icon

Letecká spoločnosť Travel Service a vaše skúsenosti

katarinajurikova
1. apr 2012

Kocky leteli ste s touto spolocnostou ,ako sa chovaju k detom ?Letime v juni ,som zvedava ako to tam funguje s kocikmi ,papanim ,pitim na palubu .

emapol
9. júl 2012

@greeny my sme s touto spolocnostou leteli do Bulharska - pred tyzdnom. Let bol velmi dobry, letusky mile, dostali sme bagetu a dzusik, potom nas vsetkych ponukli aj cukrikom. Pilot sa predstavil, informoval nas o lete, o tom ake je pocasie, rovnako tam boli monitori, ktore ukazovali kadial letime, kolko je stupnov vonku, v akej nadmorskej vyske sme a pod. Kociar sme si mohli v KE priniest az k lietadlu, po prichode do Bulharska nam ho dali az s batozinou (Bulhari neboli velmi mili ani na letisku, aj kociar dosiel na pase prevrateny hore nohami, rozlozeny, myslela som si, ze ho mam rozbity). V Bulharsku pri ceste spat sme si mohli tiez kociar doniest az k lietadlu, a v KE nam ho dali pri lietadle- vsetky kociare pekne rozlozili a dali do radu-to bolo mile. Lety vobec nemeskali, dokonca let spat sme absolvovali o 10 min.skor. Takze spokojnost.

turistka
2. aug 2012

@emapol ahoj, chcela som sa ta spytat, ako to je s detskou stravou, moze sa so sebou brat vyziva v skle? alebo sa mam radsej poobzerat po umelej hmote? citala som ze kocik treba mat v obale, aj ste ho davali do nejakeho obalu, resp. folie? a ako to je s liekmi, davala si ich do prirucnej batoziny, alebo do kufra, dakujem 😉

emapol
2. aug 2012

@turistka detsku vyzivu bolo treba pred nimi otvorit a ochutnat, rovnako aj jogurty, co som si vsimla u inych, ktorí isli za nami a mali ich, vodu som tiez pred nimi ochutnavala- v Burgase dokonca mohla mat vodu len dcera, synovi (ma uz 4 roky) vodu vobec nedovolili, museli sme vyhadzovat. Kocik sme nijak nezabalovali (ani nikto z nasho lietadla ho nemal zabaleny, my sme mali vacsi skladaci, nie buginu) - podla mna je to skor nahoda, ze ho na letisku znicia a to by som reklamovala. Lieky som mala aj v prirucnej bazozine- nurofen a inhalacne spreje (ostatne lieky sme mali vo velkej batozine)- na to vobec nereagovali na letisku. To co sa pytas, je vsak zalezitost letiska z ktoreho odchadzas, nie leteckej spolocnosti, v lietadle tejto spolocnosti bolo super. V KE na letisku velmi nekontrolovali vodu a tekutiny, v Burgase boli velmi prisny.

turistka
2. aug 2012

@emapol jogurty ochutnat? no to musela byt zabava, to si neviem predstavit, ako to spat uskladnili. 😒 dcerka bude mat v septembri 2 roky a vypije strasne vela vody, chceme zobrat 2 flase, tak hadam nam to dovolia. na ten kocik som sa pytala preto, lebo to maju napisane vo vseob. podmienkach ze musi byt zabaleny. inac ste leteli nacas?

emapol
3. aug 2012

@turistka aj my sme sa tomu cudovali, ze museli otvarat jogurty-mali ich viac, uz sme sa nepozerali ci vsetky otvarali, ale z jedneho som videla aj ochutnavat, ale to bolo v Burgase. Tam ani dospeli nemohli mat pri sebe vodu, len male deti, vyhadzovali sme, pritom nam bolo povedane, ze mozeme mat urcite mnozstvo tekutin a ine tekute jedlo sme ani nemali. Asi mali vtedy v Burgase zly den 🙂, neviem. Leteli sme nacas, aj tam aj spat.

sandrika1986
3. aug 2012

Ja som musela pred nimi ochutnať vodu čo som mala vo flaške pre dcéru, mlieko čo som mala pre ňu, presnidávky originál zabalené som nemusela otvárať.

turistka
3. aug 2012

@emapol
@sandrika1986 este som sa chcela opytat UM ste mali v kufri, alebo v prirucnej?

sandrika1986
3. aug 2012

UM som mala spravené vo flaške a mala som to v príručnej taške. Dcérke som to dala vypiť potom priamo počas letu.

