icon

Mám 39 a som ne(matka).

anyq
8. mar 2020

Mám 39r, som single a nie som mama.
Keby som mala 29r, všetko to ďalej vo vete by bolo ešte cool a každý by sa na mňa pozeral viac menej ešte s pochopením.
Ak to však poviem vo svojich 39r. rokoch, väčšina spoločnosti sa na mňa pozrie buď s ľútosťou ( tak čo moja, nemala si šťastie? nikto ťa nechce? ), alebo s opovrhnutím ( tak ty si karieristka, dôležitejšia je pre teba sloboda a nič nerobenie, nevieš sa obetovať apd. ).

A pravda je podstate niekde úplne inde.

Áno, aj ja som si si predstavovala, že v mojom veku už budem mama, možno pomaly dospievajúcej dcéry a syna, mala som vybraté mená, milovaného muža, šťastný domov.
Avšak život to zariadil inak a o partnera som žiaľbohu prišla. A tak som sa niekoľko rokov spamätávala zo straty a dávala dokopy, a keď som už mala v sebe viac menej veci vysporiadané, stretla som jednoducho toho nesprávneho muža. A zacyklila som sa v nefungujúcom vzťahu na niekoľko rokov. V tom čase som na dieťa ani nepomyslela, hoci on na mňa tlačil, ale keď jednoducho viete, že on nie je ten pravý, tak máte v sebe blok.
A potom prišli zdravotné problémy a lekári mi už neodporúčajú otehotnieť. Jednoducho moje telo by to nemuselo zvládnuť, plus dieťatko by asi nebolo v poriadku.

A tak mám 39r, s priateľom som sa rozišla a hovorím si, čo ďalej...
Keď stretnem svoje spolužiačky z VŠ, či z gympla, nevydatá žena bez dieťaťa? Vidím v ich očiach... ach, ako si len skončila...
V spoločnosti nie je spoločensky akceptovateľné, ak žena nemá dieťa.

Jednoducho ako že nemá dieťa? Veď každá žena chce dieťa, každá žena má mať rodinu a deti a byť na poriadku? Čo je s tebou?

Bola som zisťovať veci okolo adopcie. Iba snáď keby som žila v Hollywoode. U nás je adopcia u jednotlivca vylúčená.

Pýtam sa sama seba, ako to berú tie ženy? Jennifer Aniston, Kylie Minogue, Hana Zagorová, Helena Vondráčková, Sisa Sklovská, Katka Hasprová? Aj na nich sa pozerajú pomedzi prsty?

Áno, ja nie som žiadna hviezda, viem. A sama seba sa pýtam, kto ma dochová, keď budem stará a chorá, keď nemám nikoho...
Pomaly sa začínam pozerať po nejakom dome seniorov, ak zdravie bude slúžiť, 60tka to istí a idem tam.. ale čo dovtedy?

Kde si môžem prosím kúpiť dieťa? Kde ich predávajú? Dajú sa kúpiť na ebay?
Robím si srandu.. to som celá ja, snažím sa odľahčiť, keď je život na ...

Peknú nedeľu všetkým, s deťmi, s rodinou ...

Strana
z3
casavina
8. mar 2020

@vanilka83 na umelé oplodnenie potrebuje partnera

joannita
8. mar 2020

@vanilka83 dr jej neodporuca tehotenstvo tak som to pochopila. A pri umelom potrebujes partnera, ktory musi priznat otcovstvo. Bez muza sa u nas neda.

ukulela
8. mar 2020

@anyq mam 3 kolegyne bez partnera a dietata. a ziju plnohodnozny zivot. vobec ich nelutujem. ani neriesim. ja osobne by som na tvojom mieste pokusila najst si vztah. nie vsetci su zadani. ...

zanettta6
8. mar 2020

@anyq ahoj ťažko povedať prečo? Prečo práve ty? Prečo práve ja? Aj keď mam manžela, nemám dieťa. Tiež mám otázku kde by sa dalo kúpiť, alebo ukradnúť? 😂😂Srandujem...človek mieni, pán Boh mení,, máš na výber zmieriť sa, alebo??? Možno stretneš ešte toho pravého a detičky budú šup šup ani sa nenazdas, treba dúfať 😘😘

blondtana
9. mar 2020

Ahoj. Napísala si, že nieže nemôžeš mať deti, ale lekári neodporúčajú. Mne tiež lekár vo veku 39 rokov povedal, že je malá šanca, že sa mi podarí otehotnieť, že on už mi nebude vedieť pomôcť, otehotnela som 41 r. a gynekologička v rizikovke mi povedala, že s mojimi zdr. problémami to pravdepodobne nedonosím, že nie je veľká šanca, ale ja som bojovala o to dieťa, ako som vedela, život by som zaň položila a aj mi išlo o život, nalepili sa na mňa všetky tehotenské neduhy, čo mohli, testy nám dali riziko postihnutia, mesiac pred termínom chceli dieťa zo mňa vyberať, lebo mi mohlo zlyhať srdce, nakoniec som vybojovala ešte 3 týždne a narodilo sa mi krásne, zdravé a úžasné dieťa, aj napriek všetkým pochybnostiam lekárov...nenechaj sa odradiť, stále máš čas a možnosť zabojovať a ak to nie je tvojou životnou prioritou, tak so správnym partnerom si môžeš užiť život cestovaním a kultúrou, lebo presne tak by sme to my s mojim partnerom riešili, keby sa nám nepodarilo otehotnieť 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
ukulela
9. mar 2020

