icon

Mám 27 rokov a problém nájsť si vzťah

30. máj 2020

Ženy tie čo ste samé a dlhodobo nemáte vzťah prečo to tak je? Myslíte si že si ho nezaslúžite alebo nie ste pripravené či vás ex sklamal? Keď sa ma každý naokolo pýta prečo nemám vzťah tak sama neviem. Možno mám veľké nároky lenže pritom žiadam iba to čo sama ponúkam. Mám skoro 27 a asi je prirodzené že túžim po láske keď prepasiem mladé roky už to bude len ťažšie.

heleninamama
31. máj 2020

Baby, trošku súdnosti. Iste, stárne každý bez ohľadu na pohlavie, ale chlap je aj po 40tke použiteľný na ďalší vzťah - manželstvo a deti, kdežto žena je biologicky obmedzená a tehotenstvo už nemusí byť na prvý šup a bez problémov. A ak sú tu deti z predošlého vzťahu, chlap na ne zaplatí, občas ich niekam vezme a má vybavené. Zato žena napr. s dvoma deťmi má o celodenný program postarané. A nemá možnosť oddychovať, či randiť.
A keď čítam tohto koňa, tých samostatných, sebavedomých a zabezpečených žien je u nás ako šafranu. Skôr mám pocit, že každá klofne prvého, čo jej skríži cestu, narodí deti, bez vzdelania, bez praxe, u svokrovcov v dome a potom narieka.... A východisko z mizérie vidí v príchode druhého zufalca, na ktorého by sa aj s deťmi zavesila. Veď takéto príbehy sú tu denne.
A postreh zo života - ak sa niekto z môjho okolia rozviedol, chlap si rýchlo našiel trvalú a perspektívnu náhradu (zvyčajne mladšiu a bezdetnú) a žena zostala sama s deťmi (možno boli nejaké pokusy, aké nefungovalo to, často kvôli deťom).

stanulienkat
31. máj 2020

@heleninamama presne tak, len pravde sa do oci nikto nechce pozriet. Samozrejme su aj vynimky.

jaass
31. máj 2020

Dôvod prečo si sa rozišla s bývalým je aky?

lily246
31. máj 2020

@stanulienkat neviem, prečo píšeš toto, keď väčšina báb napísala, že muži a ženy rovnako vekom strácajú krásu 🤔 našla sa tuším len jedna, čo písala aké sú ženy po 30 krajšie oproti 20tkam, väčšinou však baby hovorili o rovnocennom ubúdaní krásy u oboch pohlaví.

heleninamama
31. máj 2020

@stanulienkat Veď hej, treba aj útechu, ale pre mňa je aj krutá pravda milšia ako milosrdná lož. @majkeel mal v podstate pravdu, len to podal s dôrazom na povrchnosť a vzhľad, ale muži sú takí, či si to už ženy priznajú alebo nie. Žena sa musí zabezpečiť, kým je mladá a pekná, nájsť si schopného chlapa, budovať si život, rodinu a kariéru spolu s ním a nie čakať, že možno vo vyššom veku príde princ.
Hoci aj tu je riziko, že chlapovi môže prepnúť, ale žena bude minimálne zabezpečená. A chlapi potom už môžu byť len ako doplnok k jej spokojnosti.

retatka
31. máj 2020

@heleninamama Pravda ,no tu bola debata o tom kto skôr stráca krásu a to je určite ten chlap zanedbanejsi ako žena v tom istom veku ,cest výnimkám....keď tak pozerám v mojom okoli a porovnávam ,ženy sú aj v 40-50 kočky a niektorí chlapi na zaplakanie ☹(To,že chlap má viac možnosti ,aj keď je škaredý a pupkaty ,šedivý nájsť si i mladšiu je jasné..Ako bonus keď má ešte i peniažky.Žena ostane s detmi a nemá čas na randenie ,v tomto su chlapi vo výhode ,zial je to tak.

elenita
31. máj 2020

Vidim, ze klasicky sa to tu zvrtlo mimo temy. Mila zakladatelka, ja tiez nemam vztah. Som par rokov po rozvode, mam dve deti v (pred)pubertalnom veku a som single. A uplne spokojna 🙂 Nie som zivotom a laskou sklamana, mam pocit, ze zijem naplneny zivot. Ale ja mam deti, keby som ich nemala, urcite by mi tikali biologicke hodiny 🤷‍♀️

janeninka
31. máj 2020

myslím, že to môže byť takým vnútorným nastavením, ja po rozchode po dlhorocnom vztahu som sa skratka rozhodla, ze niekoho uzasneho chcem ( ano mala som velke naroky, ale aj som ich vedela jasne formulovat na zaciatku noveho vztahu a tak nestracala cas) a chcela som stihnut aj rodinu ( mala som 31). Snazila som sa viac chodit von, stretavat sa s priatelmi, aj oni vedeli, ze uz som pripravena na novy vztah a do par mesiacov to prislo same.... akoby ajmojim nastavenim som pomohla vytvarat prilezitosti. a to som pred tym dlhorocnym vztahom bola dlho sama...