turistka
5. aug 2012

@sandrika1986 cize krabicu mlieka asi v velkom kufri. 😉

maruska24
5. aug 2012

s tou vodou je to fakt len že pre deti? čo ja viem, tak tekutiny sa môžu zo sebou na palubu brať len v určitom množstve nedefinuje sa že či pre deti alebo pre koho, ale keď sa opýtaš na check ine tak ti povedia že za kontolou sú bufety a tam si môžeš kúpiť aj vodu. takže by som asi zbytočne neťahala haldy fliaš vody zo sebou a potom zbytočne vyhadzovala a stresovala že nemám vodu.

sandrika1986
5. aug 2012

@turistka : Ja som mala pixle mlieka v príručnej a niečo v kufri, samozrejme originál zabalené a keď videli , že mám v príručnej taške pixlu mlieka neotvorenú a videli, že je to pre malé dieťa, tak mi to nekázali otvoriť.

stania81
5. aug 2012

Babenky...chcem deťom zobrať na let zošity kde sa dá kresliť, ak by sa náhodou nudili. Napadlo ma, či ma pustia aj z pastelkami v príručnej batožine???

zzzuzu
5. aug 2013

Leteli sme do Egypta. Cesta tam v pohode meškanie 20 minút - zanedbateľné. Cesta naspäť OTRAS!!! Meškanie 24 hodín a 15 minút. Najprv sme trčali na letisku vyše 8 hodín bez jedla vody a informácií a veľká zima v letiskovej hale. Len stručne pokazené. Volali sme na CK a delegátov o ničom nevedeli. Travel sa ani neunúval nikoho oboznámiť. Na tlak CK vybavili hotel kde sme pobudli 9 hodín s tým, že o polnoci poletíme. Priviezli nás na letisko o 22.00 vybavili sme si všetko k odletu aby sme sa dozvedeli, že lietadlo ešte nie je opravené. Priviezli nás na letisko aj keď vedeli, že nepoletíme. Takže sme strávili noc na letisku vyše 8 hodín v zime kupovali sme si osušky na zakrytie, kto nemal peniaze mrzol. Malo prísť po nás nové lietadlo, ale Travel odmietol, že oni toto opravia. Nevedeli sme kedy poletíme. Ale po sťažnostiach nám aspoň dali vodu a jedlo. No sedieť, ležať v tej zime neprajem nikomu, keby človek mohol ísť aspoň von. Príde Vám to nemožné aby ste v Egypte mrzli? Travel zabezpečí aj nemožné, len nie to čo Vám má pri meškaní letu zabezpečiť. Keby nás nechali na noc v hoteli prespať, bolo by to iné. Ale asi ich to vyšlo lacnejšie ten nocľah na letisku. Človek pochopí, že sa pokazí lietadlo, autobus, auto....keby aspoň zabezpečili čo im z povinnosti vyplýva. Potom si sadnite do toho lietadla a dúfajte, že sa dostanete domov v poriadku. ☹

fiorela
13. okt 2013

Ahojte, musím súhlasiť - služby leteckej spoločnosti Travel Service idú rapídne dolu vodou. My sme s nimi cestovali už viackrát. Spočiatku som bola s ich službami veľmi spokojná, veľmi sa snažili. Ešte aj minulý rok to bolo v pohode ,ale musím povedať, že doslova každým letom je to horšie a horšie /lietavame 2x do roka/. Naposledy sme ich služby využili teraz v októbri pri lete do Turecka. Cesta tam ešte ušla ako-tak /ani sme nemali meškanie/, ak si odmyslím nepríjemné pocity pri nastupovaní do starého lietadla čiernej farby pripomínajúcej pohrebné vozidlo, ktoré malo v susednom Česku problémy priviezť turistov domov z Grécka... Cestou naspäť z Turecka nás "milo" prekvapili pri nočnom odlete hodinovým meškaním. Iste si každá mamička vie veľmi dobre predstaviť, ako budú naladené detičky, keď Vás o 12.00 prinútia opustiť hotelovú izbu, potom sa do 18.00 nejako motáte v areáli - kde mimochodom už nestihate večeru, aby ste stihli let o 22.00, deti sú nevyspaté, nervózne, upišťané a vy sa tešíte kedy si už konečne budú môcť pospať v lietadle. No na letisku zistíte, že neletí o 22.00 ale o 23.00 /aj to bolo niečo neskôr/. Keď konečne pristavili naše lietadlo bola som rada, že to zase nie je čierna rakva, no keď sme si išli sadnúť, tak som skoro spadla z nôh - sedadlo na mieste, kde mal sedieť manžel nemalo operadlo!!!! "Milá" letuška ho ale ubezpečila, že sa mu poskúsi pozrieť nejaké iné voľné miesto v skoro plnom lietadle. Keď sa všetci usadili, s úsmevom ho "odlifrovala" na koniec lietadla a ja som musela sama tíšiť dve troj a stvorročné unavené, upišťané, nevyspaté deti vpredu a vysveľovať im, prečo tatinko nesedi pri nás. Vedľa manžela pribudol ešte jeden nešťastník, ktorého operadlo "privalilo" za ním sediaceho pasažiera. Potom Vám s úsmevom zaželajú príjemne strávený let s ich leteckou spoločnosťou - no nezasmejete sa? Okrem iného už upustili od ponúkania pasažierom dennej tlače a kávu vám ponúknu do papierových pohárikov.... kríza??? ... nemám slov...