@stvura ale zakladatelka ma zdravotne problemy a odporucenie dieta nemat.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ukulela
10. mar 2020

@stvura no z napisaneho som vyrozumela, ze tam je vaznejsi dovod - pise, ze dieta by zrejme malo problemy. v 40 by som pri nejakej vaznejsej diagnoze materstvo neriskovala (a to pisem, ked mam sama deti neskoro - 36/40r. - ale bez problemov a diagnoz) - ona posobi, ze o tom uz roky vie a je zmierena, na jej mieste by som riesila nejaky uspokojivy vztah.

scila
10. mar 2020

@anyq mám sestrenku, čo má 42 a zabila 15 rokov života s nesprávnym chlapom a teraz je single. Má psa, kamošky, veľa cestuje, chodí na kozmetiku... keď sa stretneme a vidím ju nahodenú, upravenú a pozriem sa do zrkadla a vidím svoje kruhy pod očami, mastné vlasy, lebo všetky deti mali postupne vysoké horúčky a ja ledva žijem, tak jej aj trochu závidím. Je skvelou krstnou mamou mojich detí a keď bude niečo potrebovať, tak jej pomôžeme my. Mám okolo seba veľa bezdetných žien. A nikto sa na ne nepozerá ako na menejcenné 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
sajsim
4. sep 2021

@anyq Partner a deti nie su zarukou stastia, to je prva vec. Zarukou stastia je ocenit to, co nam zivot dal a snazit sa v tom najlepsom vyuzit, co dalej ponuka... Hnanie sa za tym, ze chcem to, co maju ti a tamti, nic dobre neprinesie a trapit sa kvoli skostnatenym nazorom splocnosti je mne uz teraz len na smiech (ale tiez to rak vzdy nebyvalo). Viete, tuzba zeny byt matku je uplne prirodzena, pevne zakotvena od vzniku sveta, a tak to ma byt. Bohuzial, taka tuzba dokaze zatemnit zdravy usudok a nad zdravy rozumom mnohorat vyhra prave ta tuzba (a to casto nie je tuzba byt natkou, ale udrzat si partnera, vyrovnat sa kamoske, splnit prianie rodicov...) - a verte, ze tie zeny, z ktorych mate pocit, ze sa na vas pozeraju ako na chuderu, si v skutocnosti myslia ako vam je dobre..., ale nemozu to vyslovit nahlas, aby ste nevedeli a aby ich spolocnost neukamenovala. Nemusite hned riesit adopciu, skuste nahradnu starostlivost, tam mozete aj ako jednotlivec... Za mna je omnoho hodnotnejsie poskytnut lasku a domov cudziemu dietatku, ako vlastnemu... ❤ O dochovani, o tom ani nerozmyslajte, je to zistne. Takto by ludia nemali rozmyslat. Dieta vam v 20ke moze zakyvat a odist, bude mat vlastny zivot, pride vas pozriet raz za rok, niekedy ani to. Niektori rodicia maju deti aj hned za rohom a vidia ich menej ako ti, ktorych deti su na druhom konci sveta. Co to vsetko znamena? Ludia si vytvorili zoznam pozitiv, preco mat dieta, negativa zistuju az neskor a nemozu ich vytrubit do sveta. "Nepatri sa to a nikto nesmie vediet o ich skutocnych pocitoch a problemoch. Ved vsetci maju stastne rodinky, tak aj ja taku musim mat..." Vobec nejde o geneticke puto, ale o vztah, ktory si vytvorite. To puto moze byt omnoho silnejsie s cudzim dietatom ako s vlastnym. Ved si len uvedomte mbohi, ked si predstavite vzdialenejsiu rodinu (ujovia, tety, bratranci...) Mnohi su pre vas uplne cudzi ludia, aj ak ziju par metrov od vas. Len tie spolocenske konvencie - VED TO JE RODINA!, ale v skutocnosti je pre vas omnoho hodnotnejsia nepokrvna cudzia kamaratka, ktora tu pre vas vzdy bola aj napriek tomu, ze nie je rodina. Cize, netreba zufat, ak nemate mat vlastne, tak to ma byt. Vy ste mozno ta vynimocna, nexapafate do tuctu, ktora sa nema priamociaro zanmerat iba na seba, svoje vlastne deti, ale mozno prave vy dokazete urobit zivot krasny nehakemu cudziemu nechcenemu dietatku a mozno budete omnoho statsnejsia (to uz ste v mnohych pripadoch aj teraz), ako vase vysmiate vydate kamaratky, ktore maju vlastne deti... Drzim palce 🥰

gagik
4. sep 2021

@anyq pises akoby si mala 80-rokov…kebyze aj nemas deti, partnera si mozes najst v hociktorom veku a na deti tiez nie je este uplne neskoro( neviem ake konkretne zdravotne tazkosti ti k tomu brania), skor mi pripada, ze ti je takto dobre, zvykla si si a vadi ti, ze okolie na teba pozera cudne…., ano SR je konzervativna krajina, mozno kebyze zijes niekde na zapade, nikomu by si sa divna nezdala, tu si na to musis jednoducho zvyknut…

Strana
z3