Logo žaby na potravinách
Vsimli ste si to? Citali ste o tom?
Ide o logo Rainforest Alliance, co je neziskova organizacia, ktora snazi chranit ludske prava robotnikov a chrani zivotne prostredie. Na potravinach znamena, ze vyrobok bol vyrobeny s ohladom na udrzatelnost a dodrziavanie standardov pre ochranu prirody a ludskych prav.
Na druhej strane sa rozmohol akysi ,,hoax,, ze potraviny ktore to logo maju su GMO a obsahuju rozmlete chrobaky a hmyz (E120 a E904) ktore su vysoko toxicke pre zvierata aj ludi.
Za mna to logo je dost nesympaticke a vyvolava vo mne negativne pocity.
Vo vyrobkoch s tymto oznacenim nie je rozomlety hmyz, ale su tam pomlete zaby. Radim nekupovat, ak nechcete za pol roka zacat kvakat. 🙄
Logo ako hocijake ine. Ci panda, zajac, pes. Nevytvaram si emocie ani symparie k logam a obrazkom na vyrobkoch.
ked sa rozhodujem medzi dvoma vyrobkami a jedno ma logo fair trade a druhe nie, tak volim vzdy fair trade aj ked je cena o nieco vyssia. rovnaky postup by som volila pri loge zaby, ale zatial som nemala tu cest sa s nim stretnut.
Dakujem za info, aspon budem vediet, co to znamena, ked to uvidim 🙂
"ktore su vysoko toxicke pre zvierata aj ludi."
E904 - "Nejsou známy žádné nežádoucí vlastnosti" "Ako prísada do jedla sa šelak používa už veľa rokov bez akýchkoľvek problémov a testy na zvieratách neukázali žiadne negatívne reakcie."
E120 - tam citam ze moze sposobit pri vysokych davkach hyperaktivitu u deti.
Ale tak ci tak no to ti je vec, cisto prirodne veci, ziadne "chemikalie" a maju skodit? ;)
Už asi mesiac, odkedy mi túto ptákovinu kamoška ukázala na FB, čakám, kedy tu niekto založí túto tému. Celkom si ma sklamala, že to trvalo tak dlho 🤣
Za mňa je nesympatická autorka tejto témy. Schováva sa za anonym, hejtuje úbohú žabku a trollí s chrobákmi v jedle.
@hiro e 120 u nás robilo strašne zlo co sa týkalo malej z ekzémom, po roku trápenia a nič zistené som sa akosik začala zaujímať o farbivá atď, potraviny ani sladkosti nič z e 120 dlhé roky nekupujeme a je pokoj, ma to v kľude, mladšia tiež nabieha na ekzém no prvé čo je už pozerám ecka na internete
baví ma na tom tá dezolátska logika - logo žaby znamená, že výrobok obsahuje hmyz 😂 😂 😂 😂 😂 😂
ale zamýšľať sa nad tým, či na mňa logo pôsobí pozitívne, či negatívne, to sa mi ešte nestalo..keby o tom v poslednej dobe nerozprávali všetky dezolé weby, tak by som si ani nevšimla, že je to logo na veľa výrobkoch, ktoré mám doma 😅
To logo som videla už pred tisíc rokmi na horkej čokoláde z Lidlu, a bez toho, aby som si o tom niečo prečítala, som si pomyslela, že to bude asi nejaký fair trade výrobok v súvislosti s ochranou pralesov či niečo podobné.
to, že kedysi v konzervárňach občas niečo spadlo do konzervy netrápilo nikoho. Že sa roky používajú farbivá, éčka - všetko OK. A zrazu aký ošiaľ. Ja osobne, pokiaľ sa dá, kupujem suroviny a varím si . A ja čo mám fobiu na pavúky, ani si nejdem predstavovať, čo sa deje počas spánku 😂. Inak, riešil už niekto červíky v čerešniach?
netvrdím, že nám chcú všetci dobre ale odtiaľ potiaľ.
si robis srandu :D okrem tych somarin, ani len to E120 a E940 nemas dobre popisane.. ze vysoka toxicita :D
@nikto2234 keď si zoberieš zloženie niektorých potravín - aby tie chrobáky nebolo to najzdravšie, čo v tom bude
@nikto2234 Tak ja som potom jedla čokoládu z chrobákov už v roku 2015. Kľudne si daj, sú fajné.

Fajna psychozka mať negatívne pocity z loga potravín... 🤦♀️