kemot
31. jan 2014

Letel som Travel servisom do Dominikanskej republiky s tým, že bude len jedno medzipristatie a boli tri a nechali nas v lietadle cca 5 hodin bez vody a jedla akože dosť silna haluz ked sme mali letiet cca 10 hodin a v lietadle som bol 18 hodin 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Letuška oprskla, ked som jej povedal ze si kupim nieco jest odpoved my nic nemame na predaj musite cakat tak parada

kemot
31. jan 2014

A odpoved preco nas nechali bez jedla a vody vraj zabudli naložiť takže ranajky jeden posraty kroasan potom až cca 15.30 akože obed, dospely clovek vydrži ale že tam boli aj deti tak to je silna kava. Keby aspon tie pekne letusky chodili medzi ludi a pytali sa ked uz sme mali tie medzipristatia a stale nejaky problem s palivom, s pilotmi a nakoniec aj s praobycajnou vodou akože touto spoločnostou už nikdy viac, asi tym letuskam zabudli poslat aj vyplaty na ucet lebo sa tak aj chovali proste mali v p...!!!!!!

alex11116
28. mar 2014

My sme leteli v septembri na Rhodos a mali sme meškanie vyše 7 hodín !! Bez vysvetlenia , bez jedinej vety čo sa stalo s lietadlom....Bohužiaľ je to jediná prepravná spoločnosť, ktorá prevádza charterové lety z Košíc ako aj zo Slovenska. Čiže nemáme moc na výber a teraz v septembri s nimi letíme na Krétu. Musím ale povedať, že let prebehol ok bez nejakých problémov a letušky boli veľmi veľmi milé, cestou späť sme leteli dokonca o 15 minút skôr. 😝

kurucka93
8. júl 2014

Ďakujem, že strašíte 😀 My sme s nimi leteli pred dvoma rokmi do Egypta a spat a nemali sme absolutne žiadne meškanie, za to keď sme šli na Cyprus sme mali s tureckými aerolinkami meškanie 10 hodín.... Najprv sa zdalo že bude všetko ok, pekne nás vybavili naložili, ja čo sa bojím lietania som bola celkom pokojná až do momentu kedy sme stále neleteli, čakali sme pár minut, potom hodinu a až po natlaku ludi nas vylozili z lietadla a povedali že je pokazené!!!!!! wtf?!?!?! Povedali že čakaju ešte ne technikov aby mohli vsetko odkontrolovať, ešteb raz wtf?! Ako môžu do neskotrolovaného lietadla naložiť ludi, resp. mali sme letiet, ale PILOTI došli na to že je niečo s hydraulikou, takže sme pekne skoro 10 hodín čakali kým dovezu z Turecka sučiastky a opravia nam lietadlo.... 😠 ☹ zevraj ine lietadlo v zalohe nemali tak sa čakalo na suciastky, sila! A ten strach, či všetko dobre dopadne ani nehovorim.

