icon

Mačiatko v dome

saska112
23. sep 2021

Ahojte, ako ste to robili s malym maciatkom prve mesiace? pocula som ze ked ho nechaju v stodole, kolni alebo hocikde kde ma otvor tak zdrhe. Mozem ho mat doma max tyzden-dva ale chcem macku na dvor, ale bojim sa ze vydrzi a neujde. Alebo ze jej nieco ublizi. Steniatko sa da do koterca aby neuslo, ale maca?

Strana
z2
katina02
23. sep 2021

By som povedala, že aj do pol roka istotne. Ak chceš aby si mačka zvyklana to, že od vás nepotrebuje újsť, musí jej byť u vás dobre. ďlej ide zima, tá mačička nebude môcť byť podľa mňa len tak na záhrade ak už bude zimšie a zimšie. Buď prijímeš to, že musí byť vo vnútri alebo si mačku proste nezaobstarávaj

darkswan
23. sep 2021

@katina02 presne nechapem preco vlastne macku chce

lucia147852
23. sep 2021

@saska112 hlavne ak chceš macku vonku treba ju mat kastrovanu a čipovanu a samozrejme ockovanu. Čo sa týka úteku, mačka sa naučí vrátiť tam, kde jej je dobre. Ale na potulkách ju môže zraziť auto, čo sa aj casto stáva, pretože pokial nemáš dvor dostatočne zabezpečený tak sa vyberie na potulky po “revire”

livinka1111
23. sep 2021

@fotoarch a nepoškriabali vám nábytky? nerozhrýzli niečo? toho sa najviac bojím...

saska112
autor
Autor odpoveď zmazal
fotoarch
23. sep 2021

@livinka1111 hryzu steniatka, macky nie ... Poskriabat je 50:50 ... Treba si s maciatkom hned kupit wc a skrabadlo,aby sa ucilo na tom jednom mieste.. Nase maciatka vedia uz skrabat , chovane su od porodu v detskej izbe... Ich maminu som kupovala a oni ju nesocializovali ako my, tak take navyky nemala. Maciatko z vonku asi bude skriabat tiez. Kupila som aj kliestiky a nasej britke tie nechty striham... Ale ak mate kozenkovy gauc / ja by som macku neobstaravala.

livinka1111
23. sep 2021

@fotoarch koženkový máme len spodok gauča, sedacia časť je čalúnená... no budeme ešte rozmýšľať veru. musíme zvážiť všetky pre a proti...

martinenka886
23. sep 2021

Znama ma kocura v dome, on sa naucil ze ked mu davaju stale zrat a obcas si ho tak mojkaju, tak sa k nim vracia aj ked ho pustia von. Ked maju macky naokoli "svoje dni" ze ho aj mesiac nevidia a potom sa znova objavi.

fotoarch
23. sep 2021

@livinka1111 my mame taketo vkusne skrabadlo... Pozri ked kupite slachtenu, tie su kludnej povhy, predpoklad skrabat nebudu pomimo..Z vonku maciatko bude urcite divokejsie... Starostlivost o macicku je nenarocna, 1x denne vycistit wc, 1x naliat cistu vodu a granulky. Potom si uz len uzivas jej priadene, prazen a radost ked sa s nou deti hraju 🙂.. Za mna super k detom.

zuzzuzi909
23. sep 2021

My sme mali u nasich od malicka sa ucila byt vo vnutri, aby si zvykla a potom uz postupne zase bola vonku, akurat na zimu zase dnu a super. Aj mysi chytala, nezdrhala, proste to je radost 🙂

nika523
2. okt 2021

@saska112 pre boha to fakt by si nechala vonku malé mačiatko???? Alebo v stodole? Veď už je zima, a aj keby nebola to čo akože malé mača má byť vonku čo bude robiť vonku? Veď to je ako malé dieťa potrebuje teplo, lásku....

saska112
autor
4. okt 2021

@nika523 nenechala...preto to riesim ! uz ho mame a je vo vnutri

nika523
4. okt 2021

@saska112 super, ďakujem

mijunik
4. okt 2021

@saska112 a bude vovnútri až do jari? 🧐🙂🙂

saska112
autor
5. okt 2021

@mijunik ano dokonca ma svoju vlastnu izbu 😀 hostovsku mame tam nabytok a gauc ktory moze aj skrabat, pelisek na parapete kde moze smirovat von a vyhrievat sa ked je sama doma

mijunik
6. okt 2021

@saska112 😻🤩🥳 To je paráda, supeeeeer! Slečna sa bude mať ako v raji. Toto ale keď poviem dcére, ktorá nedobrovoľne zdieľa izbu s mladším bratom… A u vás má aj mačiatko vlastnú izbu… 😄😄😄

saska112
autor
6. okt 2021

@mijunik ano mame dom 🙂 a ta izba je nevyuzita....je tam nabytok z bytu a teraz som rada ze si ten gauc na bazosi nikto nezobral...je pre nu super 🙂

romanadam1626
7. sep 2023

@fotoarch krasne sú🥰

Strana
z2