icon

Ľudia z Modrého koníka v reálnom svete

Včera o 18:17

Poslednu dobu ma prekvapilo, ked som tu nahodne nasla par prispevkov od ludi, ktorych poznam osobne a tuto vystupuju uplne ale uplne inak ako v realnom zivote.
Napriklad jedna mamicka je tu velka frajerka, naklada tu hocikomu, jej prispevky su siahodlhe a v realnom zivote je to jedna zakriknuta zena, ktora posobi dojmom,ze nevie naratat do 5 a ked sa ma k niecomu vyjadrit, tak ma problem jednu zmysluplnu vetu zosmolit.
Aku skusenost mate vy? Tiez ste sa stretli s tym,ze tu sa prezentuju uplne inak?

wolf_
Včera o 19:40

Nespoznala som tu nikoho, ale ja považujem za úplne bežné, že niektorí ľudia reálne sú tichší, ale za to písomne sa "rozpisujú". A iným zas v realite vkuse "ide huba" a písomne sa vyjadrujú max jednou vetou. A nepovažujem to za pretvárku.

minenkaa
Včera o 19:46
@anonym_39bb0f

Ja viem že viestta dosť často používa google a KI takže až taká múdra ako sa tu ukazuje vôbec nie je

@anonym_39bb0f a vo je zle na google a umelej inteligencii ,však na to to je

andrejka2424
Včera o 19:49
@minenkaa

@minenkaa Ja si to neviem vynachváliť.Napr.keď si ja myslím A a muž B, tak google vyrieši behom sekundy našu výmenu názorov. Nikto nie je chodiaca encyklopédia a každý je presvedčený o svojej pravde 😁

anonym_39bb0f
Včera o 19:50
@minenkaa

@minenkaa v tom nič zlé nevidím

minenkaa
Včera o 19:51
@anonym_39bb0f

@minenkaa v tom nič zlé nevidím

@anonym_39bb0f tak čo ta trápi

anonym_39bb0f
Včera o 19:52
@minenkaa

@anonym_39bb0f tak čo ta trápi

@minenkaa mňa absolútne nič netrápi 😂 som happy jak dva grepy 😂😂

anonym_a9db00
Včera o 19:52
@minenkaa

@minenkaa ale tváriť sa, že všetko viem, som sčítaná a mám obrovský rozhľad, pritom googlim ako o dušu spasenú, aby som pridala odpoveď je smiešne 😀

minenkaa
Včera o 19:53
@anonym_a9db00

@minenkaa ale tváriť sa, že všetko viem, som sčítaná a mám obrovský rozhľad, pritom googlim ako o dušu spasenú, aby som pridala odpoveď je smiešne 😀

