icon

Majú to ženy v živote ľahšie?

30. nov 2022

Myslite si že ženy to majú v zivote ľahšie? Jeden kamarat stale vravi že skoda že sa nenarodil ako zena, že život by bol lahsi. Ja si skor myslim, že ženy to majú prave naopak ťažšie. Su zkrachovalec v práci (menší plat, menej ponúk, častokrát nás nevezmú kvôli deťom), nátlak od spoločnosti byt zienkou domácou, mat deti atd. Myslim že v tomto muži nemaju taky nátlak. Aky je vás názor?

Strana
z3
majlo1234
1. dec 2022

Ja by som sa teda v tom krasnom detskom svete s manzelom hned vymenila. Oni maju pekny vztah so synom, a zaroven si nemusel prejst nicim z tych twhotenskych a porodnych hroz, iba ho splodit😃 a stale ma kvalitny spanok a cas na absolutnu sebarealizaciu, zatial co ja sa proste na urcity cas musim obetovat, takto to vnimam

derdia
1. dec 2022

Zeny?
Jedina chlapska povinnost, je ist pracovat a porobit daco doma na dvore.
Ak byva v byte co robi? Sadne, lahne, oddychuje.
Tehotne sme my, my rodime, my kojime, my vstavame, my kocikame,
My balime na dovolenku, obvolaveme terminy
.
my sme tie zodpovedne... Castokrat aj za chlapa. Oni podla
Mna aj tak stale ziju "samy so sebou"

hederamonstera
1. dec 2022

@derdia vsak ale vidis, niektore su v uzase aj z tehotenstva a rodenia🤷🏻‍♀️

konikkon
1. dec 2022

@derdia to vážne más doma takehoto povalaca, ktorý žije len sám so sebou? 😱 Ako to vydržis?

liljana
1. dec 2022

@derdia Tak preco sa nerozvedies, ked muza ani nepotrebujes? 🙂

jana_eyre_2
1. dec 2022

@derdia tak asi treba trocha zapriahnut muža do spoločného života.. síce rodiť a kojit nebude, ale ostatné v pohode zvládne 😉

derdia
1. dec 2022

@hederamonstera
@konikkon
@liljana
@jana_eyre_2
Myslela som vseobecne, moj manzel porobi vsetko, snazi sa, pre nas aj posledne... Robi veci, ktore ja nedokazem. Aj teraz kazdu chvilu maka na doma. Taha pd rana do vecera.
Ale proste my zeny musime ako keby tahat vzivote tu zodpovednost.... Proste podla mna ani u vas nebalia muzi veci na dovolenku... Ano viem mozno alebo ano chystaju auto aby bolo funkcne.. Ale proste tych zenskych povinnosti mam pocit, ze je viac. Alebo proste aj ked chlapiidu daco porobit, vacsinou idu a spravia to. My ked ideme daco robit mame za sebou dvetri deti, ktore 10000 krat nieco potrebuju....
Tak som to myslela. Ze je rozdiel si proobit sam ako s detmi za chrbtom. A verim, ze ked zeny varite doma atd, tiez mate deti za chrbtom. Ale kedmuz ide daco robit urcite nejdu "automaticky" s nim ako ked idete vy.

konikkon
2. dec 2022

@derdia nevidím jediný dôvod, prečo by chlap nemal ,, ťahať zodpovednosť". Žena na Dovolenku síce pobali, ale muž umyje, povysava, natankuje auto, dokonca na tú Dovolenku zarobí, kym je žena na RD. Žena nemusí mať za sebou deti, keď ide niečo robiť, môže ich dať predsa mužovi... Ja neviem, prečo si to tí rodičia, tie mamičky nevedia zmanažovat. Ja väčšinou varím, keď dieťa spí. keď je manžel doma, venuje sa dieťaťu on a ja varim a robím si v kľude. U nás napríklad pečie iba on, väčšinou v nedeľu ráno, kým my ešte spime. Keď potrebuje on niečo porobiť, som s dieťaťom zase ja. Má toľko zodpovednosti, koľko mu naložím. Väčšinou ja plánujem, čo a kedy sa ide robiť. My sme s manželom pár, ktorý ťahá za jeden povraz, aby kazdemu členovi v rodine bolo dobre. U nás neexistuje, že jeden bude šunky váľať a druhý drieť.

cukroska
29. nov 2023

určite NIE!

lunademonica
29. nov 2023

Prve mi napadlo to kvantum osamelych mamiciek, ktore nikto nechce zamestnat, nikto im s dietatom nechce prenajat byt (lebo "neplatiči"), ex neplati vyzivne, ale dietatu musia dat najest, do toho kazdy mesiac krvacaju, prezili porod....
A potom to kvantum tyranych zien, ktore to obcas ani nepreziju...
A potom my vsetky, ktore sa bojime ked ideme vecer domov...a ked na nas dennodenne piskaju ti s*** uchylaci, ktori ale maju urcite tazsi zivot, lebo im nikto nekupil jeden zasraty drink ...

vanilkovazmrzka
30. nov 2023

Iba tie pekne 🙂

kukino112
4. aug 2024

No čo sa mňa týka, ja strašne nadávam na to, že nemôžem byť žena. Dal by som všetko za to, aby som mohol byť žena! Proste všetko krásne, všetko príjemné je len pre ženy a muž si nemôže užiť pomaly nič! Keď chcem ísť do wellness centra, mám normálne problém nájsť normálne, kde ma zoberú! A aj keď ma zoberú, častokrát nie sú ochotní dať mi celú škálu úkonov! Musím si to vybojovať! Jednoducho všetko len ženy ženy ženy! Okrem toho ženy majú všetky práva, sú zákonom chránené, majú všetky prednosti, skrátka žena je v spoločnosti bohyňa a chlap len druhoradý poskok, ktorý sa musí ženám klaňať pomaly až po samú zem, slúžiť im jak otrok a čo ja viem ešte čo!!! A keď niečo, vinovatý je v zásade chlap!!! Hovorím, byť mužom to jak za trest!!! A čo sa týka tehotenstva, pôrodu, dojčenia a podobných vecí, nestretávam sa s tým, že je to niečo zlé, práve naopak, všetky ženy čo poznám hovoria, že je to krásne!!! Iste pôrod je bolestivý, to uznávam, ale nikde neni napísané, že žena musí rodiť!!! Je na nej, či sa rozhodne dieťa mať, alebo nie! A keď nie, je to jej rozhodnutie, nikto nemá právo jej do toho kecať!!! Takže áno, stojím si za tým, chcem byť žena!!!

Strana
z3