marsmykkok
31. máj 2020

@heleninamama tak ženy to majú ťažšie, hlavne v tom, že biologické hodiny nepustia a po 40tke založiť si rodinu majú väčší problém ako chlapi... Preto mnohé radšej idú bezhlavo po roku alebo pár mesiacoch do detí, lebo hoci je to odsudzované, zase nie je ani terno, ak si vyberáš, nájdeš, si vo vzťahu 5-7 rokov a potom po 30tke to prestane fungovať a žena ostane sama bez detí, s tým že čas neúprosne beží proti nej. Takých prípadov poznám tiež dosť, že ženy mali dlhoročné vzťahy a nakoniec nič z toho. Rovnako je to aj s tým že či ostať alebo nie s práve ideálnym chlapom, ak odíde a má deti, bude to mať ťažké uživiť deti, so vzťahom ešte ťažšie. Chlapi majú v tomto navrch, že nemajú obmedzenia, ak na sebe pracujú, starajú sa, nájdu si partnerku hocikedy.

stanulienkat
31. máj 2020

@lily246 pisem to preto a viackrat som si vsimla,ze ked prispeje chlap k teme a pouziva realistickejsi slovnik a obraz,hned ho tu zeny lyncuju. Tu na MK chlap nema apriori pravdu,nech by napisal cokolvek. Tu sa vsetky zeny tak falosne empaticky len potlapkavaju po pleci a nechcu si priznat realitu. To vsak neznamena,ze majkeel ma vo vsetkom pravdu a so vsetkym suhlasim. Ja som skor realista a pragmatik a su mi cudzie infantilne zdrobneninky a davat falosne nadeje niekomu. Rada jasne a presne pomenuvam veci. Ked je niekto krasny,poviem,ze je krasny,ked je niekto tlsty,poviem,ze je tlsty a nezaobalujem to do krasnych slov.Ale to som uz odbocila uplne od temy.
A autorke: si este mlada a urcite najdes lasku,tak nezufaj. Len nedavaj velmi najavo to chcenie,lebo to chlapov odradza.

kristiii
31. máj 2020

@stanulienkat s týmto tvojím posledným príspevkom musím súhlasiť. Doteraz som písala na základe vlastných skúseností, za ktorými si stojím, bez ohľadu na to, na koho som reagovala. Neraz som dala za pravdu aj chlapovi, ak som s ním súhlasila, žiaľ tentokrát to nešlo

heleninamama
31. máj 2020

@marsmykkok Veď to s vekom aj píšem, ale do detí má podľa mňa žena ísť s perspektívnym chlapom, najmä ak má aj ona sama čo ponúknuť a nebrať hocičo.
Aby sme si rozumeli, je mi jasné, že chlap, ktorý v 24 doštudoval, nebude do 30tky milionár, ale musí byť schopný nájsť si prácu, mať odvahu a možnosť vziať si úver, nepiť, nefetovať, nemať dlhy a exekúcie, nemanželské deti, násilné sklony... Lebo, keď tu niekedy čítam tie osudy, stojí mi rozum a pýtam sa za tú ženu, či jej toho idiota niekto pridelil, alebo prečo preboha je s ním a rodí mu deti, ktoré nedostanú ani 30eurové alimenty?
Žena má fakt menej času, ale do tej 30ky by mohla aj premýšľať a čas využiť zmysluplne.

lily246
31. máj 2020

@stanulienkat ženy si tu práveže často ostro "nakladajú" namiesto falošného potľapkávania po pleci (mne je to sympatické, lepšie keď ich prefacká krutá pravda ako obalamutí milosrdná zbytočná lož). K chlapom bývajú cca rovnaké, vôbec by som to nerozlišovala podľa pohlaví. Majkeel len jednoducho nemal pravdu. A je úplne jedno, či to písal chlap alebo žena.

stanulienkat
31. máj 2020

@lily246 nebyvaju k chlapom rovnake. Vsimaj si viac diskusii. Ja som to spozorovala uz davnejsie.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
majkeel
Autor odpoveď zmazal
anita1978
Odpoveď bola odstránená
kristiii
31. máj 2020

