Mačiatko - smrad po veľkej potrebe

3. dec 2023

Dobry vecer.Mam maciatko, zijem v byte zaobstaral som si 1.krat macicku.Chodi na potrebu tam kde som jej to pripravil do nadoby kde som aj dal taky biely kamienkovy piesok z kauflandu..Kym curala bolo to ok ale teraz bola na velku a smrdi to dost akoze..Ako to vyriesit aby sa to dalo ako tak zniest?Nepotrebujem aby mi cely byt smrdel vzdy ked pojde na velku..Aj to zahrabala ale proste smrad je smrad.

cafelatte
3. dec 2023

Mačacie skratka riadne smrdi, preto už nemám mačku v byte, aj keď mam mačky rada. Existuje parfumovany piesok a po každej potrebe hneď piesok vyčistí. Musís sa oň starať denne pravidelne.

diewcatqoo
3. dec 2023

Vsak zahrabanie smradu nepomoze. Po vykonani potreby to treba hned vyniest. Ci ako dlho to tam planujes susit?
Inak, ak mas otvoreny zachod (nekryty), tak z toho ide smrad viac, nez z kryteho. A oplati sa investovat do podstielky, najlepsia je jemna a jemne parfumovana. Ja som kedysi kupovala Tigerino. Tie lacne z Kauflandu su nanic.

ivik4
3. dec 2023

Nijak
Nasa chodila vzdy v noci🤦‍♀️
Hroza
Uz cicu nemame

lenkahorny
3. dec 2023

smrad môže byť aj z toho, ak nebola odčervená. Skúste odčerviť (tabletky od veterinára podľa hmotnosti), prípadne probiotiká. Našej malej z ulice strašne smrdelo, tak sme ju preliečili s veterinárkou. Ale tak nečakajte konvalinky, ľudské tiež zrovna voňanavé nie sú 🙂 treba to hneď vyhodiť ako pôjde na velkú. Prípadne krytý mačací záchod s dvierkami, ale pravideľne čistiť, ak jej to tam bude smrdieť, môže začať chodiť inde na potrebu

dzulli1980
3. dec 2023

V prvom rade treba mača odčerviť ... a kúpiť kryté wecko ... kúp klasickú podstielku (žiadne parfémované) a existuje prášok na odstránenie zápachu (roky ho používam) a po vyčistení wecka nasypať a zmiešať s podstielkou (wecko čistiť ráno, večer), dôkladné čistenie, výmena podstielky dvakrát do mesiaca ... a len tak na okraj, Tvoja stolica vonia?

kacena4
3. dec 2023

prepac aj tvoje h... smrdi 🙂 takze aj to zvieracie je rovnake... my davame gelove wc nie pieskove, je lepsie lepsie pohlcuje pachy ale aj tak vzdy po velkej odnasam macasie hovienka do nasho wc (to gelove sa moze splachovat) takz smrad eliminujem. ak je moc vonave streknem osviezovac 🙂

madeline1
3. dec 2023

Ten znecisteny piesok len vymenit resp.odstranit, aj tak do toho isteho piesku macka uz druhy krat nepojde.

slavomira236
3. dec 2023

Tiez mame kocurika 1,5 mesiaca.. po prvej potrebe som myslela ze odpadnem. Potom som kupila kryte ale citit to stale. Moj ma toaletu v izbe zadnej kde mam len mraziak tK to tak nevadu..po kastracii pojde na dvor. Teraz je zima tak je dnu..ja by som neverila ze 4mesacne maca dokaze tolko kadit
Aj 4krat ma den vyberam hovna

marianarem
3. dec 2023

Treba skusit aj rozne druhy stravy, z niektorych granul smrdi viac, z niektorych menej, aspon u nasej.

mondolina
3. dec 2023

@kacena4
to sú aké tie gélové wc prosím

autor
3. dec 2023

Vymenil som jej piesok, mozno tie vymeny by som zvladal no napadla mi myslienka co ak bude zahrabavat hovienko a stupi nanho?a potom mi to roznesie po byte 😂

huginko
3. dec 2023

Pardon, ale práve pre toto by som mačku nezniesla... Fuj

andrejka2424
4. dec 2023

Ja nerozumiem, prečo si viac nečítal skúsenosti s mačkami pred tým, ako si ju zaobstaral. Kvôli tomu smradu a roznášaniu na labkách všade po byte si ju aj veľa ľudí nezaobstará.