@anonym_a9db00 Ale veď ona sama píše ,že toto dal ujo google

minenkaa
Včera o 19:53
@anonym_39bb0f

@minenkaa mňa absolútne nič netrápi 😂 som happy jak dva grepy 😂😂

@anonym_39bb0f tak prečo sa netešiš,keď si happy

anonym_a9db00
Včera o 19:55
@minenkaa

@anonym_a9db00 Ale veď ona sama píše ,že toto dal ujo google

@minenkaa tak potom je všetko v poriadku, zemiačky v riadku 😀

anonym_39bb0f
Včera o 19:56
@minenkaa

@anonym_39bb0f tak prečo sa netešiš,keď si happy

@minenkaa no a nevidíš, nepočuješ?? 😂

minenkaa
Včera o 19:56
@anonym_39bb0f

@minenkaa no a nevidíš, nepočuješ?? 😂

@anonym_39bb0f nepočujem,nevidím asi si dosť potichu

minenkaa
Včera o 19:57
@anonym_a9db00

@minenkaa tak potom je všetko v poriadku, zemiačky v riadku 😀

@anonym_a9db00 za za tri mesiace,ešte je skoro

anonym_39bb0f
Včera o 19:57
@minenkaa

@anonym_39bb0f nepočujem,nevidím asi si dosť potichu

@minenkaa nechcem rušiť a zobudiť susedov 😂

minenkaa
Včera o 19:59
@anonym_39bb0f

@minenkaa nechcem rušiť a zobudiť susedov 😂

@anonym_39bb0f však vybehni do lesa ,ešte nie je neskoro

autor
Včera o 20:02
@anonym_9e44d5

@anonym_4365c3 Lebo jej je ĺahšie takto ju okydať .Keby prezradila kto to je, zajtra sa jej nebude vedieť do očí pozrieť v práci. Keby chcela, už jej to dávno povie, že sranda, že sa tu prezentuje inak .Ale o nej bez nej je to lepšie.

@anonym_9e44d5 a koho okydavam ? Anonymnu osobu. Nikto nevie o koho sa jedna,a o to ide. Ja tu osobu nepotrebujem ponizit verejne na MK. Na čo? Mna len zarazilo,ze na co sa tu hrá.

anonym_39bb0f
Včera o 20:05
@anonym_autor

@anonym_9e44d5 a koho okydavam ? Anonymnu osobu. Nikto nevie o koho sa jedna,a o to ide. Ja tu osobu nepotrebujem ponizit verejne na MK. Na čo? Mna len zarazilo,ze na co sa tu hrá.

@anonym_autor veď ju ponižuješ anonymne a tá osoba sa nevie brániť 🙈🤦‍♀️

autor
Včera o 20:06
@slovakboy

@anonym_autor Z toho čo čítam: irituje ťa, že siahodlho druhým nakladá a v realite pôsobí hlúpo, slaboducho, zakríknuto. Mne by z tohto všetkého vadilo len to slovo: “nakladá druhým”. Si si istá, že ju nehodnotíš príliš subjektívne? Pôsobiť hlúpo a písať drzo nie je žiaden hriech. Ak teda druhým neubližuje. Vieš ako povedal Forrest Gump: pre hlupáka každý hlúpy. Možno je len introvertka, ako som aj ja. V realite som tu spoznal jedného muža, oslovil ma s problémom a aj sme sa stretli. Stali sme sa najlepšími priateľmi. Dokonca sme zistili, že sme v detstve bývali blízko seba a možno sa aj poznali. Stretávame sa pravidelne, ale už si tu na koniku nepíšeme. Ani už neviem jeho nick. Nemyslím, že som na neho pôsobil zásadne inak. V realite sa introvert ťažšie vyjadruje pred ľudmi, o ktorých si myslí, že ho budú hodnotiť. A ty hodnotíš. Ale nechcem v tebe vyvolať pocit, že ťa kritizujem. Len chcem ti ukázať iný uhol pohľadu. Možno neviem čo vieš ty a dotyčná je maska. Ale možno jej aj krivdíš.

@slovakboy ide o to,ze tu nakladala druhym, aki su hlupaci, ze keby ona bola v takej situacii, dala by tomu a tomu po papuli a povedala,co si mysli,ze ini nechaju so sebou zamatat. A ked v takej bola, tak vies co? Ledva vysukala jednu vetu a nespravila nic. Takze mne toto vadi. Jedno pise, druhe robi. Proste pretvarka. Ja ju hodnotim, lebo tu ublizuje inym a nazivo si nedovoli nic.
Btw, je pekne,ze si tu nasiel take priatelstvo. Rada citam tvoje prispevky, kazdy si vie od teba vziat nejaku mudrost. 🍀

anonym_9e44d5
Včera o 20:10
@anonym_autor

@anonym_autor absolútne na nič sa nemusí hrať. Už ti tu bolo vysvetlené, že introvert sa vie viac otvoriť v písomnom prejave, extrovertovi ide papuĺa vkuse bez ohĺadu na to, či si s poslucháčom má čo povedať a či to má okolie chuť počúvať.Každý sme nejakí 🤌

anonym_c57fed
Včera o 20:10
@anonym_2b5c17

@anonym_c57fed stretávate sa a tvárite sa že o ničom neviete?