davmako
21. máj 2015

my sme leteli s Travelom naposledy pred 2 rokmi na Boa Vista - Kapverdy. let trval spolu 7 hodin a z toho 4 hodiny sme leteli na kanarske ostrovy a tam nas nechali asi hodinu cakat a museli sme sa este aj priputat.1 hodinu byt priputany na sedacke ked viete ze neletite je hrozne.Ale dalo sa to vydrzat. Ked sme konecne s kanarov odleteli od tedy bolo vsteko ok. Tento rok s nimi letíme opat, som zvedavy co to bude :D

dooomca
20. sep 2015

@davmako ...ahoj mohol by si mi prosím ťa povedať, aký bol tento rok let s travel service? my cestujeme zajtra na rodos a s dieťaťom, tak sa dosť bojím po týchto komentároch 🙂..dakujem

cicimon
20. sep 2015

@dooomca my sme s nimi tiez sli na rodos a super personal. ..nebol ziaden problem

zuzanka12345
13. mar 2016

Letela som spoločnosťou Travel service a.s. minulý rok. Mali meškanie do vzdialenosti do 1500 km viac ako tri hodiny, pričom cestujúcemu vzniká v tomto prípade nárok na kompenzáciu za omeškanie letu a to v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu 261/2014. Na reklamáciu nereagovali. Zverejnené majú iba jedno telefónne číslo ! Keď som sa konečne dovolala kompetentnému, rozprával sa so mnou nie ako so zákazníkom ktorý mu prispieva na plat, ale ako s podriadenou ! Za arogantné považujem aj to že sa nechcú baviť so zákazníkmi, v opačnom prípade by mali zriadené zákaznícke linky, arogantné je aj to, že nie sú ochotní preplácať zákazníkom ich zákonné nároky, a arogantný je aj štýl komunikácie. Chcela by som aby všetci vedeli, že Nariadenia Európskeho parlamentu 261/2014 platí na všetky (aj chartrové) lety v rámci Európy.

julia173
4. júl 2016

Prosím Vás, ako je to s kufrom ak hmotnostne je v norme cca 13kg ale súhrn rozmerov je 157cm, je považovaný už za nadrozmernú batožinu? Ďakujem za odpoveď.

verka2204
29. júl 2016

Ja nemam vyhradu, leteli sme tento rok s nimi na kretu. Lietadlo nemeskalo, kocik neposkodili, poloprazdne lietadlo.
Nevidim negativum, az na obcerstvenie tj suchu bagetu, ktoru letuska okomentovala slovami, ze ona by ju radsej nejedla - trochu neprofesionalne.

andrejjjka88
4. sep 2016

@zuzanka12345 prosím ťa a ak si sa spojila stým pánom kompetenným ?? My riešime túto istú situáciu..a nevieme sa k nikomu dopátrať.. aj si to doriešila nejako nakoniec ???

malaberuska
17. júl 2017

@andrejjjka88 ahoj, rada by som sa spytala ci ste snimi nieco doriesili? ja teraz riesim uz 7my tyzden meskajuci let 6,5 hodiny a vobec nekomunikuju..

verka2204
17. júl 2017

@malaberuska ahoj, ja dom riesila 3hod meskanie letu cez spolocnost click2claim a do mesiaca som mala sek na 250e.
Ale to bolo cez ryanair

malaberuska
17. júl 2017

@verka2204 ano, pocula som, ze sa to da vymahat aj takto.. ale pocula som aj to, ze uz su s leteckymi spolocnostami dohodnuty a nedavaju plne kompenzacie.. chcela som si to pre to riesit sama. a ak mozem vediet odkial a kam ste leteli?

verka2204
17. júl 2017

@malaberuska Jasne, beru si proviziu, v nasom pripade to bolo 25%, nie su dohodnuti s leteckymi spolocnostami. Mas normalne spisanu zmluvu s nimi, vsetku robotu spravia za Teba. Kompenzaciu za meskanie preplaca let spolocnost Tebe, nie im, Ty im dodatocne vyplatis proviziu, ktora zavisi od dlzky meskania a km. Cize tam Ta nikto neoklame, kedze presne mas stanovene to, na co mas narok.
No sama pises ze to riesis 7my tyzden, zvazila by som aj tuto moznost. Good Luck 😉

andrejjjka88
17. júl 2017

@malaberuska počúvni verku..sama nic neporiesis ..my sme to riešili cez firmu aphra ktora vsetko vybavila za nas a kazdy z nas dostal spat cenu letenky..samozrejme aj tam pytali proviziu ale mile rada..radsej nieco ako nic.. mne let spolocnosti vobec neodpovedali.. a ked si chces sama poriesit situaciu cez sud..tak nato musis zainvestovat pravdepodobne právnika..