icon

Mačka alebo pes?

scarletka34
5. okt 2018

Možno to sem nepatri ale aj tak skusim túto temu. Chcela by som kupit do bytu zvieratko len neviem ci je lepsie malý pes york alebo macka len neviem ktora plzne minimalne. Preto by som chcela poradit dakujem za kazdy nazor ci radu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
8. okt 2018

@erickatt krásavica, my máme tiež takmer rovnakého fešáka 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
8. okt 2018

@stvura krásne sú, tiež máme ešte psa, u vás dve baby, u nás dvaja mládenci, a v interiéri máme ešte zajačicu.

erickatt
8. okt 2018

@0silvia0 a nelub to. Nam psik pred týždňom zomrel. Po 18 tich rokoch. Po ocku si hladam iného. No ešte to nemam doma schválené 😀

macka7382
9. okt 2018

Ešte mi napadlo, ze ja som si brala do bytu nášho kocura keď mal 6 mesiacov. A bolo to asi lepšie ako brať si male maciatko. Všetko bol nauceny, chodit na záchod, na skrabadlo, vykázali zo, takže hned po príchode k nám nemal problém a spal rovno s nami v posteli pri nohách . Už som ho len kastrovat dala🙂

henikav
9. okt 2018

Macicka je samostatnejsia, prituli sa a lubka ked si tam a mas na nu cas a ak nie je samostatna. Psik je ako dieta, ak ho nechas dlho sameho bude smutny. Nasa macka si dobehne domov ked je hladna, prituli sa ale inac si zije svojim zivotom, psik na mne visi, kvoli nemu zvyknem cez obed odskocit domov aby nebol dlho sam, aspon 10-15 minut sa s nim prejdem. Takze podla casu a tvojich moznosti. Treba vyriesit aj dovolenky, vylety.... ci uz psik alebo macicka ziju dlho, treba sa potom tomu prisposobit. My ked niekam ideme, macicke nasypem vela krokiet a suseda jej obcas da masko ked je doma, inac zostava sama. Psika takto nechat nemozes

vagomilan1
24. okt 2018

Určite pes, mačka ti všetko doškriabe ako naš edgar :D len si porovnaj na hocktorom e-obchode, čo musíš všetko kupovať mačke https://fera.sk/hracky-a-skrabadla-sk/ a to nieje, ze "hračky" nazvime to "veci, ktore tvoja mačka potrebuje na to aby si sa nezblaznila" :D

magda15
Odpoveď bola odstránená
peepbb
1. sep 2020

Jednoznacne pes. Pes sa da trenovat a dokaze aj zachranit zivot cloveku. Kolko kocurov ci maciek zachranuje zivoty ludi? Civavu nemusis ani vencit je to psik do vrecka. Ja mam dvoch civavakov maju kazdy 1,5 kg. Macka ma 3-6kg. Pre deti je vhodny aj trpslici pudel alebo papillon. Macka skrabe a poskrabe ti deti. Naviac macka nahana koryst na balkone vtaky a spadne ti dole. Pes je ovela ovela mudrejsi.

maria1989
2. sep 2020

@peepbb psa nemusis vencit? Kazdy pes potrebuje ist von.

ktochytavzite
2. sep 2020

@scarletka34 do bytu asi nic,york sa tazko nauci na curanie vonku,psy zvyknu ocuravat byt ,cize ak nemate zahradu kde by bol tak to je nic,moc.A mack zasa kadi do piesku,maccie vykaly a moc strasne smrdi na kilometer,neviem kde tie wcka maju ludia v byte ale do zachida a kupelky by som si to nedala ani kupelky,jedine na chodbu ak ti to susedia dovolia.
Skus nieco menej narocne.

ktochytavzite
2. sep 2020

@scarletka34 a ak si mala psa a macky este nie,nvm ci si oblubis,ja nor macku ani na zahrade nemusim,mne vadi povaha ,nie su ako osy verne az za hrob,su skor falosne a to pradenie je odpudive okrem toho utocia ked nemaju nanzeeba naladu,toto u psa njdes tazko.Plis tie ich vykaly fakt smrdia,aj n zahrade citit cerstvo vykasenu macku,nieto este v byte.

katpox
2. sep 2020

Mam psa, maltezaka, cesem ho a je aj ostrihany, ale plzne, no mozno ten cinsky chocholac neplzne, macky sme mali na dvore a tiez plzli a dost asi viac ako pes, no so psom je vacsia starost. Vencenie kazdy den, tiez starost kam ho dat ked idete na dovolenku, nie su vsade psy vitani, no a male psy byvaju agresivne, cest vynimke, mala som akitu to bol pan pes ukazkovavy, krpate psy sa di neho stavali, on ich krasne ignoroval, no a maltezaka mame a teda bol aj popri akite a to je len mazel, akitu som zvladla vycvicit a to iste som ucila maltezaka a nic, vysse roka mu trvalo kym sa naucil chodit von na wc, akita to pochopila hned, ale brutalne plzol, obaja boli v byte...

peepbb
4. sep 2020

@maria1989 Ja mam dvoch. Jeden chodi rad von a druhy vobec nechce chodit von. Ten druhy bol tak nauceny uz z chovnej stanice. Ked ho vazmem von schova sa pod lopuch. Najlepsie mu je v izbach na hoteloch a tak podobne. Radi cestuju vsade ich berieme aj na urad, do obchodu vsade. Hygienicke navyky maju uz od veku 5 tyzdnov. Vedia posluchnut prikazy. Upozornia ta ked niekto ide. To nedokaze ziadna macka. Macka moze dieta poskrabat. Mam kamaratku ma kocura a je aj ona poriadne doskrabana. Psik je pritulny este dietatko aj ochrani. Ked niekto ide k dietatku postavia sa tam, stekaju a vrcia.

peepbb
4. sep 2020

@ktochytavzite York je velmi inteligentny a praveze sa lahko nauci. Ked je steniatko este nie je tak mudry ako ked vyrastie. York patri medzi nadpriemerne inteligentne psy, ale treba ho troska aj cvicit. Naucit nejake prikazy.