eva112014
4. dec 2023

Áno smrdí to a riadne! My máme vonku mačku a mne je normálne na zvracanie. Pretože sme ju mali v garáži, keď si zvykala u nás. Ľudské 💩 nie je voňavé, ale nesmrdí tak ako mačacie. Verím ti, ale mačky milijem, ale do bytu v žiadnom prípade!

ovaaa
4. dec 2023

Ak máš balkón, daj tam rolety, uzavri ho a umiestni jej tam uzavreté wecko. Tak mám aj ja, vždy nechám nejaký cm otvorenú, aby bolo vetranie.Kazde výkalmi smrdia takže vo vnútri izby by som wc určite nemala.

lucia147852
4. dec 2023

No za prvé znies ako by si mal 15. Čo si čakal? Voniu lalii? Za druhé, niečo si naštudujem predtým ako si zaobstaram zviera.
- s mackou ísť k vetosovi na odčervenie (maca nikdy neodvervuj sám)
- kúpiť kryté wc
- kúpiť kvalitnú podstielku
- kúpiť kvalitnú stravu (žiadne wiskasy, Félixy a podobny súvis)
Zvieratko stojí nemalé peniaze, čas a nervy. Nie je to voňavý plysacik.

luccija
4. dec 2023

Mačacie hovienko smrdí nič s tým nenarobís.Ja som strážila susede mačku, keď boli na dovolenke nie som fajnovka, ale mala som dost

katarinaba
4. dec 2023

Macacie hovienka smrdia v prvom rade zo stravy. Treba hladat stravu, ktora bude macke vyhovovat aj chutovo, ale aj vplyvom na stolicu. Mam doma dve macky a teda ja citim hovienko len ked ho idem vyhodit.
Zapach stolice mali, ked som im menila granule. Zistila som, ze to nie je dobre, tak sme sa vratili k povodnym. Tiez z tohto dovodu mojim mackam nedavam konzervy a kapsicky. Po nich tiez smrdeli. Takto mam pokoj. Macky pekne zeru, maju kvalitnu stravu a nesmrdia.

mk1111111111
4. dec 2023

Lepsie ho stravuj, veterinarne osetri, odcervi, kup kryte wc a nic nebude smrdiet. Ja musim chodit nakukat, ci uz nieco robili.

annm81
4. dec 2023

Mačacie nesmrdí o nič viac ako ľudské. Treba kúpiť uzatvorenú toaletu a pravidelne ju čistiť, zabezpečiť kvalitnú podstieľku, mačku odčerviť a dávať jej kvalitnú a vhodnú stravu a v byte nijako smrdieť nebude. Kopec ľudí dáva mačke napr. mlieko a potom sa diví, že mačka má smradľavú hnačku.

slavomira236
4. dec 2023

@annm81 ja davam stravu pre macata. Je sj odcervena.ame najducha hned v ten den sme boli pri veterinarovi. A teda smrdi to prosto su ludoa citlivejsi a citoa to. Ja vynasam aj 3krat na den potrebu von . Som doma tak mozem ale ak by som prisla vever z prace ani si rafsej neprefstavujem ten smrad. Mali sme morcata napriklad tie citit mebolo vobec

sense
4. dec 2023

Záleží aj čím ju krmis, my máme dve jedna zere viac kapsiciek ta aj viac smrdí po veľkej potrebe, ta druha je viac na suchu stravu tým pádom aj menej kadi a nesmrdi to tsk. Dôležité je vetrať, a pokiaľ si doma hneď to očistiť. A takisto treba aj meniť komplet piesok a záchod komplet očistiť, nie každý deň ale raz za dva tri týždne. A ešte sa nám nestalo žeby si mačka po stúpala po vlastných vykaloch a poroznasala kade tade.

missviolet
4. dec 2023

správny piesok, kryte WC a popravde, citime to len niekedy a to asi na 5 sekund - smrdi, ked zle zahrabe. samozrejme, casto treba cistit.

majkakvet
4. dec 2023

Je odcervene? Skuste pozberat hovienka z 3 dni a k vetovi na koprologiu. Mozno potrebuje preliecit.