze je pre mna ľahšie vybaviť cikolvek, ale to máš vo všetkých štátnych profesiách,že sa ľudia poznajú....ale kým proste ľudia na Slovensku budú voliť bandu zo Smeru tak nikdy dobre nebude...a všetci máme deti takže prečo ich nevediete k zdravotníckemu povolaniu? No lebo každý vie ze ľahšie je davat než to robit
Blahozelam vlade za dalsi kus dobrej roboty
@janinah Toto si čítala? https://www.postoj.sk/146531/nasim-najvaecsim-p...
myslíš, že to je pravda?
@simca06022011 poznam nie bohatu lekarku, ale ta robi uz len na ciastocny uväzok lebo jej 2davka znicila zdravie, najprv myslela ze uz sa do prace nevrati....a ona fakt nebola a nie je boahata a pracuje celu jej karieru v statnej nemocnici na onkologii..a nema ani auto,ani drahe sperky,nikdy nevzala uplatok/nevypytala, ak nieco vzala tak az tak ze kvet,flasu ci sklo co jej ,,po,, niekto natisol ako vdaku...
a k teme....lekary to prehanaju a to uz za hranicu slusnosti a moralky, pretoze by som to pochopila keby mali tak malo ze zivoria, ale na slovenske pomery su nadstandard v prijmoch, a ten Visolajsky, ma v niecom pravdu, ale za mna je to predajny clovek co vodu kaze a vino pije.
@barbie2023 jasné lebo teraz neplatime.
Len za posledné 3 mesiace. Očný 80 eur jedno dieťa, ORL každý termín 33 eur, gynekológ ročný poplatok 250 eur, alergolog každé dieťa 25 eur ( mám 3) ortopéd 50 eur + obstreky. To je len na začiatok. Nerátam operácie ktoré ma priamo doktor poslal z nemocnice rovno k sebe na súkromnú kliniku.
A už som raz písala. Ja som ich podporovala kedysi. Ale už nie.
Čo spravili sestrám keď išlo o ich platy? Zablokovali to. Na to sa zabúda.
Nikdy som Smer a podobné strany nevolila ani nebudem. Toto nemá nič s tým kto koho volil ci voliť bude.
A na záver mám v rodine zdravotnika viem o tom svoje.
@bosorkabb ma to s tým viac ako s tým čo splietas ohľadne platu lekára. Ale škoda vysvetľovať.
Keby si mala v rodine zdravotníka tak nedristas.
@tomasisa tak určite lekári sú rôzni. Veľa lekárov ma úžasnú povesť a robia výborne podľa ich pacientov a ja im verím. Len profi prístup by mal byť samozrejmosť :( u každého.

@simca06022011 no nefunguje to tak ze kazdy lekar moze mat svoju ambulanciu..