Majú veriaci ľudia šťastnejší a pokojnejší život?
Myslíte si, že veriaci ľudia majú lepsi, stastnejsi/ pokojnejší život? Poznám par ludi, ktorí sú veriaci, ale takým tým spôsobom, že ozaj majú živú vieru, žijú s Bohom ktorý akoby vedie stále ich kroky, nie je to len o chodeni do kostola, modleni či spovedi a trochu im to závidím ( v dobrom) ja som tiež veriaca ale neviem to mat až takto , lomcuje mnou často veľa negatívnych pocitov frustrácie, hnevu a pod.. napr aj jedna kamarátka si doslova vymodlila partnera podľa svojich predstáv, dokým ho nestretla žila v čistote, a klape im to uz dlho.
@martinmmartin nuz ano, vela ludi to tak robi, ale naozaj veriaci clovek v tazkej situacii sice tiez vysle "modlitbicku", da vsetko do Bozich ruk, ale zaroven si vyhrnie rukavy a pusti sa do prace, pretoze veri, ze nadej umiera posledna a stale pochabo veri, ze ma moc nieco zmenit.
to je ako ked pacifista odmieta nasilie, jeden ho odmieta, pretoze v hlbke duse veri, ze nasilie plodi nasilie a nic neriesi a druhy moze odmietat nasilie,lebo v podvedomi ma ohromny strach. rozdiel je, ci ide o spravne pohnutky. tie v konecnom dosledku maju trvalejsi efekt v akcii.
Urcite nemaju

@tululu Vela ludi nevedome pouziva Boziu Volu ako Zolika ked je treba riesit nejaku tazku situaciu v zivote. Je totiz ovela jednoduchsie v zlozitych situaciach preist do modu - neda sa s tym nic robit je to Vola bozia a my to nezmenime . A hned robit nic namahave a zlozite nemusis a mozes sa tvarit ako mucennik bez pohnutia prstom. Cele zle. Pripadne tomu venujes motlitbicku , co tiez nic nestoji, nieje namahave a kompletne ti da falosny pocit ze si spravila vsetko co sa dalo a uz nic viac sa neda. Velmi vela ludi s vierou si takto zvykli fungovat a klobuk dolu pred tymi co nie.