Má právo policajt ísť so mnou do bankomatu vybrať peniaze?
Stala sa mi taka nemila vec. V jednosmerke ked som cuvala som suchla pani zamnou auto. Samozrejme ja starsie auticko ona mercedes ale mala malinku odreninku a rozbite sklicko. Ja zosuchnuty cely lavy bok auto a posunuty zadok auta. Z auta vysla hystericka panicka vrieskala tam po mne ako mozem byt tak j*a a naburat jej do auta na co som jej vysvetlila,ze cez tu velku dodavku som ju ozaj nemala sancu vidiet pretoze tam bol mrtvy bod. No ale robila cirkus. Potom volala muzovi a bliakala do mobilu,ze co ma robit tak zavolala policiu. Policajti prisli behom 20 minut a pytali sa,ze koho je to chyba a ja vravim,ze asi moja ale potomm som im vysvetlila ako sa to udialo a policajt mi povedal za vidatneho bliakania pani dokonalej ze v jednosmerke sa necuva som zacala protestovat a on ze nech dame obciansky a potom,ze nech im dam 50€ ako pokuta. Lenze ja nenosim peniaze a on,ze tak mate bankomat chodte si vybrat a to este ten druhy policajt isiel somnou asi aby som im neusla alebo co. A ako co by robil kebyze nemam vobec peniaze? Totalne ma nasrali. Vraj v jednosmerke sa necuva ale ja sim im povedala,ze ako som mala zaparkovat ked predomnou bplo auto ktore odchadzalo a cuvla som aby mohol vist.
Ma vobec pravo policajt chodit somnou vyberat peniaze do bankomatu?
.
@ciernysokol ja by som možno dala pokutu obom 😂 ale áno, pokuta bola oprávnená, len vinné boli obe... no to už s pokutou nesúvisí.
@nikiki29 ja takto parkujem v jednosmerke nalavo kazdy den, ked vychadzam, pozeram za seba a do lava, odkial moze prist auto. Zdola prist nesmie. A ta pani cez velku dodavku nevidela cuvajucu princeznu, ale ani nemusela, lebo na ten smer pozerat nie je povinna. Samozrejme, ze by pozrela nebyt dodavky. V podstate vyzera, zechybu neurobil nik, aj ked princezna zrejme cuvala dost rychlo, ked ma tak dobite auto,ako pisala.
Mna by zaujimalo ako sa da v malej rychlosti poskrabat sebe pol auta a na druhom rozbit sklicko... Lebo ja ked som chytila auto, tak ja som mala naraznik/blatnik nad kolesom poskrabany a autu, do ktoreho som trafila, som odbila taku plastovu kryciu listu alebo co to bolo.
@nikiki29 a este ked tak rozmyslam, chybu mohla urobit uplne na zaciatku. Nemala pustat cuvajuce auto, kedze musela pre zaparkkvanie na tom mieste zacuvat. Ale v realite to robime vsetci, aby sme nestratili miesto. Ale ma tosvoju logiku, v jednosmerke ozaj nevidis kvoli autam, ked vyparkovavas. V obojsmernej sa uz moze, lebo je medzi vami druhy pruh
@ciernysokol som zvedava ci sa autorka este ozve. Fakt ma to zaujima ako to bolo s tou poskodenou. Lebo ona viackrat napisala, ze poskodena STALA za dodavkou a mala ju vidiet ako cuva a zatrubit. Ak by poskodena cuvala, tak by to autorka nepisala takto. Ved logicky ak by poskodena cuvala z miesta a este za dodavkou, tak ju nemala sancu vidiet. A autorka sa hneva, ze ju videla resp musela vidiet ale netrubila.
@princeznasevera v podstate ste nevideli jedna druhu.
Ibaze v jednosmerke nemas co cuvat, pokial sa neparkujes cuvanim. Co si ty nerobila. Ty si sa chcela iba “pomknut” naspat, lebo si uvidela sancu, ze bude volne miesto.
