Majiteľka bytu zapríčinila smrť mačky
Dobrý deň, chcem sa spýtať ako mame riešiť túto situáciu. Bývame v prenajatom byte od jednej pani ktorá nám povolila zvieratká. Mame 2 mačičky ktoré sú od narodenia iba v byte takže nie sú zvyknuté chodiť von. Skúšali sme ich aj von ale keďže bývame v ulici kde je častá premávka áut je to pre micky stres a ťahajú sa skôr dnu. Micky sú plaché voči iným ľuďom ktorý prídu k nám na návštevu.
Majiteľka bytu nás upozornila ze bude chodiť na nánatkove kontroli s čím sme problém nemali ale požiadali sme ju aby nám to ohlásila keďže micky pri kontakte s cudzími sa vyplasia a hrozí riziko ze vybehnú na ulicu. Majiteľka s tým súhlasila.
No a práve včera poobede prišla na namatkovu návštevu keď sme neboli doma. Otvorila si byt náhradnim kľúčom a keďže micky jú nepoznali splasili sa a vybehli von na ulicu. Bohužiaľ došlo ku kolízii kedy auto zrazilo obe. Jedna uhynula na mieste a druha ušla a zranena. Som neskonale nahnevaná a frustrovana lebo to bol pre nás sok keď sme ju našli len tak pohodenu vedľa cesty aby nezavadzala. Nedokážete si predstaviť aký sok sme z toho mali a hlavne nás synček ktorý ju zbadal ako prvý. Majiteľke som okamžite volala a ta sa mi priznala ze jej ušli keď otvorila dvere.
Môžeme žiadať odškodné alebo ako ju môžeme potrestať pretože ako mam syncekovi vysvetliť,že kvôli nej sme prišli o mačičky ktoré ozaj s nikým nemali problém a boli ako členovia rodiny? Stále hľadáme druhú mačičku ale zrejme tiež niekde zomrela v bolestiach. Placeme celá rodina pretože to neboli obyčajne mačičky. Ďakujem a prosím blbé komentáre si nechajte pre seba
Baby nie som mackarka, ale dnes za psa dáš kľudne 2000 eur a nemusí mať ani extra úspešných rodičoch. Takže ak to bolo vzácne plemeno môže byť. A podnájom, možno sú napríklad z východného alebo stredného Slovenska a išli do Bratislavy za prácou. A zmluvu pracovnú treba mať tiež niekoľko mesiacov, aby dostali úver, neznamená, že ak žijú v podnájme sú chudobní.
A ešte keby ti hneď volá a prídeš domov, tú podrazenú možno nájdeš a aj zachrániš možno ak by ste leteli na veterinu. Teda dvojnásobná chyba, že jej ušli a aj že ti okamžite nevolala čo sa stalo.
A k tym cenam maciek https://obkec.azet.sk/clanok/FOBB0AM/nie-je-mac...
To inak islo o rodinny dom ten prenajom? V bytovom dome moc nemali ako utiect, jedine zeby bola aj vchodova brana otvorena a jednalo sa o nizsie poschodie.
Autorka písala, že išlo o chovné mačky. A to je potom rozdiel v cene ak sa jedná o chovnú mačku v porovnaní s mačkou, ktorá je len čistokrvná s rodokmeňom, ale nie je určená do chovu. Také sa predávajú ako domáci maznáčik. Maznáčikovia sa pohybujú okolo tých 1000€, ale chovné zviera stojí úplne bez problémov tých 3000 €, ak nie viac pri naozaj vzácnych plemenách.
Mna by ale pri tom vsetkom aj zaujimalo, odkial vies ze auto zrazilo obe. Nikto tam nebol, nikto to nevidel, nasli ste len jednu macku
zarazilo ma hlavne to, ze vam nezavolala co sa stalo. proste sa na to vykaslala. ja by som nahradu ziadala, len to pre vas zjavne znamena to, ze si budete musiet najst druhy podnajom, no aj tak by som to nenechala len tak
Autorka, je mi hrozne ľúto čo sa vám stalo. Určite žiadajte náhradu škody (pardon za výraz). Máte aspoň šťastie, že máte doklad o kúpe. Keď bude majiteľka protestovať dajte to na súd. Určite to nenechajte tak. Držím palce.
@lenjaona Ved prave. To museli macky zbehnut par poschodi. Co sa tyka vchodovych dveri do bytovky, v bytovych domoch byvaju zavrete, casto sa tam nedostane ani osoba len tak, musi mat kluc ci elektricky vratnik. Cize jedine prizemie, max. 1 poschodie a vchodove dvere z nejakeho dovodu z nejakoho dovodu otvorene....Lenze tie sa automaticky zavru, ked niekto vyjde dnu ci von. U nas je taka retiazka, v panelaloch maju taku veci co sa zablokuje nohou, ak maju ostatne otvorene. Takze ich niekto nechal otvorene?
@liv1 Tak ale na Slovensku to nie je zvykom byvat v podnajme, ak si clovek moze kupit dve macky za 6000e.
Zrejme ti tvoji kamarati byvaju asi v zahranici.
Plus, piseme tu o prenajme, kde majitelka chodi kontrolovat namatkovo. Neverim, ze ludia, ktori si mozu kupit 50 drahych maciek, by v takom podnajme ako chudaci byvali.