@anonym_2b5c17 ona nevie, že som tu aj ja 🤷‍♀️ ale ja som to zistila náhodne, občas si pozriem profily niektorých užívateliek a práve som klikla na ňu, bola som zvedavá, kto ma taký super život a pozerám, že to je ona, fotky detí má atď. a áno, stretávame sa a ja to nespomínam, načo. Je to jej vec.

slovakboy
Včera o 20:15
@anonym_autor

@slovakboy ide o to,ze tu nakladala druhym, aki su hlupaci, ze keby ona bola v takej situacii, dala by tomu a tomu po papuli a povedala,co si mysli,ze ini nechaju so sebou zamatat. A ked v takej bola, tak vies co? Ledva vysukala jednu vetu a nespravila nic. Takze mne toto vadi. Jedno pise, druhe robi. Proste pretvarka. Ja ju hodnotim, lebo tu ublizuje inym a nazivo si nedovoli nic.
Btw, je pekne,ze si tu nasiel take priatelstvo. Rada citam tvoje prispevky, kazdy si vie od teba vziat nejaku mudrost. 🍀

@anonym_autor ďakujem za milý feed back. A už ti lepšie rozumiem to pohoršenie.

autor
Včera o 20:17
@slovakboy

@anonym_autor ďakujem za milý feed back. A už ti lepšie rozumiem to pohoršenie.

@slovakboy asi som sa na zaciatku nevyjadrila velmi jasne, takze chapem, ak si ma spočiatku nepochopil a rado sa stalo 🙂

reanda
Včera o 20:18
@anonym_autor

@anonym_autor tak mozno by rada v tej situacii dala dotycnemu po papuli, ale nemala odvahu.. tak tu odvahu dodava aspon inym, aby si to dovolili.. lebo su ludia, co povazuju nechat si so sebou zametat za cnost..
ja nemam dojem, ze by sa pretvarovala.. proste nazivo nema guraz alebo schopnost reagovat tak, ako by mozno chcela.. myslim, ze takych ludi je vela.. tiez to nepovazujem za pretvarku.. keby si napisala, ze v realite je chudobna jak kostolna mys a zije pod mostom a tu sa prezentuje, ze ma vilu s vodotryskom, tak to by bola pretvarka, ale aby sa niekto umyselne tvaril za slaboducheho, to uz by musel mat nejaky zahadny dovod 😀

anonym_0b485c
Včera o 20:20
@anonym_autor

@anonym_autor a nejde len o to, že v práci si dáva pozor na to, čo povie a tu stráca zábrany? Lebo ja si tiež xy krát rozmyslim, ako niečo poviem v práci, pretože s danými ľuďmi pracujem každý deň. Prípadne v práci mám nejakú bublinu, tu je to riadny mix.
Mám aj kolegyne typu čo na srdci, to na jazyku, ale to sa podľa mňa v práci nehodí, človek musí filtrovať.

anonym_9e44d5
Včera o 20:26
@anonym_autor

@anonym_autor V práci mám pár ĺudí, pri ktorých pravidelne onemievam.Nadýchnem sa a poviem si,že radšej mať pokoj, ako pravdu. Skrátka viem,že aj zajtra tam tú trubku budem musieť vypočuť, tak radšej som ticho,ako povedať niečo čo oĺutujem. Ktovie,aj pre ňu som možno mĺkva čudáčka.

anonym_b30c1e
Včera o 20:30

Toto bude super citanie na nocnu,pri nude a nic nerobeni si rada precitam a mozno sa tu aj navzajom spoznaju,ze kto o kom pise.

