icon

Má žena s kočíkom prednosť na pošte?

26. jún 2024

Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem

gejb
26. jún 2024

Máš prednost, ale je to skor nepísané pravidlo.
Ked teta za okienkom vodí ženu s dieťaťom tak ju väčšinu zavolá mimo poradia.

birika
26. jún 2024

cakat a spoliehat sa na dobrotu ludi, ktori ta pustia - ine by bolo, ak nemas kocik a drzis dieta na rukach...tam je to opravnene

heni79
26. jún 2024
beahaydee
26. jún 2024

Ak ma posta system s poradovymi listkami, treba si stiahnut do mobilu aplikaciu posty. Tam si najdes, kolko je aktualne na danej poste ludi v rade. Ak vela, vies si este doma kliknut poradovy listok. Kym prides na postu, budes na rade, alebo aspon nebude pred tebou tak vela ludi.

lenkakravcova
26. jún 2024

Zaplať si balík ONLINE (a štítok si vytlac a prilep), potom máš prednosť. To sa píše na pošte. Online zásielky sa vybavujú prednostne. 🙂 Chodím tak a je to super. Predbehne s kolónu a utekala preč. Len tie pohľady ľudí.. 😂 (ale tak každý si to takto môže doma zaplatiť a vytlačiť - aspoň je to motivácia pre ostatných).

evaachesa
26. jún 2024

@lenkakravcova autorka nepísala či potrebuje odoslať alebo niečo prevziať...v druhom prípade jej to asi veľmi nepomôže.

mamutka
26. jún 2024

Žena na materskej ma celý deň na to aby si na tu postu zašla. Ostatni tam idu pred alebo po práci, nemôžu si vystriehnut najlepší čas. Fakt nevidím dôvod na prednosť. A to si dávam záležať na tom, aby som pri plateni v obchode napr púšťala pred seba ľudí čo sa zaradia za mňa a majú máličko tovaru, pričom ja mám plný košík.
Tehotnú ženu pred seba pustím tiež, tiež asi ide z prace a ma toho viac než dosť.
Na tej pošte v rade totiž stoja ľudia ktorí všetci niečo majú. Niekto možno ide z nemocnice a ukrýva pod oblečením vývod. Nevidno to a musí tam stat tiež. Poznám také prípady a preto ma udivuje že by prednost chceli ľudia ktorý si môžu spokojne poriešiť všetko cez deň

tomasisa
26. jún 2024

@maranco ja poznam ludi co vyslovene nechcu IB pouzivat a ani aplikacie mat v telefone...sama medzi nich patrim...ale ja som sa zasa nestazovala a ani nedozadovala prednosti ak je vela ludi...viem ze to prinasa aj minusy

tomasisa
26. jún 2024

@lenkakravcova motivacia k comu?

rozculena
26. jún 2024

@diewcatqoo tak to som ešte nezažila,že by tam len tak kecali

mamina7070
26. jún 2024

nemas prednost pridi tam v inom case mas na to priestor na materskej v ramci prechadzok

lenkakravcova
26. jún 2024

@tomasisa motivácia k tomu vyplniť si tie údaje online, je to, že tam potom človek nemusí stáť v rade minúty až hodiny 🙂

lenkakravcova
26. jún 2024

@evaachesa aaa. To máš pravdu, to mi nenapadlo. 🙂

tomasisa
26. jún 2024

@lenkakravcova vsade elektronika, systemy ulahcujuce zivot, setriace cas a napriek tomu vidam na poste viac a viac ludi v radoch....samozrejme ze to ma nejaku pricinu....ekonomicke na prvom mieste...😉

0silvia0
26. jún 2024

@tomasisa ako to myslíš, že ekonomické na prvom mieste? Veď za prevody cez IB neplatíš, za poštové poukážky platíš

tomasisa
26. jún 2024

@0silvia0 minimalizovat naklady a maximalizovat zisk, zakladna poucka, co sa tyka posty tak zrusit/zlucit prevadzky, okresat zamestnancov, tlacit ludi aby si cast ich prace robili samy, ale to nebola vycitka, len suche konstatovanie ze to tak je...a co nie je moze v bud. byt...teraz neplatis v bud. mozes...ale mozno uz nebude na vyber, lebo vsetko bude v online priestore...to sa len tak zamyslam...fantazirujem, zle jazyky by povedali ze konspirujem 😀 ci mudre jazyky?

