icon

Mám 17 rokov a robím si vodičák

11. nov 2021

Ahojte mám 17 rokov a začala som robiť vodičak bol to môj sen vždy som túžila šoférovať

Len ide o to že sa strašne pomaly učím
Proste druhý ľudia ktorý robia somnou vodičak už im to ide po masle aja stale som pozadu
Aktuálne som stale na cvičisko bola som 5 krát na cvičisku a stale mi to nejde som depresiách chce sami plakať a mám stres nemôžem kvôli tomu spávať že mi to nejde :( druhý už sú premávke aja stale neviem spraviť bez chyby cvičisko 😭 potrebujem nejaké rady nechcem aby sami spravilo zle len ked uvidím auto túžim jazdiť na aute aj ked len by som zatiaľ musela s dospelou osobou
Potrebujem od vás pomoc a radu ako to všetko zvládnuť :(

Strana
z2
xeonela
12. nov 2021

Chce to len cvik neboj. Cim viac ti to pojde tak, tym sa ti to viacej zapaci a tym ti to aj lepsie pojde

simca06022011
12. nov 2021

@tafita to si aj tak super, nas kamarat, pomaly uz bol 30tnik, robil vodicak niekolko rokov, jeho zo uz zo skusky vyhodili hadam 5x

dadus841
12. nov 2021

Ja som vodicak urobila tento rok na prvý krát mam 25 rokov a tiež som sa veľmi bála ale musela som si spraviť kvôli dochádzaniu do prace.No cvicisko bola moja nocna mora kým som prišla na to do ktorej strany mam točiť volant kde mám kukať a tak strašne dlho mi to trvalo nezabudnem na to ze na poslednej hodine pred skuskami som ešte nevedela poriadne zaparkovat do garaze nešlo mi to vôbec uz som sa vtedy rozlúčila s vodicakom ze to nespravím na kuzelkach a nakoniec ja a jeden chalan sme spravili zo šiestich žiakov skúšku na kuzelkach treba ísť hlavne opatrne a sústrediť sa co robíš jedna hneď vyletela na slalome lebo išla ako frajerka ze ona to dá a hneď tam sa dotkla na poslednej kuzelke ďalšia neskoro začala točiť volantom keď išla do kolmeho parkovania a trafila tiež kuzelku zadkom auta ďalšiemu koleso vyčnievalo s obmedzeneho priestoru a jedna baba sa tak doplietla ze výborne spravila aj slalom aj kolme parkovanie ale zabudla ísť do pozdĺžneho parkovania dajako ju to nenapadlo a s kolmeho rovno šla do garáže celá vytesena vyšla s auta ze to dala a potom jej to povedal policajt ze nešla do pozdĺžneho takže tiež neurobila. Treba byť hlavne v kľude a aj keď mi to nejde tak sa nestresovat ja som sa hlavne stresovala keď som mala hodiny na cvicisku a potom to šlo hrozne všetko.

dadus841
12. nov 2021

A ešte ta co zadkom naburala do kuzelky tak bola deň pred skuskami si to bola skúšať na ocovom aute a to jej inštruktor aj policajt povedali ze to urobila chybu lebo bola na iné naucena na to co mame v autoškole preto ani so mnou nechcel priateľ jazdiť lebo sa mam hlavne naučiť na tom co je v autoskole nie na inom

hesloveslo
12. nov 2021

Preboha na poľnú cestu ju neposielate čo ste mimo? U nás policajti chodia tam lebo vedia že ľudia sa tam učia šoférovať!
@anonym skús ísť na cvičisko s niekým kto je ochotný ti to vysvetliť a naučiť tá to. Ja som na cvičisku tiež nevedela kde mám s autom ísť nakoniec som išla s bratom a ten mi všetko dopodrobna vysvetlil a skúšala som. Mala som väčší stres keď som šla do premávky ale skusku som dala na prvý krát čo si viacerých mysleli, že to nedám a dala som. Už sama každým 5 rokov

mimikarol
12. nov 2021

Neporovnavaj sa s druhými. Každý má svoje tempo. Ja som si robila vodičák ako 34 ročná, mesiac som si platila jazdy navyše. Chodili sme tak 2x do týždňa, takže som mala o dosť jázd viac ako ostatný. Proste som sa tak cítila lepšie pripravená, viac sebaista. A na skúškach som aj tak mala mega stres s cviciska, z jazdy po meste už nie, to už bolo v pohode. Cvičisko bol môj kríž. Dôležité je, že skúšku a testy som mala na 100%. A pred autoškolu som chodila na opustené cesty skúšať šoférovať. Takže som nebola až taká neskúsená, aspoň mi to nezdochinalo kade tade a rozbiehanie sa som mala ako tak už nacvičené.Nie každý je hneď dobrý šofér ako sadne 2-3 krát do auta v autoškole.