anonym_6d3e80
Včera o 23:29

Tomu sa hovorí realita verzus instagram. Stačí sa pozrieť na tie vyretušované, upravené fotky a zrazu stretneš v realite toho človeka a nepodobá sa na toho z netu lebo má o xy kíl na vyše, o xy vlasov menej. Poznám reálne jednu takú z blízkej rodiny. Vyšpúlené gamby, stiahnute lica, xy filtrov , v realite pride žena s pár vlasmi,.bruchom a licami ako škrečok. Denne na seba hádže kríže a modlí sa, učí v cirkevnom zariadení a chodí preťahovať chlapov, čo majú ženy a deti. My s mužom vždy vravíme, že tí, čo sa na soc.sieťach hrajú na dokonalych partnerov, rodiny sa hraju na niečo, čo niesu. Máme 3 susedov, čo denne pridavaju zalubene fotky, na ulici sa držia za ruky a doma hádky, krik, plač a buchot na dennom poriadku.

anonym_b30c1e
Včera o 23:56
@anonym_6d3e80

Tomu sa hovorí realita verzus instagram. Stačí sa pozrieť na tie vyretušované, upravené fotky a zrazu stretneš v realite toho človeka a nepodobá sa na toho z netu lebo má o xy kíl na vyše, o xy vlasov menej. Poznám reálne jednu takú z blízkej rodiny. Vyšpúlené gamby, stiahnute lica, xy filtrov , v realite pride žena s pár vlasmi,.bruchom a licami ako škrečok. Denne na seba hádže kríže a modlí sa, učí v cirkevnom zariadení a chodí preťahovať chlapov, čo majú ženy a deti. My s mužom vždy vravíme, že tí, čo sa na soc.sieťach hrajú na dokonalych partnerov, rodiny sa hraju na niečo, čo niesu. Máme 3 susedov, čo denne pridavaju zalubene fotky, na ulici sa držia za ruky a doma hádky, krik, plač a buchot na dennom poriadku.

@anonym_6d3e80 muz a zena su najväcsi klamari,vies o tom.Ty vypocujes,poradis ked su takto na tom,potom sa udobria a najväcsi debil zostanes ty,chapes.

betulinka1
Včera o 23:58

@anonym_autor osobne tu nikoho nepoznám. Mozno par mamiciek, co sme si vymenili osobne veci z bazarika. Ale uprimne ich nick si nepamatam aby som este aj tvar priradila. Ale parkrat som tu postrehla, ze uz niekto riesil, ze nicky a to co tu pisu, nezodpovedá realite. Od vtedy to tak viac sledujem. Myslim si, ze vela zien si tu chodi riesit svoj komplex. Hlavne take, co hejtuju autorky, namiesto nejakej rady, na blbostiach. Niektora nazve priatelovu mamu svokrov a 3/4 príspevkov je o tom, ze to nie je svokra. Stavím sa, ze vacsina je slobodna alebo rozvedená. Alebo ved bývate u rodicov, musis posluchat, ich dom, ich sukromie, si tam vlastne iba ako kliešt. Pricom v praxi je to blbost. Vacsinou rodicia chcu od mladych tal ostali, Ved pomahat na starobu. Moj nazor je taky, ze aspon polovica z tych príspevkov je od zakomplexovaných zien, žijúcich u rodicov, kde su v takej istej riti ako niektore autorky, v podnájomoch za 80-% svojej výplaty. Potom pani ucitelky SJL. Co ja viem, ved realne niekto naozaj nevie spravne pisat. Myslim, ze to netreba pripomínat. A ani sa to tu nikto nenaučí. Iba spamuju diskusiu. A tych rovnakých tém a rovnakých odpovedi je tu veľa. Fakticky tie hejterky vlastne nemozu autorku povzbudiť, aspon cez pismenka, lebo same maju zivot na nic a ziju vo svojom stratenom svete, kde budu aspon robit zle.

miadi
Dnes o 03:50

To co opisujes sa vola keyboard warrior.. klavesovy bojovnik . Bezne si ludia odvaznejsi z bezpecia tepla domova za klavesnicou ako vonku . To nemusi byt pretvarka . Mozno v realite na teba posobi prostoducho ale nemusi taka byt len nemate taky blizky vztah . V realite Mozno potlaca tie bojovne reakcie Lebo nechce dostat po hube . Logicky . Ak ju tak lubis ako pises .. Tak ju tolko nesud . Zi a nechaj žit .