tomasisa
26. jún 2024

@0silvia0 pre postu na prvom mieste ekonomicke priciny

kikushaa
26. jún 2024

Nie nema

marca12
26. jún 2024

Ja vsade pustam zeny s detmi v kociku alebo celkovo zeny s mensimi detmi. Automaticky prednost nemas,ale verim,ze ak by si poprosila niekoho,že by ta pustil,tak snad vedia byt ludia a pustia ta pred seba.

lenkakravcova
26. jún 2024

@tomasisa Keď plno ľudí netuší, že si môžu tie veci vyplniť doma a nečakať. Väčšina ľudí už má doma dnes aj nejakú tlačiareň, takže je to celkom zbytočné tam stáť radu - pri odosielaní.
Pri preberaní - to je iná vec..
A s tými bankami: kto dnes vyberá peniaze na pošte? Snáď len dôchodcovia alebo ľudia, ktorí si nevedia zriadiť internetbanking. Ak by ten výber sociálnych dávok, dôchodkov speňažili - napr. 2 eurovým poplatkom za výbeh hotovosti, tak by si hneď rozmysleli, či pôjdu na poštu alebo si to nechajú poslať online na účet.

maranco
26. jún 2024

@lenkakravcova každá banka má bezplatný účet, bezplatný výber z vlastného bankomatu a bezplatný výber/vklad na pobočke, platobnú kartu a IB pre ľudí s nízkym príjmom do 825€ mesačne
a potom sú tu aj banky ktoré majú bezplatné účty pre každého
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...

takže sa nedá tvrdiť že banka by bola drahšia ako pošta

xckaretxxx
26. jún 2024

@gejb to vážne TETA ZA OKIENKOM. Ona je ti teta? Hádam pani za okienkom.

lenkakravcova
26. jún 2024

@maranco No však áno, netvrdím opak. Pošta by mala zaviesť poplatok za výber v hotovosti, aby sa tam nerobili fronty. Lebo je to v dnešnom svete zbytočné, keď existujú účty zdarma na každom kroku.

gejb
26. jún 2024

@xckaretxxx robíš asi za okienkom že?

iwesska
26. jún 2024

Je to posta,nie pohotovost,normalne som vzdy cakala. Kym ti dieta hystericky neplace,preco by si mala byt vybavena prednostne?🤨

hiro
26. jún 2024

@xckaretxxx Po slusnosti ju treba pekne oslovit "zlata pani" ;)

mircalla
26. jún 2024

Nie, vzdy som cakala a nikdy ma nenepadlo, ze by ma mal niekto pustat

mircalla
26. jún 2024

@tomasisa No vdaka ludom, co nechcu aplikacie a IB su prave rady na poste....Zaroven mnohi slovaci su absolutne neochotni sa naucit pracovat so samoobsluznymi pokladnami, takze namiesto toho, aby sa zamestnankyna mohla venovat cloveku, co neprechadza kod ci potebuje storno musi niekomu blokovat cely nakup....Lebo aby sa raz naucil to nie, radsej 50 krat poziada pracovnicku nech mu/jej pomoze

kristiii
26. jún 2024

@lenkakravcova nemyslím si, že ľudia, ktorí uprednostňujú hotovosť, by si rozmysleli jej výber pre 2 eurá. Aj cena šekov či inkasa stále rastie a ľudia ich stále využívajú. Ja zas nerozumiem, prečo to najviac vadí ľuďom ako ty alebo maranco, keď sami na tú poštu nechodíte a tie rady tam nestojíte.

prasiatko30
26. jún 2024

Jedine miesto kde som ako matka s detmi ocakavala, ze ma prednostne vybavia je na letisku tak pri check-in ako pri nastupe do lietadla - aj to len ked som lietala s klasickymi linkami ked som isla nizkonakladkou tak som si poslusne doplacala priority