@taskataska 😆😆😆 stačilo mi kliknúť jednu diskusiu, v ktorej mi ho vyhľadalo a už viem presne o koho ide

taskataska
Odpoveď bola odstránená
majkeel
31. máj 2020

@taskataska Ze klebetnice skoncia v pekle. ;)

taskataska
Odpoveď bola odstránená
zupka33
31. máj 2020

Reci a otazky si netreba vsimat, uzivaj si to, ze nemas vztah a rob co mas rada, co ta robi stastnou, poviem ti, ze laska pride 🙂

kittyna5
31. máj 2020

Keď už tu vo veľkom riešite ten vzhľad, prispejem aj ja, hádam ma nezlinčujete. Tak ako to povedal môj muž, reálne, na rovinu a vôbec som sa na to neurazila. Keby mal byť somnou kvôli kráse, tak spolu nie sme. Je somnou preto, lebo mu vyhovuje aká som a ostatné vlastnosti, nie výzor (a to mal v minulosti krásne ženy, dlhoročné vzťahy), pretože zistil z predchádzajúcich vzťahov, že síce pekná môže byť, ale čo z toho keď nič viac okrem krásy nemá. A ako hovorí, "netreba sa pozerať na obal, ten za pár rokov zostarne, ale vnútro ostane rovnaké". Ja mám 25, vyzerám tak na 15, ale pekná nie som (ani keď sa namalujem 😆), som extrémne chudá, nemám cecky a čím som staršia, tým vyzerám horšie, čo aj porovnám s fotkami a čo mi aj iní povedia a aj tak je somnou, aj keď sa mu páčia úplne iné ženy výzorovo ako som ja. A mohol by si vyberať, lebo vyzerá dosť dobre 🤭 Ale chcela som len toľko povedať, že výzor nie je všetko a podľa mojej osobnej skúsenosti starne každý, či žena, či muž a podľa mňa je pravda, že ženy sú krajšie mladšie a časom starnú a muži to majú opačne 😉 tak a teraz ma ukameňujte za môj názor 😄

hopsadobrandejsa
31. máj 2020

@stanulienkat Pekne napisane...

Ja osobne som tu velmi kratko, ale tiez si vsimam, ze ak pride odpoved, zvacsa sa ma osoba snazi utvrdit v tom, ze trepem nezmysly. Treba to brat pozitivne, aspon budem majkelovi robit spolocnost...

Ono sa vravi, ze keby muzi neexistovali, neboli by ani ziadne vojny.....iba krajiny ktore by sa so sebou nebavili :D

majkeel
Autor odpoveď zmazal
kristiii
1. jún 2020

@majkeel máš pravdu, nemá zmysel spolu debatovať, každý máme svoj názor. Každý sa zrejme stretávame s iným typom ľudí, ty máš asi šťastie na ženy také aké opisuješ, ja zas poznám iné. Sama som iná, povedala by som, že presný opak toho, čo si v poslednom príspevku popisal. Nemám žiadne tiktak, keďže už dieťa mám, bývanie takisto aj peniaze mám našetrené. A paradoxne sa mi podarilo našetriť vždy len vtedy, keď som bola sama bez chlapa. A neviem, ako majú ti chlapi, ktorých spomínaš odložené, keď teraz každý po mesiaci-dvoch krízy plače, že nemá z čoho platiť účty.

majkeel
1. jún 2020

@kristiii Za prve. Ja mam z coho platit ucty, neviem, kam chodite na tych, co na to nemaju. Za druhe, vsimas, ako hovoris ze ON nema a nie ze ONI ako vztahovy PAR nemaju peniaze. :D Cize ak par nema peniaze, kto je na vine. No on. ;) Mozno ich minul na nastrelenie vlasov, odsatie tuku, osobneho trenera a bio stravu, aby bol fesi. ;)

kristiii
1. jún 2020

@majkeel asi na nich chodíme tam, kam ty chodíš na tie neschopné 30-ničky 😆

drimonna
3. jún 2020

Skús pokec 🙂

kk77
3. jún 2020

Podla mna je dost tazke si vybrat z tvojej generacie. Ja mam 42, som stastne vydata 20 rokov. U nas vo firme mame 4 muzov priblizne v Tvojom veku. Jeden je zenaty, ma 2 deti. Ostatni su slobodni. Jeden z nich zacal teraz po 30ke byvat s priatelkou. Mam z nch taky rozpacity pocit. Ti uplne slobodni si vobec nehladaju priatelky a byvaju u rodicov. Sex. Orientaciu maju hetero, tam nevidim problem. Skor mi pripadaju taki, ze nevedia co chcu. Asi cakaju, ze im vsetko spadne do obyvacky. Niektore nazory maju horsie ako stari chlapi. Chyba im tah na branku, prirodzeny obdiv k zenam, tuzba zalozit si rodinu, byt zodpovedny. Ked sa doma s muzom o tom rozpravame, tak sa smejem, ze ja by som teraz asi zila sama, alebo by som sa dala na zeny. 😀 Dalsi extrem, ktory si vsimam, ze sa radi zgrupuju a "mladencia" pomaly do stovky. A v tych grupach asi ani neriesia baby, ale kto ma ake auto, mobil, kedy sa ozral a tak. Plytcina. Chybaju mi taki normalni muzni chlapi so zasadami, ktori maju cestne oci a su zodpovedni a vdacni.