0silvia0
4. sep 2020

@peepbb teraz si predstavujem, ako civava zachranuje zivot cloveku... zaujimava predstava...

peepbb
4. sep 2020

@katpox Civava kratkosrsta, rusky toy velmi neplznu. My chodime len na take hotely na dovolenku kde nam dovolia vziat psikov. Nasi psikovia su hravi kazdeho maju radi najradsej maju male deti ale ked sa niekto dospely priblizi k nasmu malemu tak to uz zacnu brat seriozne a odstrasuju priselca.

peepbb
4. sep 2020

@0silvia0 Civava je top strazny pes. Nie obranar, ale strazny pes. Trenovana civava dokaze cokolvek najst na letiskach pretoze sa vsade zmesti (peniaze, drogy a podobne). Preto je pouzivana policiou. Nepredstavuj si a radsej sa spytaj uja Googla.

0silvia0
4. sep 2020

@ktochytavzite to je vec nazoru. Mne zas vadi ta psia oddanost a uslintanost za panom a psia vlezlost. Macky su osobnosti a zboznujem macacie pradenie a obtieranie sa. Ked maju naladu, pridu, ked nie, odtiahnu sa. Podotykam, ze mame aj macku aj psa, ale mne viac vyhovuje macacia povaha.

0silvia0
4. sep 2020

@peepbb sestra ma dve civavy, ustekane, rozmaznane, lenive, bojazlive. Na uja googla kaslem, predstavujem si tie sestrine, ktore musi vsade vlacit v psich kabelkach a su jej obe v patach, nemoze sa bez nich nikam pohnut. Teda ona ich trenovane nema, su statocne rozmaznane....

peepbb
4. sep 2020

@0silvia0 Nie kazdy pes je rovnaky. Macka je taka divsia a neprisposobia sa tak. Psa mozes vycvicit a je ovela inteligentnejsi. Ja mam rada aj macky ale mame napriklad jazierko kde su koi kapre no vysvetli macke aby tie ryby nechala na pokoji. Pes ten to pochopy a je ovela viac oddany.Civava nema vtieravu povahu. Ani niekedy nepride ked ju zavolas, ale ked zvysis hlas a je trenovana tak pribehne. Macka ti moze utiect a lahko ju moze niekto otravit. Psa vycvicis aby si od inych nebral jedlo a nic sa mu nestane.

0silvia0
4. sep 2020

@peepbb je mile ako mi vysvetlujes rozdiely medzi mackami a psami🤔 mame aj macku aj psa, takze ovladam... sestrine civavy su doslova otravne, ona si sadne a obe sedia na nej. Soferuje, pchaju sa jej na nohy. Ja by som toto nezniesla, ona je tolerantnejsia....

peepbb
4. sep 2020

@0silvia0 To je pravda civava je rozmaznana. Nezozerie hocico. Spapa malo ale kvalitne jedlo. Podla statistik je to najdrahsi pes na svete, pretoze ludia ich velmi rozmaznavaju a minaju na ne najviac penazi. My ich berieme ako clenov rodiny mame ich velmi radi. Ale mimochodom kamaratka ma velkeho kocura a ten tiez zerie len kvalitnu sunku, granule jest nebude. Ona byva v byte a vyskocil jej uz par krat za vtakom z balkona. Zatial to vzdy prezil z piateho poschodia ale bol poriadne porantany. Naposledy sa po pade musel liecit niekolko mesiacov.

0silvia0
4. sep 2020

@peepbb no ved ono kazdy ma rad tie svoje zvieratka, ktore si oblubil a vytvoril s nimi vztah... niekto velke psy, niekto male psy, niekto macky a ine....

peepbb
4. sep 2020

@0silvia0 V aute pouzivame specialnu tasku urcenu na prepravu psikov. Pocas jazdy ich nepustame bez dohladu volne behat po aute. Ved to je ohrozovanie cestnej premavky.

peepbb
4. sep 2020

@0silvia0 Velky pes vyzaduje pravidelne chodenie von a treningy. Velky pes je vyborny len to uz ti moze zmenit uplne zivotny styl. Napriklad Great Dane (nemecka doga), alebo doberman vyzaduje minimalne 3 hodiny denne a musis s nim chodit na cvicisko. Civava sa prebehne aj po byte.

ktochytavzite
5. sep 2020

@peepbb skor nie ale ok praveze york su zbtyvh hlupsich

ktochytavzite
5. sep 2020

@0silvia0 hej ja to neznasam,neznasam celkovo povahu macky,pes je uplne ine ale kazdy si najde to svoje a radsej budem vencit za kazdeho pocasia ako pratat macacie wcka