Ak vidis, zeby sa ti v jednosmerke uvolnilo miesto, no uz si ho “presla”, tak jedine obehnut to este raz a skusit znova stastie.
Ludia sice v jednosmerke kvoli tomuto dovodu bezne cuvaju, to je fakt, ale na svoje riziko. Rozumne to je urobit, iba ked mas za sebou dobry vyhlad. Ty si ho nemala. Blokovala ti ho dodavka. Ale povedala si si, ze vsak cuvas iba kusok, to nevadi.
Na potvoru spoza dodavky vychadzalo z parkovacieho miesta dalsie auto. A ty si svoje auto “utrela” celym bokom o jeho zadny roh.
Ta pani pri vyparkovavani mala tiez povinnost sa presvedcit, ze za nou nie je nikto (clovek, auto). Lebo pri vyparkovavani ma davat prednost vsetkym.
Ibaze tu je hacik, ze sice ti mala dat prednost, ibaze ty si tam nemala co robit pohybujuc sa v smere, v ktorom si sa pohybovala - teda cuvala. Lebo islo o jednosmerku.
Keby si sla v spravnom smere a stala by sa nehoda, je to jednoznacne chyba tej damy.
No tak sa to nestalo.
Je to teda cele tvoja chyba a vinnik nehody si ty. Ona predpis neporusila. Vyparkovavala v jednosmerke a do smeru, z ktoreho mohla ocakavat ine vozidlo, mala dobry vyhlad a nic tam neohrozila.
S 50€ si z toho vysla este dobre.
A ze ta eskortovali k bankomatu - divis sa? Myslis, ze chceli riskovat, ze ti napadne utiect (od stresu alebo strachu urobis skratovu reakciu) a este ta budu musiet vypatrat? A cele sa to tym v tvoj neprospech este zhorsi?
(Nemohli vediet, v akom stave vnutorne si).
Asi si si pripadala ponizena. Ale emocie opadnu a zakratko ta bude viac trapit cena za opravu auta.
@petulda333 ano, to mi tiez nie je jasne. Ale vyzera, ze policajti sa pravdaze nemylili a cuvat v 1smerke sa nesmie, teraz uz aj ja lepsie chapem, preco
Takúto situáciu si je najlepšie sfotiť do mobilu, ale najpravdepodobnejšie je, že cúvala dosť veľkou rýchlosťou v neprehľadnej situácii, pri malej rýchlosti by to dopadlo s menšími škodami.
@petulda333 ano satala za dodavkou ja som ju nevidela kedze vo vyhlade stala dodavka a zas necuvala som ze 50 dozadu. Cuvla som ze ozaj kusok. Za dalsie mam na aute nainstalovany pipak ktory hulaka po celom parkovisku a nemoze mi tvrdit,ze ho nepocula a co som zabudla zmienit mala spolujazdca ktory ju mohol upozornit,ze tam je auto. A navyse nevravi sa nahodo,ze vodic ma predvidat? Takze mohla aj ona predvidat ze spoza dodavky sa vynori auto ktore len cuvne kusok dozadu
@princeznasevera ked ti hulaka pipak na cele parkovisko, tak ako si ju mohla trafit este aj v pomalej rychlosti? Ked tvrdis, ze si ju nevidela, tak si ju musela pocut.. no v kazdom pripade je to jedno, stalo sa to, uz sa neodstane.. nabuduce davaj viac pozor
@princeznasevera takze ona necuvala. No mozes tu pisat co chces je to len tvoja chyba. Je jedno ci si to ona mala vsimnut ci nie. Nezvaluj to na nu
Ako vsak pokutu som zaplatila aj ked ma serie ,ze baba odisla s malou odreninou a rozbytim sklickom a ja mam viac znicenejsie auto nez pred tym ale kaslem na to. Len ma stve,ze policia neuznala to,ze jednoducho cez tu dodavku som ju ozaj nemala ako vidiet. Ale zrrejme podla toho ako tam hystercila by si jeden myslel ze som jej zdemolovala polku auta.
