Mačka v byte - starostlivosť
Máte niekto v byte mačky? Je to náročné na starostlivosť? Bývam sama v 1,5 izbovom byte a chcela by som si vziať buď mačičku z útulku alebo od známych (tá by ešte ale nemala hygienické návyky). Kedysi som bývala v dome kde sme mali rôzne zvieratá od psov, mačiek až po sliepky ale vždy všetko von na dvore kde tá starostlivosť nebola tak náročná. Čo obnáša mať mačku v byte? Dá sa nejak naučiť aby neskákala napr. na linku a podobne? Bude jej stačiť 1,5i byt?

nepotrebuje až zas tak veľa pohybu, ale ja na našich vidím, že sa nudia. Dokonca som taká sprostá, že im robím animátora. Naháňam sa s nimi, lebo len drichmú a tučnejú. Ale pár krát denne sa ponaháňajú aj ony dve navzájom a dupocú po celom dome.
To ma teda pobavilo, že robíš klasicky od 7:30 do 13:00, vrátane cesty do práce. Klasicky sa robí oveľa dlhšie.
@panelacikova vy mate nie len výborne vyvinutý čuch ale aj dosť negatívne vyvinutý postoj k všetkému, čo si všímam v diskusiách. Mne mačka nesmrdi, nemam s nou problém a to som extrémne poriadkumilovna... Deti chceli, tak mame. Celkom mi pri rástla k srdcu. Wcko ma v chodbe. "vykastrovana", pravidelne odcervena.
@h2 viem že sa robí dlhšie lenže ja od 13:00 pracujem potom ešte z domu tie zvyšné hodiny čiže to nie je celá moja pracovná doba od 7:30 do 13:00 a prácu mám pár minút peši od bytu 🙂
Veď ja nehovorím, že už potom nepracuješ. Len že to, čo si napísala, nie je klasicky.
Mám kocúrika 20 rokov. Ak si zoberies z utulku starsiu macicku tak bude troska kludnejsia, su veterinarne osetrene a casto aj vykastrovane (takze kocur nebude znackovat), naucene na hygienicke navyky. Kup macicke skrabadlo (maju aj kartonove za par eur) a to je vsetko. Treba sa jej venovat najma vecer pred spanim a mat rezim, krmit v rovnake casy. Ja som robila od 8-5 a kocur bol doma sam a bol v pohode len som mu to potom musela vynahradit inak by dosiel o 3 rano mnaukat ze sa chce hrat :D Ale to je vsetko, macky ked maju dobre podmienky su velmi nenarocne, urcite menej ako psik.
My mame kocurika a je určite menej náročný ako pes. Naš nechodi ani na linku (zatiaľ), snad sa ani nenauci. Ani neskrabe nabytok, len gauč v spalni ale tam je lacný poťah z Ikei takže neriešime. :D Jedine co nám na ňom vadí je, že mnauci v noci semtam, to nás budi. Inak cez deň spi, papa, chodí na zachod, zase spi, pohra sa, spi. Nenáročné zviera ale my sa mu aj venujeme. A 1,5 byt mu stačí. Počula som ze kolko izbieb toľko maciek aby mali dosť priestoru.
@zdenka11081983 nemám negatívny postoj ku všetkému... zrejme to tak vnímaš iba preto, že máme (pravdepodobne) diametrálne odlišné názory. a už vôbec nechápem, prečo prepieraš moje vyjadrovanie sa v iných témach?
autorka sa pýtala na názor na mačku v byte. ja som jej dala svoj názor. mala som možnosť vidieť dve domácnosti, jednu som opísala. druhá vyzerala OK síce, ale šlo o dom, kde mačka má výbeh na dvor kedykoľvek sa jej zachce. čiže viem zhodnotiť a vyjadriť názor len z tohto tu. a pre mňa za mňa si ty s mačkou aj spávaj, mne je to fuk. ja som reagovala na autorku. a pri troche inteligencie by som tu neťahala iné diskusie...
@0silvia0 aj my nasim robime program vecer, aby sa unavili a v noci trosku pospali 🙂 s udickou, s pierkom..
nasi dvaja maju nieco vyse roka a akcni su dost. nahanaju sa, klbcia, dupocu ako dva kone. niekedy chytia rapel a rozbehnu sa ako keby su na motorcek a ukoncia castokrat sprint smykom 🙂 kocurik je akcnejsi v noci a macicka cez den.. cize zalezi zrejme od povahy a temperamentu
Jéeeej ďakujem 😘
no ja mam asi svatu macku. z ulice prinesena ako 5mesacna cca. absolut za 6,5 roka nemame vobec zničený nabytok, nic, kuchyna ju nezaujima, macka nesmrdi, ani o nej nevieme. ked mame navstevu a ona sa po par hodinach zjavi vsetci v soku, lebo ju nepocut, nemsrdi nikde nic... taka kludaska. ide aj o to na aku povahu natrafis...
Ako deti me si vydobili mačku v byte, teda kocúra. Chodieval sa ku nám najesť, pospať, chodieval na wc von, vždy sa pýtal. Neskôr sme našli mačku, ku ktorej sa nik nehlásil, kotnú. Nepýtala sa von, zriadili sme jej wc, ostala už natrvalo. Mačiatka sme rozdali. Sterilizovať sme ju nedali a kotná už viac nebola. Potrebovala škrabadlo, sama si zvolila, že to bude drevený ručne vyrobený stolček. V rodinnom dome so záhradou o mačky nebola núdza, chodievali aj od susedov. Pamiatková :
My sme boli 9 rokov (😅) v byte co mal 18m2 a z toho 8 rokov s kocurom od maciatka, nic mu nechybalo. Teraz sme v dome, kocur si pomaly zvyka na vela miesta. Pouzivala som podstielku z lidla, presla som na Kato, odporucam, nie je problem so smradom.. ak macke date moznosti skrabania, neznici vam gauc. Na linku chodi ked nie sme doma, tomu sme nevedeli zabranit.
Ja som mala najprv jedneho kocura ale potom som zobrala este jednu malu dvojmesacnu macku aby nebol sam. Su velmi dobre,je pravda ,ze kocur dost znackuje ale aj tak by som ich nedala za nic. Na wc su naucene ale kocur je taky. To aby neskakali na linku myslim ,ze sa neda naucit pretoze macky chcu vsetko vidiet😂.. v noci sa veeelmi hraju ,hlavne ta nasa 7 mesacna je taka aktivna☺️vela krat sa zobudim na to ako mi spinka na bruchu😂😂… ja by som ich nedala za nic ,narocne to nie je ale kocur znackuje a to nie je prijemne. Kupit im skrabadlo aby neznicili nabytok☺️
@ladycat2021 Aj my máme ešte + jedna! 😃
@h2 ale ake sladké 😍😍😍 doma na Slovensku mam ešte jednu macku, ale to uz je stara fotka .. hoci si myslim, ze stále aktuálna 😅
@ladycat2021 Tak to je krásavica! 😻
@h2 je to moja obľúbená fotka 🙂 neznasa česanie 😁😁 tak na fotke je trochu strapatý 😅 ale toľko lásky koľko da hoc len jedno zvieratko, tak to nedá ziaden človek 🙂 a na to aký je veľký, tak taky je prítulný 🥰 a občas riadne otravný 😅😅
@ladycat2021 Takže kocúr? Mne sa to hneď zdalo podľa tváre, ale keď si písala, že mačka...