darinks01
12. nov 2021

Ako keby všetci učení z neba padali, že? 🙂 Chce to kľud, postupne sa do toho dostaneš. Čím viac budeš sedieť v aute, tým sa dostaneš aj do praxe. Hold niektorí sa učia rýchlejšie niektorí pomalšie, veď nie sme všetci rovnakí 🙂

ivanka12311
12. nov 2021

@tosomja veď to je úplne jednoduché to cvičisko jasné že sa treba pozerať do bočného skla ak sa objaví tyčka už točiť na plný.Zbytočne rýchlo si to podľa mňa aj vzdala.Viac trénovať a nebáť sa😇ja som mala srdce v krku pri každej jazde mala som takú protivnu hnusnu uveieskanu inštruktorku(ako keby sme sa už narodili s tým že vieme šoférovať)ja som napríklad mala problém s kruhovým nechápala som kedy mám ísť ja a kedy mám stáť viem že dávam prednosť z prava...na skúškach na kruhovom chvalabohu nič nešlo mala som to vtedy len o šťastí😁chodila som veľa aj s chlapom na to cvičisko cvičiť pomohlo mi to riadne

tosomja
12. nov 2021

@ivanka12311 ja nemám s kým trénovať...a vodičák som začala robiť v januári a doteraz som mala len 5 jázd na cvičisku. Lebo vždy mi odkladal jazdy, ako keby sa mi vyhýbal. Ešte mi povedal, že to tak ťažko sa učí, keď nechodím s nikým trénovať. Ja som myslela že on je na to aby ma naučil, nie môj muž 😄

ivanka12311
12. nov 2021

@tosomja oni sú tam od toho aby naučili nenechaj sa odbiť že to sa tak ťažko učí..za čo berie peniaze od čoho tam je??no ja by mu dala chujovi 😤Evrička sa mu ľahko berú s natrčenou rukou venovať sa žiakovi to už nie..

kinderzwillinge
12. nov 2021

@malinoismum @potkan212 si robi len srandu, co ste ludia uplne stratili zmysel pre humor 😕 ??

malinoismum
12. nov 2021

@kinderzwillinge Ja som nestratila zmysel pre humor, isto ani ini nie. Asi si nezachytila jeho diskusie a dovolím si povedať že VŠETKY, kde urážal od A-Z baby, je to psychiatrický pacient, dokonca napr. Aj taká @viestta by ti povedala, že si ju doslova “pýtal” len Aby niekoho mohol zhodiť a zhovädiť. Neviem, či som bola dostatočne konkrétna , aby si pochopila o akeho človeka ide. Ale isto by si mi tento komentár neadresovala, keby si ho tu predtým evidovala. Pekný deň 😊

kinderzwillinge
12. nov 2021

@malinoismum Ja poznam jeho styl humoru...

viestta
Odpoveď bola odstránená
malinoismum
12. nov 2021

@kinderzwillinge Prepáč, ale neverím sa že inteligentnému človeku jeho “štýl humoru” ako sa to tak dá nazvať ;) páči.
Ale proti gustu…

kinderzwillinge
12. nov 2021

@viestta Ale ano, on je svojsky, to netvrdim ze nie...

malinoismum
12. nov 2021

@kinderzwillinge V prvom rade je chorý - to myslím vážne…

viestta
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
12. nov 2021

Skús sa doučiť gramatiku, na stredoškolácku je to bieda

autor
12. nov 2021

@maciatkolulu Ano na stredoškoláčku je to bieda 😅
Podľa mna keď človek rozumie a vie čo píšem a prečíta to a niesu tam žiadne take chyby ako napríklad vodicsak alebo iné chyby je to poriadku samozrejme keď píšem škole nejaku slohovu prácu kde fakt potrebujem mat gramatiku na 100% tak sa snažím písať bez chýb ale na fóre som to písala tak ako som písala a bohužiaľ sú aj horší ľudia ktorý na internete písať nevedia a niekedy ani neviete čo ti ľudia od vás chcú 😜

autor
12. nov 2021

@maciatkolulu a presne ste uviedli ten príklad že aj ten kdo sa snaží písať bez chyby sa pomili

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
12. nov 2021

@viestta ja sa asi fakt začnem učiť písať na internete a hlavne pomalí 😅

tafita
12. nov 2021

@simca06022011 ja som spravila skusky na 1x, len po roku.

Strana
z2