@oliolijanka ano byvaju v obycajnom byte na slovensku. Nic luxusne. Ci veris alebo neveris, to nie je podstatne. Nenasli nic co by sa im tak pacilo, za co by boli ochotni vysolit svoje nasetrene peniaze. Ich vec. My ako rodina by sme sa zachovali uplne inak, to ale neznamena, ze nutne musi byt spravne to nase, alebo nutne ich. To nevieme. Navyse situacia vo svete je tak nestabilna, ze ktove ci nase nehnutelnosti budu mat vobec nejaku hodnotu o par rokov, alebo ci vobec zostanu stat…
@liv1 Tym samozrejme nechcem povedat, ze tema je vymyslena. Len mozno ze sa tu nepovedala cela pravda.
Napriklad, ze majitelka chodi na namatkove kontroly, lebo sa obava, ze chovna stanica uz bola zalozena.
A potom tato situacia vyznie inak.
@liv1 Ano rozumiem, ale ak nase nehnutelnosti nebudu stat, tak ani peniaze a dlhy v banke nebudu mat ziadnu hodnotu. Ale ano, je to ich vec.
@oliolijanka a este nechapem, preco by akoze mali byt chudaci. Ti ludia si mozu dovolit viac nez tristvrtina tohto naroda, ale rozhodli sa takto zit a takto fungovat. Co si myslis, ze v zahranici ludia ziju vsetci vo vlastnom? Vo velkej casti sveta au uz nehnutelnosti take drahe, ze sa ludom neoplati zadlzit sa na cely zivot. To iba na Slovensku ukazujeme prstom na ludi co nebyvaju vo svojom, ze su chudaci. A neviem ci si si to uvedomila, ze si aj autorku tejto diskusie a jej rodinou oznacila za chudakov. Co sa tyka pravdivosti alejkolvek temy na MK, tu vie vzdy len autor.
@oliolijanka si myslis, ze keby ti niekto zbural byt, tak sa ti v banke vymaze dlh?
Mne prestava byt jasny ten utek maciek, nakolko v bytovom dome sa skutocne vchodove dvere na budove same zatvaraju, pokial ich niekto z nejakeho dovodu nezablokuje, aby ostali otvorene. Tiez tu nechcem nic spochybnovat, ale z technickeho hladiska malo pravdpodobne, jedine, ze zrovna siel niekto dnu ci von a presmykli sa
@liv1 Tak napriklad, toto mi teraz napisal jeden pan do sukromnej posty, k inemu vymyslenemu prispevku.
"...ako ucitel pracujem v zenskom kolektive a vsetky baby od nas robia to iste🙂 zabavaju sa tu. pisu vymyslene prispevky a navzajom si do nich piseme odkazy a kadeco 🙂.. a nieje to iba nas kolektiv, kazdu jednu co som tu spoznal tak to robi z casu na cas. pise sem vymyslene prispevky a zabavaju sa na tych "V" "😉" " L" a podobnych ktore musia silou mocou sa vyjadrit ku vsetkemu.."
A potom tu citame o mackach za 6000e, ktore vybehli z bytu na ulicu z najomneho bytu.
@oliolijanka a ku ktoremu prispevku presne? Robia to len nenormalni ludia, takze to ma vobec netrapi😁. Bavime sa (my dve) predsa o financiach, vlastnom byvani, co by bolo s dlhmi v pripade napr. vojny a podobne… takze nezalezi, ci je tema vymyslena, alebo nevymyslena. A este dodam, kazdy co zalozi vymyslenu diskusii musi mat tak ubohy zivot, ze mu prajem, aby sa aspon tak dobre zabavil, ked uz nevie inak 😅. A nie, z mojho okolia to nikto nerobi, asi sa stretavam s normalnymi ludmi 😏
Tak pani majiteľka je riadna 🐮. S takými podmienkami kontroly by som nikdy nesúhlasila, veď vám mohla hocikedy vziať hocičo.
A mačičiek mi je veľmi ľúto. Žena bez kúska citu a hanby! 😡
Mačičky nám známa doviezla zo zahranicia je to vzácna rasa Khao Manee ktoru si veľa ludi pletie s inými druhmi ako angorou a pod. Brali sme pár pretože sme chceli založiť chovnu stanicu.
Bývame v podnájme iba dočasne pretože teraz v zime sa nám nedá dostavat tak čakáme kým sa oteplí.
Sú to krásne mačičky, no keby to i boli obyčajné mačičky domáce, človek svoje zvieratká miluje a pre dieťa to musela byť neskutočná trauma. Neviem si predstaviť ako mohli z bytovky len tak vybehnúť, skôr by som podozrievala majiteľku bytu, či vám ich ona nevypustila úmyselne. Ako to s ňou riešite? Čo v byte bez vašej prítomnosti robila?
Autorka. Nemôžeš pridať pár foto? Určite boli rozkošné
@simca06022011 Urcite by pomohlo ak by boli macky zavrete napriklad v obyvacke, ale zo skusenosti s vlastnou mackou viem, ze to nie je realne. Macka povazuje cely byt za svoj rajon a potrebuje ho pravidelne kontrolovat. Ked nama moznost vojst do nejakej izby bude to pre nu stres. Bude mraucat, skriabat... no proste neprestane kym sa tie dvere neotvoria. Da sa to urobit len na velmi kratky cas, kym spi napriklad. Na dlhsie a pravidelne by to macku prilis stresovalo.

@zorkahorka lenže tam nemala ísť keď neboli doma a kto mačkám otvoril ak boli len vo vestibule? Odtial by nemali šancu sa samé dostať von