@ciernysokol tak poskodena necuvala, myslela som si
@princeznasevera uznat? Ty si to mas skontrolovat. Moj muz chodil dodavkou aj kamionom, teraz na nakladnom aute a ked nevidi tak vystupi a skontroluje situaciu. Tvoja chyba. Nikoho ineho
@guiseppinka nechapem ako som ju mala pocut? Co to ma s tym spolocne? Ty snad pocujes auto ked cuva? Ja cez ten pipak pocujem pretoze hulaka vonku aby sa niektory dementi zbadali,ze ked chcem cuvat nemaju sa mi motat za autom ale ako som mala ju pocut to mi vysvetli
@princeznasevera
Preboha ty si vymyslená. Ty jej *ebneš do auta a všetci okolo majú predvídať okrem teba😂👍
@petulda333 jak vystupi? Ako to bezne vystupuje z auta na ceste? A mam sa nechat zrazit? Ved predomnou dlha krava ktora sa nevie dostat poriadne von dalsia krava dla zamnou a ja medzi nimi a este k tomu dodavka a potom aby po mne vytrubovali?
@princeznasevera vsetci su kravy len ty si v poriadku. Ano vystupi a overi si situaciu. Pekny den ti prajem. S tebou nema zmysel. Ty nie si schopna pochopit, ze jedine ty si na vine. Aj ked prskas na vsetky strany
🤦♀️
@princeznasevera ty si mala pocut svoje auto, ze ti hulaka. Ale aj tak nechapem ako si si dokazala zdemolovat pol auta...
@guiseppinka nemam zdemolovane auto mam zosuchany zadok a posunuty zadok ale vsak to je jedno vyklepe sa a strelim ho na bazari za 1000.
@princeznasevera prosim ta, ta pani za tebou bola v akej pozicii? Cuvala z parkovacieho miesta, stala na parkovacom mieste zaparkovana alebo stala rovno za tebou v jednosmerke?
@ciernysokol pise, ze stala za dodavkou
@ciernysokol ona cuvala z parkovacieho miesta
@princeznasevera ty raz pises tak raz tak
@ciernysokol ale vedla nej stala dodavka takze ked som sa pozerala dozadu nevidela som,ze by nejake auto cuvalo tak som cuvla ale sledovala som aj predok lebo ten chlap mal dlhe auto a nevedel odfial vycuvat cely
@petulda333 chytas za slovicka vravim ze stala za dodavkou ale ja som nevedela ze bude cuvat v tom istom momente pretoze ked som isla okolo nevsimla som si,ze tam niekto sedi inak by ma napadlo,ze asi bude cuvat
@princeznasevera ty si cuvala a nevidela si kam? V jednosmerke mozes cuvat iba pri parkovani a mozes cuvat iba a jedine vtedy, ked mas vyhlad kam cuvas a ci tam niekto nie je. Cize si sposobila skodovu udalost tym, ze si spachala priestupok, za ktory je pokuta. Ak si nemala pri sebe peniaze, mohla si ich vybrat z bankomatu za asistencie policajta akebo ak nemas pri sebe peniaze mali ti vypisat oznamenie o priestupku a do zaplatenia zadrzat vodicak. A ci mohol ist s tebou k bankomatu? Mohol, aby si napr. neutiekla. Druha vec je, ze mal mat od bankomatu odstup, aby nevidel zadavanie PIN kodu. V kazdom pripade to bola tvoja vina a vsetci postupovali spravne.
@princeznasevera takze uz je to jasne. Oficialne si chybu urobila ty, kedze vyhlaska jasne hovori, ze v jednosmerke sa nesmie cuvat. Presne kvoli takymtl pripadom. Realne takto plno z nas parkuje a mala si smolu, ze aj ona prave zacala cuvat. Pani na vine urcite nie je.

@nikiki29 ano, pravdaze, autam za nou, prichadzajucim zo zadu. Ale nie prednost autam spredu, kedze je to jednosmerka a spredu sa ist nesmie. Tym padom sa naozaj jedna o cuvanie v jednosmerke a pokuta je opravnena. Ale na vine nebola, zhoda nahod.